icon

Vymění mi kalhoty zakoupené v kamenném obchodě za jiné?

ivt
15. čer 2009

Mám prosbu, máte někdo zkušenost s výměnou oblečení za jiné, když jste si ho zakoupily a doma zjistily, že ti není to pravé ořechové?
Já jsem si koupila kapsáčové kalhoty, rozhodovala jsem se mezi dvěma a nakonec vzala tyhle, no a jsou příliš dlouhé a ty kapsy na stranách mé postavě moc nesvědčí. Teď mě mrzí, že jsem nevzala ty druhé, byly kratší a neměly ty hrozné kapsy. V pase byly trochu volnější, ale to nevadí. Při nakupování jsem jako vždy spěchala, protože na mě čekal manžel s dětmi před obchodem. Teď nevím, jestli mám zkusit vrátit kalhoty a vzít si ty druhé, nebo si tyhel zkrátit a spíš je nenosit než nosit. Děkuji za odpověď.

emamamamu
•
15. čer 2009

mas pravo 14 dni od dne nakupu na vraceni bez udani duvodu🙂

lisounek
•
15. čer 2009

urcite vrati pokud je paragon..nebo i vymeni....s tim by nemel byt problem... 🙂

zuzik.3
•
15. čer 2009

ne všechny obchody to mají do 14-ti dnů, některé pouze do 8 dnů a znám jeden co můžeš oblečení vrátit do 30-ti dnů. Když už nevrátí peníze, tak ti to určitě vymění. Já už to tak udělala mockrát 😉

kubaka
•
15. čer 2009

určitě musí vyměnit, pokud ne přímo vráttit peníze. CaA, HaM, Marksand Spancer - tyhle to dělají běžně - je to součást jejich image a renomé. Urychleně jít do prodejny, než projde nějaká ta jejich lhůta.
Já běžně kupuji manželovi a synovi oblečení na slepo v CaA, doma odzkouší a pak jdu buď vyměnit nebo vrátit. Je to parádní nakupování. A bez čekajících a otrávených chlapů. 🙂

sisi.v
•
15. čer 2009

záleží na obchodě - ze zákona žádný nárok na výměnu či vrácení bezvadného zboží není - ten je pouze u koupě prostřednictvím prostředků dálkové komunikace, tzn. internet, díky ustanovení zákona na ochranu spotřebitele o spotřebitelských smlouvách. důvod, že zboží nesedí, není důvodem k reklamaci v kamenném obchodě. tolik zákon.
ale jak píše kubaka - obchody zboží mění aby vyšli vstříc zákazníkovi, takže by to problém být neměl.

eho
•
15. čer 2009

Právo vrátit do 14 dnů platí jen pro internetové obchody nebo teleshopping. Kamenné obchody tu povinnost ze zákona nemají, je to pouze na dobré vůli. Zkus tam zajít a domluvit se, bude to určitě v pohodě 🙂.

ivt
autor
•
16. čer 2009

Díky za odpovědi, dnes tam zajdu a pak písnu jak to dopadlo 🙂