icon

Uřvaní sousedi - hlavně po ránu

vrabcak0007
6. říj 2015

Dobré ráno, mám takový problém. Přestěhovali jsme se do nového bytu a zjistili, že pod námi bydlí celkem hlučná rodinka - školou poviiná holčička, mladší bratr a rodiče. Zajímavé je, že jinak ani nevím, jak vypadají, protože je jen slyším. Takže ani piodle oka jsem si ještě neudělala nějaký názor, co jsou zač. Ostatní sousedy víceméně pravidelně potkávám na schodech (jsme malá bytovka bez výtahu). Je ne..záhada..ale jinak o nich vím víc než bych potřebovala. Když jsou doma - je ze spodu neustále slyšet řev děcek či rodičů - a tím nemyslím radostné výskání, ale scény typu - vem si tu čepici! následuje řev a zběsilý dusot po celém bytě - néééé čepici nee!!! řev matky, aby přehlušila děcko - je tam zima!! následuje další hysterický řev dítěte...netuším, nakolik je to tempermentme dětí či nějakou špatnou výchovou, ale ze začátku to bylo celkem úsměvné. U každého se občas něco podobného vyskytne. aspoň jsem manželovi názorně předvedla, že pokud se to občas stane u nás, tak se nic neděje. Všude je to občas stejné. Ale jejich frekvence v těchto podobných vzteklých scénách, je snad co hodinu...by mě zajímalo, jak to musí být slyšet pod nima, když my se tu nahoře bavíme. Přes den se pousměju, že zas je dole čoromoro a jdu si po svým, ale co začal školní rok, je to peklo. Když půlka baráku po šesté hodině ještě spí a oni do toho vstávají, tak je všechno slyšet o to víc. A samozřejmě není skoro den, kdy se to neobejde bez scén. Ne jen jedna. Do toho jsou hlučnější i při normální konverzaci. Mám občas pocit, že maminka dole povelama řídí tlupu opic. Jenže mě to začíná dost štvát, protože to budí malého. Vstáváme minimálně o hodinu dřív a je z toho celý nevrlý. A já samozřejmě taky. Nabourává to dost náš denní rozvrh a nálada taky není zrovna růžová. Budu to muset řešit. Tak se chci zeptat, zda-li jste některá musela řešit něco takového a jak to dopadlo? Děkuji za odpovědi a omlouvám se za román 🙂

Strana
z3
lenka5731
7. říj 2015

@brokovich to máš pravdu. 😉

vrabcak0007
autor
7. říj 2015

@lenka5731 paní , od které jsem získala informace, jsem oslovila pro to, že má také malé dítě a lze předpokládat, že dotyčnou sousedku pod náma zná..dokonce o ní mluvila jejím křestním jménem a popisovala některé historky s ní, takže lze s největšípravděpodobností předpokládat, že jí opravdu zná..dokonce paní citovala, když jí říkala, že ví, že řve trošku víc, ale že prostě taková je nooo...anvíc ty děti jsou dvě..jak jsem psala v úvodu..obě rozeřvané a rodiče si s nimi v ničem nezadají...kolikrát slyším řvát dřív je než děcka..a proč bych se já měla přizpůsobovat kvůli rozsřvaným sousedům? :-O fajn, noční klid 22-6..obětuju nějakou sobotu a neděli a úderem 6 ráno tu začneme vysávat a já nevím co ještě..vždyť jsem přeci takhle naučená od nich..tak ať se přizpůsobí pro změnu oni, ne ?? to je logika..omlouvat rozeřvance...pak to nemá dopadat tak, jak jsem tu četla v pár příspěvcích - že místo, aby se něco dělalo s těmi, co nějakým extrémním způsobem narušují sousedské soužití, tak se radši ti slušnější sbalí a jdou o dům dál oni..opravdu smutné...na mě někdo přijít, že KAŽDODENNĚ ruším, tak bych se zastyděla a snažila bych se to minimalizovat...neodbouráš to...to je mi jasný, ale rozhodně bych nad tím nemávla jen rukou jakože no co..je po šestý a já holt jsem trošku uřvanější, tak si trhni nohou

editah222
7. říj 2015

My jsme jako rodina proti hluku strašně odolní, v baráku máme bar a sousedi tam mají hospodu, takže na řev jak od opic a hlavně diskoteku od půlnoci do Bůh ví do kdy jsem zvyknutá nejen já, ale i děti. Spíš se na chalupě budíme tichem. 😀

