Spaní oblečení/ nazí?
Ahoj, ráda bych rozjela diskuzi na ožehavé téma, prosím tedy o odpovědi a názory, ale bez urážek a hádek, děkuji 🙂
už delší dobou mi vrtá hlavou otázka, jestli je nevhodné spát s manželem v posteli nazí, když máme malé děti (3 a 5 let).
Před dětmi jsme spali výhradně nazí, pak v těhotenství a při kojení to bylo nemožné a teď konečně by to zase šlo, ale už je to tak nějak "divné kvůli dětem"
Prosím jak to máte vy? Je to ok, nebo "přes čáru"?
podle mě to není vhodné skrz to, že mohou kdykoliv přijít, já teda nahá nikdy nespím, ale manžel ano a už jsem mu říkala, že jak bude syn větší tak už mu to končí 😀 přece jen muze si přijít za nami lehnout , no mě to je divné i tak já bych nahá nikdy nespala 😅 manžel zas oblečený 😅
@klokanka31 Jedna dcera teď chodí poctivě každou noc, druhá nechodí.
Jinak pokoj mají samozřejmě svůj odděleně, ale jsou malé tak občas dojdou
@usvitka Tak to bych nahá rozhodně nespala. Já teda vždycky musím mít noční košilku, i když jsme ještě malou neměli.
Nějak jsem nepochopila otázku, já spím v noční košili, nesnáším holá ramena, ale kdybych rada spala naha, tak spím naha, nevím důvod proč ne ? jako ze se před dětmi stydite ?
@petrasipkova1 ano přesně tak. Je to zvláštní, když přijdou třeba nad ránem, není to asi uplně stud, spíše mi to přijde trochu nepatřičné
Nemyslím si, že by nějak poškodilo sexuální vývoj dítěte to, že si přilehne k nahému rodiči. Mě je to ale nepříjemné... Prostě mi vadí dítě na nahém těle (u miminka to bylo ok, ale teď jsou jim 2 a 5 let a nesnesu to, i když oba kluci stále milují dotek "kůže na kůži").
Na tohle jsem taky zvedava jak to u nas dame..Spime jedine nazi..ale delame to tak ze do loznice i z loznice odchazime napul obleceni..Prvni detatko cekame v cervenci...myslim ze na tom asi nic menit nebudeme a kdyz uz tak si budu brat jen nejakou lehkou kosilku nebo tilecko pac kosili nebo pyzamo opravdu na noc nedam...
Mně tedy přijde hodně zvláštní představa, že přijde malá dcera a přitulí se k úplně nahému tatínkovi. I k mamince teda. Já spím v delším tričku, bez spodního prádla, a tedy nevím, jak to jednou budu dělat. Asi se budu muset naučit spát v pyžamu a svobodu spát nahá si nechat, až budou děti větší a nebudou si k nám chodit v noci lehat. Doteď si pamatuji, jak jsem jako dítě občas zahlídla nahého tátu a přišlo mi to divné už tehdy.
Myslím že ty předsudky v dětech pěstujeme právě tímhle pocitem nepatricnosti. Nahota není erotika. Spící nahý člověk je intimní moment, veřejnost vyloučena, ale nejužší rodina? Moje děti? Nevidím důvod ke studu nebo změnám návyků.
Asi z většiny stejně spíte pod peřinou, jestli dítě něco zahledne nebo se prituli na kůži..je to moje dítě, porodila jsem ho, kde je prostor pro stud? Připadá mi (psychologicky, vývojově) zdravé, aby dítě znalo od pohledu těla svých rodičů, sourozenců, mělo nějaké měřítko, povědomí, co je ok a kdy se musí obléknout atp. To, že dítě od určitého věku nesmí vidět nahého rodiče, naopak. Joo, puberťák to nesnese, ale do té doby... nemluvím o celodenním producírování se, ale prostě přirozeně - spíš odjakživa nahá a hotovo, děti budou poslední, kdo by nad tím badal.
My se s detmi třeba běžně koupeme, nenapadlo by me nad tim uvažovat.
