Stahování kozího mléka kvůli Cronobakterii. Jak postupovat?
Dobrý den,
Minuly týden jsme podávali toto kozi mléko mému mesicnimu synovi. Sice jen 4 dny, ale dneska jsem se dočetla, že jej stahují z prodeje kvůli možnému výskytu Cronobakterie, která mívá fatální následky zejména pro Děti (meningitida, sepse, nekrotizující enterololitida) . Viz: https://www.bezpecnostpotravin.cz/na-ceskem-trh...
Je tady někdo, kdo mléko dává ? Budete nějak řešit testování s lékařem? Nechci plašit, ale nevím jak v této situaci postupovat.
Děkuji za odpovědi !
@melek5 jedna se jen o kozi mléko Naše mléko
Mleko neznam, ale určitě se to muselo týkat nějaké šarže. Pokud bych dala zrovna tuhle, tak bych u takhle maleho miminka pro jistotu pediatrovi zavolala a poradila se.
Pokud se stahuje z prodeje, tak donést prodejci a dál nedávat (pokud je to ta šarže). Pokud jsi dávala minulý týden a teď už ne, tak bych asi neřešila.
Šarži už nevím, presypavala jsem mléko do vlastní krabičky, protože jsem jich tam sypal více, ale kontaktovala nás sama Alza pres kterou jsme mléko kupovali, že to stahují z prodeje, tak tipuju, že to ta šarže byla.
Aha já myslela že u všech 🙈

Ahoj taky jsem to dneska četla ale není tam žádný seznam jakých sunaru se to týká.My právě dáváme Sunar 1 a kupovaly jsme to předevčírem