Zklamání z chování souseda.

9. srp 2020

Chtela bych se vypovidat a najit nazor jinych zen na situaci. Meli jsme souseda, byl na nas hrozne hodny, detem nosil darecky, bonbony, s moji mamkou se kamaradil - vicemene se ji teda dvoril - ona to teda neopetovala, ale kamaradili se. Celkove to byl takovej milej dedecek. Dum prodal, koupila ho pomerne mlada zenska s desetiletym ditetem. Najednou koukam, nas ex soused k nim jezdi na vikendy a prespava v zahradnim domku. Seznamili se pri prodeji. Zahral na ni osameleho dedecka, ktery ted musi bydlet v byte. Nas ignoruje, deti se ptaj, proc uz nedostavaj darky a bombony🙄 Mama mi rekla, ze meli jet spolu na dovcu a ze ji tyden pred tom rekl, ze s ni nepojede, at si najde nahradu a je na ni od te doby neprijemnej. Ja se poptala znamych a vsichni me rekli, ze je to falesnej clovek, co byl na zesnulou manzelku hrozne zlej. Sousedka je mila zenska. Ted me rekla mimo reci, ze za nim jedou s ditetem na vikend. Me by to nenapadlo, pac je mezi nima asi 40 let vekovej rozdil. Myslela jsem, ze ty vikendy jsou z jeji strany charita. Uplne jsem premyslela, ze bych ji varovala. Ale.ze jo, je dospela, nechci si delt zle. Co byste delaly.vy? Krome tedy uplneho ignore... Jinak se sousedkpu se hodne bavime,.

sudylichozrout
9. srp 2020

Hele a neni to takhle nahodou strycek pedo?

editah222
10. srp 2020

A co chceš sousedce říct? Před čím ji chceš varovat? Že vám pán nosi čokoládky a dárečky a od doby co tam bydlí ona je nenosí? Nebo že se kamarádil s maminkou a už nekamarádí?

@sudylichozrout A to se pozná podle toho, že se dává dětem sousedů dárečky? No tak to doufám, že nejsem v ulici za uchyla 🙂

Já bych snad ty anonymní diskze zakázala, jedna divnější než druhá ;)

orisek56
10. srp 2020

Tak to bych tě chtěla vidět u nás v naší specifický vesnici, kde je v podstatě každý specifický a blázen a když to neku vyprávím tak mi nevěří. To by ses uspuzila řešením okolních sousedů. Vykašli se na to. Neres to, není to už tvoje věc. X lidí je falešných, co pozoruji tak v podstatě každý, do koho bych to nerekla. Tohle si musí vyřídit sousedka a přijít so na to. Jako si na toho našeho nového hajzlika vedle nás přichází ostatní a teď se diví.

drakenn
10. srp 2020

Ježíš, tak si děda našel novou rodinu. Ono pro starého člověka není žádná sranda vystěhovat se z domova, kde prožil kolikrát celý život.
Nevím, proč vás ignoruje, to by mě asi také zamrzlo. Ale proc mu to neprat? Na mě to působí, že normálně lidský žárlíš. Ale škodit dědovi jakýmsi varováním je dětinské! Neudělala bych to

pavlinar
10. srp 2020

Donaset bych na nej nesla. Ale pokud se hodne bavite, muzes to pri vhodne prilezitosti nadhodit. Pokud se normalne bavite o jinych vecech, treba o jinych spolecnych znamych.. tak proc ne i o dedovi

crutela
10. srp 2020

Já nevím proč, ale já bych si proste nepustila k tělu a hlavně ke svým dětem někoho cizího. Proste nejsem tolik sdílná, co se soukromí týče.
Nedokážu si představit mít v bytě nějakýho dědka, navíc je to celý dost ujetý a divný.

journals
10. srp 2020

A neni lepsi se do toho vubec neplest, kdyz se te to ani trochu netyka?

merope
10. srp 2020

Pokud se se sousedkou bavíš nějak blíže, tak bych to někdy mezi řečí zmínila, že dřív chodil k vám a je ti líto, že teď už nechodí, že se po něm děti ptají.

