icon

Těhulky, snažilky, pojďte sem 🙂🙂🙂🙂

mirindad
8. srp 2016

Ahoooj holky 🙂 patřím mezi snažilky a dělá mi velkou radost vidět pozitivní testíky, vaše veselé zprávy a radost, že vám to vyšlo a budete maminkami 🙂 Můžete se tu podělit a házet fotečky testíků a cokoliv chcete, ať mě uběhne ten čas, kdy sama čekám 😊😊😊😊

simi1510
2. zář 2017

@katmir po zakroku to jde... ale dneska zjištěn udajne dele trvající zanet mocaku.. tak mam antibiotika. Ale nechápu to, pred zakrokem vse ok, u doktoru ok...

katmir
3. zář 2017

Pokud ti nedelali mudri kultivaci z moce,tak to uplne zjistit nemuseli,ale mohli to udelat drive. Tak ted mas cilene atb,tak snad uz to bude vsechno o.k.

katmir
3. zář 2017

A kdy te pusti?

brambora28
12. zář 2017

Ahoj holky. Jak se všechny máte?
Dlouho jsem sem nic nepsala, a tak pro ty, kdo znají můj příběh přináším pár informací. Bude to asi delší...
V květnu jsme se po všech těch peripetiích, kdy jsem nemohla otěhotnět, následně (nejspíš díky Duphastonu a Clostilbegytu) otěhotněla, ale potratila, následném plánování revize a její zrušení (asi 4x)., cystách, které bolestivě praskaly a výroku doktora, že když se nezadaří, tak zase nasadíme ty hormony (který mi dost pravděpodobně způsobovaly ty cysty) jsme se rozhodli jít do CARu a všechno tohle s někým řešit.. Plus samozřejmě to, že má manžel postižení (velmi vzácný syndrom), u kterého je 50%riziko dědičnosti. V CARu (konkrétně Reprofit) se samozřejmě přístupům předešlých doktorů divili, ale nejvíc se divili tomu riziku 50% a navrhli udělat všechna potřebná vyšetření (u mě - hormonální profil, hematologie atd., manžel spermiogram, oba genetika) a IVF s PGD - tedy umělé oplodnění s prenatální diagnostikou, při které zjistí, které embryo je v pořádku, a to vpraví. Na všech odběrech jsme byli v květnu, červnu.. Byli jsme také na konzultaci s genetičkou.. Na výsledky genetiky jsme čekali 3 měsíce, když mi v červenci na dovolené volala sestra z Reprofitu, aby mi řekla, že má kompletní genetickou zprávu zpracovanou paní doktorkou (genetičkou), a jak jsme domluvení s panem doktorem. S panem doktorem jsme nebyli domluvení nijak, protože od odběrů jsme s ním nemluvili - čekal na výsledky z genetiky, aby si nás poté pozval a probral s námi výsledky všech testů. A tak nás sestra objednala od telefonátu cca za měsíc na konzultaci s doktorem - na 21. 8. No a mě samozřejmě svitla naděje, že se konečně začne něco dít, něco plánovat, sdělí nám výsledky, dozvíme se co a jak dál.. Za 14 dní od objednání však volala doktorka z genetiky manželovi, aby mu sdělila, že zjistili, že ten syndrom co jsme mysleli že má to není, ale je to jiný, avšak velmi podobný. A že potřebují udělat znova testy, tentokrát i s rodiči a křížové, na odběry nás objednala za 14 dní a zrušila konzultaci s doktorem. A mě to úplně položilo. Veškerá naděje, že se konečně bude něco dít nebo že se alespoň něco dozvíme zhasla, a já zase viděla nekonečné čekání na další testy bez toho, aniž bychom věděli jak jsme v předchozích dopadli (doktor mi jen jednou po telefonu sdělil, že to vypadá, že mám polycystické vaječníky, doktorka nám při konzultaci řekla, že má manžel trochu špičaté spermie, ale jinak dobrý, a na mail doktor neodpovídá nebo odpoví třeba za měsíc, navíc jsem tam byla na gynekologii a výsledky ze stěru mi poslal téměř za 2 měsíce - avšak na moji žádost i přesto, že říkal, že za 3 týdny je pošle).. A já z toho všeho byla zoufalá, navíc naštvaná na manžela proč doktorce neřekl, jestli na odběry nemůžeme přijít dřív, ale až za 2 týdny a pak dalších 5 čekat na výsledky.. Do toho jsme dali pryč koťátko, protože jsme ze všech stran slyšeli, že přece kočka je nebezpečná, když chceme miminko a ona bude venku, že bude po všem skákat, navíc byla začervená a mě to fakt vyděsilo.. no a bohužel pejsci ji absolutně nechtěli přijmout - prostě kočka a oni teriéři.. Možná kdyby na to bylo víc času nebo v jiné době.. Ale dali jsme do jiné rodiny (bydlí v bytě a má se náramně).. No dva týdny samozřejmě uběhly jako voda a my jsme šli na odběry. Manžel se buď nepochopil s doktorkou nebo mu to špatně řekla, ale součástí byla i konzultace s ní, kdy nám toho sice moc neřekla, ale řekla pro mě jednu důležitou věc - jakmile budeme mít tyto výsledky, budete se už s doktorem domlouvat na protokolu, vyplnila papíry na následné odběry a šly jsme domů. V den, kdy volala manželovi doktorka s tím, že nás čekají další testy, jsem napsala doktorovi email, abych mu sdělila, že se mi opravdu nelíbí přístup, kdy stále nic nevíme a jenom čekáme na nějaké další testy, navíc když jednou zavolají máme to hotovo jedeme dál a pak najednou zase ne... no a odpověď doktora po měsíci, že ví, že je to náročné, ale že při vzácných genetických onemocněních můžou trvat testy 6-12 měsíců, a že musíme být trpělivý..
Takže toto je náš aktuální stav, kdy týdnů od odběrů by mělo být 27. 9. a tím pádem i výsledky testů. Abych se ale dostala k tomu, jak jsem na tom teď.. V práci je celkem klid a neberu ji jako přečkávací období než otěhotním, nehledám si nic jiného ale zároveň vím, že kdybych měla čekat ještě další rok, tak tam určitě být nechci. Poté, co jsem se fakt složila (tím, že celý život někomu pomáhám, v práci pomáhám lidem, rodině, jsem pořád všem otevřená, ochotná.. jsem si uvědomila, že jsem v situaci, kdy potřebuji pomoct já), jsem se objednala na kinezilologii, kde jsem byla včera.. A musím říct, že mi to opravdu pomohlo a já věřím, že vše dobře dopadne a vytoužené miminko k nám přijde. Navíc mi manžel koupil náramek z kamenů - karneol, který mi perfektně sedí, a na cestě máme další náramky - tentokrát na míru, ale opět z kamenů - je to taková blbost, ale jsem fakt ráda. Musím myslet pozitivně, abych se z toho všeho nezbláznila.. A taky budu! Budu ráda, když napíšete i vy, co se tu společně se mnou snažili, ale i vy, kterým se zadařilo 🙂 Mějte krásné dny holky 😉

