icon

Všude jsou chlupy od psů, jak se jich zbavit?

qz
17. čer 2015

Ahoj, poradte prosim, mame dva male pejsky, ceseme i furminatorem, vytiram, vysavam, ale vsude jsou chlupy. I na povleceni a obleceni, jsou to dlouhe sede a cerne chlupy, ktere lehko poletuji, takze kolikrat caj apod. O rucnicich ani nemluve, uterky nepouzivam, nechavam okapat (ted neni mycka), pote bezchlupne uklizim. Jak se toho zbavit? Psy pryc davat nechci. Situaci komplikuje, ze jsem atopik a ted v tehu se mi to zhorsilo. Kvuli tomu byla jasna volba jednorazova plena, aby to dite nedrazdilo, oblecenicko budu prat asi v sifonovem pytli. Jsem z toho na palici. Mate aspon tip na povleceni, ze ktereho se lehko vyklepou? Funguje jen brat mokrou rukou, stejne to neni 100%, a co s temi rucniky?☹ diky...

Strana
z3
qz
autor
18. čer 2015

@dannyblakely ten jeden kusovy koberec beru vysavacem a pak jeste kartacem na psa 🙂 stejne tak se mi osvedcil furminator na zmolky na matraci, tip 😀 on je koberec s dlouhym vlasem. S kratkym vlasem bych to vzala rejzakem a pak vysala.

martaveg
18. čer 2015

@qz Vyprane pradlo nejlepe odchlupi susicka, na odchlupovani kobercu, gauce apod. nedam dopustit na vysavac vorwerk a ze vzduchu je pomuze odstranit ionizator vzduchu

humpio
18. čer 2015

To je to období přesně bud jsou to chllupy nebo hárá..když pouští chlupy tak se snažíme taky pořád vysávat a držet jí na pelechu nebo jdeme ven a pořád vyčesávat.Taky už sem si říkala ta už musí být plešatá.Chlupy zapichané v oblečení a larysách když si jí děti vezmou do pokoje a nepostřehnu to nejde to vyprat.Vytahnu to z pračky a deky pořád obalené i věci.Mám radost když venku pěkně fouká že to vyfouká a zbytek válečkama no.Ted naštěstí nepouští ale dohárává tak e zase vytírám pro změnu jelikož kalhotky si nenechá ale naštěstí to nejsou zádný lívance.A aby toho nebylo málo tak ještě trpíme občas na falešnou březost tak že si pořád olizuje mlíko a tahá dcery hračky.Pořád něco :D

qz
autor
18. čer 2015

@martaveg do toho ionizatoru asi taky pujdu, diky za tip! Kdysi me to nejak asi napadlo, a nedotahla jsem to 🙂
@humpio no presne... my mame ted na gauci deku a dobre se to i bere klasickym kartacem na psy (ne furminatorem) + vysavat a vyklepavat. Opravdu se tesim na ten balkon, protoze to ony maji rady, pozorovat, co se venku deje, takze je tam ani nebudu muset drzet moc nasilim 🙂 to harani je taky vec, moje taky ted mela mliko, tak jsem si delala srandu, ze je se mnou solidarne brezi 😀 ale uz to preslo. Asi je dobre, ze si navzajem mohou hrat, skacou na sebe a vyblbnou se. Koberec se musi vysavat opravdu stale, protoze jim to tam neklouze, tak se tam lovi a kousou a tak 😀

gepe
18. čer 2015

@qz ahoj, my mame uz x let vysavac zelmer i s hlavici primo na zvireci chlupy, susicka hodne pobere z obleceni a to vcetne prachu, plus jeste mame zvlhcovac s ionizatorem. Jinak jeste klasik ikea valecky s tim lepicim papirem, kdyz je potreba nekde neco stahnout, berou vse nejen chlupy 😅

ronyx
18. čer 2015

Ahoj,no mám to naprosto stejně.Pár let než jsme dostavěli domeček jsme měli v bytě našeho mazla - Akita Inu a bylo to příšerné,několikrát denně vysávání,zametání,ale bylo to zbytečné,chlupy pořád a všude. Navíc je žíhaný,takže jsem nacházela všechny druhy barevných chlupů 😀 Taky jsem z toho byla už zoufalá,protože se nám narodil syn a v době plazení po zemi to byl naprostý horor.Ráda bych nějak poradila,ale u nás nepomohlo naprosto nic,až to stěhování do domečku.Pořízení boudy a vypuštění psa na zahradu 🙂 Tak přeji abyste nějaké řešení zdárně brzy našli 🙂

sonjuletka
18. čer 2015

napadá mě sušička.... jo, je to investice, ale ja za ní děkuji každý den kdy ji používám.... bez ní by to byla katastrofa.