Jediné jak hlučné sousedy vyřešit je odstěhovat se. Protože jsou hluční po 6 hodině a to už není noční klid, takže na ně žádná páka neplatí. A domluva asi nepomůže, protože pokud to v klidu nezvádají teď tak to nebudou zvládat ani když jim domluvíte 🙂

lenka5731
7. říj 2015

@vrabcak0007 hele určitě si s ní o tom promluv, pokud je to možné, tak bych se spíš snažila se s ní skamarádit, bavit se nejdřív o jiných věcech, nevybafnout to na ní hned v první větě. Já tě úplně chápu, ale pokud někdo celý život komunikuje hlučně, tak s tím podle mě těžko něco uděláš. Ale třeba budeš mít štěstí, paní se zastydí a začnou ráno šeptat 🙂)

editah222
7. říj 2015

Jinak jsme taky asi hrozně hlučná rodina a ráno by nás každý soused miloval. Ale prostě dostat se ráno v klidu do školky a do práce nám moc nejde. Naštěstí s náma bydlí v baráku jen naši a pak ještě jedna rodina co má taky 2 malé děti a taky je tam dost řevu,takže si nemůžou stěžovat 😉

lenka5731
7. říj 2015

@editah222 přesně tak, až bude mít zakladatelka tématu 2 děti, které ráno bude vypravovat a bude pospíchat do práce, budou taky určitě mnohem hlučnější než jsou teď. Teď se prostě s tou sousedkou míjí v životní etapě, kdyby vstávala do práce taky, tak jí ranní řev u sousedů tolik nevadí. My jsme taky hlučná rodina a upřímně si z paneláku snad nepamatuju rodinu s dětmi, o které bych nevěděla, když se ráno vypravují... Když bydleli dál od nás tak, minimálně dělali hluk ve výtahu a na chodbě.

nonnni
7. říj 2015

@vrabcak0007 odstehuj se. Toto je doprovodny jev zivota v panelacich a bytovkach. nemuzes ocekavat souzneni a symbiozu ve svych pozadavcich na sousedske souziti. Nocni klid nerusi, nenadelas tim nic. Je relativni sance, ze deti casem budou vice spolupracovat.

Mmch, byla bych velmi obezretna na diskuse se sousedkou, ktera se ti tak ochotne sverila s historkami z zivota one sousedky....evidentne nema moc etickeho citeni, aby nedrbala, takze si nedelej iluze, ze uplne stejne ochotne nevyvali detaily na tebe a tvou rodinu, kdyz ji zastavi nejaky soused, ktery ma potrebu te resit a ver, ze jak syn poroste, tak je docela vysoka sance, ze nejakemu sousedovi proti srsti budete. Uz to vidim, jak nekomu vypravi, ze pred dvema lety tu resila hlucne sousedy a dneska ji ten spratek pisti na chodne a histerak u oblekani slysi vsichni.

Pokud to chces opravdu resit a nejen krouzit a sbirat drby, tak na ne zazvon, zkus se predstavit a slusne s ni navazat rozhovor, pripadne ji poznat a nechat ji, at pozna vas a vas zivotni styl. Treba si neni absolutne vedoma toho, jak moc se to akusticky rozleha a to, ze dite v sest rano spi take muze byt pro ni z rise pohadek (treba u nas v sest nespi nikcy zadne dite). Sama pises, ze delaji hluk i o vikendech.

