Víte, komu půjčujete děti?

29. dub 2021

Tenhle příspěvek píšu abych se vypovídala, a aby bylo něco na zamyšlení. A anonymně píšu proto, aby moje známá nevěděla jaký tu mám profil.
Včera jsem s ní šla po městě, kde šla nejspíš babička s vnučkou v kočárku. Nevím co předcházelo, ale vnučka strašně plakala, a babka na ní nepříčetně křičela, že pokud nepřestane, tak jí nafláká. A ještě mávala rukou jako by jí opravdu chtěla praštit.Docela mě to vyděsilo. Člověk dá dítě na hlídání prarodičům s domněním, jak si to dítě báječně užije, přitom to tak být úplně nemusí...

te_reza
29. dub 2021

Přesně tak, nevíš co předcházelo. Já nvm, že mají někteří potřebu si myslet, že si nechat od děcka 💩 na hlavu je to nej a je jedno, jestli to je rodič nebo prarodič.

marcicek84
29. dub 2021

To byla nejaka cikanka,ne?

autor
29. dub 2021

@marcicek84 Právě že ne, bílá...

autor
29. dub 2021

@te_reza Ale křičet na dítě že pokud nepřestane plakat tak mu nafláká? Zdá se ti to normální?

nikoulinka
29. dub 2021

Zrovna včera na mě skočili tenhle obrázek. Tím chci říct, že každý jsme jiný, a nikdy se nezavdecime všem.

autor
29. dub 2021

@nikoulinka To je dobrý 👍

agnes_123
Autor odpověď smazal
Zobraz
te_reza
29. dub 2021

A víš proč "plakal"? Nevíš. Mě kolikrát pláče, že ji nekoupím pitchovinu za X stovek, nebo řeknu, že uděláme tohle a ne tohle a X jiných důvodů a jo, když nepřestává se svým výstupem, u kterého si myslí, že si něco vyřve, tak ji taky řeknu, že ji naflákám, tak sluníčková abych skákala jak píská, fakt nejsem

zrzeckas
29. dub 2021

Píšeš v kočárku... To je velký věkový rozdíl.... A některé děti jsou v kočárku hodně dlouho.... Pokud už to bylo větší dítě tak jí aj rozumím

martinau5
29. dub 2021

K titulku... nevím jak u vás, ale já své dítě nepůjčuji, protože není věc.
Ale jinak není to moc vhodná výchovná metoda, ale jak píšou holky výše, nevíte co předcházelo incidentu. A jinak babička bude z generace, kdy se s dětmi nediskutovalo, ale hned se ,,jednalo”. Tím myslím řvaní a mláceni. Tudíž asi nezná jiné výchovné metody... v tom to jsem bohužel taky vyrůstala.

mimi1004
29. dub 2021

Kdyby ses radši starala sama o sebe. Ty asi taky nemáš zrovna zameteno před svým prahem, když se před tou známou schováváš za anonymní příspěvek. Proč jsi teda paní neoslovila a nepohla ji dítě uklidnit? V dané chvíli ti může být dítěte líto, ale víš o tom prd. A ještě se o cizí ženě vyjadřuješ jako o babce.

autor
29. dub 2021

@zrzeckas Asi tak dvouleté.

mimi1004
29. dub 2021

*nepomohla

autor
29. dub 2021

@martinau5 To já taky byla vychována tak, že se s dětmi nediskutuje. ALE babička ani děda by si nikdy nedovolili na nás řvát, natož nám dát na zadek. Tohle bylo vždy "právo" rodičů.

autor
29. dub 2021

@mimi1004 Protože ta dáma byla v takové ráži, že by v tu chvíli jedna přilítla asi každému 😃

drep
29. dub 2021

Nejsi ta stejná super anonymka, co tu řešila, jak je matka lakotná, že sobě kupuje kosmetiku a dceři nekoupí nesmyslnou tašku s medvědem? To by tak sedělo. Doporučovala bych míň řešit ostatní👍

mimi1004
29. dub 2021

@drep Taky mě to napadlo.

pampeliska1313
29. dub 2021

Nevim no. Taky se mi stalo, že v obchodě byla maminka s mimčem, který prostě brečelo na celej obchod, nicméně bylo vidět, že mamča je unavená, stane se, chápu, že při skládání nákupu nebude utišovat prcka. Nějaká postarší paní ve frontě za nima začala na dítě hubovat docela ošklivě, pořád zvyšovala hlas a nebylo to příjemný, naštěstí maminka za chvíli odešla, neměla sílu se dohadovat a byla tak postavená do dost nepříjemný pozice. Chování tý postarší paní mi ok nepřišlo. Zas bych se do autorky nepouštěla jak posuzuje, samozřejmě, že z pohledu toho kdo vychovává je ta situace jiná a víme co za tím je a proto se nás spíš dotkne, že by nás někdo soudil, na druhou stranu nevěřím tomu, že se nikdo neocitl v situaci kdy si něco v duchu neřekl, protože mu prostě chování někoho nepřišlo vůči dítěti v pohodě. Nebudu tady tvrdit, že mně se to nikdy nestalo, vybavuju si takhle dvě situace, kdy jsem se nad tím později pozastavila a jakkoli jsem jsem se snažila si to vysvětlit, prostě jsem s tím nesouhlasila, to je přece normální. Ale logicky, když už toho prcka máme, tak jsme na tohle náchylnější. 🙂

autor
29. dub 2021

@pampeliska1313 Já si jen myslím, že vyhrožovat naflákáním babičce prostě nepřísluší. Rodiče ať si vychovávají jak chtějí, ale prarodiče by neměli.

