V kolika letech se snažíte o první miminko?
Ahojte maminky a snazilky, zajimal by me vas vek pri prvnim otehotnenim, ci v kolika letech se snazite o prvni miminko?dekuji za vase reakce (omlouvam se, ze pisu bez diakritiky - psano z mobilu)
O první jsme se snažili,když mi bylo necelých 26,povedlo se napoprvé,o druhé jsme se snažili v mých necelých 30,povedlo se až po 9 měsících(s jiným partnerem) 🙂
Otěhotněla jsem v 26 letech hned napoprvé po vysazení HA a porodila jsem asi 2 týdny po mých 27. narozeninách 🙂
Antikoncepci jsem nebrala 5 let, jen jsme přerušovali. Teď, v 29, jsme se jednou pokusili a hned se povedlo, porodím dva měsíce po 30. narozeninách.
23 let, čtvrtý cyklus. Rodila jsem týden po 24. narozeninách. Podruhé přesně za dva roky, kolikátý cyklus snažení nevím, byla to nehoda😀
Nám se zadařilo hned po svatbě, v mých 33. letech. Jinak všem budoucím maminkám, které tady píšou o komplikacích nejen s otěhotněním, ale také v průběhu těhotenství přeji, aby vše dobře dopadlo a narodila se zdravá miminka. Držte se a opatrujte se! 🙂
první v 27, rodila jsem v 29, druhé v 31 hned na první pokus, mezitím ještě jedno neplánované překvapení, které bohužel skončilo fiaskem.
Tak my jsme s manželem začali se snažit o miminko minulý rok v dubnu - já 33, manžel 37. Otěhotněla jsem v červenci, bohužel na začátku září potrat ☹ Ale hned poté jsem do měsíce od revize otěhotněla znovu 🙂 Dnes já 34 a manžel měsíc po termínu porodu bude mít 39 🙂
antikoncepci jsem vysadila asi ve 20 nebo 21 a moc jsme to neřešili...ale když pak po cca 1-2 letech stále nic, tak jsme se začali snažit tak nějak "doopravdy" 😎 ...za ty roky jsme si pak prošli asi skoro vším ☹ ...nyní ve svým 29 čekám první dítko...někdy to prostě "nejde hned" ☹
21 a prcek se narodí krátce před mýma 23 🙂 a nešlo to hned ačkoliv jsem nebrala antinu.Zadařilo se v době kdy jsem se skoro nesnažili 😀
Ve 34 letech jsem vysadila HA po 15 letech. Cyklus nepravidelný a hodně dlouhý. Otěhotněla jsem zhruba po půl roce, ale hned od začátku to bylo špatně (zamlklý potrat, resp. embryo se zřejmě vůbec nevyvinulo) a já musela na revizi. Po revizi jsem čekala na ms přes 8 týdnů. Další cyklus byl taky hodně dlouhý, navíc jsem pár dní záhadně špinila. Nicméně jsem se cítila jinak ok a už jsme se nechránili - ale ani nijak extra nesnažili (dokonce když jsem měla pozitivní ovu test, tak jsme se na to vyprdli, protože jsem zrovna byla nějaká "nenaladěná") a přesto jsem otěhotněla - takže tentokrát vlastně na první pokus - a tou dobou už mi bylo 35... Manžel je o rok starší. Teď jsem ve 32 tt a doufám, že vše dotáhneme do zdárného konce.
My se začali snažit v 29 (na doporučení lékaře, že později by mohlo být ze zdravotních důvodů pozdě a že to může i tak celkem trvat) a v podstatě to šlo skoro hned (max. 3 menstruace) - nějak jsme to moc nesledovali. Porodila jsem přesně když mi bylo třicet a půl 🙂

@jeeanetta stara se pritel, ale jen o vikendech, pres tyden pracuje daleko..