icon

Toužíte po čtvrtém dítěti? Rozhodování mezi rozumem a srdcem

10. srp 2023

Ahoj holky na úvod je mi 28 let mám 3 děti 11,4,2, . Za rok bych se měla vracet do práce, což mi nevadí sice se bojím. Prijdu si jako bych žila 5 let v divočině a teď mám jit do civilizace 🤭nemám ani kámošku nebo tak, takže jsem opravdu celou dobu byla doma jen s rodinou . Manžel pracuje na směny zrochu mi pomůže doma o děti se dokáže postarat . Máme rodinný dům a finance no tak akorát . A teď ta záludnost manžel placnul že by jsme mohly mít další dítě . A mě to chytlo 🙈 hlava samozřejmě říká NE NE v žádném případě 3 jsou až moc natož 4 . Ale to srdce touží po dalším miminku... Ještě jednou to zažít 😔 říkala jsem si že to nechám tak, za rok nastoupím do práce a snad mě to přejde . Ale já na to nedokážu přestat myslet. 😏 Život je krátký a říkám si nechci pak v dejme tomu v 50 . Letech litovat že jsem to mimčo neměla,ale pak si řeknu VŽDYŤ JE TO ŠÍLENSTVÍ mít 4 🙈🙈🙈

Strana
z2
ferda90
15. srp 2023

@pampelina18 v 17 letech je čas na první dítě? V 17 letech má holčina být na střední škole, sedět v lavici a poslouchat,, výklad,, učitelé. Jako v 17 letech snad snad úplně nikdo neplánuje dítě, to se prostě nějakým způsobem stalo...Muj názor Teda. Ideální věk na první dítě asi ani neexistuje, každý ať má dítě v tolika letech v kolika mu to dovolí ať vzdělání, finance nebo nějaké zabezpečení se.

autor
15. srp 2023

@ferda90 dítě bylo plánované s mužem jsme stále spolu a štastní 👌👌👌

autor
15. srp 2023

@95newmommy2020 asi moc nechápu proč hned útok že mě chce mít jako vězně .🤷🤷 Svého manžela znám snad nejlíp a nechápu co je divného na tom že chce mít chlap více dětí ...sám pochází ze 4 . Naše 3 děti miluje a udělal by pro ně cokoli. Mě na tom teda nic divného nepřijde.

ferda90
15. srp 2023

Tak to jste asi jedni z mála. Nevidím na tom nic špatného,, to vůbec ne. Jen ne každý chce dítě v 17 letech když ještě chodí do školy, bydlí u rodičů, není finančně zaopatřený a popř nemá dodělanou ani tu středu školu. Prostě jsou i ženské, které chtějí mít dokončené vzdělání, mít práci, bydlení a nějaké finanční zázemí. A to prostě nejde jaksi hned. Tím sem spíš chtěla říct, že páry , kteří chtějí být mladými rodiči asi moc není a není nic špatného na tom, když žena má dítě i kdyby po třicítce.

fire85
15. srp 2023

Tak pokud zvládnete všechny deti uživit a nebudete vysavat stat, tak do toho jdete, ale na tvém místě bych šla aspoň na chvíli do práce. Člověk se trochu rozkouka a vydělá nějaký peníze. Pro mě je tohle třeba hrozne důležitý. Ne být pořád doma .

westie
15. srp 2023

Myslím, že práce ti může zase trochu rozšířit obzory, usadit hormony a pak můžeš udělat racionální rozhodnutí - třeba dospěješ prostě ke čtvrtému dítěti, ale nebude to po letech doma. A taky bych si tedy zhodnotila, co všechno se pro rodinu a její chod změní případným čtvrtým dítětem - jiné auto? sdílené dětské pokoje? schopnost zajistit dětem alespoň jeden kroužek z pohledu logistiky? provozní finance a rezerva pro případ výpadku příjmů?

95newmommy2020
16. srp 2023

To není útok, jen red flag. Mě by to vyděsilo, nechtěla bych být “držena”doma. Přeci jen, když generuješ vlastní příjem, tak jsi mnohem nezávislejší. Čím déle jsi doma, tak to tvoje postavení na trhu práce je horší, pokud nejsi zdravotník nebo pedagog.

autor
16. srp 2023

@ferda90 jj chápu , manžel je o 9 let starší takže o ,,mladou,, rodinu úplně nešlo . Školu jsem si dodělávala při rodičovské a nastoupila do práce . Já jsem na starší matky nenapsala ani tečku protože mi to je úplně jedno. 🤷

ilone
16. srp 2023

@pampelina18 tak se zase uklidnime. Někdo ma dost energie na děti v 18, nekdo v 25 a nekdo v 35 a nekdo tu energii nemá ani v tech 18 atd....
Já měla děti v 33, 36 a 39 a neboj energie máme s manželem dost. Btw - v 17 letech ideální čas na dítě není, to fakt ne. Ale je to její věc, stejně jako je to věc 35ti létě prvorodicky.
Zakladatelko - je to tvůj živit. Nicméně bych ti radila jit do práce a o čtvrtém dítěti zauvazovat až si najdeš nějakou stabilní práci a pár let v ní stravis. Lépe se ti bude hledat práce teď, mohlo by se stát, že za pár let se čtyřmi detmi už budeš v podstatě "nezamestnatelna". Ano vím, že je od zaměstná dikriminacni ptát se na děti, ale je to stále běžné a bude to běžné. Jsi ještě mladá, měla bys zkusit i praci😉.

autor
16. srp 2023

@ilone děkuji za názor jen upřesním do prace jsem mezi dětmi chodila 4 roky . Takže to není jen o tom že xx let sedím na zadku. To jen k té poslední větě.

