icon

Zprávy o bojích v Charkově. Aktuálně a přehledně.

elencze
27. únor 2022

Pro obsáhlost komentářů a špatné načítání a zpětné dohledávání informací zakládám tuto diskuzi. Nově si budeme zprávy psát sem. Dle nových zpráv jsou Rusové v Charkově, kde probíhají boje v ulicích.

alamo
25. bře 2022

Trochu depky na vikend

https://www.youtube.com/watch?v=o7rIIwpcTrA

Prostor X rozhovor s Michaelem Romancovem o Rusku a jestli je tam mozna zmena ve spolecnosti.
Spoiler: 1% Rusu vlastni 75% veskereho ruskeho majetku, to 1% asi trochu pociti sankce, zbytek je zvykly na to, ze obycejnemu cloveku se v Rusku nikdy dobre nezilo, ted asi o neco hur, ale bude jim vtloukano, ze za to muze Zapad.

pratensis
25. bře 2022

Tenhle komentář se mi nečetl snadno... Přiznám se, že ze zatažení dalších zemí do války mám strach. Na druhou stranu, co když to tak nakonec stejně dopadne? Jako laik tohle nemám šanci posoudit, oni vlastně ani analytici a odborníci se neshodnou... Proč nemůžeme mít křišťálovou kouli?
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-k...

pratensis
25. bře 2022

@psya Aha, díky. Takže jako zdroj ukrajinský Insider... Tak uvidíme, jestli je to pravda, tak o tom brzy BBC a spol. referovat budou. Špatné by to věru nebylo (i když samozřejmě válku nikomu dalšímu nepřeju, ale Putin by měl co hasit a třeba už by to nedal).

lm_lm
25. bře 2022

@pratensis z toho mám velký strach, že se tam zatáhnou další země, respektivě NATO. Já nevím proč, ale mám pocit, že ten skřet i provokuje USA těmi výhrůžkami. Poslední dobou mám v sobě vnitřní neklid, takové pořád divné tušení 🤷‍♀️ Snad se pletu a doufám brzo v lepší situaci.

odula
25. bře 2022

@pratensis je uplne presne nevim, jestli to je nejakej win. Azerbaijan je spojenec Ruska, do Armenie utikaj lidi z Ruska po zacatku invaze, A+A se hadaj uz dlouho o nahorni karabach... nevim nevim jestli zrovna tahle destabilizace by se putina nejak vyrazne dotkla. Nekdo tam na twitteru pise, ze by bylo fajn, kdyby se "rozhorely vasne primo v ruske federaci". coz by sice fajn bylo, ale tohle asi neni ten pripad. Obe republiky sice byly soucasti sovetskyho svazu, ale nejsou soucasti rusky federace. Do Armenie navic utikaji Rusove kteri nesouhlasi s invazi. Jak je na tom azerbaijan nevim, ale jeho prezident mel tesne pred invazi nejakej dychanek s Putou. Jo a jeste aby toho nebylo malo, Azer je muslimskej, Armenie je tradicne krestanska. To je takovej bonus trochu k tem konfliktum. 😖 tohle vnimam spis jako spatnou zpravu.

pratensis
25. bře 2022

@lm_lm Já se taky bojím... Plus samozřejmě otázky, pokud to má přijít, tak jestli ne radši hned. Jakože by nebylo tolik dalších obětí (nebo těžko říct, snad...). Plus že by se třeba dalo zabránit té nejhorší eskalaci... Jenomže je to vabank a nikdo nemůže dopředu vědět... Je mi z toho úzko, ale snažím se si to nepřipouštět (se střídavými úspěchy), protože ovlivnit to nemůžu. 😕

pratensis
25. bře 2022

@odula Aha, díky za upřesnění, tak to jsem to zjevně pochopila špatně, bohužel. ☹️

odula
25. bře 2022

@lm_lm samozrejme ze provokuje. ja ten vnitrni neklid mam od 24.2 co jsem poprve slysela ze Rus napadl ukrajinu. A opravdu, nekecam. Ale mam pro tebe dobrou zpravu. Ma to vyvoj. Vnitrni neklid, panika, odmitani, smireni, nakonec hnev, kterej se projevuje tim, ze chces tomu kremelskymu skrckovi uz namlatit tu jeho skrecci prd*l vsim co je po ruce at to stoji co to stoji. Uvidime jak to pujde dal... 😎

odula
25. bře 2022

@pratensis ja nevim, taky to moc nesleduju. Treba jsem to spatne pochopila ja, nebo jsem to spatne vyhodnotila a treba to Putu opravdu muze destabilizovat. nevim.

