Test Covid škola. Je právně v pořádku, když s tím nesouhlasím?
Ahoj, pokud to není zákonem dané je právně v pořádku nechat testovat dítě před vstupem do školy, když s tím jako rodič nesouhlasím?
@alcar Já ti to vysvětluju už po několikáté....V listopadu byla opatření, díky nimž došlo k poklesu nakažených, když se na začátku prosince rozvolňovalo, tak bylo R0,8, proto je v grafu v prosinci vidět ten pokles nakažených https://onemocneni-aktualne.mzcr.cz/covid-19, když se méně lidí nakazí, tak se jich méně dostane do nemocnice a cca za 3 týdny jich tedy méně zemře, proto byl na začátku grafu v lednu ten počet úmrtí tak nízký, protože to zemřeli ti nakažení z toho poklesu v prosinci, kdy jich bylo málo. Kdy je tam nejvíc zemřelých? 13. ledna cca 3 týdny po Vánocích....úmrtí a hospitalizace od 10. února v této věkové skupině klesá, to je efekt očkování.
@hojda o poklesu umrti 80 + diky ockovani jsi ale psala ty,@alcar chtela vysvetlit proc k tomu poklesu doslo i v lednu,kdyz predtim zadne ockovani nebylo a dokonce otevrely domovy duchodcu k navstevam,vliv ockovani se i v Izraeli zacal projevovat az po 3 mesicich,takze zavery ted z niceho opravdu delat nelze...
@marcicek84 Díky očkování došlo k poklesu až v únoru a jde o pokles pouze v této věkové skupině, ne v celé populaci, proto jsem psala, že Alcar neumí číst v grafu, to byl graf pouze pro populaci 80+, v Izraeli je to po 3 měsících plošně, ne jen u seniorů.
@marcicek84 V tom článku se píše toto: Od konce ledna se zdvojnásobil počet naočkovaných seniorů nad 80 let na téměř 160 tisíc. Současně s tím čtyřikrát poklesl počet úmrtí v dané věkové skupině a podobně klesl i počet hospitalizovaných.
@hojda hele, vim moc dobre k jake vekove skupine byl udelan graf. Jsi jak porouchany kolovratek a porad nevysvetlis. Ver cemu chces. Ja take. Tomuhle ale rozhodne uverim, az bude proockovanost vyssi. Tim koncim diskuzi, o ktere jsem si myslela, ze byla ukoncena jiz tri dny zpet. Pro me od zacatku diskuze o ho.ne. Ostatne jako vzdy s hojdou. 😏😃
@alcar Tak proč jsi psala o oočkovaných zdravotnících??? My snad máme nějaké zdravotníky 80+???
Tvoje slova:
nevim, z jakeho duvodu pada, ale predpokladam, ze prumerne inteligentni clovek snad opravdu neveri tomu, ze 160tis naockovanych senioru z cele ČR ma vliv na padani krivky. To budou spis ti naockovani zdravotnici. 😉
@alcar 🙈🙉🙊 a nedomluvis se,to znam
@marcicek84 Jasně, došly argumenty, tak nastupuje klasický postup, že? 😴
@hojda ani ne,jsi mimo tema a uz to nikdo nechce resit,pac to pro tohle tema neni relevantni...💃
@marcicek84 😴😴😴
@marcicek84 asi tak. Zname... 😉🤷♀️
@hojda Tu souvislost ted evidentne nechapes ty, ale jasne, asi je to na tebe moc slozite (ostatne zrovna u tebe nic vyjimecneho). 😉 Soudim podle vety “My snad mame nejake zdravotniky 80+?”. To me pobavilo, protoze tim jsi mi dokazala, ze jsi vedle jak ta jedle a vubec jsi moji uvahu nepochopila. 😃
No nic, vic souvisleho textu, krome toho, ze “stale nechapu”. uz tu asi nevymyslis. 🤷♀️
Tak teď už vůbec nechápu, proč máme nechat testovat žáky, když je zde studie, že když se žák nakazí, tak šiřitelem je obvykle učitel... https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/ucite...
@marcicek84 taky jsem to četla. Zajímavé. U nás ve škole aktuálně zavřená jídelna. Covid + personál... děsím se toho jaké dozvuky to bude mít, když tam patrně řádilo s virovou náloží několik lidí ve svých nejvíc infekčních dnech. Naše mládě naštěstí teda do školy nechodilo, tak jsem zvědavá, co z toho bude.
Tak tato diskuse už je páse, děti se do škol vracet nebudou... Třikrát hurá, jdu si dát panáka 🤦
@gramar smát se nebo brečet? je to celé nějaké divoké...
@zuzineckah U nás taky bylo. Zavřená jídelna na 2 týdny. Učitelé tam jsou asi nejen z 1. a 2. tříd, ale mezi dětma ani nidke se nic neobjevilo. To je pozitivní jeden zaměstanec nebo možná jehou soused....
@netopejr a řádila vám tam britská mutace nebo ten původní vir?
@zuzineckah tuto informaci jsme nedostali, karantena skončila v patek, mohlo.to byt cokoli.
@netopejr kdyby to byla Brigita, tak by to bylo ve výsledku toho testu uvedené. Ale záleží jestli vám dělali testy, které jsou schopné ji zachytit. Ne všechny to umí
My mame takhle info ze skoly. Pozitivni byl jeden zamestnanec v jidelne, detem zadne testy nedelali, zavreli jidelnu.

@alcar Ano, na distanční výuku opravdu doplácejí ti slabší žáci o tom se ví už od jara.