ilone
16. srp 2023

Ok, to jsem nezaznamela. A máš se tedy kam vrátit? Ale i tak bych šla teď raději do práce. Vezmi si ty rostoucí ceny, ať už energii nebo potravin. A pak i ta logistika kolem děti- škola, kroužky. U nás dcera závodně tancuje a hraje hazenou, starší syn hraje hokej a mladší s hokejem začíná. Naštěstí dcera si obstará kroužky sama nebo jede s kamarádkou. Ale syny musíme vozit. A starší už má trénink 5x týdne. Je to dost mazec.

pampelina18
16. srp 2023

Vůbec si těch negativní komentářů nevsimejte, sama jsem měla oproti ostatním ženským dítě brzo a ničeho nelituji. Naopak si mohu užívat poté co odroste. Pokud chcete 4 tě a jste spolu šťastný tak do toho běžte. Oni buď jen závidí, nebo chtěj urážet. Prostě většina žen tady má danou divnou formu života a žádná jiná neexistuje. Jakmile se někdo jen lehce vyhne tomu jejich životů, tak hned má příšerného chlapa co si tě chce jen udržet, nebo si vyžírka státu, nebo si zaostala a jednoduchá apod....
Prostě chceš 4 děti a uzivis je ? Tak klidně je měj já kdybych mohla tak jich budu mít klidně 6... Kariéra mi je u zadku a hlavním smyslem života jsou děti.... a co že máš chlapa o 9 let staršího to je normálka kdyby byl o 30 let starší jako mel Gott nebo jako má teď Matúš tak to nikdo ani necekne. Rozmezí věkové mezi páry je normální 5-10 let... Takže asi tak... A napravo kašli, do budoucna se namakas dost a pokud chceš dítě TEĎ tak do toho jdi !

autor
16. srp 2023

@ilone v diskuzi je vše napsané

swan42
Odpověď byla odstraněná
ilone
16. srp 2023

Už to vidím. No v tom případě bych ten poslední rok využila k hledání nové - do budoucna stabilnější práce, případně k dalšímu vzdělání, šla třeba na dva roky pracovat a pak se uvidí.
Aby se ti pak nestalo, že za pár let tu práci opravdu nenajdes. Ono jinak se tváří zamestnavatel, ktery vidí, že jsi práci zvládla u s třemi dětmi a jsi i ochotna na sobe pracovat a jinak zamestnavatel, který tě poprvé vidí se čtyřmi detmi.
Každopádně je to tvůj (tvoji rodiny) život a nejlepší radu stejně dostaneš od nich. My ti tady radime na základě svých životních zkušenosti. Tvůj život nezijeme😉.

ilone
16. srp 2023

Ještě si dovolím jednu poznámku - píšeš finance "no tak akorat" - o to víc bych zvažovala spíš tu práci než čtvrté dítko.

berynka
16. srp 2023

Pro zakladatelku… vzhledem k tvému věku bych se dalšího dítěte později nevzdavala, ale ted bych sla aspoň nejakou dobu do práce.Treba na zkráceny úvazek. Jak píšeš novy kolektiv, ale to je jen dočasný stav,nejdriv jsou vsichni noví 😉. A i se ti zvýší sebedůvěru a sebejistota.

lufulie
16. srp 2023

@berynka já se připojím... jsi mladá, klidně pak můžete mít další dvě děti. Já bych rodila až bych brečela, ale jsem stará....

ferda90
16. srp 2023

Na ty starší matky tady má,, pindy,, někdo jiný, vy ne☺️Možná bych se taky vrátila na chvíli do práce a pan se uvidí. Jsi mladá, takže i kdybys měla další dítě po třicítce, tak je to úplně v pohodě. Něco si vyděláš a aspoň budeš i mezi lidmi, najdeš si třeba nové kamarády. Za mě je to fajn řešení

fire85
16. srp 2023

@ilone ty jsi dobrá rejpavka, jen proto ze ty jsi měla první dítě ve 33? Karieristka🙄

ilone
16. srp 2023

@fire85 jj, čekala jsem v práci na ten nejvyšší post a výplatu minimálně 100tis, jinak bych si děti nikdy neporidila🤣🤣🤣🙈🙈🙈. ...

miryp
17. srp 2023

Pokud nejsi na RD vyhořelá a neodpočítáváš dny, kdy se budeš moci vrátit mezi lidi a po miminku toužíte oba, tak si spolu sedněte, vezměte papír a propočítejte si, zda reálně zvládnete uživit další dítko. Ale nekoukejte na dobu, kdy jsou děti malé a nic moc nepotřebují, to se dá uživit bez problému více dětí. Je třeba si to propočítat s náklady, které přijdou, až budou všechny děti školou povinné, až budete muset každému koupit na začátku školního roku pomůcky do školy, zaplatit družinu, obědy, kroužky, nejstaršímu pak učebnice na střední, jízdné, obědy, několik výletů ročně, školy v přírodě, lyžáky, zájezdy do zahraničí, v létě pak tábory... Zkrátka propočítat dobu, až přijdou ty větší náklady a ne jen zajišťování jídla, oblečení a obuvi. Stejně tak byste měli být schopni tvořit nějakou finanční záplatu, abyste případně byli schopni pokrýt vypadnutí partnerova příjmu...
Na základě toho se pak rozhodněte společně, zda další dítko ano či ne...

swan42
17. srp 2023

Holky bacha, kdyz vam neco "vleze na mozek", tak je to prej urazka hodna smazani 🤣🤣🤣
Tak aby se nemazala i ta rejpavka nebo karieristka ☝️
Konec tohleto 🤦‍♀️

pampelina18
22. srp 2023

Jen mě teď napadlo, dnes jsem koukala na výměnu manželek. Nebyla jste to náhodou vy ? Ale asi ne 😂 ale paní měla taky první dítě v 17 :D plánované.

Strana
z2