Těhulky, snažilky, pojďte sem 🙂🙂🙂🙂
Ahoooj holky 🙂 patřím mezi snažilky a dělá mi velkou radost vidět pozitivní testíky, vaše veselé zprávy a radost, že vám to vyšlo a budete maminkami 🙂 Můžete se tu podělit a házet fotečky testíků a cokoliv chcete, ať mě uběhne ten čas, kdy sama čekám 😊😊😊😊
@brambora28 moc se Ti ty vánoční věnce povedly 🙂
@markethy235 děkuji 🙂 snad se obě fazolky udrží a budou zdravé 🙂 jsem teď doma na neschopence. Tak se snažím co nejvíce ležet 🙂 co vy? Pokročily jste v rekonstrukci nějak? A co snažení?
@carries odpocivej dokud to jde 😉 my mame doma uz novou stenu, objednanou pohovku, vymalovano, strzene lino i desky pod nim (to bylo docela peklo) a ted cekame na podlahu. Maji hodne naslapany objednavky, tak zatim vubec nevime kdy to bude, ale slibil ze do 20.12. nam to snad polozi. Kdyby uz to bylo, tak muzeme vse slozit, ale takhle aspon kupuji a koukam po dekoraci. No a avy toho nebylo malo, zacali jsme rozebirat i loznici 😂 nastesti mame dost dalsich pokoju, kde se muzeme snazit 😊 jinak ja tento cyklus uplne vypoustim a nechci vedet dle kalendare kdy ma byt ovu a nebo MS. Ovu na sobe poznam, tak to nechci vedet vice dnu predem. No uvidime treba se tento mesic zadari i diky tomu nesledovani..
@markethy235 tak to pěkně pokračujete s předělávkami 🙂 Zase to tam budete mít krásné, hned se lépe bydlí 🙂 No ono to nakonec tak bývá, když člověk vypne a nemyslí na to, tak se většinou zadaří 🙂
Tak i my máme za sebou screening a vyšel negativní,podle pahorku tipuje paní doktorka spíš holčičku,ale to se klidně může ještě změnit,ale sedělo by to k tomu,co cítím já. U dcery mi do vyšlo,tak uvidíme teď. Jen jsem zapomněla říct o tom blbým antifosfolipidaku,ale ten uz by to snad zase tolik neovlivnil doufam.No a je pred nami posledni tyden prvního trimestru 🙂
Ahoj holky, tak ja dneska 31. DC, po MS ani stopy. Udelala jsem si jen tak cvicne test (objevila jsem doma jeden, co za par mesicu vyexpiruje stejne, tak se musel zpracovat 😀 ), samozrejme vysledek snehobily. Zatim to nebudu resit, ale co kdyz MS neprijde ani za dva za tri tydny. Resit s gynekologem vyvolani MS, nebo to nechat byt prirozenemu vyvoji?
Ahoj, ráda bych se vás zeptala jestli máte někdo podobnou zkušenost jako teď já. S partnerem se nijak nechráníme, MS proběhla teď od 5.11. do včera ale první 3 dny to bylo špinění, pak normální krev jeden den a pak to zas začlo slábnout, poslední 2 a půl dne zas jenom špinění. Poslední 4 dny se mě hrozně zvětšily prsa a mám je hrozně citlivý, podbříšek cítím jako kdyby MS neproběhla a měla jsem před ní, břicho mám taky nafouknutý a to vždycky po MS "splasknu". Se synem nic takovýho neznám, kdyby mě tenkrát MS nepřišla ani by mě nenapadlo že můžu být těhotná a prsa mě začli bolet a zvětšovat se taky až pozdějc. Myslíte že i přes MS můžu být těhotná, nebo spíš to budou rozházený hormony? Díky za reakce
@yelowangel můžeš být těhotná i přes MS a můžou to být i hormony 🙂