petrasipkova1
18. čer 2015

@victress To si bohužel ten pes ale nemyslí, že je mu nejlíp na dvoře, já jí nenutím být doma, naopak, od jakživa je venku když jsme pryč z domu, ale jak přijedeme, nebo teď jsem už doma furt, tak se nám nehne od zadku a brečet jí za oknem na terasu fakt nenechám, aby na nás koukala a řvala na celou vesnici, to by mi uši utrhlo 😀

salikova
18. čer 2015

My máme byt taky samý chlup. Vysávám a vytírám denně, taky denně psa češu a výsledky to moc nepřináší.. Vadilo mi, když se v létě děti plazily po zemi a jak se potily, ruce se jim obalovaly chlupama... Teď už mi to tak nepříjde, ale některé choulostivé návštěvy prostě mohou mít problém 😀 Opravdoví kamarádi a rodina ne 😉 Ale kluci nejsou nemocní a psa milujou a já bych to nemělnila 🙂 Můžu ale poradit, co na ty chlupy celkem zabírá - váleček na oděvy z Ikea.. a jinak všechno pořád dokola vytřepávám ( a to s náma nepsí ani v posteli a ani v jedné místnosti) 😀 😀 😀

magdalenax
18. čer 2015

Ahoj, na zvířecí chlupy - co se týče praní celkem dobře fungují mycí houby. Nachytají se na ně, ale i vlasy, pak je obereš. Není to 100%, ale pomůže to dost. Mám na mysli houbu na tělo, molitanovou, samozřejmě

bugca
27. únor 2016

ahoj,mate nekdo doma ten furminator?Ten pravej drahej.Opravdu to funguje?Mame labrobulla,je cernej a vsude mraky chlupu.Vysavam kazdy den a je to stejne...Dekuji

kacenka1111
27. únor 2016

@bugca mama ma nejaky asi kolem 500,- jestli nekecam a funguje🙂 jinak teda z perin mi to nedostala ani pracka + susicka, ktera toho odprasni dost... necetla jsem diskuzi, ale denne vysavat, luxovat, cesat a stejne je toho mraky, toho podle me nejde uplne zbavit ..

kacenka1111
27. únor 2016

@sonjuletka taky mame, vezme toho dost, ale napr z polstarku a polstaru velkych nevezme uplne vsechno, bohuzel

bugca
27. únor 2016

@kacenka1111 ten kartac na psa?Sem smirena s trochou chlupu,ale na zemi jich chci co nejmin,kvuli diteti🙂

kacenka1111
27. únor 2016

@bugca jo nejaky jakoby hreben, ale je to furminator, nejak ji to prostrihavab chlupy, nebo co 🙂 chapu naprosto 🙂

qz
autor
27. únor 2016

Mne nakonec docela pomohla susicka, ale jinak, az bude mala lezt, budu muset vytirat kazdy den 🙂 je to sila, co z nich pada. Mam doma hreben furminatoroveho typu, jen to neni primo ta znacka, vycese dost.

bugca
28. únor 2016

@qz a co mate za psa?Asi ho koupim.Videla jsem za 300,-

bugca
28. únor 2016

@bugca luxuju,vytiram kazdy vecer a malej je porad obalenej.A stejne ma spinava kolena

qz
autor
28. únor 2016

@bugca no mala ma taky v puse furt chlupy, jak vse olizuje 😀 na rozdil ode mne bude mut dobrou imunitu 🙂 my mame malou a trpaslici spicku. Takze chlupy vsude, aspon to nejsou takovy ty zapichavaci. A i presto, ze se spicove vycesavaji opacne, udela furminator zazraky. Koupila jsem ho nekde asi za 200.

