icon

Špatné zkušenosti s doktory, nechuť k těhotenství

malinkaelinka
30. dub 2016

Posledních pár týdnů mi viri hlavou různé otázky a nápady, tak třeba tu bude někdo, kdo uvažuje podobne...je mi 26, jsem vdaná, za pár měsíců mi končí Mirena, nabízí se otázka a co děti? že nad tím dost přemýšlím je asi jasné i z toho, že jsem tady na fóru...ale když to tady tak pročítám, tak těhotenství je jedna velka návštěva doktorů, děti pak samé prohlídky a očkování...ale ja ze svých zkušeností (ekzém, problémy s ledvinami, s kolenem...) mám velké pochybnosti o klasické medicíně a doktorech, neléčí příčiny, jenom důsledky, předepisují kvanta chemie...ja nacházím odpovědi na své otázky v lidovém léčitelství, čínské medicíně apod, vše sama...predstava, že otěhotním a budu běhat po nějakých prohlídkách, to se mi opravdu nelibi...na druhou stranu, dají se odhalit všelijake vady a to ja bych radši sla na potrat, než se starala o postižené dítě...a co pak, když už dítě budu mít, co ta všecka očkování apod, je to opravdu to nejlepší? neznamenají moje úvahy, že bych ještě dítě mít neměla? Je to takové myšlenkové blazneni...někdy si říkám, kaslu na to, dám další tělísko a děti nebudou, pak zase, ale co když mi to tělísko škodi, bude to lepší bez něj? můžu vůbec dítě vychovávat? Ufff 🙂

danchacha
30. dub 2016

@malinkaelinka Premyslis hodně dopředu, což je na jednu stranu dobře, na druhou stranu se tím hodně zatezujes.... Vyšetření v těhotenství muzes řešit postupně, ptát se doktora, hledat na netu k čemu je dobré a rozhodnout se sama, nic není povinné! Kterékoli muzes odmítnout.
Co se týče očkování a vůbec lékařů, divam se na to stejně (taky jsem si prošla ekzémem a problémy s mocakem), taky si myslím, že většina neléčí, jen tlumí projevy. Pro miminko jsem proto dlouho vybírala pediatra a našla lékařku, která se věnuje celostní medicíně (používá mimo jiné homeopatika, bylinky, akupunkturu, čínskou medicínu....), do očkování nenutí a umožňuje rozložení očkování🙂 Takže tak, neboj, až to přijde, budes mit dost času hledat informace a alternativy 🙂

danchacha
30. dub 2016

Stejně, dokud nejsi v té situaci, těhotná, tak nemá moc cenu plánovat co a jak podstoupis a co ne.... O dost změn se postarají hormony, strach i miminko, nebo naopak naprostá důvěra ve zdraví vás obou, ale to dopředu moc dobře neodhadnes. Aspoň to je má zkušenost 🙂

slunickova123
30. dub 2016

Tak k nim nechod😉

slunickova123
30. dub 2016

Ne sorry, ted vazne. Moc to resis. Ja jsem pediatr a takoveto anti-medicinske pacienty obvykle vidam jen na preventivkach - jinak se leci sami, pac to vedi vse lepe. Takze neni ceho se bat, ne? 😉

malinkaelinka
autor
1. kvě 2016

@slunickova123 tak k nim nechod...ale spolecnost to vyzaduje, pokud nebude dite napr.proockovane, nevezmou ho do skolky, po porodu doma je nekdy tezke zapasit s urady...ja nejsem nijak proti doktorum vysazena, nepopiram jejich znalosti, ale me konkretne proste nepomohli a musela jsem si pomoct sama, naopak mi vlastne uskodili, moje mamka je v dobre vire poslechla(napr.kortikoidy na ekzem)...nastesti celkem brzy zacala sama koumat co a jak a nenechala me dal skodit a ekzemu jsme se zbavili sami...ale kdyz je cloveku blbe a s duverou jde k lekari, ktery se na nej ani nepodiva, predepise spatne leky...(v nemocnici po slepaku me bolely ledviny, nacpali mi antibiotika a uplnou nahodou mi jeste jiny doktor poslal moc na kultivaci, kde se zjistilo, ze to neni bakterialni, ale mam v ledvinach a moc.cestach kvasinky,takze antibiotika jsem par dni brala na noc...) proste se radeji lecim sama(uspesne), ale co ten nevinny maly tvor? mozna vypada, ze to fakt resim, ale pro me je to jeden ze zasadnic argumentu, proc ty deti zatim fakt nemit

