Těhulky, snažilky, pojďte sem 🙂🙂🙂🙂
Ahoooj holky 🙂 patřím mezi snažilky a dělá mi velkou radost vidět pozitivní testíky, vaše veselé zprávy a radost, že vám to vyšlo a budete maminkami 🙂 Můžete se tu podělit a házet fotečky testíků a cokoliv chcete, ať mě uběhne ten čas, kdy sama čekám 😊😊😊😊
@demikett nenech se rozhodit, ja se zacala o miminko snazit az v 31, ale uz nekdy od 27 jsem poslouchala reci hlavne od rodicu, ze kdy uz budu mit miminko a ze uz je pozde a ze uz chtej vnoucatko. Okoli se proste nezavdecis, ale okoli nebude tvoje deti rodit, vychovavat, ani se starat o vase finance, takze jim do toho vubec nic neni 🙂
@demikett Všechny je pošli slušným způsobem do háje. Normálně bych se jich zeptala jestli oni k tomu mít děti potřebovali souhlas rodiny, nedejbože známých, kamarádů, sousedů...tím bych jim zavřela pusu. A kdyby to nepomohlo klidně bych jim řekla že je to vaše věc, zvedla bych se a odešla s tím že kecat do života si nenechám. Přesně jak jsi psala - pracujete, dítě uživíte, máte kde bydlet. Tak na co čekat když oba dítě chcete? Jenom proto že by se rodina chytala za hlavu? Pohledej statistiky a odkaž je na to o kolik se zvedá po 30 riziko vrozených vad,zeptej se jich jestli by si oni sami dokázali představit zvládání puberťáka v 50 a jestli oni k tomu aby měli děti potřebovali asistenci rodičů. Ať vám dají pokoj, jinak se kvůli tomu rozhádáte.
@uzivatelkapetra je mi 20 😊
@jade85 to máš pravdu, vždy se nějaký rejaplové najdou a ještě když je to v rodině, je to o to horší
@yelowangel moc děkuju za podporu, moc mi to pomohlo. Někdy fakt nevím, co dělat, když tohle pořád slyším 😟 a napsala jsi to správně, nepotřebuju souhlas rodiny, natož známých a sousedů. Měli by to respektovat..
@demikett Poradím ti jednu jedinou věc - vyser (pardon za to slovo) se na to, co si myslí ostatní.. Já to neřeším, vlastně jsem to ani nikdy moc neřešila, a je mi strašně, ale fakt strašně moc dobře! Nikdy jsem se tím netrápila a nechápala jsem lidi okolo, kteří to řešili a kvůli tomu, že by si někdo něco myslel, třeba nedělali nebo neříkali to, co by vlastně chtěli.. Mám hrozně moc kamarádů, a to těch opravdových, ale je to tím, že si vybírám upřímné lidi s velkým srdcem, a to co čekám od nich, dávám i já jim. Jsem upřímná, umím lidi podpořit, umím udržet tajemství, nebo dát radu a říct jim svůj názor. Jediné, co bych pravděpodobně řešila, když by mi někdo něco radil, tak v případě, že by se ten člověk nějak velmi blízce podílel na mém životě a toto rozhodnutí by s ním souviselo - například moje i manželovi rodiče nám dali poměrně dost peněz na pořízení domečku (samozřejmě jsme si stejně na skoro třičtvrtě brali hypotéku, ale vím že někomu nedají rodiče nic a já jsem za to nesmírně vděčná), a tím pádem jsme je i částečně do koupi toho domečku nechali kecat, ale hlavně jsme věděli, že nebýt jich, tak si domeček nekoupíme a nezadlužíme se tak, že bychom nebyly ani tu hypotéku schopni splácet..
