Výměna ložního prádla. Jak často měníte?
Jak často měníte povlečení? My se s tchýní tak nějak bavily, a já řekla že měním každý týden. A ona ze mě udělala cvoka, že prý se povlíká jednou za měsíc 🤔
@properjoey Tak to pak musíte být celý den doma, není to škoda 😉 ?
@korin Proč by museli být celý den doma? 😲
Doporučuje se za 1 - 2 týdny, z důvodu tvoření roztočů a hygienických důvodů. Měnit povlečení jednou za měsíc si nedokážu ani představit - hrůza😨
Když má člověk stihnout 7 praček za den, na velký výlet to zrovna nevypadá 😉
@korin nemusi je udelat vsechny najednou
@properjoey to není možný... tricka a spodní prádlo chapu, ale i teplaky, kalhoty, džíny? Perete každý den? Za prve strašně nicite ten materiál a za druhé přírodu........ my jsme taky čtyři a praní věnuji sobotní dopoledne. Mám pracku na 8kg prádla a vyjde mi to na 2 pračky. Hodim do susicky, poskladam a je to.
@zelenaesmolda Paní psala, že je to za den hotové, proto předpokládám, že to zvládá v jednom dni. Je to samozřejmě otázka preferencí. Nedovedu si představit, jak jedu na dovolenou se 3 dětmi a každému nabalím veškeré oblečení 7x. Žádné z nich nemá sedmery tepláky nebo pyžama. Kam bychom to dali?
@properjoey to mi přijde už takový přehnaný. Tim myslím ty tepláky, kalhoty.... ale chápu, každý to máme jinak 🙂 ;)
@properjoey to tedy peres denne i bundy?😀
@megi89 to me taky
Tak tuhle otázku už jsem chtěla taky položit 😂 já když mi přestane vonět. Cca 1-2 týdny a malýmu klidně co 3 dny, když si učurne. Jinak peru i peřiny, ne jen povlečení. Podle mě kousek látky rozhodně není membrána proti bakteriím a virům 🤭
@korin nejsme celý den doma, proč? Já to neperu na valše 😁 a ve všední den pracuju, takže fakt velký výlet nehrozí a přehodit prádlo, to je otázka minuty cestou na záchod 😉
@loylii džíny ne, ale to co nosíme, tj domácí oblečení, trička, džíny peru po týdnu taky všem.
@petradova bundy ne 🤣🤣🤣 dobře ty 👍
@properjoey Já mám pocit z diskuze že se pořád asi pere na valše když to je tak hrozná práce vyprat 🙄 i převlíkání, já mám 2 postele+postýlku hotovou do 10 minut, a to se s tím loudám.
Myslím, že můžete být spokojena, našlo se dost lidí, kteří to mají jako vy a ostatní jsou pro ně čuňata 😀
@properjoey Tak když to stíháte v jednom dni sedmkrát přehodit, pak asi musíte být sedmkrát doma, ne? Zapomněla jsem chvíli na HO a brala to tak, že obětujete den z víkendu, abyste byla přítomna. Netvrdím, že když jede pračka nebo sušička, musí se na ni pro jistotu koukat.
@korin jsem viceme méně již rok doma a i před covidem jsem měla pravidelný HO 1x v týdnu...víkend bych neobětovala, pokud bych musela být v práci, taky 2 dny by to zabralo.prvni pračku dávat odložený start, takže vstávám a je vyprano, takhle se to dá zopaknout například i s pobíháním po nákupech, za mě naprosto nenáročná činnost a večer si k tomu sednem všichni a za chvilku je poskládáno
Nejpozději po 14 dnech
@karkulka63
jsem cetla nejpozdeji po 14 letech :D
@zelenaesmolda 😂😂😂 to by se spalo...😅
@karkulka63
no nekteri by si cvachtali i s manzou jak to tady ctu :D
A jak často třeba perete dětem plyšáky? Na to jsem zase magor já. Každých 14 dní... A to jich má dcera 104...
@novamamina Jednou až dvakrát ročně. Při nějaké nehodě (blicí viróza) okamžitě. Když ještě plyšáky ožužlávaly, prala jsem je častěji. Ven je nenosí, nemají se jak znečistit.
@korin a kde je máte uklizene? Dcera je má na komode, na zemi kolem postele a v posteli. Hraje se s nimi pořád. A já mám pocit že jsou zapraseny. Nesnasim to. Kdyby byly někde ve skříni, tak na to kašlu, ale jak jsou "na ráně" tak musí do pračky 🤣
Tak dik zeny, donutily jste me prevliknout povleceni uz po 14.dnech. na dalsi mesic na to seru😀😀😀
@novamamina Část je v bedně, část v postelích. Převážně pod peřinou 🙂 Děti si s nimi moc nehrají, ale nechtějí se jich vzdát. Každý má nějaké, bez kterých neusne.
@korin já jsem taky zkoušela několikrát dceru přemluvit že je dame dětem které nemají žádného... Bez úspěchu
@novamamina No, je to těžké... Přesto si nemyslím, že by byli sobci. Myslím, že k tomu sociálnímu cítění musí dorůst, vnitřně dozrát.
Jelikož nemáme doma mazlíčky, tak 1x4 týdny. Ale jsou situace např. - po nemoci převlékám vždy nebo v létě, když jsou velké horka obvykle 1x2-3 týdny. Každý to cítí jinak.

@megi89 my jsme 4 a také si VŠICHNI bereme denně čisté oblečení! Jako že všechno oblečení, nejen spodky, i trika a tepláky! V životě bych si má sebe nedala něco, co jsem že sebe už svlékla...a peru 1x za týden vyjde mě to na cca 7 praček - bílé, barevné, černé na 40, 2x povlečení na 60 a 1-2x na 60 to ostatní...je to za 1 den hotové, nevidím v tom problém