icon

Všude jsou chlupy od psů, jak se jich zbavit?

qz
17. čer 2015

Ahoj, poradte prosim, mame dva male pejsky, ceseme i furminatorem, vytiram, vysavam, ale vsude jsou chlupy. I na povleceni a obleceni, jsou to dlouhe sede a cerne chlupy, ktere lehko poletuji, takze kolikrat caj apod. O rucnicich ani nemluve, uterky nepouzivam, nechavam okapat (ted neni mycka), pote bezchlupne uklizim. Jak se toho zbavit? Psy pryc davat nechci. Situaci komplikuje, ze jsem atopik a ted v tehu se mi to zhorsilo. Kvuli tomu byla jasna volba jednorazova plena, aby to dite nedrazdilo, oblecenicko budu prat asi v sifonovem pytli. Jsem z toho na palici. Mate aspon tip na povleceni, ze ktereho se lehko vyklepou? Funguje jen brat mokrou rukou, stejne to neni 100%, a co s temi rucniky?☹ diky...

Strana
z3
evulina77
28. únor 2016

@misulinka44 normálně ji dát pod pracovní desku místo skříňky na nádobí...

misulinka44
28. únor 2016

@evulina77 uz ted nemam kam dat hrnce 😀 takze to opravdu nee mam jen jednu skrinku na hrnce, je tu totiiz uz vestavna trouba a mycka...

evulina77
28. únor 2016

@misulinka44 no tak mě napadá zakomponovat sušičku do ložnice, taky by se dalo...

misulinka44
28. únor 2016

@evulina77 nedalo 😀 loznice mala, postel 220/180, vestavna skříň 4m, pelech psa, postylka... jsem.smirena ze susicka nebude... rrsili jsme mnohokrat,kam ji dat... do budoucna planujeme baracek a tam bude na sto procent 😀

bugca
28. únor 2016

@qz ty blaho ta maka.A co pracka se susickou v jednom.Mate nekdo?

qz
autor
28. únor 2016

@bugca no prave ze mam i pracku se susickou, Indesit, je fakt, ze z druhe ruky, z aukra. Ale susicku na ni nepouzivam, pradlo je zdrcle, zmackane a ne uplne suche. Takze v ni jen peru.

atka1
28. únor 2016

@bugca Já mám pračku se sušičkou, používám ji teď s miminem celkem dost, ale myslím, že u té kombinace to moc nepomáhá s tím problémem s chlupy. Myslím, že "odchlupatit" prádlo dokáže víc ta klasická sušička. Ale na tu taky moc nemáme místo. A navíc mi to zatím pripadá, že bych si moc vymýšlela, kdybych ji teď kupovala, když už máme tu kombinaci. Jenže z těch chlupů se tedy asi zblázním... ☹

bugca
28. únor 2016

@atka1 ☹tak to jsem si myslela,ze to funguje lepe.Jo jo chlupu je porad mraky.Litaj z nej celej rok.Uz se mi i parkrat zabodly do nohy:(

leeena_4
28. únor 2016

Mám dvě boxerky a chlupy byly všude. Co máme sušičku je to mnohem lepší. Taky ti doporučím dávat psům do žrádla (nevím čím krmíš, ale dá se to do granulí i do BARF stravy) olivový olej. Dost jim to zlepší strst a nebudou tolik línat. A povlečení z damašku je příjené a chlupůmvzdorné 😉. Pokud by to nebylo ze zravotních důvodů, tak je nejjednodušší si na ty chlupy prostě zvyknout a neřešit to. A jen taková poznámka - látkové pleny jsou vhodné i pro atopiky - určitě je v nich méně látek, které dráždí kůži, narozdíl od jednorázových chemicky bělených 😉.

dannyblakely
28. únor 2016

.

iveta107
29. únor 2016

@qz no právě když si ten nadpis přečteš tak je to jako ,, jak se zbavit těch pejsků,, 😀

salikova
6. bře 2016

Tak Já denne vysavam a pak má pes zakázány gauče a postele...je dlouhosrstý a snažím se ho často česat. . .Dlouhé chlupy se dají lehce vzít válečkem na oblečení. ..u tech krátkých chlupů je to myslím větší boj. .to jsme meli předtím a byl to teda děs

elfi2
6. zář 2017

Ahoj babička má dl. černého vlčáka takže má taky chlupy všude..
Asi nic moc neporadím Ale myslím, že má nějaký dražší kartáč na vyčesání.. Zjistím a napíšu značku..jinak mě napadají takový ty válečky na chlupy z Ikea.

kacasa
6. zář 2017

všude válečky a furminátor na česání

kacasa
6. zář 2017

@lamberta
sušičku chci pořídit..jak to funguje? kde pak ty chlupy jsou? v nějakém "filtru" ?

tcz
6. zář 2017

Mam kratkosrste jezevciky. Maji takove pichlave bodliny co nejdou dostat z niceho. Od te doby co jim davam do zradla lososovy olej z nich nevypadl ani chlup. Ale chtelo to cca pul roku cas. Pred lososovym olejem jsem vycesavala furminatorem, susicka pobrala z obleceni a vseho kazdy chloupek a sedacku jsem projizdela jednou denne izolepou. Takze za me lososovy olej.

kacasa
6. zář 2017

My máme kočku a chlupy jsou všude..šíleně mi to vadí na černém oblečení a v posteli na povlečení ☹

kacasa
6. zář 2017

@tcz kde se sežene?

mr_falko
6. zář 2017

holky, mame jednoho psa - českýho strakatyho, ma dvojitou podsadu a me asi jebne uz. Dam malou rano cistou na podlahu a za 5min ma kolena od chlupu, proste desny. Vysavam denne, mam i robotickej vysavac, ale staci aby se jednou oklepal a je to tam zase. Na postel, sedacku apod nesmi. Ale jsou vsude proste. Koupila jsem si tedka tohle https://www.mimibazar.cz/inzerat/67281576/stick... a proste to pres den prejedu ( bez hluku) a je to lepsi...

medulef
6. zář 2017

iveta107 😅 to mě také první napadlo 😅

buldrik
6. zář 2017

susicka vezme vsechny chlupy, valecky ...

alkuska
6. zář 2017

Nečetla jsme nade mnou a asi to už někdo psal ale za mě je na chlupy v ručníkách a prádle obecně je suprová sušička. Sice zvířata nemáme, ale už jsem si tak "odchlupila" mikinu po prvním stříhání dcery. Držela jsem ji u holičky na klíně a nebyly pořádně jsme zakryté pže malá strašlivě vyváděla a to byl teda masakr, v pračce se to vůbec nevypralo, měla jsem to úplně všude a malá taky. Taky to bez problémů z prádla dostane nevypraný písek z pískoviště a zapomenutý rozfrcaný papírový kapesník. A samozřejmě i moje dlouhé vlasy.

tcz
6. zář 2017

@kacasa
Prvni jsme kupovali normalne ve zverimexu a dalsi uz na netu. Je dobry i na imunitu psa. Nejen na chlupy. Mame znacku Zeus Lososovy olej 100% pes 1l. Na netu o 80,- levnejsi.

Strana
z3