Zkušenost s manipulací reality show. Jak zvládnout kritiku?
Krásný dobrý večer,
nedá mi to spát asi se potřebuji jen někde vykecat... Dostala jsem do TV a horší ponížení jsem nikdy nezažila...
Lidi soudí jen co vidí v TV, ale nikdo nemůže soudit přece když neví co se událo při natáčení než to bylo sestříhaný podle toho jak se jim to hodí...
Cítím se na dně, protože díky tomu vypadám přesně naopak než jaká doopravdy jsem... Asi bych se mohla víc rozepsat, ale na to momentálně není síla... V životě mě takhle na dno dokázali dostat dvě věci. 1. když mi zemřela maminka a 2. natáčecí týden, kdy musíte dělat vše jak si přeje režisér a štáb a teď následné odvysílá po sestříhání ( nechali tam veškeré negativní věci, a to pozitivní co se stalo tam není)...
Kdybych se mohla víc rozkecat možná by se mi i ulevilo, jenže nejspíš se bojím že dostanu stejnou bídu jako na netu...
Pozitivní není tak "wow" jako to negativní, tak to holt u podobných pořadů je.
@anonym_autor mluvila jsi o natacecim tydnu, takze reality? Ted uz s tim uplne moc nenadelas, jak psaly holky vyse, ty co te znaji a maji te radi nad tim mavnou rukou. A hejtum se venujou jenom totalni bezmozci , a ty ti muzou být vis kde....
@anonym_autor A kde jsi byla? V nějakém pořadu? To víš, pro sledovanost udělají cokoliv. Vždycky je to tak,aby to lidi bavilo klidně i na úkor účinkujíciho. Každopádně si myslím, že časem odezní, tak jako všechno. Hele, když nejde o život, jde o prd. A tvojí blízcí určitě vědí jaká doopravdy jsi.
@marketa1218 jenom pro ilustraci kam jsou nekteri "tvurci" ochotni zajit. Vymena manzelek je totalni dno
https://www.novinky.cz/clanek/krimi-reziser-vym...
@marketa1218 jenom pro ilustraci kam jsou nekteri "tvurci" ochotni zajit. Vymena manzelek je totalni dno
https://www.novinky.cz/clanek/krimi-reziser-vym...
@odula Já myslela, že ho osvobodili, že nic nenašli. Tohle v textu je fakt hustý, že na něj režisér až takto tlačil. A je to teda taky pěkně hnusný a snad si už dají pozor.
Každý, kdo jde do jakékoliv reality show, včetně Prostřena, musí předem zvážit, zda mu to za to stojí, protože cíl takových show je jasný a ne, není to ukazovat "pohodindu" mezi soutěžícími...
Každý, kdo jde do jakékoliv reality show, včetně Prostřena, musí předem zvážit, zda mu to za to stojí, protože cíl takových show je jasný a ne, není to ukazovat "pohodindu" mezi soutěžícími...
@miryp je to tak. Ale tak drsna manipulace je pres caru. Není to eticky. ( proto taky ten reziser neodesel bez trestu). A nedelam so iluze, ze se to nedeje dal. Hele tyhle reality jsou zumpa. Smutny je, ze jsou tak konzumovany. A nekdo fo toho muze jit s naivni predstavou ze si vydela a vyjde z toho ok, protoze prece on/ona neni zadny psycho. ... mno. Je to drsny
@miryp je to tak. Ale tak drsna manipulace je pres caru. Není to eticky. ( proto taky ten reziser neodesel bez trestu). A nedelam so iluze, ze se to nedeje dal. Hele tyhle reality jsou zumpa. Smutny je, ze jsou tak konzumovany. A nekdo fo toho muze jit s naivni predstavou ze si vydela a vyjde z toho ok, protoze prece on/ona neni zadny psycho. ... mno. Je to drsny
@odula hele, jestli lidem neotevřela oči tebou uvedená kauza, tak už fakt nevím, co víc by potřebovali, aby pochopili, jakou cenu zaplatí za to, že do něčeho takového vlezou... Každopádně já se domnívám, že autorka vlezla "jen" do Prostřena a vyšla z toho jako kritizující pipina. No a upřímně - může štáb sestříhat něco, co z tebe nevypadne? Nemůže. Takže pokud nadměrně kritizovala, musela počítat s tím, že to tam prostě bude hrát prim, protože o tom ta show je...