Ja sjem nejednou byla ve 4 rano s detmi v non stop tescu hyper, protoze by jinak zborily barak....a verim, ze se mi to ne vzdy podarilo uhlidat. Nic o nich nevis, krom drbu. Muze to byt vsechno uplne jinak.

vrabcak0007
autor
7. říj 2015

@lenka5731 zakladatelka nebude mít víc než toto jedno dítko..ale vyrostla se třemi dalšími sourozenci a tak ví, co je to velká rodina..moje mamka byla dost slyšet - klidně zařvala na celý sídliště a my jsme se museli co nejdřív hlásit..já hrála x let na klavír v paneláku..vypravit 4 děcka kamkoliv asi nebylo jednoduchý, ale jak šlo o to nedělat bordel v určitý situaci - ráno, v restauraci či tak, byla s náma hotová raz dva

marcicek84
7. říj 2015

@vrabcak0007 - u těhto zpovědí opravdu nevím co napsat, jste v panaláku, tak prostě od 6 do 22 h si v podstatě můžeš jít stěžovat na lampárnu, nelíbí se tí, kup nebo postav domek a odstěhuj se...prostě přestěhováním to moc nevyřešíš, zas jinde bude někdo, který bude s něčím vadit...

madrilena
7. říj 2015

@vrabcak0007 máš dítě rok a pět měsíců... jako fakt nemůžeš srovnávat se sousedkou, která chodí do práce a vypravuje dvě děti... ty si vše vyřešíš v klídku, protože nikam nemusíš, jsi doma; sousedka musí být někde na čas a když Ti děti začnou přípravu "sabotovat", chtěla bych fakt vidět, jak zachováš klid; ono se matkám jedináčků hrozně dobře soudí pracující matky vícero dětí, ale je to dost podstatný rozdíl, to mi věř; když jsem měla jenom jedno dítě, tak jsem si kolikrát myslela, jak to také nemám složité, teprve se dvěma dětmi poznáš, jaký to je tóčo; tudíž, pokud Ti nevyhovuje bydlení v paneláku, tak se odstěhuj do rodinného domku a situaci vyřešíš; tohle fakt není o nějakém extrémismu, tady jde o to, že matka potřebuje do práce a děti nekooperují; možná, až budeš vědět o co jde (tedy budeš mít dvě děti, budeš chodit do práce a budeš děti vypravovat), tak najednou budeš také vyznavačem "výchovy řevu"; jako fakt nechápu, že člověk, který bydlí v paneláku má nějaké zvýšené nároky na soukromí; investuješ málo peněz, málo také dostaneš - co vůbec řešíš?

madrilena
7. říj 2015

@lenka5731 😀 ta paní možná šeptat začne, ale u těch dětí tomu nevěřím....; moje první dítě vydrží šeptat přesně pět vteřin a pak naschvál začne hulákat

letadlo13
7. říj 2015

@no_title nechci kazit iluze, ale i domky mají svoje. Jsem z velkého domu, prakticky bez sousedů, obrovské zahrady, pole před i za barákem. Teď jsme si pořídili menší vesnický domek, takové ty jihomoravské řadové domky na úžasné vesničce. Stejně o sousedech vím, jen jinak. Jeden furt něco peče na ohýnku, spíš čmudí a když spí malý na dvorku, tak mi to vadí. Za druhým se táhnou různé existence a když otevřou okno, to je puch, jejich kočky mi se*ou do zahrádky, a kolem domku. Kočky miluju, ale hold je nevycvičím, ty sousedovy už fakt nesnáším. Máme tu víc "sousedů", malé domky, malé dvorky. Zemřít v tomhle domě nehodlám. Hold jsou tu ti starousedlíci v důchodu a mají dost času na pitominy. Samozřejmě doma mám klid. To zase jo. Pro jiné by to bylo luxusní bydlení, já to vnímám jinak, jsem rozmazlená z domu 🙂 a u tchýňka v paneláku... Někdo tam má takového toho malého čoklíka a nechá ho celý den výt v bytě, lidi si udělají plovoučky a dusají jak blázni. Brečí děti... To je prostě panelák a patří to k tomu.

