icon

Vasektomie - zkušenosti ze života

vrabcak0007
14. zář 2016

Dobry vecer, devcata. Mam dotaz ohledne muzske sterilizace. Znate nejakeho muze ve svem okoli, ktery ji podstoupil (podvazani ci preruseni chamovodu) ? Mel nejake komplikace? Bylo vse v poradku? Zakrok samotny i zivot pak? Zejm v sexualni oblasti? Dekuju za odpovedi.

Strana
z3
craki
13. lis 2017

@vrabcak0007
@hrosarna
@properjoey
@vegas007
Muzu se zeptat po nejake dobe jake mate tedy zkusenosti?
Muz o tom dost uvazuje, jelikoz dalsi deti nechceme ani jeden.
Jo a prisel s tim sam 😉
A jaka byla ta bezskalpelova metoda pokud nekdo byl?

hrosarna
13. lis 2017

@craki dobré ráno, za měsíc to budou dva roky od zákroku-klasický chirurgický.. A super.máme klid a jistotu. Manžel se vůbec nezměnil,fyzicky není absolutně nic poznat. I povahu má stále stejnou. Co jsem četla tak bezskalpelova metoda se liší tím,že není potřeba šourek sešít,ale osobní zkušenost nemám

properjoey
13. lis 2017

@craki muž je půl roku po.bohuzel je jedním z těch,kdo má komplikace.resi se to,hrajeme o čas,pokoušíme se teď jít cestou alternativ,aby nemusel na odebrání varlat😏je to vzácné,ale stává se to.tim nechci strašit,my jsme moc spokojeni,ale měl už 3* zánet a atb a teď vyhrožují tímto...

craki
13. lis 2017

@hrosarna
@properjoey
Diky holky... No komplikace mohou nastat i u zubare, ze jo..
Spis mi jde o muj blby pocit, aby se mu to nejak zpatky nepropojilo nebo jak to rict 🙂
O tomhle jste neuvazovaly? 🙂 Byli chlapi treba na kontrolnim spermiogramu po nejake dobe?

dominika1986
13. lis 2017

@craki zpětné propojení není možné, toho se neboj...pokud by někdo zákroku litoval, slyšela jsem, že je možná reoperace, ale s velmi nejistým výsledkem. A ano, po 3 měs. je nutná kontrola vzorku ejakulátu aby se zjistilo, zda sterilizace byla úspěšná. Po tyto 3 měsíce je nutné chránit se i jinými metodami, protože ještě hrozí otěhotnění.

dominika1986
13. lis 2017

@hanubr to je pravda, my sami máme v okruhu známých v zahraničí řadu mužů, co zákrok podstouili. Bere se to tam úplně normálně a otevřeně se o tom mluví.

blahova_andrea
13. lis 2017

@craki na ten kontrolní se má jít po pár měsících a pokud ten dopadne dobře, tak už by to mělo být ok. pokud dopadne špatně, že tam teda potvůrky jsou, tak byl zákrok neúspěšný a musí se "opravit"

craki
13. lis 2017

@dominika1986
@blahova_andrea
Jj, po tech 3mesicich vim ze by se melo jit..
Jen mi to hlodalo, jestli to proste nejde no.., Asi jen paranoia 😉
Ale muz je pro to celkem rozhodnuty...

craki
13. lis 2017

@properjoey A tvuj muz byl na te bezskalpelove nebo normalni? A na jakem pracovisti?

hrosarna
13. lis 2017

@properjoey to mě moc mrzí že má manžel problémy!

@craki taky mi zpočátku hlodalo,jestli nemůže nějaká mrška proklouznout,ale po kontrolním spermiogramu jsem se uklidnila.. a řekli jsme si,že kdyby naaaahodou k otehotneni došlo,vysoudime z nemocnice miliony 😁😁😁😁
Musím opravdu říct,že ani jeden nelitujeme... i když manžel když viděl druhý den po zákroku ty modřiny v trislech,nadával dost 😉 ale rychle ho to přešlo😁

properjoey
13. lis 2017

@craki bezskalpelova v Praze. Ale to není chybou kliniky,to určitě ne...myslím,že ne každé tělo prostě zvládne odbourávat ty spermie,když nejdou ven...