kmarie81
10. srp 2020

hele nechci se tě - Vas nějak dotknout, ale dokud ho vodila za nos tvoje máma, tak dárečky a dobrůtky od něj byly dobrý a ted když se třeba pokouší o jinej vztah - třeba i oboustranej - tak na něj chceš kydat hnuj --- možná byste se s maminkou měli taky trochu zamyslet nad sebou - udělat z někoho před lidma pedofila je hrozně lehký, ale tomu člověku to může zničit život.

autor
10. srp 2020

@kmarie81 Tak to ze by byl pedofil me opravdu nenapadlo. To jsem preci nepsala. Uz jsem asi byla unavena, takze zkusim vysvetlit znovu. Souseda jsme se tak trochu ujali z litosti, zemrela mu pred dvema roky zena a porad byl doma sam - chodil si s nama povidat prez plot, jak se citi opustenej, vypravel nam, jak si hleda novou partnerku a jak se kazda nakonec projevi jako desna mrcha, nebo se nejak nevhodne chova ve spolecnosti. Ani ja ani mamka jsme o nej nemeli zajem o chlapa a nikdy jsme mu nic takoveho nedavali najevo - ja jsem vdana a mamka nikoho nechce. S mamkoi se domluvili na laznich, protoze ji rekl, ze nema s kym jet. Proste se stal rodinny pritelem. Domek chtel prodat, protoze uz na praco na zahrade a peci o domek nema silu, ted tam maka na zahrade jak blazen a tvrdi spusedce, co vsechno umi, jak tam poresil strom, aby nespadl - pritom ja vim, ze to zabezpecene neni. Buh vi, co ji nabulikoval. Me zarazilo to z cistajasna pretrzeni vztahu, na mamu je neprijemnej. Kdybyste ho znaly, tak proste jste taky v soku jak se premilej dedecek zmenil. Takze jsme se poptali v okoli a dozvedeli se, jakej doopravdy je. Ze to je pam herec, ktery je premily jen kdyz neco potrebuje. Na zesnulou manzelku byl vyslovene hnusnej. Me to docela vydesilo, protoze se mi nikdy nestalo, ze bych takhle nekoho neprokoukla, proste to bylo cele na nas divadlo zrejme, ve chvili kdy pochopil, ze mamku opravdu nedostane, tak se ukazal v prave svetle. A ted to stejne divadlo hraje na sousedku, ktera je sympaticka, v mem veku, evidentne osamela, rozumime si - je to i z jeji strany, evidentne se chce pratelit - navstevujeme se. Mezi nima 40 let rozdil. Uplne to vidim, jak na ni delal ty psi oci jako na nas, ze ted bude muset bejt zavrenej v byte, ona ho teda pozvala at k nim na vikendy jezdi a on postupne se ji vtira a vtira. On to proste umi. Nakonec ji presvedci a zacne si s nim. A ted ja mezo tim, neco ji naznacit, jakej opravdu je, nenaznacit. Ve vsi se ji vsichnu smejou, ze je padla na hlavu, chodej spolu do hospody, tak probiha zase to divadylko. Ona o nem mluvi tak, ze evidentne proste nic netusim Navic se opet nase deti se kamaradej, proste je to pro me takova blba situace. Moje vec to je, protoze vlastne skrejvam neco pred clovekem, ktery me duveruje a sveruje se mi. A mozna, ze ji to pak bude mrzet, az zjisti, jakej doopravdy je. Nadruhou stranu si rikam, ze je dospela a my jsme se bohuzel poznaly az pote, co mu nabidla ty vikendy a zacaly kolem sebe nejak krouzit, takze sobecky nechci riskovat svuj klid a proste ji v tom necham se vymachat. Proste mam ze situace blbej pocit, hledala jsem nejakej druhej nazor. Anonymne to pisu, protoze tu mam profil s fotkou, mistem bydliste a tak.

pabka
10. srp 2020

Třeba se také jen přátelí nebo jsi si jistá, ze tam vzniká něco víc než jen přátelsky vztah?

autor
10. srp 2020

Jakoze ona na to prijde, jakej je. Ale projde si zbytecne necim osklivym. Nadruhou stranu, kdyz ji to reknu, tak ohrozim nase vztahy a to se me nechce.
@pabka Ja si prave myslim, ze v ni se to pere, jakoze je starej ale hodnej a ona osamela. On ji lze, ze pracuje (!!!), pritom my vime, ze podnik prodal a obcas tam jede na navstevu. No je to cely ulety.

