icon

Za jak dlouho můžu kojit po požití alkoholu?

ahojcau
28. bře 2018

Ahoj jdu nejlepší kamaradce na rozlucku se svobodou ..kdyz jssm ji mela ja poradne sme ji spolu propily a ja ji to chci oplatit :D mam 3m stare ditko a plne kojim.
Tak se chci zeptat..malou nakojim nez pujdu treba v 7 vecer a pak budu cely vecer pit rum s kolou ( ten ja moc rada ) :D kdyz piju tak nepiju opatrne ale zase nepiju tak ze bych nemohla chodit :D kdyz teda budu cely vecer pit a prijdu domu k ranu tak za jak dlouho mohu dcerku v klidu nakojit ? Jak dlouho vydrzi alkohol v mlece kolik toho alkoholu se dostane do mleka ? Komentare ze jsem spatna matka atd. Si prosim nechte pro sebe..mam dve deti a myslim ze ani jedno nestrada a dostatecne se o ne staram ...diky 🙂

Strana
z5
myjusiatko
30. bře 2018

Jedine, co je dobre, je nespit se pod obraz aby si se mohla starat o dite.

myjusiatko
30. bře 2018

Spis me zarazi, ze v klidu nechas doma 3m dide a jdes pryc. Co bude jist v noci?

radulka57
30. bře 2018

Tak si odstříkej dostatečně mlíka do zásoby , to je jedinný co ti zaručí že mu dáváš čistě mlíko. Zbytkový alkohol po propité noci ještě určitě bude v mléce celý dopoledne. Já tě chápu, každý se chce občas napít, já jsem zas hroznej vinař 😀 piju ho furt na chuť , ale malá je na UM, mám to jednodušší. Ale prostě bych odstříkala a pak ohřála a dala z lahvičky ze savičkou podobny bradavce aby si neodvyklo, jestli ji máš.

myjusiatko
30. bře 2018

@radulka57 vubec to neni potreba. V mleku v podstate nic neni. Mleko se tvori z krve a v krvi bude mit treba 1 promile. Tzn ze v 100ml mleka muze byt maximalne 0,1ml alkoholu. MAXIMALNE. spis tam nebude nic. Takze nejake odstrikavani je naprosto zbytecne.

myjusiatko
30. bře 2018

@radulka57 a krmeni lahvi i jednorazove ji muze pokazit kojeni.

radulka57
30. bře 2018

@myjusiatko mě kojení nepokazilo, u první jsem kojila a ze začátku byla slabá na tahání tak byla normálně od porodnice z lahve a pak doma už se chytla prsa a mohla sem to též střídat, dnes už jsou savičky dělaný extra pro kojící matky. A odstříkavat stejně asi bude ne? dyt ji nakrmi v 7 večer a pak odejde a chce dojít dom k ránu, 3měsíční dítě jí přeci každý 3-4 hodiny.

myjusiatko
30. bře 2018

@radulka57 a jak dlouho jsi kojila?

myjusiatko
30. bře 2018

@radulka57 a ano, proto jsem vyse psala, ze bych od tak maleho kojeneho miminka na celou noc neodesla.

trdelnik234
30. bře 2018

@tymothy
Ja tiez neznasam odstriekavanie Mm.
Inak odkial mas ze francuzky piju v tehu a pocas kojenia?Som tu vyse 10 rokov a o nikom takom neviem. Urcite nie v tehu.Skor som stretka tehotne fajciarky ako niekoho kto dokoji a naleje si 2 bieleho.Zase koja ovela menej a kratsie ako v Cesku napr.
Inak ja tiez kojim a na Vianoce som si dala sampus,to aby som nebola mimo temy.

myjusiatko
30. bře 2018

A aby som teda nebola mimo, kojim a pokial som nebola tehotna, pila som kazdy vecer 2 cerveneho a na rodinnych oslavach normalne bez obmedzeni. Kojim na poziadanie.

j.a.n.i
30. bře 2018

@bayt Nevim nic o tom, ze by v krvi byl dvojnasobek toho co nadycham, ale i kdyby jo, tak 2x nic je furt nic.

