Zamražení vajíček. Máte tip na kliniku, lékaře, apod.?
Ahoj holky,
za pár měsíců mi bude třicet a partnera zatím nemám. Bojím se, aby mi neujel vlak s mateřstvím, miminko bych si jednou moc přála. Zvažuju proto zamražení vajíček. Něco jsem se o tom dočetla, ale ráda bych znala zkušenost i někoho, kdo si tím opravdu prošel. Máte tip na kliniku Praha/Ústecký kraj, nebo třeba i přímo dobrou zkušenost s nějakým doktorem/doktorkou? Jak to cca probíhá? Má léčba nějaké vedlejší účinky při hormonální stimulaci? A jak to vychází cenově? Našla jsem někde informaci, že nemusí jeden odběr stačit.
Moc děkuju za každou zkušenost.
Ahoj, já jsem to absolvovala loni právě kvůli tomu, že jsem byla v podobné situaci – děti jsem chtěla, ale správného partnera jsem ještě neměla. Nakonec jsem byla v Pronatalu a za sebe můžu opravdu doporučit.
Nejdřív jsem šla na konzultaci a vyšetření, podle výsledků mi nastavili hormonální stimulaci. Injekce jsem si píchala sama asi 10 dní, pak jsem chodila na kontroly ultrazvukem a následoval odběr v krátké narkóze. Samotný zákrok byl rychlý a za pár hodin jsem šla domů. Po odběru mě jen pár dní pobolívalo břicho a cítila jsem se nafouklá, ale nic, co by se nedalo zvládnout.
Co se týče ceny, já platila kolem 35 tisíc za samotný social freezing, k tomu je potřeba připočítat stimulační léky. Taky mě předem upozornili, že jeden odběr nemusí stačit – záleží hlavně na tom, kolik kvalitních vajíček se podaří získat. U někoho je jeden cyklus dostatečný, někdo jde na odběr dvakrát, aby měl větší rezervu do budoucna. To mi přišlo fér, že mi nic neslibovali a všechno vysvětlili.
Za mě byl největší plus přístup lékařů a sester, všechno se mnou trpělivě probrali a cítila jsem se v dobrých rukou. I kdybych ta vajíčka nakonec nikdy nepotřebovala, mám klid v hlavě, že jsem si tu možnost do budoucna nechala otevřenou. 😊
Ahoj, já jsem to absolvovala loni právě kvůli tomu, že jsem byla v podobné situaci – děti jsem chtěla, ale správného partnera jsem ještě neměla. Nakonec jsem byla v Pronatalu a za sebe můžu opravdu doporučit.
Nejdřív jsem šla na konzultaci a vyšetření, podle výsledků mi nastavili hormonální stimulaci. Injekce jsem si píchala sama asi 10 dní, pak jsem chodila na kontroly ultrazvukem a následoval odběr v krátké narkóze. Samotný zákrok byl rychlý a za pár hodin jsem šla domů. Po odběru mě jen pár dní pobolívalo břicho a cítila jsem se nafouklá, ale nic, co by se nedalo zvládnout.
Co se týče ceny, já platila kolem 35 tisíc za samotný social freezing, k tomu je potřeba připočítat stimulační léky. Taky mě předem upozornili, že jeden odběr nemusí stačit – záleží hlavně na tom, kolik kvalitních vajíček se podaří získat. U někoho je jeden cyklus dostatečný, někdo jde na odběr dvakrát, aby měl větší rezervu do budoucna. To mi přišlo fér, že mi nic neslibovali a všechno vysvětlili.
Za mě byl největší plus přístup lékařů a sester, všechno se mnou trpělivě probrali a cítila jsem se v dobrých rukou. I kdybych ta vajíčka nakonec nikdy nepotřebovala, mám klid v hlavě, že jsem si tu možnost do budoucna nechala otevřenou. 😊
@alenakubi jsem nejaka zmatena, kdyz jsi loni byla spokojena v Pronatalu na mrazení vajicek, proc se v teto diskuzi z 1.cervna https://www.modrykonik.cz/forum/asistovana-reprodukce/ktere-centrum-asistovane-reprodukce-v-ostrave-doporucujete/ ptas, kam mas jit na ivf po skoro rocnim neúspěšnem snazeni s přítelem, protoze se v tech klinikach vubec nevyznas, a nechavas si radit zase Pronatal? Rafinovane promo Pronatalu?
Lepší je zantazit embrya protože jsou odolnější při rozmrazování než vajíčka. To mi řekli přímo na kkinice.

Hormonální stimulace má velké vedlejší účinky, bylo by dobré si o tom zjistit co nejvíc...