yelowangel
12. zář 2017

@brambora28 tak strašně moc ráda čtu že věříš tomu že miminko bude 🙂 Neboj ono to uteče nakonec tak strašně rychle že tomu ani neuvěříte - za chvilku Vánoce tak budete mít myšlenky jinde 🙂 Moc vám držím pěsti

janajens
12. zář 2017

@simi1510 tak Co jak ti je uz jste doma?

simi1510
12. zář 2017

@janajens Doma už jsem týden, ve čtvrtek kontrola, tak uvidíme, co bude... Včera rychle a náhle umřela milovaná moje babička, takže jsem dost v pytli.... je těžké se držet v klidu a nenervovat se ☹

simi1510
12. zář 2017

@brambora28 držím moc moc moc palečky!!! U nás doufám, že je to ok, a že cerkláž vydrží a mimčo bude v lednu a celé zdravé...

bibianne
12. zář 2017

@simi1510 simi,to me moc mrzi,uprimnou soustrast,zlatoo :-* 😢 posilam hodne sil v tomhle tezkym obdobi. Drz se,mysli na miminko,zkus se co nejmin stresovat,ikdyz to jde jen stěží ❤

jade85
12. zář 2017

@brambora28 Ahoj. Teda, to je příběh! Jste moc statečný, že to takhle zvládáte. A vůbec nepochybuju, že na vás čeká krásný zdravý miminko. U nás zatím vše v pořádku, za týden tripple test a za měsíc druhý screening.