pajula123
1. kvě 2016

@malinkaelinka Mam to hodne podobne,po velice spatnych zkusenostech z meho detstvi. Na gyndu jsem ani nekolik let nechodila (ja vim,hruza) a donutil me tam jit az nas maly,kdyz jsem s nim otehotnela. Velmi peclive jsem vybrala gynekolozku a vis co? Vubec mi nevadilo tam chodit,protoze po pocatecnich problemech (velky hematom,krvaceni,nemocenska) jsem vzdy rada slysela,ze je maly v poradku. A myslim,ze nam ho pomohla zachranit i pani doktorka. Stejne peclive jsem vybirala i detskou dr. K malemu se ona i sestricka chovaji moc pekne,jemne s nim manipuluji,pani domtorka peclive vysetruje. Jedine,s cim je malinko problem,je ockovani-aktualne mame domluveny odklad,ona se netaji tim,ze by povinne radeji ockovala,ale nestrasi,po podepsani reversu respektuje,ze chceme ockovat pozdeji. Takze vyber lekaru je zaklad. Drzim palce!

malinkaelinka
autor
1. kvě 2016

@pajula123 moc pěkný příspěvek, děkuji za něj 🙂 je pravda, že ja měla na lékaře spíš smůlu...

lv
1. kvě 2016

chápu tvoji obavu, skepsi k lékařům, nedůvěru, avšak přijde mi to trošku jako výmluva možná i jen sama sobě, omluva, hledání důvodu proč nemít dítě, ted, když je "ideální" čas = věk, konec tělíska, vdaná..
Pokud se na dítě necítíš, netoužíš zatím, tak s ním počkej, nebo ho neměj, připrav si nějakou odpověd pro rýpaly, co se budou vyptávat.

lv
1. kvě 2016

Nemá to vyznět negativně, co píšu - spíš jako podpora, že rozhodnutí mít*nemít dítě, at ted nebo v budoucnu je jen na tobě. A dohodě s partnerem, ovšem. Když někdo řekne, že nechce přivést dítě do tohohle světa, že se bojí terorismu, války - tam není moc co namítnout, u důvodů, co píšeš ty, řešení jsou, jak píší holky - hledat, vybrat si lékaře.

malinkaelinka
autor
1. kvě 2016

@lv tak jako hlavni důvod, proč dítě zatim ne, je fakt, že jsme začali stavět domek, takže až dostavime, můžeme uvažovat o dětech....spis nad tím přemýšlím v souvislosti s tím, ze momentalne jsem opět prožila velké zklamání z lékaře...ja si sama sobě dovolim říct, už nikam nechod, pij bylinky, dej si hojivou mast, kterou si vyrobis...a kdyz se nepovede, nebo si ublizim, je to moje blbost...ale u toho dítěte? Tak se mi ty myšlenky v hlavě potkaly a nejdou mi spolu dohromady...jako není to tak, že bych to nějak intenzivně prozivala, to fakt ne, mám jine starosti a radosti a zajmy...spis se to tak v te hlavě seslo a ja přemýšlím, co a jak do budoucna...ta predstava, ze otehotnim, budu mit radost, ale budu se muset vláčet po doktorech...stane se neco, když treba na gyndu prijdu až to na mě začne být vidět? Je to nějak "trestne"? Nebo že neabsolvuji všecky prohlídky apod?

