Zamražení rýže. Máte zkušenost?

Ahoj, dnes jsem to neodhadla a uvařila jsem malýmu velký množství rýže. Chci se zeptat, jestli některá z vás nemá zkušenost se zamražením rýže. děkuju.
kijonkova.k
14. zář 2008
Ahojky,to sice nemám,ale myslím,že to bude v pohodě.Já bych to zkusila,myslím,že se tomu nic nestane 😉
janulle22
14. zář 2008
to jsem jeste nezkousela,ale zkus to zamrazit a az to rozmrazis tak to okostuj a uvidis jestli to bude jedli... 😉
lendy1
14. zář 2008
v klidu ji zamraž, dělám to běžně, po rozmražení je chuť stejná 😉
lenkahaautor
14. zář 2008
Tak prima, zkusím to. díky!
kopcik
15. zář 2008
lenkaha: ahoj. já bych to nemrazila. před rokem jsem dělala kurz v zahraničí na výživu a tam nám doslova zakazovali zmrazit rýži. ani ohřívat by se neměla.
kalo
15. zář 2008
Já když pro malou navařím maso-zeleninu do skleniček dopředu, tak to zamrazím. A kolikrát je v tom přidaná rýže (i těstoviny, brambory...cokoliv)...Proč ne? To jsem neslyšela, že by se to nemohlo...
....Je jasné, že jako každá potravina zmražením a ohřátím to nějaké živiny ztratí, ale nic tragického, že bys to pak malému nemohla dát se s tím nestane...
llucinka
15. zář 2008
Také normálně mrazím udělané skleničky, jak píše kalo, a rýže je v pohodě, chutná stejně. Jediné, co nemrazím ve skleničkách, je brambor, ten chutná nějak podivně. Celkově se brambory mrazit nemají. 😉
kopcik
15. zář 2008
kalo: bohužel si nepamatuju důvod, proč by se to tak nemohlo dělat - asi jsem byla vzorna studentka kurzu :-S ale taky jsem byla překvapená, proto jsem si to zapamatovala...
kalo
15. zář 2008
Kopcik: je to možné...já slyšela, že se třeba "NESMÍ" mrazit ani nic z mouky /konkrétně pečivo/...nevím proč, ale jediný důvod mě napadá, že se tím změní složení potraviny....
kacka.va
15. zář 2008
my mrazíme pečivo a chutná po rozmrazení stejně 🙂
lenkahaautor
16. zář 2008
O bramborách vím, že po rozmražení jsou bleee :-p Rýži zkusím a dám vědět.
petule.h
16. zář 2008
nemrazím ani pečivo ani nic, ale okolo mě to dělá spousta lidí...nic špatného na tom určitě není, ale já mám raději čerstvě uvařené 🙂 zamrazuji jen omáčky-občas
reruna
17. zář 2008
podle mě jde zmrazit úplně všechno, ale jsou různé doby uchování.
lenkahaautor
18. zář 2008
Hlásím, že rýže po rozmrazení je úplně normální. Jak chuťově, tak vzhledově. 🙂

Začni psát odpověď...

Odešli