pampeliska1313
29. dub 2021

Jako proti svým rodičům bych se taky ozvala, kdyby udělali něco, co se mi nelíbí a myslím, že je to tak dobře, navíc když to budou respektovat. Ale věřím, že někde ty vztahy jsou nastavený jinak a třeba má babička hlavní slovo i ve výchově a v rámci rodiny jim to vyhovuje. A i to je dobře. Nebo si babička jede to svoje, protože tam nikdo není, nic jinýho nezná a dokud se neozvou její děti, tak to tak bude. To člověk prostě neví a my můžeme být rády, že nám to funguje/bude fungovat, jak si představujeme a dohoda je s rodiči možná.)

tahejhula
29. dub 2021

Proto jsem nedávala děti jako mimina ani povozit. Na to znám příliš scén z parků, kdy mají babičky asi dojem, že vnouče je právě ten předmět, který je vhodný pouze ke chlubení kamarádkám.

odula
29. dub 2021

ani rodice ani prarodice. Tohle chovani je odporny. Nikdo by si nemel k diteti dovolit to co by si nedovolil k jinymu dospelymu . Tecka. A je uplne jedno co tomu predchazelo. Nerikam, ze mi taky nekdy neujedou nervy, ale tohle chovani odsuzuju i u sebe, i u druhych. Je to hnus.

tahejhula
29. dub 2021

@odula souhlasím. Navíc by mě zajímalo, jak někdo dojde k úvaze, že řevem a zastrašováním kohokoli uklidní.

michaela_2
29. dub 2021

No, tak znám prarodiče, kteří tráví s vnoučaty více času, než rodiče 😁 Takže jak muzes autorko vědět, že babička měla dítě jen na procházku “pujcene” na chvilku? Co když hlídá denně? Když jsou rodiče v práci? Co když má dítě ve své peci??
Pak ji taky nepřísluší vychovávat??
Víš o těch lidech úplné houby a soudíš je tady na netu

lovemusicsun
29. dub 2021

Taky mi to “půjčování” trochu nesedí.. Já dítě určitě nepůjčuji.. Ale k věci -
Tohle je fakt těžký. Já se snažím nesoudit, zvlášť když neznám okolnosti. Možná to dítě křičelo a zlobilo celý den a babičce došly nervy. Jednou jsem šla s dcerou k doktorce a pak na návštěvu, bylo po dešti, dcera šlapala do louží v letních botkách, byla i hezky oblečená kvůli doktorce a té návštěvě. Taky jsem na ní křičela ať to nedělá a neposlouchala mě, tak jsem nervama ujela, zatahala ji za ruku a řekla něco v tom smyslu, že zlobí a že ji příště nechám doma. Kolemjdoucí maminka se vzorným miminkem v kočárku se ušklíbla pohrdáním, doteď vidím ten její obličej, a zřejmě pak i někde na emiminu rozebírala jak potkala nerudnou maminu, která svému dítěti nedopřeje trochu zábavy. No jo, jenže nevěděla, že jsme předtím dvě hodiny v holínkách skákali v loužích, dvakrát jsem dceru převlékala, protože byla úplně mokrá a hodinu jí vysvětlovala, že až půjdeme k doktorce, tak už do louží nesmí.
Ač věřím, že všechny se snažíme vysvětlovat a respektovat pocity našeho dítěte, tak občas nervy ujedou. Vyhrožování flákancem neschvaluji a kdyby to náhodou napadlo mé rodiče, tak bych se proti tomu ohradila. Ale občas řeknu, že jí dám na zadek, když nepřestane něco dělat...

andelka
29. dub 2021

Tak já děti nepůjčuju, tráví s prarodiči čas, když je potřeba nebo když se chce. Půjčuju věci,ne děti. A od těch, s kterými tráví čas očekávám i určité výchovné působení,ne jen rozmazlování bez možnosti výchovné reakce. A každému snad někdy ujedou nervy,když dítě řve. Babička je taky jen člověk. A dvouletaci umí být velmi vzdoroviti, otravní, unavni..

bara88
29. dub 2021

Bože, víš hovno co se tam dělo nebo jak často babička hlídá a rozumuješ tady.radši by ses měla zamyslet nad sebou že dítě není věc takže se nepujčuje

zuzineckah
29. dub 2021

Ze si něco neco myslíš je jedna věc, realita muze byt úplně jina. Co když se "babicka" o to dítě stará trvale? Nevidíš do toho, ale závěry děláš...

veronicka89
29. dub 2021

Nikdy bych 2 letemu dítěti tohle nerekla ani neudelala...
To same ocekavam od ostatnich...

A videt a slyset to u nekoho ciziho, tak si taky pomyslim svoje a bylo by mi jedno co tomu predchazi...

Je neco jineho rict v nervech po treba cele prorvane noci ze uz staci at je potichu... Ale tohle?

Zas tu budu poslouchat o dokonalych matkach a ze si decko muze delat co chce ... A ze to je vychova...

Ne tohle neni vychova... Tohle je proste nezvladnuti svych nervu a emocí...

Ikdyz se to stane mi (kdyz třeba kricim) i nekomu jinemu...

veronicka89
29. dub 2021

A kdyz jde o dite se kterým je nejak hrubě mluvene nebo zachazene venku tak se o to taky zajimam...
Ptz se mi to nelibi...