icon

Štíhlá postava a nepříjemné narážky

katty1987
8. črc 2016

Ahoj holky,

tohle téma jsem tady nenašla ... Prosím hlavně nejde o žádné chlubení, spíš se zajímám, kdo to má podobně 🙂 už mám strach cokoli říct, abych se necítila špatně ...

Poslední dobou se setkávám s dotazy nebo narážkami na svou postavu. Máme skoro 11-měsíční holčičku a po porodu, jsem se skoro okamžitě vrátila na svou původní váhu, velikost oblečení. Nutno dodat, že nejsem žádná vychrtlina, mám 58kg na 173cm ... spíš mám štíhlou postavu ...

Narážky některých mamin, že bych se měla najíst, nebo že, jsem "strašně hubená" mě už opravdu unavují ... jako ano, člověk by měl filtrovat, jenže pokud to člověk slýchá několikrát do týdne, už to otravuje ... PROČ k otylým lidem si toto nikdo nedovolí, a bere se na ně ohled? Proč jim nikdo neřekne, jsi tlustá a nejez ☹ ?

Hlavně mě dostávaly maminky, které mi v těhotenství tvrdily, že teď přece mohou jíst, co chtějí a najednou přibraly 20-30 kg ... To mi pak bylo vmeteno, že já jsem to po porodu měla bez námahy ... 😒 njn, mojí povinností je přece přibrat, abych pak mohla shazovat nebo co ☹

Už jsem několikrát lidem řekla, že jsem spokojená a, že bych neměnila, zvlášť po těhotenství a porodu ... Ale rýpalové jsou věční 🙂

Budu ráda, když se najdou i další takové maminky 🙂

Strana
z4
vendicka
8. črc 2016

Ahoj, vím naprosto přesně, o čem mluvíš 🙂 V těhotenství jsem přibrala jen 9 kilo a v práci do mě neustále rýpali, že to je málo, že "normální" je přibat aspoň 20, jinak to prostě nejde. A to se přiznám, že jsem žila prakticky jen ze sladkého, protože nic jiného jsem do sebe nedostala, z většiny běžných jídel mi bylo špatně. Z porodnice jsem odcházela ve svých předtěhotenských džínách, okamžitě jsem se vrátila na svých původních 60 kilo (měřím 172cm) a to byly hned řeči, že jsem přece nemohla teď rodit, že to není "normální". Miminko mi první tři měsíce nonstop prokřičelo, takže i když jsem až po porodu začala jíst za dva, pěkně pětkrát denně a teplé večeře, tak jsem při tom kolotoči ještě zhubla na 56 kg a to si teprve na mě došlápli, jak hrozně vypadám 🙂 Kdyby jen cizí, tak nad tím člověk mávne rukou, ale třeba od rodiny to zamrzí. Naštěstí manžel je moc rád, že mi nezůstaly desítky kilo navíc a prý vypadám skvěle, takže řeči od nikoho jiného neřeším. Některé ženské prostě nezkousnou, že se v těhotenství nemusí přibrat i když se člověk láduje sladkým, a už vůbec nerozdýchají, že se dá i po porodu zhubnout víc než na předporodní váhu, aniž by se člověk nějak snažil. Někdo to tak prostě má a je trapný na to poukazovat jako na něco špatného a "nenormálního".

aguaverde
8. črc 2016

@luj89 jo!!! 😀 😀 😀

anina32
8. črc 2016

@alikam Divila by si se, ale řeknou to i tlustejm, myslím že i daleko hůř než vám hubenejm 😀

alikam
8. črc 2016

@anina32 Tak to se upřímně přiznám, že jsem se s tím tak nesetkala. Jako nemyslím rodinu, to jsou obecně většinou rýpalové a drtiči sebevědomí.. 😀 Ale i od cizích lidí? Jako za zády té dotyčné to řeknou, co si budeme povídat.. Ale že by cizí lidi někoho poučovali ty už nežer, jsem myslela že se moc nevyskytuje.. 😕

urtica
8. črc 2016

Neřekla bych, že kolem tlustých se chodí po špičkách..naopak. Myslím si , že to, co si občas vyslechnou oni, jsou řeči daleko silnějšího kalibru.
Prošla jsem si plnějším obdobím (61 kg na 164 cm - ne tedy vyloženě nadváha, ale rozhodně jsem oplývala dost výraznými tvary - zejména v oblasti hrudníku - 75E) a můžu říct, že to, co jsem si vyslechla "za svými zády" byla tedy daleko daleko silnější káva než teď, rok po porodu, kdy jsem na tom s mírami (alespoň souzeno dle BMI) podobně jako Ty.

