Vysněný domeček. Už bydlíte, stavíte?

terezs2716
26. črc 2017

Ahojte holky,maminky.Jako asi téměř každá sním o vlastním domečku.Ten můj sen už má trochu formu,vím jak bude dům zhruba vypadat a pozemek už taky máme. Jen je to opravdu běh na dlouhou trať.Jsem taková,že chci všechno hned a nemám ráda situace,kdy to moje "chci" záleží převážně na jiných lidech. Nechápejte mě špatně,jako rozmazleného fracka,ale když něco můžu udělat hned, ať už pro sebe nebo pro druhé,udělám to.
Tak si tak doma,v pronajatém bytě,sním o tom svém domečku.Jaký bude mít malá pokojíček,jaká bude kuchyň,že bude v obýváku krb atd atd...
Jak jste to měly vy milé dámy? Už bydlíte?nebo zrovna stavíte?
Podělte se o své zkušenosti,co jste si treba splnily v novém vlastním bydlení a kde jste treba musely udělat nějaký kompromis.
Ráda si počtu 🙂

puresin
26. črc 2017

@terezs2716 My bydlime uz 2,5 roku ve vysnenem dome, velka zahrada, bazen. ❤
Stavba samotna primo letela, ale papirovani pred tim bylo nekonecne a desne otravne. Zvlast s budoucimi sousedy byly strasne problemy, vadilo jim uplne vsechno, prestoze jsme jeste ani nekopli, uz vedeli, ze nas nechteji. Tisickrat jsme kvuli nim predelavali plany, pri stavbe jsem tam pak jezdila MHDeckem v 6./7. mesici kontrolovat uklizenou vozovku po prac. dobe stavaru, aby nebyli dalsi reci, dvakrat jsem i sama silnici zametala. No obcas se mi ze sousedskych vyhlidek chtelo brecet, vzdycky jsem rikala manzelovi, ze postavime dokola vysokou zed, abysme se na ty ha.zly nemuseli ani divat...
A pak jsme se nastehovali, seznamili a ted poradame pravidelne mejdany, o dovolenych si zalevame zahrady a hlidame psy, proste parada. Takze happyend. 🙂 At vyjde i vam!

letadlo13
26. črc 2017

Máme malý domek s malým dvorkem v nádherné lokalitě, ale zahrada chybí, hledáme nějaký trošku větší a se zahradou. Asi bych měla být spokojená, že máme domek bez hypotéky a na tak supr místě, ale prostě chceme zahradu a tak hledáme, nic nám není "dost vhod", musí to být prostě supr starý dům, na kopci a nezrekonstruovaný, abychom to mohli mít podle sebe, hlavně ne novostavbu. Takže to chce sledovat a čekat, protože to bude na delší trať.
@terezs2716 taky mě nejvíc štve, že to nebude hned, ale co se dá dělat, tyhle nemovitosti se objevují jen občas.

lucca2211
28. črc 2017

My jsme zacali stavet pred dvemi lety, krasne misto, s krasnym vyhledem a velkou zahradou. Stavime svepomoci, takze nam to chvili trva. Na podzim by jsme se chteli uz stehovat. Dlouho jsme hledali domecek, ale nakonec jsme prohlasili, ze si postavime, jelikoz investice do stareho je skoro stejna, jakotak do noveho. V unoru se nam narodil prcek, takze uz prace moc neudelam. Chlapa mam bud v praci nebo na baraku a na prcka jsem hodne sama, takze je to dost tezky, tak doufam, ze to bude stat za to 😉 ale neni nad vlastni domecek s velkou zahradou 😉

maretavan
28. črc 2017

Taky stavíme, původně to mělo být svépomocí, ale nakonesi budeme asi dělat jen něco z vnitřních prací...no uvidíme. Papírování byl děs a protože je manžel hodně v práci, tak je to spíš na mě, ale za ten vysněný dům to stojí.
A @puresin díky za ten šťastný konec i u nás jsou zatím sousedi samá stížnost, tak doufám, že to dopadne jako u vás...