icon

Sofie nebo Monika?

jirnov
2. dub 2017

Ahoj, mám dotaz? Jaké jméno byste dali holčičce k cizímu příjmení? Rozhodujeme se mezi Sofií, Sabinou a Monikou. Manžel nechce Sabinu, takže spíš ta Sofie nebo Monika. Nejvíc se vsici přiklání k Sofii, ale mě se tolik nelíbí a myslím si, že ve škole pak budou vymýšlet různý patvary jako Sofina, Sofa, Sofule aj. což si myslím​, že nebude zrovna moc nadšená. Nevím jak teď, ale generace Sofinek jde právě teď tak do školy a neznám žádnou starší Sofinku, která by řekla, že je se svým jménem spokojená. Co vy na to?

monaluza
•
2. dub 2017

Moniku v zadnem pripade. To je zalezitost casnych osmdesatek a vhodna leda tak pro kadernici (prezdivka napovi 😉)

jipe
•
2. dub 2017

Já bych se zase přiklonila k Monice, zdá se mi poslední dobou trošku přesofinkováno 🙂 Jinak skoro každé jméno jde říct pěkně i ošklivě (jedné neoblíbenkyni přezdíváme HarMonika nebo Motyka :D :D )

majaaa82
•
2. dub 2017

@monaluza tak moje mama je Monika, rozena je roku 1956 a kadernice neni 😉
@jirnov kdybych mela volit pouze mezi Monikou a Sofii, byla bych pro Moniku. Sofie je fajn, ale je jich ted strasne moc.

jaja01k
•
3. dub 2017

Mne se libi Monika 🙂

misulinka44
•
3. dub 2017

Záleží na příjmení...Ale osobně se mi daleko víc liplbi Monika, Sofii je opravdu mnoho a v okolí hlavně tmavší pleti;) ale rozhodujete se vy,vaše dítě;) zvažte kromě příjmení oi svátek,aby nebyl blízko narozenin atd;)

lenickakl
•
3. dub 2017

Taky se mi víc líbí Monika.

izz76
•
3. dub 2017

@jirnov Přestože je Sofinek hodně a já osobně bych nechtěla aby moje dítě mělo jedno z nejpoužívanějších jmen,tak v této volbě mezi Monikou a Sofii,bych volila Sofii. Monika se mi nelíbí vůbec.

riakuk
•
3. dub 2017

@jirnov Určitě záleží na tom, jaké máte příjmení. Ano, již je "přesofinkováno" a Monika je jméno, které se moc nedává, ale třeba domácí podoba Monča je pěkná. Dá se i jméno upravit na Mona nebo psát Monica, aby se to hodilo.

jirnov
autor
•
3. dub 2017

Právě že bych raději tu Moniku, protože Sofinek je moc a moc se mi nelíbí ta kombinace S a F. Je to takový uplivaný. Ale doma mimču všichni dlouho říkali Sofinka a teď, když se to má narodit a mě se je povede i zlomit na Moniku, tak mi Monička nejde přes pusu. Ale asi je to jen o zvyku. Monika je hezký jméno a teď se dává hrozně málo. Myslím, že přezdívky se vymýšlí hlavně pro jména, kde je málo tvarů a nebo je ve třídě více dětí se stejným jménem a tak je potřeba mu najít přezdívku.

jirnov
autor
•
3. dub 2017

@monaluza a jestli je jméno Monika pro kadeřnici, tak to bych řekla, že to bylo možná dřív, protože jich bylo tolik, takže se mezi nima našlo určitě i hodně kadeřnic, teď je ale moc Sofinek, tak určitě bude i spousta kadeřnic Sofií. 🙂

leki
•
3. dub 2017

Sofie je ted jedno z top jmen a proto bych ho urcite nedala. Me se vzdy hrozne libil Jakub, ale ze stejneho duvodu jsme vybrali jine.

jirnov
autor
•
3. dub 2017

Kluka jsme vždycky taky chtěli Jakuba, ale nakonec máme místo Kubíka Robíka. 😋

vineta
•
3. dub 2017

@jirnov Monika je pěkné jméno, rozhodně lepší než Sofie.. s těma se teď roztrhl pytel a je to až trochu divný. Monika se teď moc nedává, líbí se mi čím dál víc, jak tak o tom přemýšlím 😉

jirnov
autor
•
5. dub 2017

Tak jsem myslela, že jsem jak děcka tak manžela zlomila na Moniku a oni zase obrátili, že ne, že to bude Sofinka. 😥 Tak já už fakt nevím. Zrovna jsem si začínala zvykat na Moničku.