icon

Těhulky, snažilky, pojďte sem 🙂🙂🙂🙂

mirindad
8. srp 2016

Ahoooj holky 🙂 patřím mezi snažilky a dělá mi velkou radost vidět pozitivní testíky, vaše veselé zprávy a radost, že vám to vyšlo a budete maminkami 🙂 Můžete se tu podělit a házet fotečky testíků a cokoliv chcete, ať mě uběhne ten čas, kdy sama čekám 😊😊😊😊

brambora28
20. dub 2017

@simi1510 Děkuji Simi 🙂 I já tobě, snad už nás to brzy taky čeká 😉

llenka_li
20. dub 2017

@brambora28 skvěle, ze se toho ujmul nekdo na svém místě...🙂 a řekli ti v jakem časovém horizontu by k ivf mohlo dojít a kolik cca by to mohlo se vším všudy stát? Jaké postiženi má manžel/ přítel?

brambora28
20. dub 2017

@llenka_li no při další MS půjdu na ty odběry, do té doby manžel spermio a 10.5.mame schůzku s tou genetičkou. Cena nám byla recena 20-25tis.. s tím, že geneticka vyšetření bude hradit pojišťovna. Právě chci pozjistovat jestli IVF nehradí pojišťovna nebo aspoň něco z toho..
A manžel má Holt-oram syndrom, je to velmi vzácné degenerativní onemocnění horních končetin plus k tomu přidružená vážná onemocnění srdce (nedomykavost chlopní atd.) - to on naštěstí nemá, má jen ty končetiny (zkrácené klíční kosti, loketní a vřetenní kosti, chybí mu palce a má preoperovane ukazováčky do pozice palců).. takže tam je především problém to srdce, ale i tak bychom nechtěli aby si naše dítě museli projít tom co on (posměch, několik operací, je to trošku omezení jemné motoriky atd.)..

markethy235
20. dub 2017

Ahoj holky, po dlouhe dobe se k vam jdu podivat. Cas hodne poskocil a v pondeli jdeme poprve do centra, doma uz mame snad vsechny papiry, tak jsem zvedava co nam dr. rekne a hlavne doporuci. Hrozne to uteklo a dala jsem si opravdu pauzu od techto diskuzi a musim rict, ze to docela pomohlo. Mezitim jsem se dozvedela o dalsich tehotnych okolo nas a tentokrat me to az tolik nemrzi, asi jsem se uz smirila s tim, ze u nas proste budou problemy, ale verim, ze se brzy dockame 😊
@katmir jak to s tebou vypada? Koukala jsem o stranku dal na test..

katmir
20. dub 2017

Ahoj holciny, dnesni hcg 5,tak mi kolegyne pichla vetsi vyvolavacku.Vse bylo tel.konzultovano se svagrovou. Po ms me chce videt.

@brambora28 to je mi lito.
Ale ber to z te lepsi stranky,ze ted vite jak na tom jste. Treba by se to porad opakovalo. Drzim palce.

simi1510
20. dub 2017

@katmir Mrzí mě to, že i ta poslední možná šance teď skončila ☹ Ale držím palce, aby to už příště bylo to nejlepší a udrželo se a bylo vše v pořádku!

katmir
20. dub 2017

@simi1510 já jsem s tím počítala a jsem v pohodě.
děkuju

markethy235
20. dub 2017

@katmir take mi mrzi, ze to dopadlo takhle, zase lepsi ted, nez aby to prislo v prubehu tehotenstvi. Drzim palce, at to priste dopadne lepe 😉

markethy235
20. dub 2017

@brambora28 co jsem tak cetla, tak kazde centrum ma sve ceny, pojistovna hradi zaklad (zakladni leky, ukony) vse nad ramec se plati. U vas mozna bude nejaky ukon hrazen pojistovnou, z duvodu toho manzelovo postizeni, ne? Pritelovi uz k vysledku spermia taky napsali doporuceni na IVF a PICSI, coz nam tedy asi v pondeli upresni ten doktor. Pritom vysledky spatny nema, jen jedna hodnota mu vysla o 1% nizsi, nez by melo byt, ted z hlavy si nepamatuji jaka. No, uvidime.
Jinak koukam, ze jsme na tom ted hodne podobne, tak snad nam brzy obema pomohou 😉

tesinka
20. dub 2017

@brambora28 to mě mrzí, ale aspoň víš co a jak, ohledně IVF je to standardní cena, pojištovna taky hradí, ale tohle platíš ty, jsou v tom léky, odběr, transfer, zamražení, případně ISCI, kdyby ses chtěla na něco zeptat, písni sz. Budu držet palce. Každopádně genetika je dobrý nápad, taky jsme ji měli. 😉

llenka_li
21. dub 2017

@brambora28 ty blaho, chudák, ten si to uměl teda taky vyzrat. Tak hlavně, ze to srdíčko je OK. Ale potom teda nechápu, když hrozí dědičnost, proč to neřešil už tvůj doktor 🙄 ale tohle je super, co píšeš, to je rychlovka, takže třeba někdy v červnu by se mohlo začít s ivf? Ta cena 25tis mi přijde docela nízká, nevím, jestli je to tím, ze ty vyšetření okolo mate hrazena nebo není tohle už cena s nějakou vypomoci od pojišťovny? Nikdy jsem se o to nějak zvlášť nezajimala, ale myslela jsem, ze ivf bez pojišťovny vyjde na 50-80tis...