jade85
12. zář 2017

Upřímnou soustrast, @simi1510 drž se a miminko ať se taky drží až do konce 🙂

simi1510
12. zář 2017

@jade85
@bibianne
díky holky... bojím se hrozně toho, že tam byla chudák sama, že už nějakou dobu trpěla a nic neřekla... mělo se s ní jít dneska k doktorovi, že to vypadalo na chřipku ☹ a to navíc dneska svátek... a už jí nemůžu ani zavolat ☹ jestli se tam třeba toho sama bála... v noci se byla se mnou nějak rozloučit, když to vezmu zpětně, i když jsem si říkala, že mi hrabe z toho utrouše, když ráno byla prý ještě ok... a bohužel... a vím i přesně, kdy její život vyhasl - děsně mě bolelo u srdce ☹

snažím se kvůli mimču zůstat nějak klidnější, ale včera a v noci to vůbec nešlo, dneska mám občas stav, že brečím, pak je to déle dobrý a pak zase... ☹ a to se na to mimčo tak moc těšila... ☹

jade85
12. zář 2017

@simi1510 Kočko, úplně ti rozumím, moji prarodiče už tu nejsou hodně let a babička umřela taky sama, vím, jak ti je.

brambora28
12. zář 2017

@simi1510 Simi děkuji za povzbuzení 🙂 Vám určitě vše dopadne na jedničku! Už sis toho protrpela až dost! S babičkou mě to hrozně mrzí, moje umřela taky náhle v 68 letech, cévní mozková, ležela dva dny v kómatu, takže jsme měli aspoň trošku možnost se s ní rozloučit. Možná to zní teď hrozně, ale časem ti to do sebe vše zapadne, ale myslím, že tyhle věci mají svůj důvod.. je to prostě osud a my s ním nic neuděláme. Jedna milovaná osoba odešla a přijde druhá, je to neuvěřitelný koloběh který má svůj systém. A věř, že teď na vás babička bude na všechny dohlížet 🙂

simi1510
12. zář 2017

@brambora28 já vím... a jen doufám, že ta její 'oběť' nebude zbytečná a malý se narodí v termínu a zdravý... a bude mít nejlepší andělíčky strážníčky..

naše umřela na slabé srdíčko a měla plicní embolii... co říkali prý... ale jestli to náhodou nebyl ten plicní infarkt ☹

nejhorší je, že i kdyby byla šance se rozloučit, tak bych za ní tu hodinu cesty tam a zpátky dát nemohla právě kvůli mimču a tomu, že teď mám stále klidový režim ☹

do toho ještě schytávám nejspíš kvasinky, v nemocnici údajně totiž zánět močáku, tak antibiotika... tak si to vyžírám ☹

simi1510
12. zář 2017

@brambora28 jinak při tom mém 5ti denním ležení v nemocnici jsem potkala osobu, která si hodně protrpěla taky a mimčo stále nikde... měly jsme stejný zákrok ve stejný den (za celý rok udělají max. 4 zákroky)... jen u ní nebyla ta šance vysoká a praskla jí plodovka a miminko nikde ☹ A to už měla podruhé, do toho samá zamlklá nebo spontánní a 2 mimoděložní.... držím jí též palce, aby to zvládli doma a dočkali se mimča. Je hrozné, čím si některé musíme projít na té cestě za miminkem ☹

simi1510
14. zář 2017

Tak přesně po 2 týdnech od cerkláže kontrola v rizikové poradně. Na ultrazvuku mě nejdřív vyděsili. Původně to vypadalo na super výsledek, nakonec nic moc.. Funkční délka čípku jen 10 mm a funneling do U ☹ Podle toho pracovníka tam, že nikdo nezaručí, zda vydržím týden nebo 2 měsíce... V rizikové už trošku lepší zprávy, steh drží, zachyceno včas. Doporučeno být v klidu, ale nemusím jen ležet, samosebou zákaz sexu, ale i jeho dalších jiných podob. Napsáno plno utrouše... a za týden zase kontrola. Z 3 rizikových týdnů máme za sebou 2 týdny. Dneškem jinak začal 24tt.. tak snad pro nový cíl vydržíme do příštího týdne.

dasa.77
14. zář 2017

@simi1510 Moc moc držím palce. Určitě to zvládnete

jade85
14. zář 2017

@simi1510 teda, to musi byt strasny nervy...nicmene aspon v ramci moznosti to vypada na dobre zpravy, ne? 🙂 Budu na vas myslet, at se miminku u tebe libi co nejdele!