thalia
1. kvě 2016

@malinkaelinka není to "trestné", povinné není nic, klidně dojdi až rodit, ale připrav se, že se můžou na to tvářit divně. Já bych to teda osobně nevydržela a když už bych nechodila na každoměsíční poradny, krevní testy či monitory, tak tři velké screeningy bych určitě podstoupila. Jsou to vnější utz a mě to hrozně ukliďnovalo, že vím, že mimčo je ok a že je to kluk 🙂. Co se týče pediatra, víc návštěv je jen první půlrok, pak v podstatě jen při nemoci. A určitě je důležitý výběr, naše dr nic nenutí, je pečlivá a hodná, stejně jako sestřička.

martiina_k
1. kvě 2016

Já bych to být tebou tak neřešila a řešila věci až tehdy, kdy přijdou. Asi bych další tělísko nenechávala zavádět, z počátku (když stavíte a úplně by se ti nehodilo přijít do jiného stavu) bych si dávala trošku pozor, po čase bych na mimčo netlačila, ale nechala tomu volný průběh. Můžeš na něj čekat třeba dva roky (nebo víc), stejně tak ale může přijít na první dobrou. Myslím, že se vstřícným gynekologem se můžeš domluvit jen na nejdůležitějších prohlídkách, které si společně zvolíte. Totéž s tím pediatrem. Očkování se dneska celkem běžně rozkládají do delšího časového horizontu, ta povinná necháš doočkovat předtím, než budeš chtít dát prcka do školky.. Doktoři nejsou apriori špatní, je to jako všude, v každé profesi narazíš na odborníka horšího a lepšího. Ale myslím, že se to zlepšuje s tím, že lidi mají na odborníky vyšší a vyšší nároky. Když si doktora vybereš, dá se s ním mluvit. Já mám výbornou obvoďačku (přistěhovala jsem se a přihlásila se k ní podle recenzí). Měla jsem jít na krev, netušila jsem, že ji berou jen do osmi. Přišla jsem něco málo před osmou, ale nenapadlo mě zaťukat a přihlásit se. Na řadu sjem se dostala asi ve čtvrt na devět a když jsem zjistila, že jsem přišla pozdě, čekala jsem ledovou sprchu ve stylu, že krev se bere do osmi. Místo toho mi paní doktorka řekla "jéé, ona už tady byla paní, která krev odváží, vy chudinko, vy jste čekala v čekárně co? Příště klidně ťukněte. Můžete si tu krev dovézt do nemocnice?".

drzticka81
1. kvě 2016

tak jako v tehotenstvi neznamena, ze ti budou rvat do tela same leky, vetsinou jsou to jen kontrolni vysetreni, ultrazvuk, brani krve, ale neni to povinne, urcite muzes jit k pottvrzeni teotenstvi az budes chtit -jen ja se na zacatku bala treba mimodelozniho - takze jsem chtela mit jistotu, ze je tam, kde ma byt 🙂)) ale jinak ma kamoska nebyla ani na tech testech v 13 tydnu, jina zas na cukrovce -ale to uz je zas tva zodpovednost.......... co se tyce pediatry -na zacatku dite jen vazi, aby neubyvalo na hmotnosti, meri a zkouma vyvoj psychomotoriky -taky mi mudra doporucovala prikrm, ze maly nepribiral, ale ja se nedala a rozkojila jsem ho, ockuju taky se zpozdenim- je to ma zodpovednost!!! mam plno kamaradek, ktere neockuji vubec a zijou, skolku vybiraji lesni-tam to neni povinne -takze i to se da......a jinak, ja krom zapadni mediciny, verim v bylinky, homeopatii, cinskou medicinu -a snazim se to aplikovat i na deti -a taky mam kolem sebe lidi, co leci sve deti timto zpusobem......takze, jake si to udelas, takove to mas 🙂)))

malinkaelinka
autor
1. kvě 2016

Děkuju všem za příspěvky, nečekala jsem, že někdo ty moje myšlenky pochpi 🙂