Mou současnou figuru sice taky občas někdo okomentuje jako hubenou (nejčastěji moje matka, kde nejde o závist,ale o starost), ale nijak mě to nedeprimuje - jelikož já sama se cítím dobře.

brrbrr
8. črc 2016

Vubec si z toho nic nedelej.Ja mam zase opacny problem.Merim 173cm a mam 87kg.Vim o tom,ze jsem silnejsi a ze mam brisko a pri predstave nabrani 20kg v pripadnem tehotenstvi se toho desim.Ale bohuzel je u me lenost a chut k jidlu silnejsi nez cokoliv jineho.Ale stve me jak me ostatni (hlavne moje rodina a manzel) neustale tuto skutecnost pripominaji,jak kdybych to sama nevedela.Prijde mi,ze vsem co se vychyluji z nejake normy,se to musi neustale pripominat.Sama ze sebou spokojena nejsem,ale nikdy by me nenapadlo nekomu druhemu rikat jestli ma shodit nebo pribrat.To je snad kazdeho vec.Dokonce jsem jednou i dost vyrazne zhubla,ale bohuzel mi doslo,ze jsem to delala jen kvuli tomu abych mela od vsech pokoj.Bohuzel byl velmy rychly JOJO efekt a ted vazim jeste vic nez predtim.Jak by byl svet veselejsi,kdyby se kazdy staral o sebe....

anina32
8. črc 2016

@alikam No vidíš a je to tak. Já si zase neumím představit že by si takhle dovolovali na hubený, ale asi je to tím že jsem hubená nikdy nebyla 😉 Zrovna jako vy si tady neumíte představit jak se chovají lidi k nám. Ale jak už jsem psala, hlavní je aby byl člověk spokojenej sám se sebou 😉

terezapetrova
8. črc 2016

@elis16 ok, ja jen ze jsem snad ještě neslyšela vetsi nesmysl, ze mamimka porodi dřív protože ma male bricho a dite ma malo mista to je fakt usmevne 😀

urtica
8. črc 2016

@brrbrr Ano, myslím, že věta "Prijde mi,ze vsem co se vychyluji z nejake normy" to přesně vystihuje...ono se to netýká jen postavy,ale i povahy, stylu života atd. Každý kdo nejede podle zlatého průměrného grafu pozitiv a sociálních jistot, se musí obrnit proti řečem okolí. Ideálně je pouštět jedním uchem tam, druhým ven.
Tak to bylo, je a bude vždycky. Je jednodušší řešit životy ostatních než ten vlastní (a proto jsem teď tady😀).

silvik77
8. črc 2016

Mám to taky podobně. V těhu jsem přibrala 14 kilo, ale shodila jsem 20 kilo. Při výšce 164 cm mám 53 kilo. Lidi, co mě nějakou dobu neviděli, tak mi říkají, jak jsem hubená. Už mě to taky vadilo. Byli jsme na oslavě, kde jsem se potkala s lidmi, kteří mě neviděla cca 2 roky a to bylo: "Ahoj, ty jsi nějaká hubená! Ahoj, ty jsi nějaká hubená, jíš?" No slyšela jsem to za večer x-krát. A já shodila, aniž bych se nějak snažila, prostě to šlo samo...dcerka má 14 měs a ještě kojím. No a lítám-barák, zahrada, malá...Nejdřív jsem si připadala hrozně hubená, ale už jsem si zvykla a připadám si normálně. A možná že už jsem i mezitím přibrala, dlouho jsem se nezvážila 🙂

alikam
8. črc 2016

@anina32 Sakra, lidi jsou fakt zákeřní parchanti.. 😀 Přesně tak, ale my ženské stejně vždycky alespoň drobné pochybnosti mít budeme, to bychom nebyly my.. 🙂

blecha94
8. črc 2016

My tlustý to máme jednodušší, nám cizí lidi nic neřeknou, páč maj strach, že je sežereme! 😀

Ba ne, veř, že i na "opačný straně barikády" není o moc líp. To je prostě lidská přirozenost, mít v jednom kuse problém s tím, jak vypadají ostatní. Nejlepší je brát to jedim uchem tam a druhym ven. Nikomu do toho, jak vypadáš a co jíš, vůbec nic není, takže to neřeš. Zvlášť, pokud si myslíš, že tvoje postava je fajn a vyhovuje ti. Povzbuzuj se tím, že v tvém případě jsou pindy ostatních jedině závist. 😉

astyna
8. črc 2016

úplně tě chápu 🙂 přítel měří 196 cm a váží 75 kg 😀 už si toho taky hodně užil, ale holt je to taková kyselina.