ejmate
13. lis 2017

@vrabcak0007 já používala taky pharmatex, akorát ne globule, ale spermicidní gel 😉

lucy0511
13. lis 2017

Dobrý den děvčata nedá mi to sem taky nepřispět. Já pracuju na urologické ambulanci a u nás se vasektomie provádí jako spíše za jednodenní hospitalizace v anestezii ale už sme měli i pár ambulantních 🙂 🙂 a jestli se nám vrátil jeden klient s komplikacemi.

craki
13. lis 2017

@lucy0511 A muzu se zeptat tebe jako jedineho nelaika tady, co si myslis o te bezskalpelove metode?
Do Prahy muz pojede asi stejne, tak resime co zvolit...

lucy0511
13. lis 2017

@craki promiň ale tak to ti neporadím my tohle neděláme.

vegas007
13. lis 2017

Ahoj, u mě vše v pohodě a bez komplikací, dva roky po zákroku... Sex je super, když je bez obav z otěhotnění. Zákrok v Praze na Gynem u MUDr. Lukáše Bittnera

warotas
2. pro 2017

Vasektomii mám za sebou, zákrok před půl rokem. Provedeno bezskalpelově u MUDr. Bittnera v Praze. Bez jakýchkoliv komplikací, 1000% spokojenost! 🙂 Nepociťuji ani sížení ega ani hladiny hormonů ... Nějaké další dotazy?

blahova_andrea
2. pro 2017

@warotas s tebou bych potřebovala chlapa poslat na pivo 😀

warotas
2. pro 2017

@blahova_andrea jsem k dispozici - žízeň bych měl 🙂

mariti
2. pro 2017

@blahova_andrea Andy, tak já se přidávám, taky pošlu chlapa na pivo na konzultaci!!! 🙂

warotas
2. pro 2017

@mariti 🙂 Není co konzultovat. Neexistuje jediný důvod proč na to po čtvrtém dítěti nejít... Vždyť každé páté dítě je číňan! Jediný co mě trošku strašilo je jakási studie ukazující na zvýšený výskyt starobní demence po těchto zákrocích. Způsobeno to má být těma vstřebávanejma spermiema. Nicméně jiná studie to zas vyvrátila a tak myslím že i to stojí za risk... 😉

blahova_andrea
3. pro 2017

@mariti mari, kéž by ti naši aspoň měli na takový sedánek čas a náladu, co? fakt by to nebylo špatný, ale víš, že u nás je to marný ☹

blahova_andrea
3. pro 2017

@warotas tak demenci se člověk nevyhne ani bez toho, tím bych se odradit taky nenechala 🙂

warotas
3. pro 2017

@blahova_andrea to jsem si právě taky říkal... Těch chlapů v blízkém okolí co na stáří totálně zmagořilo je spousta. Spíš bych řekl že krom predispozice jde o celkový životní styl a odstřižené koule s tím mají velice málo společného...

barbuchina
24. led 2019

@rybamrazena vazektomie se může používat jako antikoncepce až 3 měsíce po zákroku, po vyšetření ejakulatu,... Po potvrzení, že ejakulat neobsahuje spermie.

rybamrazena
25. led 2019

@barbuchina Nejednalo se o CZ, nevím, jestli mají stejné postupy všude 🙂

tercovka
9. led 2020

Dobrý den, ráda bych obnovila diskuzi, protože jsem našla opravdu minimum "recenzí" na téma vasektomie. Čekáme s mužem 3.dítko, rádi bychom již ale zůstali na počtu 3 🙂 Sám přišel s nápadem na vasektomii, já mám trošku obavy, aby neměl nějaké komplikace. Kdo má doma chlapa s vasektomií, sem se zkušenostmi prosím 😉 Díky.

hrosarna
9. led 2020

@tercovka dobrý večer, můj muž je po vasektomii 4 roky a vše je naprosto v pořádku, nepoznáte rozdíl před a po. Moje příspěvky jsou v diskuzi výše. V tomto roce byl můj příbuzný na bezskalpelové vasektomii a velmi si pochvaloval bezbolestnost.
Takže za mě ANO na 200% 😉

lucie_j
9. led 2020

@tercovka Dobrý den. Manžel o tom uvažoval, ale po nastudování informací to zavrhl. Výrazně to zvyšuje riziko rakoviny varlat.

craki
10. led 2020

@tercovka Staci precist zdejsi diskuzi. Muz o tom nacetl kde co a sem do bezskalpelove. Je dva roky po zakroku a je vice nez spokojen

Strana
z3