j.a.n.i
30. bře 2018

@veronikanel No, to sice je, ale pokud si dam 2 male panaky, tak budu mit v krvi min, nez ty po dvojce vina. Teoreticky samozrejme, neb nejsme stejne.

veronikanel
30. bře 2018

@j.a.n.i Speciálně kvůli vám jsem si dala tu práci -
Pokud začne pít průměrná žena ve 20h a skončí ve 23h - 0,2l bílého vína : krev bez promile bude za 1,5h(00.30h)
-0,2l vodky : krev bez promile za 9h(8.00h) 😉

j.a.n.i
30. bře 2018

@veronikanel No, pokud mas pocit, ze dva male panaky jsou 0,2l tak sis fakt praci davat nemusela...

radulka57
30. bře 2018

@myjusiatko koukám ze psala že stejne bude odstříkavat a ještě dá UM! dnešní vymoženosti speciálních saviček nezkazí kojení, já kojila pul roku, odstavila sem ale sama, zpusobovala mi pak hroznou bolest.

luj89
30. bře 2018

@radulka57 To neni bohuzel pravda. je to jen marketingovy tah. Lahvick, dudliky, ucici hrnky s sebou prinasi velke rizik Problemy prichazi casto az po nejake dobe, proto si to maminka nemusi spojit. Sama pisete, ze jste s kojenim problemy mela. Zpusob sani z lahvicky je uplne jiny nez z prsa (proto ji stejne jako dudlik mnoho deti odmita). deti pak casteji odmitaji prs, kousou maminku nebo treba se zacnou hure prisavat, pak hure piji a tvori se mene mleka...

myjusiatko
30. bře 2018

@radulka57 a premyslela jsi proc ti zpusobovalo kojeni bolest? To se specialnimi savickami jsou jen marketingove kecy. Bohuzel... zadna lahev nefunguje jako prso. Z kazde se pije uplne jinak nez z prsa.

ahojcau
autor
31. bře 2018

@myjusiatko ano v klidu...bude o ni dobre postarano tak se vazne nebojim..a jeden vecer vydrzi na UM

ahojcau
autor
31. bře 2018

@myjusiatko lahvi byla krmena uz nekolikrat a nic to nepokazilo 🙂

veronikanel
31. bře 2018

@j.a.n.i Počítala jsem s tím,že se alespoň v základních počtech vyznáte😄
Ano,dala jsem stejné množství pro porovnání.Pokud ale najdete kalkulačku(když už nic jiného),zjistíte,že i dva panáky stále zůstávají v krvi déle😉
Nicméně o rozdílu tvrdého a "slabého" nejspíše stejně nevíte,takže ano,máte pravdu,zbytečná práce 😉

veronikanel
31. bře 2018

@ahojcau Buďte úplně v klidu.Skoro to vypadá,že se debata z dotazu přesunula k tématu "jsem špatná matka,když jdu ven"...Rýpalové se najdou všude.Kojení je důležité,ale pokud sem tam dáte láhev (výjimečně) nic se nestane.

j.a.n.i
31. bře 2018

@veronikanel Já se na rozdíl od tebe v počtech vyznám a proto jsem schopná spočítat, že 2 deci vína (a to vezmu slabé 10% víno, červené mívá i 15%) má 0,02l 100% alkoholu a 2 malé panáky mají 0,016l 100% alkoholu, tedy v krvi je toho alkoholu méně, takže mi netvrď, že že to jinak.
A porovnávat stejné množství tvrdého a vína je totální nesmysl, protože tvrdý se fakt po dvoudeckách nepije.

myjusiatko
31. bře 2018

@ahojcau
@veronikanel i jednorazove podani lahve muze pokazit kojeni. Az budete holky kojit do samoodstavu a bez problemu, pak prosim radte, ze s lahvi se kojeni pokazit neda. Ne po 3 mesicich kojeni. Do te doby je to jenom zbytecny risk. Delejte jak uznate za vhodne, ale nepropagujte to jako v pohode reseni a uz vubec ne jednorazove podani UM... ale jsou to vase deti, vase rozhodnuti. 🙂 jen bych teda doporucila vyzkouset, zda mala um ve flasce prijme. V kazdem pripade se takhle jednorazove da dokrmit lzickou nebo kaliskem. A neriskovat pak bolest u kojeni a bojkot. Hodne stesti.

