• Přihlas se
  • Registrace nového člena
  • Získej PLUSPRO
  • Doporučujeme:  Beremese.cz Modrastrecha.cz
  • Přihlas se
  • Registrace nového člena
  • Získej PLUSPRO

Zamražení rýže. Máte zkušenost?

18. září 2008 
Ahoj, dnes jsem to neodhadla a uvařila jsem malýmu velký množství rýže. Chci se zeptat, jestli některá z vás nemá zkušenost se zamražením rýže. děkuju.
14. zář 2008 ve 12:00  • Odpověz  •  To se mi líbí
Ahojky,to sice nemám,ale myslím,že to bude v pohodě.Já bych to zkusila,myslím,že se tomu nic nestane :wink:
14. zář 2008 ve 12:58  • Odpověz  •  To se mi líbí
to jsem jeste nezkousela,ale zkus to zamrazit a az to rozmrazis tak to okostuj a uvidis jestli to bude jedli... :wink:
14. zář 2008 ve 13:22  • Odpověz  •  To se mi líbí
v klidu ji zamraž, dělám to běžně, po rozmražení je chuť stejná :wink:
14. zář 2008 ve 13:25  •  1 dítě  • Odpověz  •  To se mi líbí
autor
Tak prima, zkusím to. díky!
14. zář 2008 ve 13:29  • Odpověz  •  To se mi líbí
lenkaha: ahoj. já bych to nemrazila. před rokem jsem dělala kurz v zahraničí na výživu a tam nám doslova zakazovali zmrazit rýži. ani ohřívat by se neměla.
15. zář 2008 v 11:50  • Odpověz  •  To se mi líbí
Já když pro malou navařím maso-zeleninu do skleniček dopředu, tak to zamrazím. A kolikrát je v tom přidaná rýže (i těstoviny, brambory...cokoliv)...Proč ne? To jsem neslyšela, že by se to nemohlo...
....Je jasné, že jako každá potravina zmražením a ohřátím to nějaké živiny ztratí, ale nic tragického, že bys to pak malému nemohla dát se s tím nestane...
15. zář 2008 ve 12:37  • Odpověz  •  To se mi líbí
Také normálně mrazím udělané skleničky, jak píše kalo, a rýže je v pohodě, chutná stejně. Jediné, co nemrazím ve skleničkách, je brambor, ten chutná nějak podivně. Celkově se brambory mrazit nemají. :wink:
15. zář 2008 ve 12:41  • Odpověz  •  To se mi líbí
kalo: bohužel si nepamatuju důvod, proč by se to tak nemohlo dělat - asi jsem byla vzorna studentka kurzu :confounded: ale taky jsem byla překvapená, proto jsem si to zapamatovala...
15. zář 2008 ve 13:11  • Odpověz  •  To se mi líbí
Kopcik: je to možné...já slyšela, že se třeba "NESMÍ" mrazit ani nic z mouky /konkrétně pečivo/...nevím proč, ale jediný důvod mě napadá, že se tím změní složení potraviny....
15. zář 2008 ve 13:22  • Odpověz  •  To se mi líbí
my mrazíme pečivo a chutná po rozmrazení stejně :slight_smile:
15. zář 2008 ve 13:28  • Odpověz  •  To se mi líbí
autor
O bramborách vím, že po rozmražení jsou bleee :stuck_out_tongue_closed_eyes: Rýži zkusím a dám vědět.
16. zář 2008 v 11:00  • Odpověz  •  To se mi líbí
nemrazím ani pečivo ani nic, ale okolo mě to dělá spousta lidí...nic špatného na tom určitě není, ale já mám raději čerstvě uvařené :slight_smile: zamrazuji jen omáčky-občas
16. zář 2008 ve 13:30  • Odpověz  •  To se mi líbí
podle mě jde zmrazit úplně všechno, ale jsou různé doby uchování.
17. zář 2008 ve 21:21  • Odpověz  •  To se mi líbí
autor
Hlásím, že rýže po rozmrazení je úplně normální. Jak chuťově, tak vzhledově. :slight_smile:
18. zář 2008 ve 12:41  • Odpověz  •  To se mi líbí
Tvůj příspěvek