@odula hele, jestli lidem neotevřela oči tebou uvedená kauza, tak už fakt nevím, co víc by potřebovali, aby pochopili, jakou cenu zaplatí za to, že do něčeho takového vlezou... Každopádně já se domnívám, že autorka vlezla "jen" do Prostřena a vyšla z toho jako kritizující pipina. No a upřímně - může štáb sestříhat něco, co z tebe nevypadne? Nemůže. Takže pokud nadměrně kritizovala, musela počítat s tím, že to tam prostě bude hrát prim, protože o tom ta show je...
@miryp To nemuze, ale ver mi, ze kdyz te tyden sleduje kamera, muzou z tebe sestrihat kompletniho idiota, i kdyz jsi normalni a ani bereknes nic blbeho. Staci prehodit kontext, ukousnout kousky vet a spojit jine vety k sobe a jsi doma. Je vazne jednoduche.
@miryp ty jo, ja dělám edity a neverila bys jak se da zkreslit/zmenit realita. Treba mohla kritizovat, ale uplne v jinym kontextu, odpoved na otazku, vypraveni o uplne jiny situaci, you name it. Takze jo, "neco" asi rekla, ale edit z toho muze udelat kompletne jinou story.
@miryp jinak - dokud budou na takovyhle sh*ty lidi koukat, tak se budou tocit. Je to smutny, ale co to rika o konzumentech - spis nez o ucinkujicich ...
@miryp To nemuze, ale ver mi, ze kdyz te tyden sleduje kamera, muzou z tebe sestrihat kompletniho idiota, i kdyz jsi normalni a ani bereknes nic blbeho. Staci prehodit kontext, ukousnout kousky vet a spojit jine vety k sobe a jsi doma. Je vazne jednoduche.
@ai30 Tak ona spousta účastníků má i dopředu daný scénář, co smí a nesmí, co říkat a dostanou určitou roli. Kvůli sledovanosti cokoli.
@ai30 @odula já věřím tomu, že se ten střih různě ohýbá, o tom žádná, ale zrovna u Prostřena si nemyslím, že by jednou větou pokryli celý týden. Ale třeba jsem naivní...
Jinak souhlasím s tím, že značný podíl na tom, že se v takových projektech pokračuje, mají sledující... Ale ať tak či onak, platí to, co už jsem psala. Dnes už se prostě ví, s jakou politikou se tyto věci natáčí a marně hledám důvody, proč to těm lidem stojí za to...
No jo, Nova/Prima vi, kdo je jeho divak, a tomu jde na ruku. Takze z kazdeho udelat idiota, aby se ti na sedacce citi lepe. Nebo vyvolat hadky protoze to lidi bavi. Nic neni zadarmo, ani 100000 ve Vymene manzelek napr.
To je hrozny. Ale prezene se to. Normalni lidi budou chapat, ze co vidi v TV je vzdycky treba brat s rezervou 🫂 Kdybys se z toho potrebovala vypovidat uplne anonymne, tak si lidi chvali ruzne linky duvery, kam zavolas a proberes svoji aktualni situaci.
Jinak stydet by se meli lidi, co takovehle porady produkuji, ne ti, co jsou nalakani a pouziti jako loutky v dramatu.
To je hrozny. Ale prezene se to. Normalni lidi budou chapat, ze co vidi v TV je vzdycky treba brat s rezervou 🫂 Kdybys se z toho potrebovala vypovidat uplne anonymne, tak si lidi chvali ruzne linky duvery, kam zavolas a proberes svoji aktualni situaci.
Jinak stydet by se meli lidi, co takovehle porady produkuji, ne ti, co jsou nalakani a pouziti jako loutky v dramatu.
@malytlustyhroch stydět by se měli všichni ti, kdo na takové pořady čumí... 🙄
Snad nejsi účastnice dokumentu, který teď běží v kinech🤔
Věřte tomu že kdyby to bylo jen že jsem něco hodně kritizovala tak je to ještě dobrý... Ale já se chovala normálně, k ostatním jsem byla milá neřekla jsem o nikom ani půl slova špatného.. vše jsem hodnotila férově.. a na oplátku jsem si vysloužila jen samou kritiku. Uznávám neměla jsem dobrý den a pokazilo se mi vše co šlo... A teď jen musím poslouchat že jsem šmudla, prase, nesamostatná... Co jsem řekla o sobě v TV nebylo co jsem řekla o manželovi je tam z toho všechno...
