icon

V čem perete svým miminkam či rodině?

adriana1314
20. led 2019

Ahoj , neni to tak davno co jsem změnila názory na praci gely , prášky i avivaze známých a často kupovanych značek jako Ariel, persil, Lenor, cocolino atd .. začala jsem se vic zajimat v cem to vlastně peru a zjistila , ze se mi vlastně všechny ty chemikálie vubec nelíbí . Rozhodla jsem se vse vyhodit a nakupovat trochu kvalitnější prostředky , dokonce i jar na nádobí . Vse jsem pořídila v Bio obchodě , gel pere celkem dobre , ale stále to nemam vse vyladěné jak bych chtěla , tak pokud je tu nejaka maminka která ma zkušenosti s nějakým setrnym gelem a avivazi , tak budu rada za doporučení 🙏🏼🤗 dekuji moc.

Strana
z2
hezz17
20. led 2019

Dělám si doma- práci soda+praskove mydlo+perkarbonat+sůl.
Bioodboratelne, za par korun, pere krasne, prádlo voní čistotou, ne parfemaci jako klasické prasky/gely.

klea81
20. led 2019

Jelen, bez aviváže

lu_ta
20. led 2019

Ecover zero

adriana1314
autor
20. led 2019

@lu_ta v tom peru ted , bohuzel ale gel nema absolutně zadnou vůni , ani svěžesti . Používáte nejakou avivaz ?

adriana1314
autor
20. led 2019

@klea81 díky , mrknu na nej jeste , ale nekde jsem zaslechla ze zas tak šetrný neni .

aklin
20. led 2019

Ahojky, vyrabim si eko prasek kokosove mydlo nebo olivove mydlo knossos + soda na prani. Avivaz - ocet + esencialni olej pomeranc, mandarinka nebo levandule. Ja nepouzivam zadnou avivaz, za 1. Je to jedn velka chemie plna spoustu syntetickych latek a za 2. vubec to neni ekologicke. Pradlo krasne voni i bez avivaze.

mia_von_prag
20. led 2019

Jelen a že nemá vůni mi vyhovuje. Aviváž taky Jelen ale jen na ručníky a osušky

lucikf
20. led 2019

Já peru v Euroně. Je ekologicky šetrná, ale není to non toxic.

vendes
20. led 2019

Prací gel Yellow and Blue od Tierra Verde levandule nebo pomeranč.

vita_
20. led 2019

Jelen, bez aviváže

lu_ta
20. led 2019

@adriana1314 nepoužívám, taky mi to vadilo, ale nakonec jsem si zvykla. Peru v tom jenom synovi, nám zatím ne.

lueur
20. led 2019

@adriana1314 misto avivaze se v ekodrogerii pouziva casto machadlo. Muzes koupit bud hotove nebo si udelat. Je to kyselina, ktera neutralizuje prasek, tim padem je to dobry unpro citlivou pokozku. Jinak recept je 1l prevarene vody a 150g kyseliny citronove. Nekdy doporucuji pridat esencialni olej, jako vuni, ale lepsi je nalit machadlo do prihradky pro avivaz a pridat primo tam 3-4 kapky treba levanduloveho esencialu. Pradlo to provoni🙂

adriana1314
autor
20. led 2019

@lueur dekuji za typ , vyzkousim . 🙂

merope
20. led 2019

Já beru prostředky od Amway - řada SA8 - má to i nějaké ekologické atesty. Sice to není 100% (co jsem někde četla nějaké srovnání), ale co já hlavně hodnotím, že se s toho neosejpám, což je tedy pro mě asi hlavní + mi to nesmrdí "chemií". A je to jednoduché na použití, prostě to vypadá jako normální prášek s relativně málo plnidly, takže i docela malým dávkováním.

kachna_b
20. led 2019

Ja používam Yellow and Blue od Tiera Verde, alebo Sonett (ešte som sa neodvážila na "vlastný") a tiež občas máchadlo od Tiera Verde

martiniquest
20. led 2019

Praci prasek nebo gel Formil z Lidlu

elencze
21. led 2019

Frosch na dětské prádlo, peru v něm vše, aviváž na dětské nepoužívám a de facto u nás dospělých už jen na ručníky

ocetnicek
21. led 2019

Yellow and blue levandule úžasně přirozeně voní, k tomu aviváž Ecover. Nebo mýdlový prášek Jelen je moc fajn.

carolinca88
21. led 2019

@adriana1314 Feel eco a prodává se i aviváž, nebo Yellow And Blue od Tierra Verde..

huggieska
21. led 2019

Sonett 🙂

markyszek
21. led 2019

Hypoalergenní Frosch + máchadlo ☺️

monenta
21. led 2019

sonett neutral..zvládne to i látkový plíny 🙂 jen na manželovo pracovní je potřeba chemie, tak to pak musím čistit pračku

klea81
21. led 2019

@merope vyhozené peníze 😉

merope
21. led 2019

@klea81 No, s vyhozenými penězi to je otázka, co to používám, tak se z oblečení neosýpám, což je něco, co hodnotím kladně. Pravdou je, že co se dívám na Jelena, tak je levnější a mohl by být taky antialergický, ale zase není levnější až o tolik - 5,7 vs 4,5 za dávku prádla (pokud tedy nevezmu 15 kg pytel, což bych moc neměla kde uskladnit).

bayt
21. led 2019

Zaujala mě diskuze, ráda bych něco zkusila, ale poraďte něco prosím, co opravdu pomůže na skvrny a hlavně po tom nebude bílé prádlo zašedlé? Nebo tyhle eko věci používáte jen na barevný? Prosím nic, co si budu vyrábět sama.

vendes
21. led 2019

@bayt Na skvrny dávám žlučové mýdlo, namočím to do něj předem. Na bílé prádlo existuje přímo prášek od Tierra Verde, ale ten nepoužívám. Peru jen v gelu všechno a zašedlé mi nic nepřijde.

bayt
21. led 2019

@vendes aha, díky omrknu tu značku 🙂

klea81
21. led 2019

@merope jelen bývá v akci, amway nikoliv, navíc teda za mě moc dobře nepere, pokud nepoužívám zároveň LOC, Prewash a další opět drahé přípravky. Lituji, že jsem ho roky kupovala a myslela si, že je něco lepšího a to jsem ho ještě měla za nákupní cenu i tak byl drahý.

bayt
21. led 2019

@klea81 a co je teda přírodní a opravdu dobré? na ceně nesejde...

klea81
21. led 2019

@bayt jelen je celkem ucházející

Strana
z2