A hlavně možná právě proto, že se sama v sobě pereš s tím, jestli dítě mít (protože vy ho chcete) nebo nemít (protože okolí vám říká ať ho ještě nemáte), se to třeba nebude dařit nebo si pak budeš celej život říkat, jestli jsi je neměla poslechnout, když se zadaří.. Fakt se na to vykašli, jste svéprávní, máte svoji hlavu, pokud si i sami vyděláváte, máte svoje bydlení, vůbec bych se něčím, co říkal manžel mojí šéfové nezabývala 😉 Sama uvidíš, že až tohle nebudeš řešit, se ti strašně uleví! A já díky tomu, že tohle neřeším (co si kdo myslí, co mi kdo radí a říká), jsem se i naučila nikdy nelitovat svých rozhodnutí.. A to jakýchkoliv - ať se to týká výběru barvy trička v obchodě nebo změny práce.. 😉
Přeju Vám hodně štěsíčka 🙂
@demikett tak moji rodice to asi mysleli dobre, to, ze je po tricitce vetsi riziko ruznych komplikaci je proste fakt, ale ja se na to driv necitila. O to vic si to ted uzivam 🙂 Pokud se na to ve dvaceti citis pripravena psychicky, tak fyzicky je to idealni vek, takze neni co resit 🙂 Karieru nebo treba studium muzes honit i jako maminka 🙂
@brambora28 obdivuju tě, že pouštíš věci jedním uchem tam a druhým ven, to já prostě neumím. Ale musím se to naučit. Otevřela jsi mi oči, musím se přestat ohlížet na ostatní, co si o tom pomyslí a jestli nebudou náhodou naštvaní. Musím řešit jen náš život, jak ho to ovlivní.
Nám oboji rodiče dost věcí koupili, ale zase to není, že kdyby je nekoupili, tak jsme v háji a nemáme kde bydlet a podobně 🙂 Děkuju, jsi skvělá 🙂
@jade85 tak to jsi měla štěstí, že to takhle brali 🙂 já se na to cítím, pracuju s dětma (jsem vychovatelka), takže k dětem mám opravdu vztah 🙂 taky si říkám, že mateřstvím nic nekončí, ale naopak začíná a i s mimčem se dá cestovat, pracovat i studovat 🙂 děkuju 🙂
@bibianne dobre, dekuju! 🙂 s nevolnostma a unavou bojuju intenzivni praci. Uzivam si pozornost a peci vsech, kterym jsem tu radostnou zpravu vyslepicila, je to super. Zitra jedu se svoji mamcou lyzovat do Rakouska. No a za tyden konecne dalsi ultrazvuk snad uz se srdickem 🙂 Jak u tebe?
@demikett No neřekla bych, že věci jedním uchem tam a druhým ven.. Jsem na druhou stranu docela vztahovačná,a když někdo něco o něčem řekne, hned to beru na sebe.. Ale asi to spolu moc nesouvisí.. Každopádně já jsem beran a mám svoji hlavu, navíc jsem dospělá a soběstačná, tak co je mi do toho co si o mě kdo myslí 🙂 já taky ostatním neříkám, co mají dělat, když mě o tu radu nepožádají..
Jde o to uvědomit si od koho a jaké rady a připomínky brát v potaz a zamýšlet se nad tím, a od koho se nad "radami" usmát, poděkovat, a vypustit to hned z hlavy :D
@brambora28 co prace vlastne, uz neco vis? 🙂
@jade85 Nevím, nevolají.. Říkal, že se začátkem tohoto týdne ozve, pondělí, úterý.. A stále nic.. Tak nevím, jestli mám zavolat já...?
@brambora28 Asi bych nevolala, mozna bych zkusila napsat tomu, s kym jsi jednala, ze diky za setkani, ze se ti to libilo, prislo zajimavy atd... 🙂 Spis aby ses pripomnela a zduraznila svuj zajem, nez abys z nich tahala rozhodnuti. Mozna se jeste rozhodujou a nejaka nenasilna iniciativa by mohla pomoct. Ale to vis, je zacatek mesice, takze asi nespechaj...
@jade85 Jj, no taky mi přijde blbý volat.. Dneska se ještě ozývat nebudu a uvidím.. Kdyžtak bych zítra zavolala.. Právě jsem celou dobu jednala s panem nejvyšším, takže je to i takový blbý, protože bych musela psát přímo jemu..
