Tři děti. Dá se to zvládnout? Je to horší než dvě?
Hezký den, s manželem pořád polemizujeme zda mít ještě třetí dítě, nebo zůstat u dvou. Momentálně máme 7 měsíční holčičku a 3 letého chlapečka. Když už by jsme to třetí měli tak ideálně zase s cca 2,5 až 3 letým rozdílem. Určitě nechceme třetí třeba za 10 let. To už chci mít relativně klid a ne řešit pleny atd. Já vnitřně cítím že ještě nejsme kompletní a je mi hrozně líto, že už bych nikdy nezažila těhotensví, porod, ty první měsice atd. Zase na druhou stranu se chci dětem na plno věnovat, bojím se že nebude na ty starší tolik času a budu je zanedbavat, že nebudu mít absolutně čas na koníčky( mám tři koně), na manžela, na sebe atd. Zajimá mě ten kdo má tři děti blízko u sebe jak je to náročné?, Je to velký rozdíl oproti dvoum dětem? Říkám si že jsme ještě mladí (já 26, manžel 31), tak by jsme to zvládli, máme ještě hodně energie, ale ty pochybnosti tam jsou.
My máme děti 7, 5 a 2. A přijde mi to teď všechno mnohem pohodovější, než když byli jenom dva. Šestinedělí s druhým bylo peklo, oba bylimalí, oba mě potřebovali, často jeden plakal, když jsem měla plné ruce druhého... S třetí to byla pohodička - vyspala jsem se, vysprchovala, došla si na záchod... O malou se parádně postaraly starší děti, pochovaly, utišily, zabavily. Jasně, že mám pro všechn míň času i sil, ale bohatě to vynahrazuje ten sourozenec navíc. Milují se a rádi jsou spolu.
Čtvrté dítě už nechci, protože starší děti už chtějí lyžovat, jezdit na kole, mít koníčky - a to se s těhotenským břichem nebo malým miminkem skloubí těžko. To je snad jediný zádrhel, který ale u malých dětí řešit nemusíš.
JInak mohu jen doporučit. Naše rodina je díky třetímu dítěti komplení a plná všeho, co jsme si přáli.
Já mám děti 3, věkový rozdíl mezi nimi jsou 4 roky. Horší než dvě bych řekla to není, někdo nezvládá jedno. Je to jak si to nastavíš doma, jak moc jste nároční. Já mám po ruce babičku, dědu, ale snažíme se to zvládat bez nich. Jestli si pořídit další, rozumem nerozhodneš 🙂 tady musí na řadu přijít srdce ❤, buď to tak cítíš, že další chceš nebo ne. A pokud máš manžela, který je rodinný typ tak není co řešit 😉.

@petrasipkova1 já jsem právě měla takový pohled do určité doby a pak to nějak na mě přišlo😁 ale je fakt že vše už je taková pohoda, děti už celkem soběstačné, o víkendu nemusíme vstávat brzy kvůli snídaně - udělají si jí případně sami, nemusíme řešit nějak zvlášť hlídání, dodržovat přesné časy jídla, večerního ukládání a podop.věcí jako s miminkem. Dovolené u moře si užívám mnohem víc protože může podnikat spousta věcí které a mimčem nejdou a nebo taky jen ležet a lenošit😄 ale furt ve mě hlodá že to zase uteče a že nezestárnu tak rychle no pak je to taky otázka financí jak píšeš střední školy,vysoké, svatby....noo je to taky důležité nad tím uvažovat. 😇