zelenaesmolda
10. srp 2020

Ja bych ji to asi rekla,at si s tim pak nalozi po svem.Pan je asi dost slusny manipulator.

orisek56
10. srp 2020

To ale není nic výjimečného. My tu máme něco horšího než resis ty, mnohem horšího a já pochopila, že si tím nemá smysl trhat triko. Ve výsledku ty si tím budeš cuchat nervy a proti tobě se to potom otočí jako bumerang. Jestli chceš klid neřeš to, jestli chceš rošádu res to. Ostatně dospěla jsi stejně jako sousedka, která si ho připustila k tělu taky dobrovolně. Já tu mám celou řadu manipulátoru z nichz nejvíc vyniká právě ten vedle nás. A protože jsem udělala podobnou kravinu, co se chystal udělat teď ty, jen tam jsou úplně jiné okolnosti ale princip stejný, snažila jsem se varovat, tak se to otočilo proti mě a ještě se spolu spolcili. Takže nas....at. Proto na to dlažbu. Kdepak, nechat být, neřešit. ... Manipulátor stejně vždycky časem masku shodí, to mám osvědčený.

autor
10. srp 2020

@orisek56 Aha, no máš pravdu. Lidi ti spíš odpustej nezájem, než zájem, o který nestojí. Jo a máš pravdu, je to manipulátor.

izz76
10. srp 2020

Ta sousedka je asi taky trochu divná ne.. Určitě bych si tak koupila dům v podstatě i s dětkem a jezdila s ním na vikendy😲 Buď ráda, ze jste si ho zbavily, kdoví co by z něj vyklubalo. Každopádně sousedcé bych nic neřekla, na to si musí každý přijít sám.

autor
10. srp 2020

@izz76 No to my jsme. Tedy, az ted, kdyz vime, jaky je. Me prijde osamela. Je sama s ditetem. Docela ji chapu, chce spolecnost. Kazdopadne divny to je.

orisek56
10. srp 2020

Hlavně se nedivej starým dedkum do očí. Pac voní vidí smrt, tak chtěj mlsat mladší a mladší.... Věř mi dítě drahe, já procestovala celej svět..... Tak nějak to rikala Růžičková ve Vlaku dětství a naděje.

autor
10. srp 2020

@orisek56 No, ja bych i rekla, ze ho asi ani zadna babka uz nechtela. Treba moje mama.mi tehdy rekla, i kdyz je jen o deset let mladsi nez on, ze co by s nim delala, ze je to akorat kavarensky povalec, ktery na baraku ani na zahrade neumi nic udelat a na sladke recicky ve svem veku uz nikoho nepotrebuje - ma vnoucata. A o tom to asi je, babky uz takove chlapa nepotrebuji, tak se vratil do vod, kde pry lovil vzdy - osamele matky samozivitelky s malymi detmi.

kmarie81
11. srp 2020

Je to jenom jejich věc, tak se jim do toho neplet, třeba jim to vyjde a nebo nevyjde, to je na nich. Já tam pořád cítím to samé a to, ze ti nevadilo jak je neschopnej a kdovyjak hroznej dokud byl hodnej na vás, ale až teď, když se snaží jinde. Co kdybyste mu jeho milé chování vůči vám teď oplatili tím, že mu nesobecky budete přát štěstí jinde.

victress
11. srp 2020

absolutně bych se do toho nepletla, sousedka ti nejspíš neuvěří, musí se spálit sama a ty budeš jen za špatnou, nepřející.....atd. navíc se tě to vůbec netýká, sousedé jsou dospělí, svéprávní lidé, nestarej se o ně, kdyby sousedka chtěla a zeptala se tě na tvůj názor na exsouseda, tak prosím, to bys jí mohla říct, co si o něm myslíš, ale radím ti dobře, NECH TO BEJT!!!!

autor
11. srp 2020

@kmarie81 No on se k nam ale mile uz nechova, byla to manipulace, chtel u nas asi bydlet, az barak proda🙂 Nastesti se naslo mladsi zbozi. Uprimne jsem rada, ze ho mamka odmitla, ja ji ho i doporucovala, aby nebyla sama a prisel mi fajn. Holt ma lepsi cuch na lidi nez ja. To ze nic neumi me opravdu nevadilo, proc taky...