Ahoj holky, tak jsem po kontrole u jiného Dr. Říkal, že se zdá vše v pořádku, ale že pokud mám problémy jaké mám, nejlepší léčbou je prostě otěhotnění.. Takže se ptal jak dlouho se snažíme, tak říkám, že půl roku, a on že u nich se to začíná po půl roce řešit.. Takže mi napsal 3 měsíční kůru - Clostilbegyt po MS na 5 dní, pak 10 dní pauza a 10 dní Duphaston.. Vím, že to tu spousta holek užívá, Dr. říkal, že úspěšnost je 95% a že je u mě vše OK, že myslí, že do Vánoc jsem v tom.. Já teda chtěla ještě s nějakou "léčbou" počkat, ale nikdo neříká, že to znamená, že hned otěhotním, že.. Ale třeba to pomůže 🙂
@brambora28 tak hlavní, aby to pomohlo. Moc nejsem ztotožněná z názory dr, že to řeší až po roce snažení ☹ Držím palečky 🙂
Hlasim se po dlouhe dobe 🙂 jsem 11dc a ovu se blizi 🙂 kdo ceka podobny casek? 🙂
@carries No mě to přijde přinejměnším zvláštní kvůli dnešní uspěchané době, kdy chtějí lidi vše, a hned.. Ale s těhotenstvím se čeká rok, pak se to třeba další rok řeší.. Tohle naštěstí není nijak invazivní metoda, tak to vyzkouším.. 🙂
Ahoj holky! 🙂
Už jsem tu psala o tom, že se s přítelem snažíme o miminko (v pátek čekám MS). Ale chtěla jsem se vás zeptat, jestli je tu mezi vámi někdo, kdo měl problém se "souhlasem" rodičů 🙄
Samozřejmě je to rozhodnutí na mě a přítelovi, ale na náladě to nepřidá.
Nějakou náhodou jsme se dostali u mých rodičů k tématu miminko a táta se mě ze srandy zeptal, jestli jsem těhotná. Tak jsem mu řekla,že nevím, že to se dozvim za tejden 😀 Vždycky mu tak odpovídám, taky ze srandy. Ale asi měl špatnou náladu nebo co, ale hrozně se naštval. Já na chvilku odešla a když jsem přišla, mamka mu vysvětlovala, že snad máme nějakou zodpovědnost. Tak jsem mu řekla, že samozřejmě máme zodpovědnost. A on se mi zase řekl "Teď mi ale odpověz vážně, protože to už není sranda, jsi těhotná nebo ne?".. no řekla jsem mu, že ne, ale i kdyby, tak je to naše věc. On zkameněl a fakt se nas*al a že prý si mám dobře zapamatovat tuhle větu co jsem řekla, jakože je to naše věc. Fakt byl nasranej... Úplně mi to zkazilo náladu a těšení se na to... Sice těhotná zatím nejsem, ale s takovým přistupem od mýho táty jsem fakt nepočítala..
Máte někdo podobnou zkušenost?
Pořád se utěšuju tím, že až to tu doopravdy bude, tak se změní v rozněžněnýho budoucího dědečka..a když ne? Je to prostě můj život a sama si o něm rozhoduju, ale i tak mě tohle od něj mrzí a kazí mi to atmosféru toho čekání ☹
@demikett Myslím, že v tomto případě je otázka, jak moc Vám rodiče pomáhají? Ať už financně, fyzicky, psychicky... Protože pokud ano, a dost, pak se nedivím, že se taťky dotkl Tvůj výrok, že je to Vaše věc.. U nás vnoučata všichni chtějí, navíc máme psy, a už ty berou jako svoje vnoučata.. Pravda ale je, že nám je třeba hlídají, když potřebujeme pomoct, a určitě počítají, stejně jako my, že až budou děti, budou nám pomáhat taky (hlídání, případně asi i finančně, kdybychom potřebovali - a myslím, že i budou sami chtít..). Ale mě je 26 a manželovi 30, máme svůj dům, oba pracujeme a vyděláváme, a jsme samostatní - proto by asi naši rodiče neřekli, ať si to rozmyslím.. Každopádně tohle přesně mi řekla mamka, když jsem si kupovala psa - ať si to rozmyslím, že se o něj starat nebude, že ho doma nechce, že za něj nebude platit, a když budu potřebovat odjet, co s ním udělám..? Já bydlela na privátě studovala výšku, chodila na brigády.. Samozřejmě realita pak byla jiná a mamka je ze psa posraná, a hlídá, stará se o něj - pravda neplatí za něj nic, ale proč taky, je to můj pes a já vydělávám..