j.a.n.i
31. bře 2018

@veronikanel Jo a kalkulačku jsem našla a dává za pravdu mě, 2 malé panáky se odbourají rychleji, než dvojka bílého... asi by sis měla zjistit, jaký objem má malý panák, nejspíš si ho totiž pleteš s velkým 😇

j.a.n.i
31. bře 2018

@myjusiatko Ano, může to pokazit kojení, na druhou stranu bych to tu nepropagovala tak, jako že každé podání lahve pokazí kojení, případně že podání lahve je důvodem každého problému s kojením včetně těch, co nastanou po x týdnech až měsících...
Třeba já jsem jedno dítě kojila do samoodstavu ve 2,5 letech a po tu dobu žádný problém s kojením ani bojkot nebyl a to dostalo láhev poprvé asi ve 3 týdnech a pak kdykoliv bylo potřeba a nebyla jsem v dosahu. Druhé dítko bojkotovalo kojení kolem 4,5 měsíců a to do té doby nedostalo láhev ani jednou... při bojkotu tu láhev dostala, s MM spokojeně baštila z flašky, s UM ani omylem, nasadila jsem příkrm (ne, ve 4,5 měsících fakt nebudu kompletní dávky odsávat), nacpalo se příkrmem a na plné či poloplné bříško bylo ochotno se kojit dál a nakonec jsem ho (lehce násilně) odstavovala ve 3,5 letech, to už se zcela dobrovolně přiznám vadilo mě.
Takže ono je to mnohdy dost individuální a u spousty dětí nemusí láhev znamenat vůbec nic, u dalších problém způsobit může a s někrerými budou problémy i když láhev nikdy neviděly...

myjusiatko
31. bře 2018

@j.a.n.i ano a je na kazdem, zda to riskne nebo ne. Jen je fajn mit vsechny informace a nerikat, ze jedno podani lahve nic neudela.

j.a.n.i
31. bře 2018

@myjusiatko Ale to je stejné jako tvrdit že udělá... nemusí udělat a upřímně, je podstatně větší šance, že neudělá, než udělá...

luj89
31. bře 2018

@j.a.n.i tak nekomu opravdu i jedno podani problem způsobí. Jde tu o riziko, ktere treba spousta z nas nechce podstupovat. proto je lepsi podavat mleko jinak. to mate jako s autosedackou... Kdyz do ni dite nedate, taky to automaticky neznamena, ze bude mit treba v lepsim pripade uraz. ale proc to riskovat kdyz nemusime?

ivuska1986
31. bře 2018

Ahojky, ja si akorat pamatuju z predporodniho kurzu, uvadeli příklad, kdyz si chceme dat dvojku bílého, tak klido muzem, doporucovali rovnou po kojeni, ze za dalsi tri hodky uz v mliki nic neni. Nevim, nezkousela jsem. Jeste jsem vystrasena prvorodicka, nepila jsem cele tehu a uz s tim asi ani nezacnu. Jen si rikam, ze urcite platí -šťastná mamka=stastny dítě-takze si rozlucku radne uzij a odreaguj se

radulka57
31. bře 2018

@myjusiatko z té diskuze mám pocit že tu máme zase jednu fanatičku kojení a odpurkyni láhve, vše co se udělá jinak než že se dá dítěti prso je špatně! Klidně si koj dítě do 5let. Nemůžeš tvrdit že mě to bolelo, protože měla párkrát láhev. Já u druhé nechtěla kojit vůbec a zastavila sem laktaci hned a ted do mě! Je uplně každýho věc jak si co dělá! I že jde večer pryč a mimi nechá hlídat s odstříkaným mlíkem nebo na UM!

Strana
z5