Tipy na potraviny, kosmetiku apod. bez palmového oleje

evulina77
7. říj 2015

Chtěla bych se palmovému oleji vyhnout a proto jsem se začala zaměřovat na jeho obsah v potravinách a jsem docela hodně rozhozená. Je téměř všude. Už se nedivím takovému nástupu civilizačních chorob a nejen dětské obezity a celutidy. A jaký vliv má jeho pěstování ve velkém v Asii na naši planetu, už raději ani nemyslím, i když to je také jedním z mých hybatelů, proč ho nehci. Nemáte někdo tipy na potraviny, kosmetiku apod. bez palmového oleje? My už bojkotujeme nutelu a cukrovinky s jeho obsahem. Začala jsem díky tomu více a důkladněji číst složení a je pravda, že jsem se naučila i některá éčka, která jsem dřív neřešila . Díky 🙂))

roseofnight
7. říj 2015

Taky se mu snažíme vyhýbat, proto většinou kupujeme co nejzákladnější potraviny. Když mám chuť na sladké, tak holt něco upeču.
Jinak doporučuju tyhle stránky http://stoppalmovemuoleji.cz/bspo.php Je tam databáze potravin bez palmového oleje.

terkaz
7. říj 2015

@roseofnight
Take to doma dost resime. Doporucuji mrknou i na porady A DOST. Je tam spousty zajimavych reportazi, nektere jsou dost silene...

roseofnight
7. říj 2015

@terkaz JJ na A dost taky koukáme a některé věci jsou teda hodně alarmující.

lisha
7. říj 2015

Zrovna nedávno mě napadlo procitat v drogerii složení většiny UM...ve všech, na která jsem koukala, byl obsažený palmový olej, včetně těch nejdražších. Docela mě to překvapilo.

terkaz
7. říj 2015

@lisha prave, proto jsem psala dotaz pani z Hippu v diskuzi o mlece...
mam pocit ze jsem ho nenasla v mleku Nutrilon profutura.

nela2014
19. únor 2016

My kupujeme mléko Babybio, to je bez palmoveho oleje.

ladymaruska
23. dub 2016

Nedavno jsem shledla dokument na tema palmovy olej. Je mi z toho zle. Rozhodla jsem se tedy, ze si na vyrobky opravdu dam pozor a nebudu to podporovat. Vysse uz nekdo zminil stranku stranku ,, stoppalmovemuoleji,, tu uz jsem shledla, ale hledala jsem jeste kosmetiku bez PO a narazila jsem na eshop NUTRINKA, kde nabizeji prirodni sampony, mydla, kremy v podobe mydlove kostky v hodnote 100kc. Myslim si, ze je to prijatelna cena a i bych rechla, ze v te forme kostky mydla to i vydrzi i dele, nez treba klasicky tekuty sampon. Tak se tam muzete taky podivat.

waky
26. únor 2017

Palmový olej je doopravdy ekologická katastrofa a stojí za to se mu vyhýbat. Kdo má o tuhle problematiku zájem, na www.stoppalmovemuoleji.cz se dozví spoustu informací včetně firem, které palmový olej nepoužívají. Tuhá mýdla bez PO prodává např. e-shop www.ukormorana.cz (a další výrobci).

vila_z_lesa
23. bře 2017

Ahoj, jedu na non toxic kosmetice, tam palmáč není, ale pořád bojuju se sladkostma :-/

fandysek_1
23. bře 2017

Ahoj, také jsem proti palmáči. Je to někdy dost těžké něco najít, ale už mám své potraviny i sladkosti. Manžel je závislák na sladkém. Takže kupuju od alnatura cocos a marcipán tyčinky (jsou moc dobré) i čokolády bio mají bez palmáče, polomáčené sušenky v bille, ale snad i v penny jsou bez (opět musí se najít ty správné), čokolády pokud jsou bez náplně jsou většinou bez Orion, Milka, Lindt (pozor na figaro, ty mají všechny), oříškové tyčinky od emca mají také edici bez. Také je docela oříšek najít bujón bez palmáče a glutamanů- používám kuřecí vývar od vitany, není to klasická kostka. Našla jsem i slané chroupání od formy Vest. Je to docela náročný najít některé potraviny a manžel se mi pořád směje, co v tom krámě tak dlouho dělám 🙂.
Nechci, aby jsme doma moc jedli sladké, ale občas něco dobrého na zub také neuškodí a proč si kazit chuť palmáčem.
Chce to hledat a číst a pak, už člověk ví, co má kupovat. Hodně štěstí při hledání 🙂