Zprávy o bojích v Charkově. Aktuálně a přehledně.
Pro obsáhlost komentářů a špatné načítání a zpětné dohledávání informací zakládám tuto diskuzi. Nově si budeme zprávy psát sem. Dle nových zpráv jsou Rusové v Charkově, kde probíhají boje v ulicích.
Pink Floyd vydali po 30 letech novou skladbu…
https://www.youtube.com/watch?v=saEpkcVi1d4Já jsem (bohužel) dost otrlá, ale když jsem včera v autobuse četla článek, kde paní brečí, kam schovat svoje vnučky 10 a 14 let, tak jsem se málem složila 😤🤮
Lídři Evropské komise jedou do Kyjeva.
Oděsa byla v noci zasažena raketovým útokem.
Američané podle ministra obrany dodávají Ukrajině zpravodajské informace o pohybu ruských vojsk na území Donbasu.
WSJ, CNN: Američané poslali Ukrajině už mj. 1400 protileteckých systému Stinger, více než 5000 protitankových systémů Javelin, 50 milionů nábojů, systémy pro noční vidění, laserově navádění raketové systémy a další.
@amenophus I kdepak, ten ví velmi dobře, oč jde. HPŽ je křesťanská organizace a ta má přímo v popisu práce být proti potratům. Co na tom, že jde o početí vzniklé z válečného zločinu, prostě nový život už je založen a člověk jej nesmí zničit.
Austrálie poslala Ukrajině 20 vozidel Bushmaster.
V Bělorusku začne regulace cen na toaletní papír a pleny.
69,7% Arménů je podle nového průzkumu pro omezení vztahů s Ruskem a prohloubení vztahů s USA.
V Bělorusku hledají “dobrovolníky”, kteří doplní ruské jednotky, aby byly použitelné k dalšímu boji, říká generální štáb Ukrajiny.
@lumiga Njn, není vata, nejsou vložky, co si dáme mezi nožky? My jsme holky z dědiny, postačí nám noviny. My jsme holky z města, postačí kus těsta.
Gratuluji do Běloruska!
EU navrhuje Ukrajině 500 milionů eur na zbraně. Předseda Evropské rady Charles Michel 7. dubna podpořil návrh uvolnit dalších 500 milionů eur na poskytnutí zbraní pro Ukrajinu.
Kanada navíc Ukrajině nabídne až 1 miliardu USD v nových úvěrových zdrojích prostřednictvím Mezinárodního měnového fondu a poskytne dalších 500 milionů USD na vojenskou pomoc, oznámila také kanadská vláda 7. dubna.
Ruská média Meduza zveřejnila video ukazující civilisty zabité v Bucha během ruské okupace. Meduza získala záběry města Bucha z dronu s metadaty z 23. až 30. března, které ukazují mrtvá těla a ruskou vojenskou techniku.
Oblast Sumy zcela bez ruských sil. Guvernér Sumské oblasti Dmytro Zhyvytsky na Facebooku oznámil, že region je bez ruských sil, ale stále mohou být slyšet exploze, když pracovníci záchranné služby likvidují munici, kterou zanechala ruská armáda.
A co se píše v Rusku o vyloučení z Rady OSN pro lidská práva?
Že se rozhodli odejít sami.
Dozvíme se to ve střevech článku ze slov zástupce stálého představitele Ruska u OSN Gennadije Kuzmina. S vědomím toho, co se na Ukrajině děje, zní obzvláště cynicky Kuzminův výrok, podle kterého „rozhodnutí o předčasném ukončení členství v Radě OSN pro lidská práva, které jsme učinili, není odklonem od mezinárodních závazků Ruska v oblasti lidských práv. Ruská federace hodlá i nadále významně přispívat k posilování konstruktivního dialogu o lidských právech…“
@amenophus Hnutí pro život jsou magoři dlouhodobě, ale tohle předčilo veškerá očekávání. Mně se občas objeví na FB, chodí jim tam pravidelně komentovat můj duhový známý, a to je prostě středověk v hlavě 🤦♀️
A možná jim přijde lepší, aby to ty holky nepřežily vůbec, žejo. Protože to je přesně to, co by je čekalo, kdyby zkusily použít pepřák 🤢
@lotosek byť jsem, jak asi i z některých příspěvků tady vyplývá, poměrně velký polonofil, tak domoci se tam potratu v případě znásilnění je i teď pro Polky dost těžké, často čelí psychickému nátlaku. Možná by vůči Ukrajinkám byla situace jiná, těžko předvídat tady od stolu, ale každopádně by teď mohla být lepším řešením pro znásilnění, když už je na Postinor pozdě, potratová pilulka. Jenže v mnoha regionech na Ukrajině, nezůstala jediná nemocnice. Rusáci je cíleně likvidují.

🌻