icon

Starší muž o 20 let. Šli byste ještě do třetího dítěte?

zanetdm
28. pro 2020

Ahoj
Je mi 33let a manžel je 20let starší než já. Máme spolu dvě děti 7let a 4roky. Přemýšleli jsme že by jsme ještě možná chtěli 3 dítě. Třeba za rok. Šli by jste do toho ještě? Nebo máte někdo podobnou zkušenost?
Děkuji za rady 😊 😏

inah91
•
28. pro 2020

@zanetdm Mě je 29, manželovi 46, už má dvě děti (10 a 8), teď čekáme své, určitě bych chtěla i naše druhé (dá-li Bůh), takže to mu bude dejme tomu 48,49.... do třetího bych já šla, ale pro manžela 5. dítě, to nedá 😀 ani zdravotně, ani finančně, ani není místo.... takže asi takto "rada" pro Tebe - zdraví manžela, finance, místo.... jestli je vše ok, tak asi bych do toho šla 🙂

mamikry
•
28. pro 2020

@zanetdm Manzelova sestrenice rodila pred rokem, bylo ji 42. Partner je o 16 let starsi. Doma maji osmileteho. Sla bych do toho 😉

sudylichozrout
•
28. pro 2020

Nesla bych do toho, dite by podle me melo mit tatu, ne dedecka.

zanetdm
autor
•
Autor odpověď smazal
•
korin
•
28. pro 2020

@sudylichozrout To mi připomnělo dětství, kdy cizí lidé mluvili pravidelně o mém otci jako o dědečkovi (narodila jsem se, když mu bylo 36).

korin
•
28. pro 2020

Jak jsou na tom kondičně manželovi rodiče? Tj. jaká je pravděpodobnost, že bude příštích min. 15 let relativně fit? Když se nám před 3 lety narodila nejmladší ratolest, bylo manželovi 48. Zatím to vypadá, že ji bude učit lyžovat stejně, jako to učil ty starší 😀 Do budoucnosti nikdo nevidíme, zeptej se sama sebe, do jaké míry muže "zastaneš", kdyby už na blbnutí s dětmi neměl dost energie. Jak to vidí on?

zuzkasim
•
28. pro 2020

A tvůj muž se v 53 letech cítí na třetí dítě? Není pro něj problém vstávat, chovat, běhat za batoletem... a za 15 let bude mít doma suprového puberťáka🙂 Pro mě je to asi nepochopitelné, protože si dovedu už ve 40 přiznat, že sil je méně jak před 10 lety. Ale na druhou stranu, žijeme dost aktivní život a na to ta energie potřeba je. Asi bych měla dost velké výčitky, kdybych už nebyla schopná naplno pracovat a viděla, že moje dítě by rádo studovalo... A taky mít v pubertě otce seniora, no nevím. Ostatně mě nikdy starší pánové nepřitahovali, takže u nás se toto vůbec řešit nemusí.

sudylichozrout
•
28. pro 2020

@korin No a ted si predstav, ze by mu bylo pred sedesatou, kdyz ty bys sla do skoly...

andelka
•
28. pro 2020

Zkušenost nemám, akorát mám bráchu a bratrance 50, 52 ( mně a manželovi je 37 a strop na poslední dítě jsme měli 35, hlavně já teda), a nešla bych do toho. Po 50 už ne.

surikata131
•
28. pro 2020

Za mě už je i poté 40 docela pozdě (pak už chci mít svůj klid a ne starat se o mimino), v tomto věku bych do toho nešla, i kvůli zdravotním rizikům pro dítě a je potřeba myslet i do budoucna, než by dítě odmaturovalo, manžel bude mít cca 74 let, kdyby šlo na VŠ, jak to v důchodu utáhnete? Teď bohužel v okolí vidím, že může být v předdůchodovém věku i problém s prací, do toho 3 vyživované děti...

vendy2
•
28. pro 2020

@zanetdm Ahoj,záleží pouze na Vás dvou 😉 Mě je 34let a muže mám o 30let staršího.Máme 3 děti.První se narodilo v jeho 52letech.Ani jeden nelitujeme.Ano,někdy je to náročnější,ale to i pro mě.Děti maji aktivního tatínka stále.

te_reza
•
28. pro 2020

Ne nešla.

somalicats
•
28. pro 2020

Muj manzel je o 3 roky starsi, nez Tvuj (ode mne je o 14 let starsi). Kondici ma skvelou, zvlada jak moje starsi deti, tak nasi pulrocni dceru a neplanovane cekame dalsi. Tohle musite vedet predevsim vy dva, jak na tom manzel je, jestli ma dost sil to.zvladnout nebo zda uz se do toho radsi nepoustet.

korin
•
28. pro 2020

@sudylichozrout S mým tátou by to nešlo. Naproti tomu, když srovnám jeho kondici v padesáti a kondici svého muže v témže věku, je to 100 a 1... Nemluvím ani o svých vrstevnících, někteří jsou nepoužitelní už před čtyřicítkou.

michaela666
•
28. pro 2020

Bude to znít hnusně, ale v tak pokročilém věku bych si dítě už nepořizovala. Vnitřně mi vadí představa toho, že bych tady pro něj naplno nemohla být v těch důležitých momentech života - maturita, první lásky, svatba, vnoučata,...Teď je manžel energický a vitální, ale za 15 / 20 let už to takové asi nebude.

keksik002
•
28. pro 2020

Takto, manzel je o 13let starší, je mu 41 a druhe uz v planu neni kvuli veku.. Preci jen muz ve 40 nmit 5ti lety dite nebo v 60 je dost rozdil, obzvlast kdyz to vezmu z pohledu - dite bude mit 15let puberta s nim bude mlatit a vas muz bude mit skoro 70,bude chtít mit vlastni klid a neresit tridni schůzky, přijímačky na stredni, maturitu atd.. Proste si myslim ze v tom věku je to duchodce ne rodic schopný vychovávat. Ale to je jen podle me ;)

te_reza
•
28. pro 2020

@keksik002 mám to stejně jako z mnohých dalších důvodu, chlapovi bylo 40 když jsme měli holku a už to byl strop. Když jsme se dali dohromady, bylo mu 37 a děsně na dítě spěchal, že nepůjde na maturiťák v 60.

hermanecka
•
28. pro 2020

Hodne zalezi jaky typ rodicu jste..znam takove, co tak nejak i v lete max na chvili ven, televize..pohoda..
S mymi detmi jsme akcnejsi..radi pohyb,sport..v aquaparku nas umlatila 7leta holka tak 30 jizdou na toboganu🙈. Nekdy ten vek jde pak uz bohuzel proti nekterym aktivitam..je to prirozeny..ja osobne uz bych do toho nesla..11

sonaxoxo
•
28. pro 2020

nesla bych do toho urcite..jsem limitovana vekem i u sebe..podle me,jak u zensky a chlapa,resit dite kolem 40-50 je uz pres limit..

zelenaesmolda
•
28. pro 2020

@sudylichozrout
Jacto tak mela,ze tatkovi bylo kolem 50 kdyz jsem sla do skoly.Rodice mam ve veku prarodicu mych kamaradek a fakt to neni zadna vyhra.

zdenda9
•
3. led 2021

@zanetdm dejte na své pocity. Já bych do toho šla.