@vrabcak0007 nejlíp se odstěhovat, ale kdo zaručí, že to jinde bude lepší. 😅

karlajasmine
7. říj 2015

Jo, baraky taky nic nezaruci... ja uz tu psala, ze my mame panelak naprosto tichej, uzasnej, plnej ohleduplnejch lidi, kteri rano zacnou neco delat az nejdriv v 8, o vikendech jezdi na chatu a vecer asi chodi spat taky v 8, protoze o nich nevim..
A kdyz jsem zila na vesnici, tak mladej kluk naproti nam v baraku zase celej den na zahrade poustel nejaky ''duc duc duc'', pripadne hlasite piskal, soused vedle zase neustale rezal drevo, neco stavel/boural, delal neco na zahrade.. sousedi dal meli zase 2 obrovsky psy, kteri neprestali stekat ani v noci... je to proste o stesti a horko tezko se s tim neco nadela... I kdyz naprosto rozumim tomu, jak je to otravny.. proto se odjakziva snazim bejt ohleduplna a hlasitou hudbu pousted maximalne sobe do sluchatek..

mogwaika
7. říj 2015

@vrabcak0007 výchova řevem? Tu neznám. U nás řvu taky, v momentě, kdy se nemocné dítě chystá fyzicky napadnout svojí malou sestru a já nejsem v dostatečné vzdálenosti, abych tomu zabránila, tak musím zařvat, jinak mě nevnímá. Nesnažím se ho řevem vychovávat, ale zabránit katastrofě nebo vážnému úrazu. Buď musíš mít koule na to se sousedky zeptat, proč jsou tak hluční nebo se odstěhovat. Ráno udržuju malého v klidu, dvě hodiny se s ním trápím, vymýšlím zábavu, ale v sedm už ho prostě musím vypustit. Na druhou stranu jsme si našeho hluku vědomi a ptáme se, zda nepřekračujeme únosnou mez. A mimochodem, ani známým, kteří znají mé jméno, nemám potřebu bez zeptání vykládat o nemoci syna.

brokovich
7. říj 2015

@vrabcak0007 Uprimne je mi lito, kam se ti tato diskuse ubírá. Kdo nemá víc deti, je uplne blbej, nesmí nic resit, musí drzet hubu a krok. Smutný. Jo, a kolikrát byt stoji víc než kdejakej domeček. Za novej větší byt v Praze si ček koupi dva domky na vsi. No, tady se moc rad nedočkás, spíš odsouzení, jak si můžeš dovolit byt nespokojena v tom lacinem panelaku pro socky. A to většinou říkají ti, co tam také bydli, sami dělají bordel a mají tiche sousedy. Vlastni zkusenost. Přeju hodně síly. 😉

mogwaika
7. říj 2015

@brokovich ono jde spíš o to poskytnout pohled i z druhé strany. Zakladatelku myslím chápeme do jedné, permanentní hluk je obtěžující, ale musí se umět ozvat, ne si stěžovat na MK. Když byl syn miminko, tak mě také rušilo každé zašramocení, nadávala jsem na sousedy hádající se v noci, tramvaj, zvědavou správcovou. Dnes už se nad mejdany, souložícími páry a uřvanými dětmi maximálně pousměju.

brokovich
7. říj 2015

@mogwaika Když mi někdo hodi cihlu na hlavu, tak chci, aby se to uz neopakovalo. Nepomůže mi, když budu vědět, že ten někdo je debil.

editah222
7. říj 2015

@brokovich ale nikdo z nás neříká, že má držet hubu a krok, jen tvrdíme, že když má někdo 2 a více dětí tak to v 90% není zrovna tichá rodina. A asi většina z nás ráno dost stresuje, řve a není na děti zrovna ťuťu ňuňu když se loudají a je jim úplně šumák, že spěcháme do práce.

mogwaika
7. říj 2015

@brokovich to jsi trochu přestřelila, nemyslíš?

nonnni
7. říj 2015

@brokovich kdyz vim, ze nechci, aby mi na hlave pristala cihla, tak se nebudu prochazet dobrovolne po stavbe bez helmy. Kdyz nechci byt rusena sousedy, tak hledam jine bydleni, nez panelak a bytovku, kde si lide sedi na hlave. V prvnim pripade se nemuzu vztekat, ze mam bouli. Ve druhem, ze slysim sousedy se dvemi detmi. Oboje je riziko podstoupene dobrovolne. To, co zakladatelka napsala neni nad ramec bezneho ruchu. Ostatne, kdyby sama vstavala do prace, tak si toho ani nevsimne.

brokovich
7. říj 2015

@vrabcak0007 Asi žiju ve vesmíru. V mém okolí žijí rodiny s dětmi, ale nevím o tom, ze by vychovávali své děti řevem a byli neschopní je bez vriskani vypravit do školy či kamkoliv jinam. No, holt ty ostatní rodiny se ti asi sesly v teto diskusi. 😀

editah222
7. říj 2015

@brokovich to bude ono 😀 Ale o tom ta diskuze nebyla. Prostě někdo je víc hlučný a někdo jiný míň. Jak už jsem psala tak v baráku máme bar a sousedi hospodu a naučila jsem se s hlukem žít.

