Stavební spoření, jde zjistit, jestli je nějaké na mě?

tauriel
24. led 2014

Zdravím, chtěla bych se zeptat jestli nevíte zda jde nějak zjistit jestli je na moje jméno nějaké stavební spoření.Máme takovou čupr rodinu, co to dělali a zakládali to na kde koho i bez zeptání.Myslím si že abych měla nárok na nějakou státní podporu tak můžu mít jen jedno a hlavně pokud ho na mě založili a logicky na něj nic nechodí jestli z toho neplyne nějaká pokuta.
Předem děkuji za odpovědi 🙂

chris_n
24. led 2014

@tauriel to by ho museli založit při tvé nezletilosti ne? Jinak těžko říct, jak to zjistit. To by si asi musela obvolat spořitelny a zeptat se :_/

blahova_andrea
24. led 2014

@tauriel zkus si zajít na pobočky stavebních spořitelen, podle občanky a rodného čísla by tě měli dohledat. státní podporu můžeš mít opravdu jen na jedno spoření. jinak pokud je na tvé jméno založené spoření a nic na něj nechodí, tak tě nečekají myslím pokuty, ale jen se účet dostává do mínusu, protože se tam strhávají peníze za vedení účtu.

tauriel
autor
24. led 2014

@chris_n myslím že ani ne, dělala jsem jeden čas něco na podobné principu.Máš smlouvu, máš provizi a nikdo nezkoumá jestli sis to podepsala sama nebo ne.Neměla jsem žaludek na to jak tam fungovali ostatní, tak jsem u toho vydržela asi jen měsíc.

@blahova_andrea no právě, bude tam účet v mínusu.Abych to nemusela doplácet.Nebo ještě hůř, bude tam mínus např. tisíc a mě pak už příjde jen exekuce na dvacet.

chris_n
24. led 2014

@tauriel máš pravdu, takhle zakládala tchýně občas manželovi účty a tak, když potřebovala plnění. Pak už nesměla rodinné příslušníky obhospodařovat 😀

tauriel
autor
24. led 2014

@chris_n tak jsem ráda že nejsem s rodinejma vykukama sama 🙂

blahova_andrea
24. led 2014

@tauriel no pokud je to na tebe, tak je možné, že to budeš muset doplácet do té doby, než to budeš moct zrušit. no jako pokud máš fakt podezření, že by ti toto někdo mohl provést, tak je nejlepší si ty spořitelny obejít a mít jistotu. exekuce na tebe určitě nebude jen tak. spoření má spousta lidí a má ho v minusu. osobně jsem se s vymáháním za vedení účtu stavebka ještě nesetkala, myslím, že si to většina lidí prostě pohlídá a pořeší. je fakt, že exekuce je dneska velký strašák a myslím si, že kdo aspoň trošku může, tak prostě doplatí tu tisícovku a neriskuje pak další navýšené problémy. ač je to nefér. ale to je zase o zákonech a sviních lidech, že mají na takové věci žaludek a dělají zle jiným dobrým lidem.