@zuzekk díky, už jsem si připadala divně 🙈 děti miluji koupání s nama ve vane, dáváme si spolu sprchu po nějakém sportu, saunujeme, přijde mi to normální. U spaní nevím, spime aspoň trochu obleceni, ale nepřijde mi to takový rozdíl ☺️
spím nahá od jakživa 😀 teda v kalhotkách 😀 stejně před dětmi kojím,kluci mi taky spí jen v trenýrkách,jako taťka.nevidím na tom nic blbého.
Spime nazi, syn vedle me postele 🙂 prostě.. Nahe telo by nemelo byt pohorsujici
Já spala nahá před dětmi, zase se k tomu vrátím, až k nim nebudud muset v noci neustale chodit. 🙂
@usvitka
co je na nahote nevhodneho?to je snad prirozene ne?
Manžel spí nahý a nevidím důvod, proč by se měl najednou začít oblíkat, když máme děti. I když máme výjimečně děti v posteli, tak je nahý. Dcery nás znají i bez spodního prádla, nahota u nás není tabu, tak proč řešit spaní? Pokud manžel vstává z postele a jde k dětem třeba, bere si župan.
U nás spíme "oblečení". Manžel teda v trenýrkách jen (akorát v zimě přidá ke svému outfitu triko) a já v tričku a kalhotkách. Děti mají 3 a 5 let. Ale třeba sousedka, tak spí oba zásadně nazí. Oni v podstatě, když se večer okoupou, tak už se neoblékají. Takže tak spolu sedí třeba i u TV. Mají také dvě děti. 6 a 2 roky. Chodí tak běžně i když jsou děti vzhůru třeba ještě. Mě by to teda bylo nejspíše proti srsti. Ale nepozorují ani na jejich dětech, že by měli třeba sklony se nějak odhalovat, nebo o těchto věcech nějak mluvit, apod.
Já jsem s rodiči jezdívala na nudistické pláže, na záchod se u nás chodilo přes koupelnu, takže vidět nahého rodiče a naopak být nahá viděna rodičem mi přijde normální a nikterak pohoršující. Já spím nahá naprosto výjimečně, protože ani v létě nesnesu holá ramena, ale kdybych spala nahá, tak v tom pokračuju
@petrasipkova1 u nás třeba dcera 11 přijde a sedí u mě, když se sprchuju a holim a normálně si tam v ty koupelně povídáme. Nebo se občas koupe s bráchou ve vaně..taky mi to přijde uplne normalni.
Ja nemam rada pyzama, spim bud v nocni kosili, nebo i naha, podle teploty. Manze spi vetsinou v tricku, bez trenek. Jsme nudisticka rodina, takze u nas neni nahota tabu, koupeme se normalne i s detmi (v ramci moznosti, zas tak velkou vanu nemame). Deti behaji na zahrade v lete nahe, az na nejstarsi, ta se nerada svleka a nikdo ji do toho pochopitelne nenuti. Na verejnosti se krom nudisticke plaze neodhalujeme nikdo 😉.
@usvitka tak my to neřešíme, když je vedro, jsme doma klidně nazí, a to jak v noci v posteli, tak i přes den. Minimálně cesty z koupelny většinou absolvujeme bez oblečení, které si pak bereme. Děti to vnímají jako přirozené. Teď poslední dobou mi občas přijde divné, když se tu prochází nahá i pubertální dcera, ale ona moc dobře ví, že doma to prostě neřešíme, ale před jinými lidmi ano.
@usvitka u nas chodili todice normalne nazi, jakoze treba z koupelny a tak a fakt to na me trauma nezanechalo ani mi to neprisli nepatricne (a nenapada me vubec proc by melo), naopak dite odmala vi, jak vypada normalni dospele telo, prijde mi to zcela prirozene a mozna dokonce potrebne 🙂
To je asi na vkusu každého. My před holkama chodíme nazí, ale že bych se s nimi chtěla nahá mazlit v posteli, to je mi tak nějak proti srsti. Přeci jen nahota je přirozená, jasně, ale přeci jen pohlavní orgány nemusím úplně válet po dětech 🙂 Manžel je na tohle obzvlášť citlivý, s holkama se ani nechce koupat, obzvlášť ta mladší, ta ho pořád očumuje a nejradši by mu za něj i tahala 🙂

@usvitka Tak záleží jestli máte ložnici oddělenou od dětí, jestli k vám nelezou...