Věřte tomu že kdyby to bylo jen že jsem něco hodně kritizovala tak je to ještě dobrý... Ale já se chovala normálně, k ostatním jsem byla milá neřekla jsem o nikom ani půl slova špatného.. vše jsem hodnotila férově.. a na oplátku jsem si vysloužila jen samou kritiku. Uznávám neměla jsem dobrý den a pokazilo se mi vše co šlo... A teď jen musím poslouchat že jsem šmudla, prase, nesamostatná... Co jsem řekla o sobě v TV nebylo co jsem řekla o manželovi je tam z toho všechno...
@anonym_autor a manzel to snasi jak? Ten ma nahled na to, jak dokaze kouzlit strih a nervozita? Chapu, ze je to ted pro tebe, pro nej, pro deti blby... a ze ti bude chvilku trvat to vydejchat. Na druhou stranu nenechala ses zmanipulovat k tomu poslat nekomu amatersky p orno, ani pujcit svarnemu lekari z pensilvanie pul milionu... A za me teda vzdycky lepsi byt za nesamostatnou a spindiru nez za arogantni, zlou nebo pokryteckou, takze i z toho si vybruslila dobre, kdyz to dopadlo, jak pises. Svoje okoli aspon muzes poucit, jak to v takovym prumyslu chodi.
@anonym_autor pak ale vůbec nechápu, proč to řešíš - ty máš svědomí čisté a celé je to o tom, že sledující vykřikující někde v diskuzích ti dávají čočku za to, že jsi nezvládla pod tíhou kamery a trémy uvařit. A víš co? Většina z nich v takové situaci nikdy nebyla a velká část z nich by se z toho posrala úplně stejně. Když už jsi neodhadla svou náturu a nedokázala jsi domyslet důsledky účasti, je teď nejlepší prostě vypnout internet a nic z toho nečíst. Za pár dní po tobě neštěkne pes. A hlavně si nenech vsugerovat, že to o tobě cokoliv vypovídá, nevypovídá, max ti to ukazuje nějaké tvé limity v reakci na stres, nic víc...
Rada je jenom jedna, nelézt vůbec do tv a je klid..ostatně je to známé, že je to pro lidi a v tv s tebou manipulují, takže přesto nechápu, proč si tam lezla.Teď už s tím nic neuděláš a musíš počkat, až ta vlna odezní a lidi zapomenou nebo spíše až bude další duše, co vlezla do tv..
Nejlepsi co muzes udelat je odinstalovat FB, nechodit na Seznam a uvudis jak to bude kazdym dnem lepe a lepe. Hlavne nic necist,nedivat se.
@anonym_autor prostřeno😂, tak s tím jsi mohla počítat, šla jsi tam nejspíš kvůli zisku. Předpokládám, že pořad jsi sledovala a tak tě mohlo napadnout, že ta dramata se tam musí vymyslet, ostatně jako ve všech reality show
@anonym_autor a kde tu kritiku čteš/posloucháš? Od cizích na FB nebo od někoho ze svého okolí?
Jinak je to těžké, ale přejde to.
@anonym_autor no hlavně nečti žádné komentáře na netu,lidi kritizují kde co... A časem si na to nikdo nevzpomene....
Manžel stojí za mnou a brání mě. Hlavně říká že můžu odejít se vztyčenou hlavou protože jsem hodnotila poctivě a nejela kritiku...
Jenže já se díky těm hnusům bojím teď i jen vyjít ven. Bojím se lidí že na mě budou ukazovat a tak.
Moje blízké okolí stojí za mnou protože mě znají a vím jaká jsem. Že šmudla nejsem, že nesmrdím a že skvěle vařím a peču
Manžel stojí za mnou a brání mě. Hlavně říká že můžu odejít se vztyčenou hlavou protože jsem hodnotila poctivě a nejela kritiku...
Jenže já se díky těm hnusům bojím teď i jen vyjít ven. Bojím se lidí že na mě budou ukazovat a tak.
Moje blízké okolí stojí za mnou protože mě znají a vím jaká jsem. Že šmudla nejsem, že nesmrdím a že skvěle vařím a peču
@anonym_autor Hele lidi zapomenou, neboj. Hodne rychle ;)

@anonym_autor A kde jsi byla? V nějakém pořadu? To víš, pro sledovanost udělají cokoliv. Vždycky je to tak,aby to lidi bavilo klidně i na úkor účinkujíciho. Každopádně si myslím, že časem odezní, tak jako všechno. Hele, když nejde o život, jde o prd. A tvojí blízcí určitě vědí jaká doopravdy jsi.