llenka_li
21. dub 2017

Holky, co mate za sebou návštěvu Center..po jaké době snažení jste se na ne obrátili?

bibianne
21. dub 2017

@mirindad Ahojky, tak jak dopadl výletek? a jak se cítíš? 🙂 Pořád jsi ještě 2 v 1? :D ;)

bibianne
21. dub 2017

@brambora28 Teri, konečně jsi ve správných rukou. Moc Ti držím palce, ať vám to brzy vyjde, ale věřím, že díky těmhle doktorům už to půjde..ač třeba složitější cestou, ale vyjde to :-* Drž se 🙂

tesinka
21. dub 2017

@llenka_li my po půl roce, neměla jsem ovulaci, doktroka to neřešila a já byla na nervy. Psychika dělá svoje, v září jsem tenkrát po dovolené navštívila poprvé CAR a v lednu už jsem byla těhotná, jen za pomoci clostíku, druhé těhu už tak jednoduché nebylo a tam bylo IVF, ale taky v tom hrála roli psychika, to třetí je velké překvapení a úplně přirozeně 😀

llenka_li
21. dub 2017

@tesinka tak to je skvěle..taky mám v plánu po létě navštívit nějaké centrum, pokud se do té doby nezadari. Bylo by to skoro rok od začátku snažení a 8mesicu od mimodelozniho...na začátku června po konzultaci se svým dr bych nás objednala..asi do Gennetu..

evikkk13
21. dub 2017

Tak děvčata, po tom, co mi předvedla má poslední MS (4 dny světlounké špinení, 1 den MS, 5 dní špinění) jsem si vyrazila k praktické lékařce na preventivní prohlídku s požadavkem na kontrolní odběr štítné žlázy - léčí se s ní moje mamka, můj taťka je pro ni sledován, ale léky nebere a já si nechala poslední odběry udělat před 6 lety. Na preventivní prohlídku jsem byla objednána 11.5., protože chce udělat komplet a chce na mě mít dost času, což bez objednání nemá. Ty odběry na štítku mi napsala, protože řekla, že ta samozřejmě vliv na neúspěšné těhotenství mít mohla. Dnes jsem si volala pro výsledky a funkci štítné žlázy sníženou nemám, ale mám počínající autoimunitní zánět, takže mě čekají další vyšetření, chce mě odeslat k endokrinologovi na sono a konzultaci. Ptala jsem se, zda toto mohlo mít vliv, tak řekla, že ano a že to se mnou chce právě probrat, jak to budeme řešit, že je více variant, ale že ženy s tímto zánětem mohou mít problém donosit dítě, protože jsou v těle buňky, které tu štítku napadají...Ptala jsem se tedy, zda mám přijít dříve, než toho 11.5. (protože pak zase budu čekat, než mě objednají na endokrinologii, než budou výsledky, než nasadí léčbu a než se to nějak srovná) a ona řekla, že to nespěchá, ať přijdu dle objednání a že to probereme. Vzhledem k tomu, že se nechráníme, tak pokud bych objevila //, asi mě chytí panika 🙄 Máte s tím někdo zkušenost?

evikkk13
21. dub 2017

@brambora28 Chápu, že Tě to asi trochu šokovalo - vzhledem k "pohodovému" přístupu dosavadních lékařů. Mně přijde super, že jsi v rukou odborníků a že to vezmou komplet. A pokud je nějaká možnost, jak ovlivnit, že manželova nemoc bude u embrya vyloučena a ne, že to bude probíhat stylem pokus-omyl, tak je to myslím moc dobře! Držím palce 👍

brambora28
21. dub 2017

@katmir Já to beru už pozitivně, jen ten první moment, kdy jsem si uvědomila, že přirozeně to nejspíš nepůjde, takové trošku osobní selhání.. Ale zároveň radost, že je alternativa a způsob, jak to udělat.. Děkuji, tobě držím moc palce, ať je příště vše v pořádku 🙂

@markethy235 U nás by měla pojišťovna hradit všechny ty odběry plus genetické vyšetření embrya (v případě, že to půjde geneticky zjistit vůbec) 🙂 A právě jsem přemýšlela, jestli ještě něco dalšího by z toho důvodu nemohlo být hrazeno.. Zkusím se mrknout, zatím jsem to vůbec nezjišťovala.. Včera jsme večer s manželem dělali něco k němu do práce a pěkně jsme se přitom ožrali a pak na to vlítli, kdyby byla ovulace, tak pevně věřím, že by se zadařilo 😀 Teď mám ale dilema, jestli to vůbec zkoušet přirozenou cestou, skrz to riziko.... Ale proberu to s tím doktorem..

