Používáme cookies. Více informací zde.
Zavři

Zamražení rýže. Máte zkušenost?

lenkaha
14. zář 2008

Ahoj, dnes jsem to neodhadla a uvařila jsem malýmu velký množství rýže. Chci se zeptat, jestli některá z vás nemá zkušenost se zamražením rýže. děkuju.

kijonkova.k
14. zář 2008

Ahojky,to sice nemám,ale myslím,že to bude v pohodě.Já bych to zkusila,myslím,že se tomu nic nestane 😉

janulle22
14. zář 2008

to jsem jeste nezkousela,ale zkus to zamrazit a az to rozmrazis tak to okostuj a uvidis jestli to bude jedli... 😉

lendy1
14. zář 2008

v klidu ji zamraž, dělám to běžně, po rozmražení je chuť stejná 😉

lenkaha
autor
14. zář 2008

Tak prima, zkusím to. díky!

kopcik
15. zář 2008

lenkaha: ahoj. já bych to nemrazila. před rokem jsem dělala kurz v zahraničí na výživu a tam nám doslova zakazovali zmrazit rýži. ani ohřívat by se neměla.

kalo
15. zář 2008

Já když pro malou navařím maso-zeleninu do skleniček dopředu, tak to zamrazím. A kolikrát je v tom přidaná rýže (i těstoviny, brambory...cokoliv)...Proč ne? To jsem neslyšela, že by se to nemohlo...
....Je jasné, že jako každá potravina zmražením a ohřátím to nějaké živiny ztratí, ale nic tragického, že bys to pak malému nemohla dát se s tím nestane...

llucinka
15. zář 2008

Také normálně mrazím udělané skleničky, jak píše kalo, a rýže je v pohodě, chutná stejně. Jediné, co nemrazím ve skleničkách, je brambor, ten chutná nějak podivně. Celkově se brambory mrazit nemají. 😉

kopcik
15. zář 2008

kalo: bohužel si nepamatuju důvod, proč by se to tak nemohlo dělat - asi jsem byla vzorna studentka kurzu 😖 ale taky jsem byla překvapená, proto jsem si to zapamatovala...

kalo
15. zář 2008

Kopcik: je to možné...já slyšela, že se třeba "NESMÍ" mrazit ani nic z mouky /konkrétně pečivo/...nevím proč, ale jediný důvod mě napadá, že se tím změní složení potraviny....

kacka.va
15. zář 2008

my mrazíme pečivo a chutná po rozmrazení stejně 🙂

lenkaha
autor
16. zář 2008

O bramborách vím, že po rozmražení jsou bleee 😝 Rýži zkusím a dám vědět.

petule.h
16. zář 2008

nemrazím ani pečivo ani nic, ale okolo mě to dělá spousta lidí...nic špatného na tom určitě není, ale já mám raději čerstvě uvařené 🙂 zamrazuji jen omáčky-občas

reruna
17. zář 2008

podle mě jde zmrazit úplně všechno, ale jsou různé doby uchování.

lenkaha
autor
18. zář 2008

Hlásím, že rýže po rozmrazení je úplně normální. Jak chuťově, tak vzhledově. 🙂

Sem začni psát odpověď...

Odešli