V čem perete svým miminkam či rodině?
Ahoj , neni to tak davno co jsem změnila názory na praci gely , prášky i avivaze známých a často kupovanych značek jako Ariel, persil, Lenor, cocolino atd .. začala jsem se vic zajimat v cem to vlastně peru a zjistila , ze se mi vlastně všechny ty chemikálie vubec nelíbí . Rozhodla jsem se vse vyhodit a nakupovat trochu kvalitnější prostředky , dokonce i jar na nádobí . Vse jsem pořídila v Bio obchodě , gel pere celkem dobre , ale stále to nemam vse vyladěné jak bych chtěla , tak pokud je tu nejaka maminka která ma zkušenosti s nějakým setrnym gelem a avivazi , tak budu rada za doporučení 🙏🏼🤗 dekuji moc.
Jelen, bez aviváže
Ecover zero
@lu_ta v tom peru ted , bohuzel ale gel nema absolutně zadnou vůni , ani svěžesti . Používáte nejakou avivaz ?
@klea81 díky , mrknu na nej jeste , ale nekde jsem zaslechla ze zas tak šetrný neni .
Ahojky, vyrabim si eko prasek kokosove mydlo nebo olivove mydlo knossos + soda na prani. Avivaz - ocet + esencialni olej pomeranc, mandarinka nebo levandule. Ja nepouzivam zadnou avivaz, za 1. Je to jedn velka chemie plna spoustu syntetickych latek a za 2. vubec to neni ekologicke. Pradlo krasne voni i bez avivaze.
Jelen a že nemá vůni mi vyhovuje. Aviváž taky Jelen ale jen na ručníky a osušky
Já peru v Euroně. Je ekologicky šetrná, ale není to non toxic.
Prací gel Yellow and Blue od Tierra Verde levandule nebo pomeranč.
Jelen, bez aviváže
@adriana1314 nepoužívám, taky mi to vadilo, ale nakonec jsem si zvykla. Peru v tom jenom synovi, nám zatím ne.
@adriana1314 misto avivaze se v ekodrogerii pouziva casto machadlo. Muzes koupit bud hotove nebo si udelat. Je to kyselina, ktera neutralizuje prasek, tim padem je to dobry unpro citlivou pokozku. Jinak recept je 1l prevarene vody a 150g kyseliny citronove. Nekdy doporucuji pridat esencialni olej, jako vuni, ale lepsi je nalit machadlo do prihradky pro avivaz a pridat primo tam 3-4 kapky treba levanduloveho esencialu. Pradlo to provoni🙂
@lueur dekuji za typ , vyzkousim . 🙂
Já beru prostředky od Amway - řada SA8 - má to i nějaké ekologické atesty. Sice to není 100% (co jsem někde četla nějaké srovnání), ale co já hlavně hodnotím, že se s toho neosejpám, což je tedy pro mě asi hlavní + mi to nesmrdí "chemií". A je to jednoduché na použití, prostě to vypadá jako normální prášek s relativně málo plnidly, takže i docela malým dávkováním.
Ja používam Yellow and Blue od Tiera Verde, alebo Sonett (ešte som sa neodvážila na "vlastný") a tiež občas máchadlo od Tiera Verde
Praci prasek nebo gel Formil z Lidlu
Frosch na dětské prádlo, peru v něm vše, aviváž na dětské nepoužívám a de facto u nás dospělých už jen na ručníky
Yellow and blue levandule úžasně přirozeně voní, k tomu aviváž Ecover. Nebo mýdlový prášek Jelen je moc fajn.
@adriana1314 Feel eco a prodává se i aviváž, nebo Yellow And Blue od Tierra Verde..
Sonett 🙂
Hypoalergenní Frosch + máchadlo ☺️
sonett neutral..zvládne to i látkový plíny 🙂 jen na manželovo pracovní je potřeba chemie, tak to pak musím čistit pračku
@klea81 No, s vyhozenými penězi to je otázka, co to používám, tak se z oblečení neosýpám, což je něco, co hodnotím kladně. Pravdou je, že co se dívám na Jelena, tak je levnější a mohl by být taky antialergický, ale zase není levnější až o tolik - 5,7 vs 4,5 za dávku prádla (pokud tedy nevezmu 15 kg pytel, což bych moc neměla kde uskladnit).
Zaujala mě diskuze, ráda bych něco zkusila, ale poraďte něco prosím, co opravdu pomůže na skvrny a hlavně po tom nebude bílé prádlo zašedlé? Nebo tyhle eko věci používáte jen na barevný? Prosím nic, co si budu vyrábět sama.

Dělám si doma- práci soda+praskove mydlo+perkarbonat+sůl.
Bioodboratelne, za par korun, pere krasne, prádlo voní čistotou, ne parfemaci jako klasické prasky/gely.