Takže myslím, že tady by se to taťky mohlo dotknout v případě, že by Vás nějak podporoval, Vy tím pádem očekávali podporu i do budoucna (a co si budeme povídat, bude určitě intenzivnější..), a pak by to rozhodnutí možná i z části bylo na něm/na nich..
Pokud Vám nijak takhle nepomáhá, tak tomu nerozumím, možná jen nějakej chvilkovej záchvěv, možná překvapení, že chcete miminko....
@demikett Moje máma se při prvním vnoučeti v podstatě sesypala. Nebyli jsme a nejsme v zrovna růžový finanční situaci a malej byl neplánovanej ale i tak jí trvalo půl roku života našeho syna a jejího vnoučete než se s tím nějak srovnala. + samozřejmě toho dalšího půl roku těhotenství. Taťka z toho taky nejdřív nadšenej nebyl a přesto to překousl asi za 2 měsíce a těšil se s náma. A po narození všude ukazoval fotku vnoučete 😀 Zato máma protáčela oči že to fakt přehání. Takže vím jak se cítíš a jak to kazí ten čas čekání. Zkus na to tak nemyslet prostě až to přijde bude to vaše věc, vy se o něj budete starat, tátovi prostě oznamte a hotovo. A kdyby se zas takhle naštval seberte se a jeďte pryč. S mamkou se dohodněte ať vám pak dá vědět až se situace trochu zklidní a uvidíte, třeba se začne těšit. Ona je to přecenom pro něj změna, už nejseš jeho malá holčička a třeba se ještě necítí na to být dědečkem. Nemysli na to dopředu a nenervuj se až to přijde, spíš se připrav na to že to tím naštváním může skončit. Taky už jsme taky teď měli rozmluvu na téma druhátko protože nechceme aby byl náš syn sám. Máma to vzala líp než jsem čekala ale stejně jsem si vyslechla že bysme podle ní měli počkat ještě aspoň půl roku. Třeba nakonec bude mít tvůj taťka radost protože jste tohle téma už naťukli a on bude mít čas se na to trochu připravit.
@brambora28 ahoj, jsem rada, ze je vse v poradku. Navic to vypada na fajn doktora. Moc nemusim to klasicke, ze se vse resi nejdrive po roce snazeni navic jak sama rikas tohle neni invazivni reseni, spis takova drobna podpora. A kdo vi, treba budes nasi vanocni popripade novorocni tehulkou 😍
@markethy235 Jojo, uvidíme 🙂 No doktor říkal že to bude hned, ale to teda nevím, když menzes má přijít 27. 11. a další 26. 12., to by byl fakt zázrak :D A vy zkoušíte jak dlouho? No mě moje Dr. řekla taky až za rok, jenže ona mi ani nedoporučila listovku ani žádný vitamíny nic.. jako ten rok bych asi normálně čekala, kdybych nešla k němu, ale jak říkáš, tohle je jen podpora.. I když jsou to hormony, tak to taky není žádnej med.. No uvidíme 😉
@demikett tady hraje roli mnoho okolnosti, treba i jeho momentalni nalada, muze mit starosti v praci atd. Navic co si budeme povidat, v dnesni dobe se prarodice straraji o sva vnoucata mnohem vice aspon tedy v mem okoli, tak ma treba strach, aby vas nemel "na krku" dnes a denne. Take jestli vam pomahaji po fin.strance atd. Jak dlouho treba jste s partnerem spolu? I z toho muze byt obavu.
Vim ze to neni uplne to stejne, ale nasi z kraje meho pritele taky nejak nebrali, asi strach ze jim vezme jejich "holcicku", tehdy mi bylo 19 a mela jsem pred maturitou. Ted jsou z nej uplne poprdeny, porad se ptaji jak se ma, co tata a strasne jim je to lito. Tak si myslim, ze az to tata rozdycha, bude se z vnoucatka radovat 😉 Mozna se jeste neciti na to, byt dedeckem.
@brambora28 My právě bydlíme sami, živíme se sami. Nemáme vůbec problém finančně vyjít, oba pracujeme a za týden se stěhujeme do domu, který jsme koupili. Ani jeden z nás už nestuduje.