Já sama teď vážím 59 na 170 cm a ještě bych chtěla něco dotvarovat, ale ne a ne s tou váhou pohnout ...

uhz
8. črc 2016

Jo, vecna story... za chvili jdu z porodnice po dvojcatech a az na trochu povolene bricho nejde videt, ze jsem rodila, nemam na tom zadnou zasluhu, proste dobra genetika v tomhle, tuk tuk... mivam cca 55 kg na 170 cm, tedy zadna vychrtlina, proste jsem normalne ve forme. Uz v tehotenstvi jsem furt poslouchala, kde ty dvojky mam, a ze teda jako konecne aspon nejake bricho... ted zas budu poslouchat od tech, co nabraly 30 kg, ze jsem vychrtla, at se proboha najim.. no nic devcata, zavist je mrcha 🙂 Uz vidim, jak by se tvarily damy, kterym bysme rekly- jezisi, ty jsi vyzrana, uz proboha nejez... :D Jo, to bysme byly hubene netaktni potvory!

urtica
8. črc 2016

@uhz Podle mě si nevybereš - já v 9. měsíci vypadala taky tak na 6., i v porodnici se divili, co tam dělám. Prvotní reakce sestry byla, že rodím předčasně. Neustále narážky na malé břicho mi lezly na nervy.
Na druhou stranu - moje kamarádka (normálně velmi hubená) má teď před porodem dvojnásobný "pupek" a komentáře typu "Nečekáš dvojčata?" jí taky lezou krkem...

Když o tom tak přemýšlím, tak narážky na malé bříško jsou asi pořád příjemnější než na to velké...a velikost břicha v těhotenství je podle mě opravdu dána převážně typem figury a geneticky - ne tim, kdo kolik baští čokolády.

Asi bych to všechno nesváděla na závist (ono se taky říká "podle sebe soudím tebe"🙂 ) - spíš na obyčejnou lidskou potřebu komentovat ostatní.

elis16
8. črc 2016

@terezapetrova jo úsměvné to je 🙂 když poprvé tohle řekla, tak jsem nevěděla jak reagovat, ale ted když z ní něco takového vypadne (a že těch perliček bylo víc 😀, tak už si toho nevšímám. Vím, že má prostě strach, aby vše bylo v pořádku, akorát to dává najevo trochu neomaleným způsobem 🙂

lopudanka
8. črc 2016

já jsem nikdy nevážila víc jak 53 kilo, 15 let jsem poslouchala jak to pořád někdo řeší 🙂 dokonce se mě jednou cizí paní na zastávce autobusu ptala, jestli nejsem nemocná.....teď jsem ve 14tt a břicho mám jak v pátém měsíci a vážím 60 kilo. teď se ptají zda nečekám dvojčata nebo že to určitě doktoři špatně spočítali...každý je prostě jiný🙂 já si z toho nikdy nic nedělala a nedělám ani teď🙂

liko77
8. črc 2016

V těhotenství jsme přibrala jen 7kg a do 2 měsíců schodila 15Kg, takže moje váha nakonec byla 55kg na 170cm, jsme naprosto spokojená, jen od tchýně neustálé narážky jak musím hodně jíst, cpát se vším možným abych měla sílu, že neunesu malého apod☹(. Nikdo jiný nic neříkal, max kamarádky chválí jak jsem to dala krásně dolu a mám postavu jak před 20 lety. Teď už méně kojím takže jsem na 57kg ale i tak jsme max spokojená, pořád lítám za 13měsíčním synkem a klid na jídlo moc není. Nic si z narážek nedělaj, je to závist!!! Hlavně se musíš dobře cítit ty!!

elu
8. črc 2016

já teda asi žiju mezi bezholednýma lidma, páč mě říkají, normálně že jsem po porodu tlustá 🙂 a nikdo se se mnou nesere 🙂....návštěva....ježiš, ty seš tlustá 🙂

lenkaluk
8. črc 2016

@katty1987 myslim, ze tihle komentatori, spis teda asi komentatorky, zavidi... nic jineho v tom neni.

urtica
8. črc 2016

@lenkaluk A ti co komentují tlusté tedy taky závidí?

uhz
8. črc 2016

@elu on to clovek taky jinak bere od dobre a uprimne kamosky (stejne jako ono-proboha najez se), nez od kdejake chytre tetky a radoby znamych 🙂

englerova14
8. črc 2016

@katty1987 b těhu +18kg, 4měs.po porodu -22kg. Nehubla jsem záměrně, necvičila, prostě jen kojení a hoňka kolem miminka. Okolí mě mělo za lady co si drží linii a schválně nejí (zbodla jsem, na co jsem přišla). Byla jsem pro ně vychtrlá, nezdravě vypadající, z kozy duch, žebřiňák, hubeňour, tyčka, foukne vítr-uletíš...že bych něco vynechala? Nejde to ignorovat. Bolí to, zvlášť od rodiny. A když jsem teď při 58kg/176cm otěhotněla podruhé, to bylo keců...že to nezvládnu, vypadám hrozně...no krása vilmo😀