pavelkamat
25. bře 2022

Mrkla jsem na ruské maminy - něco pro odlehčení 😎

pavelkamat
25. bře 2022

Také se tam samozřejmě řeší Žirinovskij. Nejdříve ho pochovali a teď už je zase oživen a postupuje vyšetření.

odula
25. bře 2022

@pratensis hele, nekdo jeste na twitteru pise, ze prej Armenii podporuje Rusko a Iran, Azer prej Turecko a Izrael? Tak ted uz v tom mam uplnej hokej. Ja jsem myslela naopak, ze Azer byl spis proruskej.. takze to je treba uplne jinak. jsem ted cetla Wiki o konfliktu o nahorni karabach a twe... no to je bordel toto. To uz moje hlava nepobere. No - nechame se prekvapit.

pratensis
25. bře 2022

@pavelkamat Jsem myslela, že je to chyba překladače a v nadpisu má být "rodily". To by snad dávalo smysl (s ohledem na nedostatek hyg. potřeb; populační vývoj Rusů nekomentuju 😃). A pak čtu v textu "na čerstvém vzduchu". Haha, takže žádná chyba, pan politik je dobře mimo.

mary.jane
25. bře 2022

@pratensis si to asi spletl s vlozkama do bot 😂😂😂🤦‍♀️

pratensis
25. bře 2022

@odula Díky za připomínky. Já si to pak zkusím někde taky projít a ujasnit, až budu mít chvilku. Já jsem právě měla za to, že Ázerbájdžán je hodně proruský. A teď jsem to, při tom prvním přečtení, pochopila tak, že se v něm začínají bouřit separatisté, což by se Rusku asi nelíbilo a mohlo by ho to ohrožovat. Ale nevím, nerada bych tu šířila nějaké nepodloženosti.

pavelkamat
25. bře 2022

Také se tam řeší odchod známé herečky, která v roce 2012 podporovala Putina ve volbách.
Nyní se proti akci na Ukrajině vyhranila a emigrovala. Občas se najde někdo odvážný v komentáři 👍

pratensis
25. bře 2022

@mary.jane Jo no jo! 👍🤡😄

asongforfay
Autor odpověď smazal
pavelkamat
25. bře 2022

@pratensis vzhledem k tomu, že i kondomy jsou nedostatkové zboží tak brzy nebudou muset vložky řešit vůbec 😉

sudylichozrout
25. bře 2022

@asongforfay Ano, vím, že každý má právo na svůj názor. Ale každý má právo si také o tom druhém myslet své. Já si o tobě myslím, že jsi úplně vymaštěný, ruský šváb. A hlásím tě.

16032022nl
25. bře 2022

Nevim, jestli to tu neni, ale hadejte, kdo byl pri vymene zajatcu vymenen propusten ze zajeti?!?! Napoveda: Ruskij vojenyj korabl, idi na chuj!

pratensis
25. bře 2022

@16032022nl Není to tu... A jo, taky jsem četla a mám radost. 😉

pratensis
25. bře 2022

K červenému tlačítku. To jsem tedy doufala, že těch lidí je tam přece jen trochu víc. 🤔

12:20 – To málo, co víme o tom samotném procesu, jak funguje rozhodnutí o použití jaderné zbraně, je, že podle ruské doktríny rozhoduje prezident a v tom samotném procesu jsou tři osoby, přičemž na aktivaci stačí dvě. Je to prezident, šéf generálního štábu a ministr obrany.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/audio-podcas...

asongforfay
25. bře 2022

@sudylichozrout Nevím co chceš hlásit, ale s takovým názorem jsem počítala. Určitě mám nastavením blíže Rusku než Západu.

16032022nl
25. bře 2022

‼️‼️Ruské ministerstvo obrany uvedlo, že první fáze vojenské operace na Ukrajině byla z větší části dokončena. Nyní se prý zaměří na osvobození Donbasu.

ilonne
25. bře 2022

@asongforfay ty jsi cvok.
@sudylichozrout to snad ani nemáš zapotřebí 😉

16032022nl
25. bře 2022
sudylichozrout
25. bře 2022

@asongforfay No a nechceš tedy jít diskutovat někam, kde mají také blíže k Rusku? Myslím, že by ti tam bylo lépe.

Strana