icon

Test Covid škola. Je právně v pořádku, když s tím nesouhlasím?

futyska
10. únor 2021

Ahoj, pokud to není zákonem dané je právně v pořádku nechat testovat dítě před vstupem do školy, když s tím jako rodič nesouhlasím?

knuffel
17. únor 2021

@hojda No jo, tak mi z toho zase vychází, že se nakazili lidi v práci (řemeslníci), případně nezodpovědným chováním (sousedé).
Stejně už to oficiálně měla desetina obyvatel, to ještě budeme čekat několik let na otevření škol?

knuffel
17. únor 2021

@drep Ano, i to se stává, ale dělat z toho obecné závěry...

marcicek84
17. únor 2021

@knuffel mozna se neotevrou nikdy,kazdy rok 2-3 nove mutace a shnijeme zaziva pozavirani v domacnostech...🤦🏻‍♀️

gramar
17. únor 2021

@alcar Kamarádka teď taky řeší že ji konci rodičák a jsme tu s hlavou v smutku obě. Ona pracuje, tedy pracovala na letišti a já očekávám výpověď, právě z toho důvodu, že mám tři děti. V tomto směru je opravdu jedno jaká je pozice (obor), prostě se bude sekat mezi rodiči, protože to je momentálně nejrizikovější skupina pro zaměstnavatele 🤦
@hojda faktem je že děti bývají nemocné a jednou za čas to není takový problém, bohužel tady je ten problém ten, že se nebude jednat o týden, ale minimálně dva a při jednom dítěti to může být čtrnáct dní v kuse. Někde jsem četla že kvůli britské mutací jdeš do karantény tak jako tak, takže falešně pozitivní test v pondělí, deset dní karanténa a negativní PCR a když budeš mít po těch deseti dnech další falešně pozitivní tak je to zase deset dní PCR a takhle to u některých šťastlivců může jít až do nekonečna, protože pokud mají opravdu chybovost až 20% a covid nechytnes, tak se nemůžeš upínat ani na těch 90 dní "klidu". Já chápu čeho se všichni bojí, ač mě ty testy nepohorsuji. Bohužel nechápu že o tomto nikdo nemluví 🤷 Myslím z těch kompetentních. Navíc když se ti to stane x krát za měsíc, tak bude jedno jestli jsi zdravotník nebo Pepa z depa, v tu chvíli jsi zaměstnanec na nic a půjdeš, protože zdravotník který není v práci je stejně zbytečný jako pes v kostele...

alcar
17. únor 2021

@gramar napsala jsi to naprosto vystizne. Testy jako takove me nepohorsuji. Na jednu stranu chapu myslenku, ale nelibi se mi ta nespolehlivost, protoze kdyz uz, tak at vymysli neco fakt spolehliveho a daji tomu nejakou uskutecnitelnou logistiku. Takhle na to dojedou akorat ucitele a rodice.
Vcera jsem nekde cetla o nejakych antigennich neinvazivnich testech (snad ze slin) z Ciny, ktere maji spolehlivost 99%. Ale nase vlada i ne zatim nepozadala. 🤨🤦‍♀️

gramar
17. únor 2021

@alcar no to mě nijak nepřekvapuje, naše vláda poslední půl rok/rok nedělá nic co by zavánělo rozumem 🤦

marcicek84
17. únor 2021

@alcar no nejhorší je, že i když to napíšeš na MK, tak to některým stále nedochází a útočí, přitom to jsou logické otázky, které z toho vyplývají a důsledky a situace, které budou nastávat a opakovat se. Místo toho se setkáváš stále dokola se stupidní otázkou a co přesně ti vadí? Už se musím smát.

netopejr
17. únor 2021

@gramar Vis kolik tech prenosnejch nemocí může dítě mit? S testovat budeme jednu. 🙄

netopejr
17. únor 2021

@gramar o tech testech - tak to je pak lepsi na test nejit, 10 dni karantena a šlus.

gramar
17. únor 2021

@netopejr no asi se nepředpokládá že ty ostatní by mohli mít fatální následky pro tak široké spektrum osob...? Jenže ono to tak už prý nejde a i v době kdy to šlo byla bez testu 14 dní a v případě pozitivního výsledku jsi pak měla "cenu útěchy" těch 90 dní, otázka je, zda i toto se s britskou mutací nezmění 🤷

gramar
17. únor 2021

Jinak po dnešních číslech a předpovědi o pátečním jednání se obávám že tu stejně budeme řešit nesmrtelnost chrousta, protože to zase pošlou do kytek

hojda
17. únor 2021

@gramar naprosty souhlas, myslim, ze se do skol vubec nepodivaji.

hojda
17. únor 2021

@gramar popravde s tou nalozi, ktera ted v populaci je by to fungovalo max 2 tydny, nez zase vsichni prejdou na distacni vyuku, protoze v tech skolach jich zustane minimum, takze s nejakou opakovanou karantenou bych nepocitala. Stavi vic jak 50% chybejicich deti a zase se prechazi na distancni.

