icon

Vyčesala jsem si dva velké chuchvalce vlasů. Je to normální?

zutinka
24. čer 2018

Trochu jsem se zdesila.Dneska jsem si vycesala moc vlasu.Dva velke chuchvalce.Je to normalni?

lachtanice86
24. čer 2018

@zutinka bez více informací těžko říct. Stres, hubnutí, hormony, léčba.. to vše může mít vliv. A navíc co je dva chomace vlasů?

nikoulinka
24. čer 2018

Me trebato chuchvalce padaly po porodu. A samo se to upravilo. A to jsem se vážně bála, ze uz budu brzy plesata...

calvac
24. čer 2018

@zutinka Presne tak, to zalezi. Po porodu,nedostatek vitaminu,stitna zlaza (moje vlastni zkusenost) atd. Pricin je dost.

zutinka
autor
25. čer 2018

@calvac lecim se se stihnou zlatou.Tak to může být asi ono

duhovakony
25. čer 2018

Ted mela neco podobneho neter. Sla na krev a zjistily ji malo vitaminu tak ji zinek becko pangamin a jeste dva druhy doplnku...

xkalisto
25. čer 2018

Naposledy když jsem měla problémy tak to bylo tím že jsem měla absolutne proschle konečky a vlasy se cuchaly a při česání rvaly zůstávaly schované a pak lezly najednou aspol.
1) česej vlasy vždy od spodku nahoru
2) razantneji zastrihnout
3) olej do vlasů

Po těhu může být padání úplně normální, a někteří lidi to maj sezóně. Štítná může přispět záleží jestli máš ok dávku.

zak1991
25. čer 2018

Padání vlasů je běžné. Za den jich spousta vypadne, ani to nemusíte vědět. Pak jednou stačí mít pevnější účes (drdol, ohon, cop), vlasy nemají jak vypadávat a ty uvolněné prostě vyčešete najednou.

Pokud vám vypadalo víc vlasů než obvykle, pak může být spousta příčin, ale není nutné se hned děsit nějakou hrůzou. 😉 Může v tom být třeba změna šamponu, kvalita vody, ty horka, co teď byly vlasům taky moc nepřidají. Nebo třeba barvení, zesvětlení, stylingové přípravky, nadměrné žehlení či fénování. Tady je pomoc velmi snadná. 🙂

Pak jsou tu samozřejmě zdravotní vlivy, nejčastěji hormonální nerovnováha. Těhotenství, po porodu, ale i různé fáze menstruačního cyklu, nebo třeba ta štítná žláza. Tady by to ale nebylo jednorázové, ale častější padání.

linee
2. črc 2018

@zutinka pokud mas stitnu zlazu dobrekompenzovanou,tak by to byt nemelo. Muze to byt malo vitaminu,stres,hormonalni zmena nebo nejake leky. Je potreba doplnit informace.Navic,pokud by se to casto opakovalo,spise zajdi k dr.