Vejce na tvrdo. Jíst nebo vyhodit?

alicezakova
23. črc 2020

Zapomněla jsem na vajíčka která jsem vařila na tvrdo a varila je skoro hodinu 😨, dají se i tak jíst nebo je mám radši vyhodit.??

merope
23. črc 2020

Proč by se nedaly jíst? Jen jsi prostě zbytečně spálila šíleně energie na vaření. U nás máme vtípek: "Ty vajíčka ti pořád nezměkly." (když je zapomenu na vařiči třeba půl hodiny) No, já nesnáším vajíčka na měkko, takže na tvrdo nevadí 🙂. Zkažený nebudou, jestli teda něco nemají chuťově jinak, nevím.

kajalka
23. črc 2020

🤦🏻‍♀️ Fakt je nutný každou hovadinu řešit na netu? Oloupej, ochutnej.

alicezakova
autor
23. črc 2020

Děkuji za odpověď. Měla jsem obavu protože vejce při vaření uvolňují síru kvůli které zelenaji okolo žloutku, a nemám zkušenost zda to ve větší míře nemůžu vyvolat trávicí potíže.

konidana
23. črc 2020

@alicezakova na velikonoce je většina vykoledovaných vajec se zezelenalým nebo zmodralým žloutkem a nikdy nám to nijak nevadilo

zuzita15
23. črc 2020

@alicezakova nejde ani tak o samotnou siru jako spis o reakci zeleza ze zloutku a siry z bilku, nicmene zivotu nebezepcne by to byt nemelo