hojda
17. únor 2021

@netopejr a ktera dalsi nemoc ted plni nemocnice?

gramar
18. únor 2021

Popis ředitele je jasný, test doma je myslím nejlogičtější krok, přesně z uváděného důvodu 🙂
https://tn.nova.cz/clanek/plaga-vyhrozuje-rodic...

marcicek84
18. únor 2021

@gramar krasna anketka v clanku,rodice evidentne moc odvareni z toho napadu nejsou...hlavne kdyz je to postaveno v rovine bud souhlasis a nebo mas smolika a uc se jak chces...

nnnadja
18. únor 2021

@hojda moje dítě nebylo nemocné od svych 5 let, je mu 13.Ano jsou děti, které nemocné nejsou.

nnnadja
18. únor 2021

@gramar promiň, ale smrt k životu patří. A ano, peníze jsou důležité, stejně tak jako navyk chodit do práce, do školy atd. V rodině mám seniory i cukrovkare a jsou obézní. Chrání se sami,at už prostředky, nebo nevychszeji z domu, když nemusí. Když jsem měla covid já, nesetkala jsem se s nimi raději měsíc.

hojda
18. únor 2021

@nnnadja 8 let nemel rymu ani nikdy nekaslal? Nebo spis se ryma nebere jako nemoc?

hojda
18. únor 2021

@knuffel Proč několik let? Myslím, že únor a březen budou nejhorší měsíce, pak se začne oteplovat, to viru nedělá dobře, populace se bude proočkovávat (hlavně ta nejrizikovější část, bohužel se u nás očkuje šnečím tempem), Izrael rozvolňuje, objevují se i nové léky, určitě to nebude trvat roky. Teď jsou nemocnice plné, čísla rostou, epidemie není pod kontrolou, pokud by byla, tak bychom si mohli dovolit víc, viz některé okolní státy.

klea81
18. únor 2021

@nnnadja taky mám takové "divné" děti. Těžko se okolí vysvětluje, že celoroční zelená rýma a 2x do měsíce atb fakt není normální ani nezbytně nutné.

klea81
18. únor 2021

@hojda tak moje dítě 10 let bylo nemocné 3x,13lete 4x za život. Ne každý žere antibiotika jako lentilky 🙏

zuzineckah
18. únor 2021

@hojda jak si přišla na to, že oteplování viru nedělá dobře? To přeci vyvrátili už loni. Vir je na povětrnostní vlivy naprosto resistentní. A co se týče nemocí, tak my máme taky děti, které pediatra vidí jen na povinných prohlídkách.

hojda
18. únor 2021

@zuzineckah prestava se topit, v mistnostech neni tolik suchy vzduch, nevznika tolik aerosolu.

zuzineckah
18. únor 2021

@hojda to vir nijak nezpomaluje ani neoslabuje.

hojda
18. únor 2021

@klea81 jenze nemoc nejsou jen atb, to je prave to, ze celkem velka skupina lidi kasel a rymu, nebere jako nemoc, predevsim z ekonomickych duvodu😔. Takze to neni tak, ze deti nejsou nemocne, ale rodice si nemohou si dovolit, aby byly nemocne, takze se jde cestou bagatelizace. Nesoudim to, chapu, ze jsou na tom nektere rodiny, tak ze to proste ekonomicky nezvladnou, ale je fer si priznat, ze to neni tak, ze dite neni nikdy nemocne. Je to bezny jev, ze takove deti chodi do skoky a skolky, ale bohuzel v pripade covidu, to ma bohuzel velmi vazne dusledky😔.

hojda
18. únor 2021

@zuzineckah ok, tak jsem se spatne vyjadrila nemyslim, ze oslabuje, ale to vytapeni ma negativni vliv.

alcar
18. únor 2021

@hojda takze pokud ma nekdo zdrave deti, ktere nemaji roky zadnou rymu, tak bagatelizujou, lzou a jsou socky. To je zase nazor! 🤦‍♀️ A nevsimla jsem si, ze by ryma zpusobovala covid, tak jak to muze mit velmi vazne dusledky?

gramar
18. únor 2021

Dle posledního vývoje soudím, že díky tomu že ty testy jsou poněkud nedotažené (a o dětech 3.-8. třída se vůbec v těch plánech nemluví), tak si Havlíček prosadí ty obchody, aby taky nebyl za totálního ohona a jak pravil Plaga máme si vybrat, buď škola nebo obchod, obojí ani náhodou, tak si možná koupím konečně boty i já a budu s nimi moci kopat děti do pozadí když budou flákat distanční úkoly 😂

alcar
18. únor 2021

@gramar a ja ani nikde neanasla informaci, jestli se budou testovat i ti prvnaci a druhaci, kteri uz do skoly od rijna chodi normalne. Vsude ctu, ze se budou testovat jen ti nastupujici zaci. Necetlas nekde neco?

Strana