icon

Tchyně diktuje, co zabalit dítěti. Respektovat její přání?

25. čer 2022

Syn má jet v pondělí na týden k prarodičům. Celý víkend mě tchýně bombarduje tím, jak jsem mu zatím vždy zabalila špatně, že tam měl nevhodné věci, a že měl těžký kufr - přinesli jsme ho tam, odnesli... Nevím, kde je problém. No a pak přesně určuje, co má mít. Hlavně dlouhé pyžamo, prý mají doma zimu - bydlí v paneláku a přes léto tam mají hic. Syn i v zimě spí doma jen v trenkach. Pokud mu ho nedám, dojde mu ho koupit, na to mě upozornila. Když se syn bude potit, zhorší se mu AE, což babička nerespektuje, protože pokud je zima jí, musí být zima všem. Dál musí mít klobouk, ne kšiltovku. Nemám mu dávat knížku, že nebude mít čas na čtení, syn je zvyklý si číst před spaním. Musí si vzít Pexeso a Člověče nezlob se. Jiné hry ne, ty se kvůli němu učit nebude. Nemám mu dávat žádné hračky...
Jsem naštvaná a to tam ještě neodjel. Brali byste to v pohodě? Třeba jsem jen zaujatá a je to normální. Nebo to je už přes čáru?
Respektovali byste babičky přání?
PS: Synovi je 9 a balit se bude sám, ale to babička neví, protože by to bylo taky špatně.😁

Strana
z4
pipi_puncocha
29. čer 2022

Blbé je, že syn se neozve... Bála bych se, aby za tím nebylo citové vydírání ze strany babičky typu "když nepřijdeš, babička bude moc smutná." Sama jsem jako dítě byla taková povaha, že jsem radši každému vyhověla, než se jakkoliv ozvat.🥺

janina228
29. čer 2022

Mě by zajímalo, kde je ta jistota, že se dítě k babičce opravdu těší.. buďto něco nevím,nebo se fakt divím 🙈.. já mám asi zkreslený obrázek,ale podle popisu úplně vidím, jak devítiletý kluk jede ve slamáku, s pexesem a dlouhým pyžamem na fajn pobyt k babi, která mu nedovolí ani vzít telefon - a to nejen kdyby třeba chtěl zavolat mamce,ale třeba kámošovi ze školy.. pěkný,no.. úplně bych se taky těšila

somalicats
29. čer 2022

@janina228 Přesně, to je popis pomalu jak koncentrák, to bych chtěla vidět dítě, které se na něco takového dobrovolně těší.

blondynka400
29. čer 2022

@2hanah koukám, mohli jsme dopadnout ještě hůř 😀 A to fakt může soud toto nařídit?

autor
29. čer 2022

@janina228 on tam chtěl kvůli bratranci, vídají se málo, bydlí ve stejném městě jako babička. O slamaku nebyla řeč. Babička chtěla látkový klobouk. Nemáme, vzal si kšiltovku. Nakonec to prošlo. Dlouhé pyžamo si nevzal, protože nemá. Nakonec to usmlouval na to, že spí v dlouhém vršku a trenkach.
Mobil si vzal taky. Vysvětlil babičce, že chce fotit a zatím to taky prošlo. Dneska mi dopoledne volal.
Takže podezírám babi, že si to tu čte 😁😂

janina228
29. čer 2022

No ufff 😄.. tak jestli jo, zdravím babi a je fajn, že se se svými požadavky trochu usměrnila, určitě to je pro dobro věci vás všech 😉

2hanah
29. čer 2022

@blondynka400 ano, samozřejmě, otec si to hodil, nechal po sobě miliony korun v dluzích, tak babka ještě zatápěla, u soudu nikdo moje děti neviděl, nikdo s nimi nemluvil, babka byla automaticky chudák, co jí umřel syn, tak šup jí tam děcka a ze mě udělat megeru, tahle paní soudkyně nám na dlouhé roky opravdu zavařila, potkat ji dnes, něco bych jí určitě aspoň řekla. Teď už se soud i sociálka k tomu staví jinak, protože tam děti několik let chodí vyprávět jak za babkou nechtějí a nikdy nechtěli, tak už to babce bylo i na sociálce vysvětleno, hodně mi pomohla právnička a babka se uklidnila, protože konečně s věkem dětí nenadělá už vůbec nic, kdyby se na hlavu stavěla.

levandule_k
30. čer 2022

@2hanah To je jako šílený, co jsi zažila.

blondynka400
30. čer 2022

@2hanah tak když není otec dítěte, tak to chápu, to jsem nevěděla. Hlavně, že už teď je to relativně v pořádku. Ale je hrozné, co jeden "soudce" může ovlivnit....

2hanah
30. čer 2022

@blondynka400 ale jen díky tomu, že jsem konečně našla empatickou a dobrou právničku a hlavně, že děti už odrostly, s tím věkem a jejich vůlí zkrátka už nic nenadělá a já doufám, že už ji nikdy, opravdu nikdy neuvidím. A nechápu to tím spíš, že se jim oběsil otec a ještě jim dělá ze života peklo jeho matka, takhle se prostě babička nechová.

Strana
z4