simi1510
14. zář 2017

@jade85 jako od Kouckýho zatím jo no... uvidíme, co bude dál no. Hlavně, aby vydrželo aspoň pro mě těch 6 týdnů ještě

kaitinka
14. zář 2017

Krásný den všem. Chtěla jsem se zeptat, jestli bývá ovulka pravidelně těch cca 14 dni od začátku cyklu i když jsem mela předposlední MS skoro o týden opožděný, ale jinak mám tak nějak pravidelný cykly 28-29 dní. Děkuji za vaše názory a zkušenosti 🙂

ejdys
14. zář 2017

MS už má zpoždění 3 den což je u mě ještě dobrý :D a teď mám normálně i nechuť k sexu, což se mi nikdy nestalo? vždy to bylo spíš naopak :D zkušenosti? ? dekuji

simi1510
14. zář 2017

@kaitinka u každého je ovulace v jiný den, v závislosti na délce cyklu, na délce LF fáze atp. Nikdo z nás není učebnicový příklad 😉 Pro zjištění ovu bys měla testovat, popř. hlídat teplotu. Teplota říká o ovulaci zpětně, ale víš přesně při pravidelném měření po několika cyklech, jak dlouhou LF máš, kdy je pak ovu a člověk neřeší, že třeba je něco, co vypadá jako zpoždění, test negativní atp

kaitinka
14. zář 2017

@simi1510 Ja se ptam spis jen pro orientaci 🙂 mam stazenou aplikaci na zapisovani MS, ktera mi podle DC "vypocte", kdy mam plodne dny a ovulaci. Posledni MS jsem mela 27-31.8. a posledni cyklus mi trval 34 dni, ale to jen diky zpozdeni MS. Jinak mam pravidelne 28-29 DC. A vlastne po posledni MS jsme s manzelem zacali umyslne resit mimco. Jenze nemam zadne zkusenosti s nejakym merenim BT nebo s testovanim se. Od zacatku noveho cyklu "spime" spolu relativne pravidelne, tak by me zajimalo, jestli je ted nejaka sance, ze by se zadarilo...

kaitinka
14. zář 2017

@simi1510 A dodatecne: podle te aplikace, kam zapisuji jiz 4 mesic, mela jsem mit ovulku +- ted 11.9. a den na to jsme se mazlili, tak si rikam jestli se nahodou nezadarilo.. 🙂

simi1510
14. zář 2017

@kaitinka tak šance jsou pokaždé, když je sex pravidelně... Jak říká můj doktor, za rok je cca 12 šancí, ne vždy je nejlepší vajíčko, ne vždy je ta správná spermie atp. U nás si to dávalo na čas...

Jinak pokud člověk nezná délku LF, tak ty aplikace jsou jen od oka defakto a nejde jim do puntíku věřit. Klasická LF fáze je např. od ovulace k MS 14 dní... já měla třeba 11 dní (dle pozorování teplot nějakých x měsíců). Takže tak 🙂

kaitinka
14. zář 2017

@simi1510 Takze se asi nechame max. prekvapit 🙂 je pravdou, ze jsme spolu neco malinko pres dva roky a celou dobu jsme to nechavali nahode. Bud se zadari nebo ne.. Bohuzel se po celou dobu nezadarilo, i kdyz se moc nedivim. Ale ted jsme se rozhodli to umyslne resit a proto schanim ruzne alternativni moznosti jak zvysit sanci na mimco. K doktorovi zbytecne chodit nechci, pokud by se osvedcila jina moznost

simi1510
14. zář 2017

@kaitinka tak první zvýšení šance je nemyslet na to 😉

Druhá pak pořídit ovu testy a sledovat, kdy ji máš a kolem ní se snažit.
Třetí sledovat i bazálku k ovu testům - ale to už je takové to o stresu víc....
Čtvrtá pořídit si conceive gel a používat jako lubrikant během plodného období - jako jediný neničí spermie a pomáhá jim dostat se na správnou cestu....

kaitinka
14. zář 2017

@simi1510 No.. Jak to tak vsechno ctu, bude asi uplne nejjednodusi to neresit vubec 😅 Pro me je tohle vsechno spanelska vesnice a budu se mit co ucit v tomto smeru. Jedine, co by me mohlo zachranit od tohoto vseho je, ze by se nam tenhle mesic zadarilo 😍

jade85
14. zář 2017

@simi1510 tipuju, že vydrží minimálně 8 týdnů! A na Vánoce už budete spolu doma 🙂

Strana