Sousedka kuřačka, jak vyřešit kouř v bytě?
Potrebuju poradit, prestehovali jsme se do noveho bytu a zjistila jsem, ze pod nami bydli pani, co kouri. To by problem nebyl, jenze vitr se tu toci tak, ze jakmile si zapali, mam veskery smrad natazeny v loznici, kde mi spi sestitydenni prte, takovym stylem, jako by kourila primo tady a kdyz chci vyvetrat, tak se to posune dal do bytu akorat. Rada bych to nejak resila z cerstva, ale teda vubec nevim jak. Nemate radu?
@alcar poradila jsi spatne. Ale nedochazi ti to.
@alcar Ses chytla stébla ze špatného konce, se mnou domluva být nemusí, my si dítě pořídili do domečku a naopak pokud nás něco obtěžuje, tak nechodíme jen buzerovat sousedy, ale přizpůsobujeme si své pro sebe, když dobrmana přes zahradu nadmíru rozčiluje jak naše děti skáčou na trampolíně, tak nejdu sousedům převychovávat ode dveří psa, ale dám si sítě dvojmo na svou zahradu ... buduju si své pohodlí a efekt to má stejný, možná i lepší než šikana sousedů co mi odmítnou jít na ruku.
@alcar Já si myslím, že rada není. Do nějakých naschválů bych se upřímně nepouštěla. Nevyřešilo by se tím lauter nic, akorát by kouřila ještě víc a navíc by to bylo pod moji úroveň. Umím si představit sebe. Kdyby nějaký soused se mnou začal válčit a naschvál mi dělat nepříjemnosti, ptz kouřím, tak bych zvýšila svou denní dávku cigaret na 2x větší množství a na balkon dala hlasitou zvonkohru. 😀 Ne, opravdu si myslím, že naschvál budí jen další naschvál a pochybuju ve smířlivý konec po takovém boji. 💣
@alcar me prijde šílené si delat Top 10 z šílených bab na MK 😂
Jsem kuracka. V byvalem byte soused kouril na chodbe a nam to slo do bytu. Jako musim uznat, ze me to stvalo, protoze ja jako kurak jsem doma nekourila a i tak nam to tam smrdelo (jen chodba). Nastesti to nebylo tak casto a ja to nijak neresila, za sousedem jsem nesla a ani by me to nenapadlo. Zvykla jsem si, ze to tam nekdy zasmradne. Kazdopadne kdyby za mnou nekdo prisel, ze si z nejakeho duvodu nepreje abych na svym balkone kourila tak nevim nevim. Pravdepodobne bych kourila dal. Nastesti bydlime uplne nahore takze nad nama nikdo neni. 🙂
@letadylkokane ja myslim, ze uz jsi mi tady dala rad do zivota dost. 😃 A ziskavas medaili za nejohleduplnejsiho kuraka!
@frndafrrr no vidis a to je presne ono. Ja cekam nejake opatreni i od toho souseda. On si poridi psa a ja budu stavet plot, protoze moje deti skacou na trampoline a pes je z toho nervni? Asi to vidim jnak. Obvlast s temi detmi. Ale tady resime koureni a ne dobrmana.
@hoju8 jo a presne takova je vetsina kuraku. Nic nechapou a budou kourit jeste vic.
@terezapetrova mne prijde silene, ze tomu veris a nepochopila jsi vtip. 😂
Jeste nekdo neco? Nestiham vsem odpovidat. 😂
@alcar Čekat opatření můžu samozřejmě, ale tak logicky je mi jasné, že si soused kvůli hlídači a mému pocitu nemusí postavit 2metrovou zeď, ale taky nebudu čekat, až přeskočí ty 2 pro něj směšné ploty a pokouše ty děcka (které vidí v podstatě jen jako někoho kdo chce přeskočit plot-byť si doma hupsaj na trampošce) a budu čekat kdyby se to nahodou stalo abych mohla někoho popotahovat. A s těmi kuřáky to není jinak -mají svůj byt, svůj balkón a ano můžou Vám vyjít vstříc, ale nemusí...a pak je potřeba se zařídit sám...
@hoju8 S kurakem zkusenost nemam. Ale jinak jsem nekolikrat donutila (kdyz jsem spala po nocni) pres zed bouchanim jednoho souseda technare, aby vypnul ten kraval. A kdyz jsme bydleli v prvnim dome a postavili nam vedle nej hospodu, tak jsme popotahovanim po uradech “donutili” majitelku, aby zasklila terasu. Nechavali jsme merit hygienou hluk, nekolikrat jsme volali policii kvuli hluku. Mivali jsme na zahrade rozbite strepy z lahvi a mladosi, co vysedavali pred hospodou, kdyz ji zavreli, tak nam chodili chcat na tehdy jeste neoploceny pozemek. Jednou nam dokonce pristal na zahrade vystrikany hasicak. Mam zkusenosti vic, nez dost. Bohuzel spis tech negativnich. Ale ted uz zijeme v klidu, mame kolem sebe same ohleduplne lidi. 🙂
@hoju8 mam dost zkusenosti s neohleduplnymi lidmi, co jeste chces vice slyset? Ja bych to proste resila takto, kdyby nebylo zbyti. Nebo bych se to pokousela resit na domovni schuzi, obesla bych sousedy, zda-li to nevadi i jinym. Pokusila bych se prosadit a zapsat do domovniho radu, aby se nekourilo z oken a na balkonech. Koupila z domovniho fondu popelnik a snazila se najit prostor treba ve sklepe, kde by kuraci chodili kourit. Kvuli hospody jsme obchazeli tech sousedu asi 15 a nechavali podepisovat petici. Jednou, jeste v panelaku, jsem sla za sousedkou, ktera zacala v nedeli v 7 rano bourat koupelnu. Remeslnici si dali kafe a zacali az v 8. Pak uz vsechny prace delala v tydnu.