Když jsme se stěhovali do bytu, tak nám dost věcí koupili, ale to bylo z jejich vlastní vůle. Vůbec jsme jim neříkali, jestli by nám půjčili peníze nebo nám něco koupili. To od nás nikdy nikdo neslyšet, my bychom to zvládli ufinancovat sami, ale prostě chtěli něco nám do začátku dát, tak dali a já jsem za to opravdu vděčná.
S mým tátou je to celkově složitější, má potřebu každýmu diktovat, co má dělat a těžko se srovnává s tím, že ho někdo neposlouchá. Pak si to vynucuje takovýma hláškama jako "dobře si zapamatuj tu větu co jsi řekla" a různým takovýmhle "vyhrožováním" .
Jenže já se nechci do konce života strachovat z každýho svýho rozhodnutí, co na to jako řekne táta. :-/
@yelowangel Tak to jsi taky neměla lehký začátky :-O člověk by čekal, že i po narození mimča už se ledy prolomí a ono to trvalo půl roku? To je teda síla :-O Ale hlavně, že už je to všechno vpohodě 🙂 Já nemám ráda řeči "ještě počkejte"..celkově nechápu na co. Někdo je rodinnej typ, má vidinu tý svý rodiny a neví na co ještě čekat..
Tys to vystihla naprosto přesně.. už nejsem jeho malá holčička a nedokáže se s tím srovnat.. Jsem totiž jedináček a on je na mě hodně upnutej ☹ Já na něm bohužel vůbec, protože mi vadí jeho styl chování, když se mu něco nelíbí.. Je to složitý. A jak říkáš, prostě odjet a pak přes mamku zkontrolovat situaci 😉
@markethy235
Myslím, že do budoucna budou hlídat přítelovi rodiče, takže z toho snad ani strach mít nemusí. Budeme bydlet 2km od přítelových rodičů, talže tím se to našim hodně ulehčí.. A jak jsem říkala, s financemi nemáme nejmenší problém, takže v tom to taky není. Asi prostě ještě nechce být dědeček a necejtí se na to.
A s mým přítelem nemá vubec problém. Jsem s ním už skoro 5 let a už několikrát říkal, že ho bere jako vlastního. V jedný krušný chvilce mě dokonce káral za to, proč nejsem tak šikovná a tak hodná jako můj přítel.. 😀
@brambora28 my se snazime od kvetna, ovsem v cervnu jsme se v obdobi ovu vubec nevideli, diky me praci, takze ted to bude prakticky 6 mesic. Ja bych mela mit v lednu/unoru preventivku u dr., tak pokud se do te doby nezadari, taky ji reknu co a jak, ale ani nevim, zda ona je zastancem toho "cekani na rok snazeni" 😐 tohle ale nejsou uplne ty silne hormony, ne? Mozna se zadari i diky tomu, ze ted citis, ze pro to delas vice 😞
@markethy235 ten posledni smajl nema byt smutny 😂 ale tento 😉
@demikett tim padem bych se tim asi nijak nestresovala, kdyz ma takove prirovnani porad. Samozrejme to asi v tomhle pripade zaboli vic nez bezne, ale neda se nic delat. Navic verim, ze to rozdycha a treba se priste zepta, zda se jiz zadarilo 😉
@markethy235 No hlavně mám dobrý pocit jen z toho, že jsme na tom minulý týden opravdu hodně intenzivně pracovali :D Takže mu říkám, že co kdybych náhodou byla v tom už tento měsíc..? Tak říkal, že by to byla hodně velká náhoda :D Ale už to neřeším, i tomu doktorovi jsem říkala, že nemám ještě v plánu s tím něco dělat.. Tak uvidíš, třeba nebudeš potřebovat řešit co a jak, ale kdy dojít na utz a jaký je to pohlaví.. 🙂

@brambora28 ty jo, ty jsi fakt moc sikovna 😊 jak to delas? Taky bych rada venec, jenze z vetvicek do Vanoc vzdycky opada jehlici a je to potom vsude. Tohle je dobra alternativa 😊 jo, jinak okolo me uz taky vse tehotni, dokonce treva uz i podruhe, to si potom clovek pripada zvlastne. No jo, uz je na to fakt vek..