@tesinka Děkuji, napíšu 🙂

@llenka_li Doktor to neřešil, protože je to debil no.. A my to prostě brali tak, že to určitě dobře dopadne, leč včera nám otevřeli oči, a my si uvědomili, že 50% je fakt hodně, a především po tom lednovém potratu se mi do toho fakt znova jít nechce.. Začít bychom snad mohli v tom červu, aspoň teda doufám.. Jinak ta cena teď taková je, říkal, že dřív to stálo těch 40-50 tisíc, že teď je to jinde..

@bibianne Děkuji moc, já jsem taky moc ráda, že jsem tam šla, a hlavně Vlasťa, ten je za o fakt rád, on toho mýho doktora nemohl vystát :D

@evikkk13 No, to je právě ještě ta informace, kterou se dozvíme v květnu, jestli vůbec to je zjistitelné.. Já doufám, že ano.. Kdyby ne, tak IVF nemá smysl....

llenka_li
21. dub 2017

@evikkk13 tady jsou samé nemoci, koukám, ze dnes být zdravá je asi zázrak...a člověk dokud se nesnaží otěhotnět nic ani netusi 🙄 no hlavně, ze se to začne řešit, stejně jako u Terky...

brambora28
21. dub 2017

@llenka_li Nám včera doktor říkal, že když je pár zdravý, a vše je v pořádku, tak pravděpodobnost otěhotnění je v jednom cyklu 25%, což je teda fakt zázrak, kor u těch lidí, co se nesnažili, a prostě se stalo :D

tesinka
21. dub 2017

@brambora28 Prosím tě, jaké pak osobní selhání. Na to se vyprdni. Prostě je to fakt a tak to člověk musí přijmout. Na genetice ti řeknou, jestli je to vada zjistitelná a pokud ano, je z půlky vyhráno. Raději podstoupit tohle než se pak trápit, že jsi potratila nebo je mimi nějak hodně postižené.
Já tuším, že tenkrát jsme byli v březnu na genetice a v dubnu o velikonocích už jsem stimulovala. Na 1. máje byl odběr a 4.5. transfer. Otěhotněla jsem napoprvé.
Ono to pak jde rychle 😉 Držím co mám, to vyjde 🙂

llenka_li
21. dub 2017

@brambora28 to by znamenalo, ze zdravý par by měl otěhotnět do 4 měsíců, potom nechápu, proč se i se základními vysetrenimi čeká rok a déle...😏🤔
Buď rada, ze jste to takhle rozjeli, já bych skákala metr vysoko, taky v září půjdeme, i kdyby na vlastní náklady...člověk čeká rok, dva, aby pak zjistil, co všechno je špatně a ze by to stejně normálně neslo....chudáci ženský 🙂
Snad tady všechny netehule budeme mít ty 2018 ❤️

vjercik
21. dub 2017

@evikkk13 ja uz se lecim asi 6let s autoimunitnim zanetem sz. Beru pul tablety eutyroxu ,takze 25mg.
Vse mam v poradku a srovnane, pokud je vse spravne leceno,tak to zadny vliv nema.

Naopak hodne holek nema problem s sz a v tehu se jim rozjede, bere prasky a po tehu zase ok.

Nasadi ti leky a vse je v pohode.

katmir
21. dub 2017

@evikkk13 problemy se stitnici- autoimunitni zanet mam od 9.let. V tehu je potreba hlidat hodnoty hormonu,ale ja jsem s tim v tehu u holek problem nemela.
Ja uz rok beru Ethyrox 137.5,takze uz vydoke davky.
@llenka_li jak jsi mela minule biochemicke tehu,tak ms jsi mela nejakou silnejsi ?
Ja to teda budu mit jeste vyvolane Agolutinem,ale at vim,co me ceka a nemine.

katmir
21. dub 2017

Ja jsem tak rada,ze konecne mam skvelou gynekolozku,i kdyz ji chudaku trochu vyuzivame a zneuzivame...ale lahev vinka to vynahradi. 😆

llenka_li
22. dub 2017

@katmir neměla, úplně normální, žádné větší kusy sliznice...ono asi záleží, jestli přijde MS v termínu nebo už má zpoždění..mě v termínu, asi o dva dny později a nic extra...

katmir
23. dub 2017

@llenka_li dekuji.
Ja dnes 1.dc a vyziram to paradne. Je to po 39 dnech a ve ct mi bylo pichnuta dvojita davka Agolutinu. Jsem silene spava.
Tak az dorazime domu,hopsnu do pelisku.
Peknou nedeli.

llenka_li
23. dub 2017

@katmir důležité je, ze víš, ze to jde..a příště už to vyjde...za par dnů nové snazenicko 🙂

katmir
23. dub 2017

@llenka_li jj.bereme to takhle oba dva. 🙂

Strana