Všude jsou chlupy od psů, jak se jich zbavit?
Ahoj, poradte prosim, mame dva male pejsky, ceseme i furminatorem, vytiram, vysavam, ale vsude jsou chlupy. I na povleceni a obleceni, jsou to dlouhe sede a cerne chlupy, ktere lehko poletuji, takze kolikrat caj apod. O rucnicich ani nemluve, uterky nepouzivam, nechavam okapat (ted neni mycka), pote bezchlupne uklizim. Jak se toho zbavit? Psy pryc davat nechci. Situaci komplikuje, ze jsem atopik a ted v tehu se mi to zhorsilo. Kvuli tomu byla jasna volba jednorazova plena, aby to dite nedrazdilo, oblecenicko budu prat asi v sifonovem pytli. Jsem z toho na palici. Mate aspon tip na povleceni, ze ktereho se lehko vyklepou? Funguje jen brat mokrou rukou, stejne to neni 100%, a co s temi rucniky?☹ diky...
@evulina77 uz ted nemam kam dat hrnce 😀 takze to opravdu nee mam jen jednu skrinku na hrnce, je tu totiiz uz vestavna trouba a mycka...
@misulinka44 no tak mě napadá zakomponovat sušičku do ložnice, taky by se dalo...
@evulina77 nedalo 😀 loznice mala, postel 220/180, vestavna skříň 4m, pelech psa, postylka... jsem.smirena ze susicka nebude... rrsili jsme mnohokrat,kam ji dat... do budoucna planujeme baracek a tam bude na sto procent 😀
@bugca Já mám pračku se sušičkou, používám ji teď s miminem celkem dost, ale myslím, že u té kombinace to moc nepomáhá s tím problémem s chlupy. Myslím, že "odchlupatit" prádlo dokáže víc ta klasická sušička. Ale na tu taky moc nemáme místo. A navíc mi to zatím pripadá, že bych si moc vymýšlela, kdybych ji teď kupovala, když už máme tu kombinaci. Jenže z těch chlupů se tedy asi zblázním... ☹
Mám dvě boxerky a chlupy byly všude. Co máme sušičku je to mnohem lepší. Taky ti doporučím dávat psům do žrádla (nevím čím krmíš, ale dá se to do granulí i do BARF stravy) olivový olej. Dost jim to zlepší strst a nebudou tolik línat. A povlečení z damašku je příjené a chlupůmvzdorné 😉. Pokud by to nebylo ze zravotních důvodů, tak je nejjednodušší si na ty chlupy prostě zvyknout a neřešit to. A jen taková poznámka - látkové pleny jsou vhodné i pro atopiky - určitě je v nich méně látek, které dráždí kůži, narozdíl od jednorázových chemicky bělených 😉.
.
Tak Já denne vysavam a pak má pes zakázány gauče a postele...je dlouhosrstý a snažím se ho často česat. . .Dlouhé chlupy se dají lehce vzít válečkem na oblečení. ..u tech krátkých chlupů je to myslím větší boj. .to jsme meli předtím a byl to teda děs
Ahoj babička má dl. černého vlčáka takže má taky chlupy všude..
Asi nic moc neporadím Ale myslím, že má nějaký dražší kartáč na vyčesání.. Zjistím a napíšu značku..jinak mě napadají takový ty válečky na chlupy z Ikea.
všude válečky a furminátor na česání
Mam kratkosrste jezevciky. Maji takove pichlave bodliny co nejdou dostat z niceho. Od te doby co jim davam do zradla lososovy olej z nich nevypadl ani chlup. Ale chtelo to cca pul roku cas. Pred lososovym olejem jsem vycesavala furminatorem, susicka pobrala z obleceni a vseho kazdy chloupek a sedacku jsem projizdela jednou denne izolepou. Takze za me lososovy olej.
My máme kočku a chlupy jsou všude..šíleně mi to vadí na černém oblečení a v posteli na povlečení ☹
holky, mame jednoho psa - českýho strakatyho, ma dvojitou podsadu a me asi jebne uz. Dam malou rano cistou na podlahu a za 5min ma kolena od chlupu, proste desny. Vysavam denne, mam i robotickej vysavac, ale staci aby se jednou oklepal a je to tam zase. Na postel, sedacku apod nesmi. Ale jsou vsude proste. Koupila jsem si tedka tohle https://www.mimibazar.cz/inzerat/67281576/stick... a proste to pres den prejedu ( bez hluku) a je to lepsi...
iveta107 😅 to mě také první napadlo 😅
susicka vezme vsechny chlupy, valecky ...
Nečetla jsme nade mnou a asi to už někdo psal ale za mě je na chlupy v ručníkách a prádle obecně je suprová sušička. Sice zvířata nemáme, ale už jsem si tak "odchlupila" mikinu po prvním stříhání dcery. Držela jsem ji u holičky na klíně a nebyly pořádně jsme zakryté pže malá strašlivě vyváděla a to byl teda masakr, v pračce se to vůbec nevypralo, měla jsem to úplně všude a malá taky. Taky to bez problémů z prádla dostane nevypraný písek z pískoviště a zapomenutý rozfrcaný papírový kapesník. A samozřejmě i moje dlouhé vlasy.

@misulinka44 normálně ji dát pod pracovní desku místo skříňky na nádobí...