Kolega mi řekl, že když mi vadí hluk z hospody tak tam mám jít a přidat se, pak mi hluk vadit nebude. Až bude paní chodit na 7 do práce tak ji taky bude jedno kdo v okolí řve 😀 😀

brokovich
7. říj 2015

@editah222 Tak ještě že nemáte v baráku nevěstinec. .. 😀

marcicek84
7. říj 2015

@brokovich - zapomněla jsi na jednu podstatnou věc, pokud jde o děti jejich pláč a křik je to jejich běžný projev a jde to i mimo domovní řád, max. se sklidní sousedka, ale pokud ty dětí jsou temperamtentí a řvou stejně to vyjde na parázdno a zakladatelka diskuze, ani policie či někdo jiný s tím neudělá nic...proto jak jsem psala, pokud bydlím v bytě a je hluk mezi 6 ranní a 22 h noční, je to hluk běžná v souladu s domovním řádem, asi s tím nic moc dělat nejde, je krásné chtít si pospat, ale druzí mají jiný režim a jiný problém, jak být včas v práci a 2 malé děti ve škole/školce...my bydlím v RD a taky kolikrát hlučí sekačky kolem, nebo se řeže dřevo, nebo ořezává živý plot, tak pokud není umorné vedro, tak zavřením okna to mám vyřešené, ale jako taky mě nenapadne si stěžovat, že mi soused čoudí na podzim krbem do okna nebo když griluje v létě, prostě to k domu patří...

letadlo13
7. říj 2015

@marcicek84 a sousedi v domech mají rádia, brusky, děti řvou na dvoře, a naši bydlí vedle školky, jakmile je hezky, od devíti do oběda tam jezdí na trojkolkách 30 dětí, a to je řev 🙂 za každým plotem pes, stačí aby štěkal ten na konci, a už se přidá celá ulice.
Rámus v bytě řeší moje známá tím, že zásadně bydlí v nejvyšším patře, hluk zespod bývá snesitelnějsí a navíc aspoň nejde ze všech stran.

brokovich
7. říj 2015

@marcicek84 Čti pozorně, tazatelka pise nejen o řevu deti, ale též rodičů. Řev je jen další stupeň agresivity rodičů, hned po biti. Asi to rodiče neumí jinak. Smutne vyrůstat v takovém prostredi, kde rodiče jen řvou, aby si získali autoritu a poslušnost.

nonnni
7. říj 2015

@brokovich vzhledem k faktu, ze sama zakladatelka psala, ze jeji matka byla take urvana a celkove 4 deti docela hlucne a ona sama treba hrala v panelaku na klavir, tak mi prijde zvlastni ze soudi zvuky od jinych partaji. Ze jim vadi hluk rano nedela z nich nepsi najemniky a vychovanejsi deti, nekdo naopak povazuje za velmi rusivy hluk pres den...

brokovich
7. říj 2015

Boubelka: Jakou sukni si mam vzit? Červenou nebo modrou?
Rádkyně: Se svojí postavou si chceš vzít sukni? To si delas pr...? Nezer a zhubni. Jak te mohlo napadnout vůbec uvažovat o sukni? Jsi normální? Co bys chtěla se svojí postavou? Až zhubnes, tak teprve vse pochopíš!
Boubelka: Tak díky za radu.

