V čem perete svým miminkam či rodině?
Ahoj , neni to tak davno co jsem změnila názory na praci gely , prášky i avivaze známých a často kupovanych značek jako Ariel, persil, Lenor, cocolino atd .. začala jsem se vic zajimat v cem to vlastně peru a zjistila , ze se mi vlastně všechny ty chemikálie vubec nelíbí . Rozhodla jsem se vse vyhodit a nakupovat trochu kvalitnější prostředky , dokonce i jar na nádobí . Vse jsem pořídila v Bio obchodě , gel pere celkem dobre , ale stále to nemam vse vyladěné jak bych chtěla , tak pokud je tu nejaka maminka která ma zkušenosti s nějakým setrnym gelem a avivazi , tak budu rada za doporučení 🙏🏼🤗 dekuji moc.
Používám prací sliz. Vyrábím ho z práškového mýdla a sody z kutilova. Je to lacinější než Jelen. Na bílé používám prášek z téhož plus perkarbonát. Co se týče vůně, tak mě neschází, ale doporučuje se radši provonět šatník, než přímo prádlo.
Jinak pořád hledám vhodný prací prostředek na funkční prádlo. Existuje něco non - toxic, ecofriendly?
Hezký den ,kdyby jste chtěla vzorečky zdarma účiných českých ekologicky šetrných produktů na praní tak písněte ráda se vám budu věnovat🌸
@ml0 Na sportovní prádlo používám z Tierra Verde..možná budou mít na jejich stránkách, koupila jsem si malé balení, na pár praček a za mě super.
@carolinca88 Děkuji za odpověď. Koukala jsem na to a s mýdlovými ořechy mám zkušenost že moc nefungují. I výrobce píše, skvrny před praním potřít žlučovým mýdlem. A vzhledem k tomu, že mi jde především o praní dcery softshellového oblečení, které je často skoro celé od bláta, tak bych ho tímto postupem zničila. Ale díky za snahu. 🙂
Kupuju už dlouho prášky od eurony. Dětský narozdíl od třeba lovely opravdu pere. Jinak jsem spokojená, prášku se dává úplně miniaturní množství, takže třeba v kilu a půl prášku na barevné jsem prala skoro rok, bílý ještě mám 😳 Je to český výrobce eko drogerie. Mrkněte na jejich web. Místo aviváže můžete používat ocet, jen pozor na klasický kvasný lihový, prádlo po něm časem může lehce zažloutnout, raději bílý jablečný.

@bayt na zasedle pradlo je skvely perkarbonat sodny - pri teplotach nad 60 °C