ayenkas
28. únor 2016

Doporučuju pořídit sušičku prádla. Dostane z veškerého textilu ty chlupy pryč (zůstanou ve filtru a vyhodí se jeden chuchvalec). Sice to neřeši třeba koberce (ty my třeba máme jen v dětském pokoji a malý v obýváku - ten vytřepu z balkónu) a sedačku (máme kvůli psa koženou), ale v domácnosti těch chlupů pak opravdu znatelně ubyde... Prádlo se navíc hned schová do skříně a nevisí na sušáku vystavené chlupům

misulinka44
28. únor 2016

@ayenkas kdybych ji měla kam dát,byla bych nejšťastnější 🙂

ayenkas
28. únor 2016

@misulinka44 A fakt se ti nikam nevleze?☹ Jde postavit na pračku (jestli teda nemáš s vrchním plněním🙂), jedna kámoška ji má v ložnici a další dokonce u děcek v pokojíčku😀

iveta107
28. únor 2016

mě pobavil nadpis a odpověď jak se jich zbavit? Mít je venku 🙂 ne vážně dělám si srandu, ale za sebe bych psa v bytě teda za boha nechtěla, jsem ráda, že ho máme venku na zahradě

misulinka44
28. únor 2016

@ayenkas nemám ji kam dát... máme 3+1 ale 68m2, takže místa nazbyt ani náhodou... koupelna je 1,5mX1,5m, takže pračku mám vrchní plnění a tu úukou... No musím to přežít i bez sušičky 😀

qz
autor
28. únor 2016

@iveta107 jsou to minispicove a puvodne skutecne byli do domku 🙂 byli teda vevnitr, koupu je a tak, ale chodili si ven, jak chteli. Jenze stalo se a ted jsme v byte, ktery ma
@misulinka44 59m2 a balkon a mame ji v kuchyni, stejne jako mycku a pracku 🙂 ted mi zrovna susi, pak sem dam obrazek, co zas ulovila za bordel 😀

qz
autor
28. únor 2016

@iveta107 a ten nadpis mi pozmenili oni do dvojsmyslna 😀 ted na to koukam.

martiniquest
28. únor 2016

Mam doma bisonka a taky me rozcilovaly chlupy na pradle. Od chvíle,kdy jsme koupili susicku,není jediný problém. Všechny chlupy vyfouka z prádla během sušení. Jinde chlupy nemame,ma vlnu,která nelina,a chodím s nim pravidelne každé 3 měsíce na stříhání.

qz
autor
28. únor 2016

Juknete 😀 chlupy, vlakna, prach, vlasy... Jsem za ni stastna 😀

mina_
28. únor 2016

@bugca Ahoj, furminátor je super kartáč a funguje skvěle.. a nemusí být drahý... už ho mám doma spoustu let ve dvojím provedení - malý na kočku a velký na hafana a bere chlupy jako vzteklej, neznám nic lepšího, jen musíš dávat pozor a netalčit a nepřejíždět moc často na jedom místě, můžeš poškodit pokožku... já takhle "podrápala" poprvé kočku... likn dávat nebudu, abych nedělala reklamu proti pravidlům fora, ale já furminátory kupila na známém aukční webu... ted jsem tam jukla a dají se koupit pořád, cena lehce přes 100 kč...

co se týče chlupů je to nekonečnej boj... jsem notorický odchlupovač a máme mega spotřebu lepicích válečků Ikea a když jdu žehlit, tak klidně spotřebuju celej. Na konci listopadu 2015 jsme koupili sušičku, tedy primárně na plínky, ale musím říct, že to byl super pocit zaklízet spodní prádlo a ponožky zcela bez chlupů 🙂 Bohužel máme hodně prašný byt, takže pokud jeden den neluxuju, tak jsou na zemi cestičky z chlupů podél zdí, ale co nadělám.. Každopádně suška splnila svůj hlavní úkol sušit plínky, odchlupovat a "vyrábět" měkké ručníky. Prašnost se trochu snížila, protže krom chlupů suška bere i mšení a prach z prádla... asi každá znáte, co se vymete zpod sušáku...

@iveta107 ne každý má možnost mít psa venku a ne každý pes na zimu venku vypaven, ať už kožichem či povahou. Znám pár psů, co sice mají kožich na chov venku, ale povahu ne a samotou venku velmi trpí ☹ Ale když už si někdo psa pořídí, tak musí počítat i s chlupy, jinak to prostě nejde 🙂

misulinka44
28. únor 2016

@qz ja ale opravdu nemam kam ji dat... bohuzel... kuchyn je uzka nudle.

Strana
z3