😀

mogwaika
7. říj 2015

@brokovich jsi trochu hustá, jako jediná tady máš potřebu útočit a dokázat, jak strašně jsi chytrá. Zakladatelka dostala konkrétní rady k tématu - asi nic jiného než odstěhovat se nebo to sousedům říct není. Nikdo se do ní nepustil. Určitě budeš mít to nejvychovanější dítě na světě a budeš nejtrpělivější matka, stejně jako jsme si to myslely my všechny. Jaká je podle Tebe jiná vhodná rada?

vrabcak0007
autor
7. říj 2015

fíííha...člověk tu chvilku není...tak tedy..a asi naposled, protože je to stejně na jedno brďo, většina mamin, tu neumí číst - vybírají si jen věci, které se jim hodí do krámu a zbytek jako by neexistoval - typická ukázka je nonni..ano, psala jsem, že jsmě byli hlučnějí rodina, asi jako každá vícečlenná rodina - ale taky jsem k tomu psala, že pokud šlo o to nadměrně neobtěžovat, byli jsme vychováváni jinak...představ si, že i přes ten klavír se u nás neustále netrhly dveře s návštěvama ze vchodu či odjinud z domu a dokonce jsme měli souseda, který občas přišel o víkendu a slušně se s mamkou domluvil, že je po noční a jde zase a že do tý a tý doby bude spát..a všechno bylo v pohodě..žádnej klavír nebo nadměrnej řev..a o tom to všechno tu je..komunikaci a toleranci..a to, co tu většinou předvádíte, to není moc o toleranci či domluvě..neustále mě přesvědčujete o své pravdě - moje argumenty čtete polovičatě - píšu, že jsem 25let strávila v panélu či podobných bytech - takže jsem asi schopná posoudit, co je ještě normál a oc ne - NEZÁJEM - jsem pipka, co by chtěla bydlet na samotě a mám se odstěhovat. Nikde jsem nespala, že mi to vadí kvůli sobě, ale vadí mi to kvůli synovi..ať jde spát v jakoukoliv dobu, většinou má vnitřního budíka nastaveného, že vstává saám mezi 7-7,30..pokud ne, je pak půl dne rozmrzelý a nervózní (ona ta hodina spánku udělá svoje)..chci asi moc - míét spokojené dítě - notabene, když brzy přesně nastane ten kolotoč, co jste tu popisovaly - brzo vstávat do školky a tak..no tak v pohodě - můžeme začít hned, že? je to zajímavý paradox, protože když občas čtu nějakou diskusi, kdy si nevyspalá a nešťastná mamnika postěžuje, že její rok, dva tři a víc let staré díte (nemyslím miminka) ještě stále kvůli prsu co hodinu či dvě v noci..nebo nechce spát v postýlce, ale jen s nimi či má extrémníé potřebu nosit, tak většina z maminek okamžitě radí ve stylu - A CO JAKO!! nemáš nárok být spokojená - mateřství je především dřina a ty se PŘIZPŮSOB svému malému dítěti, do puberty ho to jistě přejde!!! kašli na záda, nos ho stůj co stůj..prď na spánek - nepotřebuješ ho...dávej furt prso, spi stále se svým dítkem v posteli i když tě to vyčerpává 😎 ale když jde o to, že sousedi DENNODENNĚ dělají v 6 ráno extrémníé bordel a řev (přžes den, ať sitam skáčou po hlavě), tak dítě temá nárok..nárok mají řvouni se vyřvat..teď se omlouvám tomu minimu v této diskusi, co napsaly svoji zkušenost a příp řešení či radu - i kdyby to bylo jen - je to mrzutý, ale asi s tím nic moc nezmůžeš. naprostá většina má potřebu se tu navážet a přesvědčovat mě, že i přesto všechno co jsem napsala (a co se přehlíží), jsem nepřiměřená citlivka a obtěžovat je normální...nevím, mě učili, že práva jednoho končí tam, kde začínají práva druhého..a kompromis je potřeba z obou stran..pak se zjeví brokovich a všechny husy kejhaj ještě víc 😀 ano, možná byla trošku ostřejší, ale není divu při tom všem tady..v kednom základním má pravdu - tahle diskuse vlastně vůbec neplní svůj účel, protože takhle zněl konec - Tak se chci zeptat, zda-li jste některá musela řešit něco takového a jak to dopadlo? Děkuji za odpovědi ...minimálně polovina odpovědí o tom, jak je řvaní normální vlastně vůbec není kl diskusi, protože evidentně nemusely řešit něco podobného a tudíž žádnou radou nepřispěly 😀

Strana
z3