marcicek84
11. srp 2020

Asi bych to udělala jinak, te sousedla bych sem tam něco o něm řekla. Třeba jo, on u nás taky byl 2 roky pečený vyřený, než ho mamka odmítla. Asi se s tím nesmířil. Nebo, že jenom přemýšlíš, jestli mu není blbé obtěžovat další, když svůj dům prodal a de facto je v něm opět nastěhovaný, že bys to asi netolerovala, že jako jednou za čas, ale jinak asi ne, i když umí být tak milý, když chce.Pak zase něco o tom, jak na něj lidi nadávali, že se umí přetvářet, že jste tomu nevěřily s mamkou a teď když u vás byl denně vás skoro nepozdraví, že na tom asi něco bude. Ale jen tak mimo řeč jako varování a jinak bych se nevyjadřovala. Otevřeně bez tázání bych to ale neotvírala a nechala to na té sousedce, snad je taky dospělá a má rozum...

kmarie81
12. srp 2020

promin, ale kdyby ten člověk byl takový manipulant, jak tu píšeš, tak jedna z prvních věcí, kterou by udělal, je že by naopak on očernil vás u vaší nový sousedky, tak že by s vámi vůbec nemluvila (mimochodem přesně to chceš udělat ty jemu, protože už z něj nic nemáte - aspon tak to na mě působí). Jsi dospělá ženská, ospravednovat si to tady na netu, je spíš dětinský než cokoli jinýho a argumentovat tím, že je sousedka osamělá a ty jí chceš pomoc - jako s čím, že se kolem ní motá starej chlap, kterej je na ní hodnej (stejně jako byl na vás, ale už není). Nemyslím si, že jí využívá, už jen z toho jak píšeš, že pozval on na víkend k sobě i je, nejenom že on vegetí u nich - je to za mě prostě vzájemná podpora, at už jsou jejich city a umysly jakýkoli. Ty jen za plotem tiše závidíš a spřádáš plány jek jim to překazit a jak ho potrestat za to, že už nic nenosí k vám. taky mám v okolí takovou hysterku a asi proto se vždycky tak naježím, když čtu podobný příbehy...

knuffel
12. srp 2020

Sousedce se do toho nepleť ani náhodou, ber jako fakt to, že odešel z vašeho života, se sousedkou máš dovré vztahy, takže až se spálí, polituj ji. Teď by se to obrátilo proti tobě, prostě to nech plynout.

xxx3d
12. srp 2020

Řekni jí to. Jak s tím naloží je potom už na ní.

knuffel
12. srp 2020

@xxx3d Jako co jí má vykládat? Co se má montovat do cizích vztahů? Jak s tím asi sousedka naloží? Akorát si z toho vezme, že má za sousedku nepřející pomlouvačnou drbnu. To jsou nápady. Kdyby se lidi radši starali o svoje...

xxx3d
12. srp 2020

@knuffel autorka se ptala, vzala jsem v úvahu všechno co napsala, včetně dodatečných reakcí, kdyby to byla ženská, která bydlí někde dál, asi bych neradila jí to říct, ale vzhledem k tomu, že je to přímá sousedka, a vzhledem k tomu, jak to vnímá autorka, tak bych jí to řekla, jak s tou informací naloží, je přece už na ní, nebude jí říkat, ať ukončí vztahy s někým, jen jí o tom někom řekne vlastní zkušenost.

knuffel
12. srp 2020

@xxx3d Já nevím, pořád mi to jde proti srsti, montovat se někomu cizímu do života. Je to jen její pohled na svět, a když o někom mluvíš nehezky, vypadáš jako hnusná drbna ty.

xxx3d
12. srp 2020

@knuffel když to vezmu z pohledu autorky, tak... je to holka co se s dítětem přestěhovala někam, kde nikoho nezná, bavíme se spolu, svěřujeme se mi, naše děti se kamarádí a náhodou se k ní má mile někdo, s kým nemám dobrou zkušenost, řekla bych jí svou zkušenost, třeba ona bude mít jinou, ale kdyby ne, nebudu si připadat jako idiot, že jsem jí o něm neřekla, když se to "nabízelo", takhle to beru já.