@brambora28 ja bych jim dala cas do konce tydne,muzou srovnavat pohovory dalsich uchazecu a kdyby nic,v pondeli bych se ozvala
@demikett ahoj ☺ vubec se na druhe neohlizej, rady typu ze jste mlady fakt zboznuju. Je uplne kazdeho vec, k cemu se kdy rozhodne. Samozrejme mit miminko je zalezitost na cely zivot a co jsem cetla, tak to berete zodpovedne, co se financi a bydleni tyka. Ted uz jen smele do snazeni, clovek nikdy nevi, kdy bude za par let a hlavne zda se neobjevi nejake problemy.. Ja se treba snazim tyhle "rady" okoli vypoustet, nam ted zase dost lidi rika, at s detma pockame az po rekonstrukci, jenze vek nezastavis, takze rekonstruujeme a snazime se o miminko zaroven 😊
@markethy235 Děkuju moc 🙂 jak říkáš, taky miluju "ještě počkejte... máte dost času" :D
Ano, bereme to zodpovědně, nikdy bych neměla dítě, pokud bych si nebyla jistá, že ho uživím a zahrnu láskou 🙂 a jsem ráda, že mě takhle někdo vidí, jako zodpovědnou a né jako mladou holku, která o ničem nemá ani tušení.. A je super, že to vypouštíš a nenecháváš se tím rozhodit 🙂 a kolik ti je, jestli se mohu zeptat? 🙂 když má člověk starší barák nebo byt, tak je to taková celoživotní rekonstrukce :D pořád aby se něco dodělávalo 🙂
@demikett ahooooj 😊 ja budu mit prvni miminko v 22 a rikam si, ze bych ho klidne mela jeste driv 😊 kasli na nazory ostatnich, to ze treba oni se meli spatne neznamena, ze tak dopadnes i ty... Nikde neni napsane v kolika letech musis mit dite.... Divej kolik bab si buduje karieru a pak se snazi o dite jakou dobu.... Ja osobne se vykaslu na karieru nez byt bez rodiny.. Rodina je pro me na prvnim miste. Dulezite je, ze se mate s pritelem radi, mate kde bydlet, nejste na tom jak rikas financne spatne a miminko se narodi do spokojene rodiny plne lasky... Nekdo se snazi i 10 let a nic... Mas idealni vek na to, se snazit... Bud to vyjde a budes mlada nebo za par let a bude to akorat 😊 preju moc stesticka! A jak rikaji ostatni.... At mas dite ve 20 nebo 30, stejne se o nej budes starat ty! Nim je po tom houby!
@mirindad ty jsi hodná, moc děkuju :-* a přesně jak říkáš, pro mě je taky přednější rodina. Nezáleží mi na tom, abych vydělávala sta tisíce.. ve většině případů je to na úkor něčeho. A já chci mít šťastnou rodinu 🙂 vždy to bude první, na co budu myslet 🙂 a tobě přeju moc štěstí a ať jste s miminkem zdraví 🙂
@bibianne jo, 14.12. Taky chci srdíčko! 🙂 Podle MS jsem teď 8tt, ale podle mě jsem otěhotněla později, 32. DC jsem ještě měla negativní test a slabou druhou čárku jsem našla až 39. DC. Každopádně doufám, že za týden už srdíčko bude, nebo prostě aspoň nějaký jasný vývoj 🙂 Tobě budu držet palečky na toho 16. 🙂 Na lyžování se těším, jezdím dlouho, dobře a opatrně, takže to určitě bude ok a čerstvý vzduch mi udělá dobře 🙂
@medulinek pro tebe samozřejmě palečky na 15., příští týden bude koukám ve znamení ultrazvuku 🙂 najdete někdo v pondělí a v úterý, že bychom to měly komplet? 🙂

@demikett
PS: pokud vám není ani 18 tak to je něco jiného