Těhulky, snažilky, pojďte sem 🙂🙂🙂🙂
Ahoooj holky 🙂 patřím mezi snažilky a dělá mi velkou radost vidět pozitivní testíky, vaše veselé zprávy a radost, že vám to vyšlo a budete maminkami 🙂 Můžete se tu podělit a házet fotečky testíků a cokoliv chcete, ať mě uběhne ten čas, kdy sama čekám 😊😊😊😊
@jade85 takže už na utz dr něco poznal a krev už to pak jen potvrdila? A bylo nějaké další vyšetření nebo jen na základě těchto dvou věci to vyhodnotí?
Jako až teď vidím, jak to muselo být strašně strasne, protože to mimi už je docela velké 🙄😏
Každopádně pryč od špatných témat, to já jen teď sjizdim všechno, co se screeningu tyče, ať jsem připravena 🙂)
To, ze se to nebude opakovat, je úplně jasné 🙂)) teď už to bude krásné zdravé jarnatko 🙂))
@llenka_li no já jsem s tím srovnaná, klidně ti to řeknu do detailů, ale nechci tě zbytečně děsit. V podstatě 24.1. byl screening - už na základě utz se doktorka tvářila dost tragicky. Den na to měla výsledky krve, který to potvrzovaly, ale dělala mi odběr choriových klků (podobný jako plodovka, jen se to dá udělat dřív), 26.1. jsem to měla potvrzený. Jeste někdy mezi tím byla konzultace s genetičkou. Ale ty se na nic takovýho nepřipravuj, nemá smysl se s tím stresovat předem, stejně už je o všem rozhodnuto 🙂
@jade85 nestresuju se, jsem přesvědčena, ze to bude v pořádku, musí...🙂 spis jsem taková zvědavá. Je proste divny, ze to mimi, když je až takhle nemocný, tak ze neodejde samo a to tělo to nechá dojít až takhle daleko...
To byla rychlost teda, no muselo to být peklo..jeste, ze už je to všechno pryč..a teď to bude už lepší, každopádně až pujdes na screening, budou to nervy poradny 🙂 Ještě, ze jste takový plodný par ;)
Tyjo tak teď koukám na kalkulačku a není to březen/duben, ale únor/březen 🙂
@llenka_li haha, přesně 🙂 no já zrovna uvažuju, na kdy se objednat k doktorovi, půjdu tam stejně, pže mi to vychází na každoroční prevenci, ale dneska jsem podle ms 4+6, počítám, že ovulaci jsem měla později, takže objednat se třeba na termín za 3 týdny, aby už bylo vše vidět, i kdyby to odpovídalo nižšímu týdnu (což předpokládám)?
Ahojky🙂 vsem tehulkam preji hodne stesti a at nejsou zadne komplikace, drzim vsem palecky. ja se strasne na miminko tesim🙂

@llenka_li na utz se doktorce nezdálo srdíčko a ještě něco, ale takový ty klasický ukazatele jako projasnění šíje a nosní kustka naprosto v normě. Krev taky špatná, šílená hodnota papp-a. Každopádně nebyl to Down, ale triploidie, což znamená všechny chromozomy třikrát. Jediná světlá stránka je, že tahle vvv vzniká vždycky náhodně, není to dědičný a nemělo by se to opakovat. Takže snad!