soyevita
8. črc 2016

@luj89 Přesně tak🙂

liska01
8. črc 2016

@katty1987 Během těhotenství jsem přibrala 10kg, z porodnice jsem odcházela s původní váhou a díky ukrutné lítačce kolem dcerky jsem zhubla až na 49kg při výšce 167cm a vychrtlá jsem tedy opravdu byla. Jediné denodenní komentáře přicházeli ze strany mamky a byli oprávěné, taky jsme z té váhy nebyla nadšená. Ostatní to samozřejmě také komentovali. Byla to prostě jen příležitost, aby dotyčný zakonverzoval a mohl si odškrtnout vyjádření zájmu o mou maličkost. Jedna debilní věta snad člověka nerozhodí, ne? Když jsem před časem měla depresivní období a opravdu měla pár kil navíc, tak mě taky nevyvedlo z míry, když mi přátelé řekli, že jsem tlustoprd. 😀 Blbé komentáře se opravdu netýkají jen hubeňourů toho bych se nebála. A závist to taky nebude, prostě lidi jen rádi melou pantem a každá příležitost jim přijde vhod.

dokument
8. črc 2016

Nevim jak u ostatnich, ale u me neomalene komentare jsou. Ze jsem tlusta. Byla jsem vzdy stihla, ale takova pekna zenska, prsa a zadek, velmi stihly pas. V tehotenstvi jsem pribrala predpisove, nebyla jsem otekla, uplne super tehotenstvi bez problemu. Pak jsem porodila, zacala jsem kojit a najednou to lezlo nahoru. A kdyz jsem mela tak asi + 12 kg a asi 3 kg po porodu co zustalo, tak nebylo snad cloveka, ktery mel znal driv, ktery by nekomentoval, jak jsem ted tlusta. Takze bohuzel, i k tlustym si toto lidi dovoluji. Sousedka, taky po porodu, mi sahala na bricho, jestli nejsem tehotna (sama cvicila, aby nepribrala ani deko a tudiz moc dobre vedela jak mi bude, udelala to naschval). S tim ziju 2,5 roku. Neustale me nekdo vylozene urazi. Nastesti manzel, ten nikdy. Ten mi rekl, ze se mu libim porad. Lidi jsou asi zvykli na nejakou nasi podobu. A kdyz je to najednou jinak, divi se. Co jsem prestala kojit, netloustnu a ted uz hubnu, takze i psychika lepsi ohledne tohoto. Beru to tak, ze lidi jsou proste nekteri uplne tupi, nevi, co to je takt. Nejvic kritizuji ti, co jsou sami hrozni.

blecha94
8. črc 2016

@dokument Tak to bývá, lidi, co mají sami se sebou problém si léčí vlastní komplexy na druhých, aby se cítili lépe... 🙄

elu
8. črc 2016

@dokument u mě to samý 🙂

lenkaluk
8. črc 2016

@urtica no myslim, ze komentovani tlustych zase tolik rozsirene neni, nebo se s tim tolik nesetkavam.

dana3262
8. črc 2016

Tak já merim 175cm a začínala jsem před 1.dítětem na 57kg. Před porodem 72kg. Všechno ok. Po porodu jsem měla nějakých 59kg. Po 1,5roce jsem ale znovu otehotnela. V prvních měsících zhubka na 54kg a pak přibrala už jen 4kg. Po porodu jsem měla 51kg a po pár měsících 47kg. Tlačila jsem celý dny těžkéj dvojkocar, takže jsem měla hodně svalu a slach. Nepeknej pohled řeknu vám.. vždycky mě překvapilo jak vypadám když jsem se zahlidla třeba ve výloze. V oblečení to ještě šlo.. pak jsem ubrala energetickej výdej (cíleně, nešlo mi pribrat-porucha příjmu potravy, nemůžu jíst odpoledne a večer. Končím obědem) a unikl se to asi na 51kg. Pak antidepresiva, to jsem byla už i na 56kg. No a po vysazení jsou zase pryč, takže teď mám asi 50kg. Ale nejsem tak slachovita jako předtím. Nemám energii, necítím se dobře. Hodně spím a odpocívám. Prostě vopruz... Samozřejmě řeči..kostitras..Ty jsi tak hubena..bla bla bla...
Přitom si myslím, že od rána do oběda toho sním víc než jiní is rána do večera..alé asi to pořád nestačí :(

Když jsem šla rodit, ptali se mě, co potřebuju, že jdu rodit mi nevěřili. Pidi břicho a kontrakce na mě nebyly znát.

Strana
z4