@hoju8 ale abych odpovedela co nejpresneji na tvou otazku. Jiz nekolikrat jsem zminila, ze valna vetsina kuraku je bezohlednych a s kourenim by ani po diskuzi neprestala (tipuju podle kuraku, ktere znam). Mozna ale stejny metr by na ne platil. Minimalne bych to vyzkousela. Nekdo ne, ja jo. To je cele...hotovo. 🙂
@zlorenka taky jsem měla kouřící sousedy, jako bezdětná jsem se nad tím povznesla (docela jsme se míjeli co se týká pracovní doby, takže to nebylo tak zlé), ale v duchu jsem si vyprácovala plán jak budu postupovat, až jednou mimčo bude. Měla jsem připravenou variatnu, že za nima půjdu s tím, že s nimi potřebuju mluvit (to znamená rozhovor, ne hned jednostranná kritika) a zkusila domluvit nějaký kompromis - např. určité hodiny, kdy oni nebudou kouřit (třeba jednoduše proto, že nebývají doma a já v té době budu větrat). Nakonec bydlím jinde, takže řešit jsem nemusela.
@alcar Já už ale nic nepotřebuju slyšet, nemusíš se přece přede mnou obhajovat. 🙂 Už tě ale alespoň více chápu. Tvůj poslední komentář o domovním řádu mi je sympatický a myslím si, že má na míle daleko od prvního názoru o vyklepání koberců. 😀 Já jen nastínila pohled z druhé strany. Že jako potencionální kuřák, který si koupí být s balkonem bych se asi nenechala jen tak odradit od kouření na něm. Pokud by bylo proti mě více sousedů, pak samozřejmě ano, ptz bych tímto obtěžovala více lidí. Ale těžko říct. Kuřák nejsem a možná kdyby byla sousedka opravdu milá, upěnlivě prosila a podplatila mě buchtou, asi by mě ukecala, že z 80 % budu kouřit venku před panelákem. 😀 🙂
@eviicka Já bych to asi řešila tím jídlem a prosením. 😀 Čím více nad tím přemýšlím, tak mi příjde varianta např. vína apod. a prosby přijatelná. S tím, že se hold musí počítat, že se určitě sem tam objeví i cigareta na balkoně, ae vyjímečně. Rozhodně nenastoupit, ale sklopit oči a dítě nejradši vzít sebou. Jo to by mohlo teoreticky fungovat, teoreticky... 😀
@elikup bydlim tu neco malo pres 24 hodin a krome koure uz jsem si uzila piano, hadku, smrad z vareni, cigara v loznici, cigara v obyvaku a ted uz tu ctvrt hodiny nafa pes. Rozumej necekam zazraky, ale prisla jsem z pronajateho panelaku kde bydlelo 60 rodin do vlastniho v panelaku s 24 rodinama a ta mira diskomfornu kdyz to porovnam je k placi. V tom pronajmu jsem byla dva roky a NIC z toho neznam, tak jsem rozcarovana, ze budu celej zivot platit byt ve kterym si ani nemuzu vyvetrat :D
@alcar ty woe, s tebou bych fakt chtela mit dvojdomek... Koukam, ze se hodne nudis, kdyz dokazes takhle vysirat sve okoli.
Chudaci tvi sousedi.
Diky vsem, je fakt ze byl vikend, uvidim jak cudi pres tyden a podle toho se zaridim.
@zlorenka To mi připomíná mě. S našima jsem bydlela v paneláku taky o 60 bytech a teď jsem v pronájmu v baráku s 10 byty. V tom se 60 jsem o sousedech skoro vůbec nevěděla. Teď dupání dětí nad námi, vedle pár co se hádá do krve a to doslova, a druhá rodinka ne sice přímo nad námi, ale bydlíme v přízemí tak se nás to dotýká, má na balkoně bazének a nevím co ještě všechno a každý den vylívají hektolitry vody z balkonů dolů, takže věčně slyšíme, když máme otevřené okno kap kap kap kap, nebo hotový vodopád. 😀 Je to vtipné no. 😀 Sousedy si hold člověk nevybírá a člověk vlastně nikdy neví do čeho jde.
@letadylkokane no strasne se nudim s trema detma (dvojcaty). 😀 Nahodou mi tehdy sousede za tu petici proti hospode moc dekovali a otevirali dvere s otevrenou naruci. 😀 A taky uz nevysirej, mam te plne zuby. 😂
@alcar ja pred tebou nelehnu jak pejsek. Nemam to ve zvyku. Muzes si i nozickou dupnout, k nicemu ti to nebude.
@letadylkokane 😂😂😂👍 😘
@alcar dobrou, mej se. Jdu se pokusit zabrat. Mam zanet slach a ode dneska sadru, tak mi poprej klidnou noc 🙂 Ja ti ji preju, i kdyz jsi muj tezkej oponent 🙂
@letadylkokane dobrou a klidnou. 😀 A hodne zdravi.

@frndafrrr nepotrebuju, abys me chapala. 😉 Nic z toho nemam. Ale jde videt, jak uvazujes ty. S tebou taky asi zadna domluva nebude, protoze ty si to platis... Kvuli takovym jsme si postavili vlastni bydleni, protoze jsem nepotrebovala prevychovavat kuraky....a nemela jsem koberce. 😀