icon

Zprávy o bojích v Charkově. Aktuálně a přehledně.

elencze
27. únor 2022

Pro obsáhlost komentářů a špatné načítání a zpětné dohledávání informací zakládám tuto diskuzi. Nově si budeme zprávy psát sem. Dle nových zpráv jsou Rusové v Charkově, kde probíhají boje v ulicích.

sarrita
8. dub 2022

🌻

16032022nl
8. dub 2022

Pink Floyd vydali po 30 letech novou skladbu…

https://www.youtube.com/watch?v=saEpkcVi1d4
terinka86
8. dub 2022

Jestli jste dneska ještě nezvracely...

blue108
8. dub 2022

@terinka86 nákup houkadel a pepřaku 😲🙈 ve válce, proti vojákovi v přesile. To je dobrý.

craki
8. dub 2022

@terinka86 🤮

blue108
8. dub 2022

Já jsem (bohužel) dost otrlá, ale když jsem včera v autobuse četla článek, kde paní brečí, kam schovat svoje vnučky 10 a 14 let, tak jsem se málem složila 😤🤮

amenophus
8. dub 2022

@terinka86 🤣 me to prijde vtipny! Tenhle clovek se asi zrovna probudil ze zimniho spanku a vubec nevi o co jde, ne?

lumiga
8. dub 2022

Lídři Evropské komise jedou do Kyjeva.

bigbig
8. dub 2022

@terinka86 Oni se snad zbláznili. Tyhle holky nejsou znásilněný cestou z baru, ale u sebe doma, po tom, co jim zastřelili manžela/tátu/bráchu a maj kvér u hlavy. K čemu jim bude pepřák??

lumiga
8. dub 2022

😡🤮 nemám už vážně slov..

lumiga
8. dub 2022

Oděsa byla v noci zasažena raketovým útokem.

bigbig
8. dub 2022
lumiga
8. dub 2022

Američané podle ministra obrany dodávají Ukrajině zpravodajské informace o pohybu ruských vojsk na území Donbasu.

bigbig
8. dub 2022
lumiga
8. dub 2022

WSJ, CNN: Američané poslali Ukrajině už mj. 1400 protileteckých systému Stinger, více než 5000 protitankových systémů Javelin, 50 milionů nábojů, systémy pro noční vidění, laserově navádění raketové systémy a další.

sudylichozrout
8. dub 2022

@amenophus I kdepak, ten ví velmi dobře, oč jde. HPŽ je křesťanská organizace a ta má přímo v popisu práce být proti potratům. Co na tom, že jde o početí vzniklé z válečného zločinu, prostě nový život už je založen a člověk jej nesmí zničit.

lumiga
8. dub 2022

Austrálie poslala Ukrajině 20 vozidel Bushmaster.

lumiga
8. dub 2022

V Bělorusku začne regulace cen na toaletní papír a pleny.

lumiga
8. dub 2022

69,7% Arménů je podle nového průzkumu pro omezení vztahů s Ruskem a prohloubení vztahů s USA.

lumiga
8. dub 2022

V Bělorusku hledají “dobrovolníky”, kteří doplní ruské jednotky, aby byly použitelné k dalšímu boji, říká generální štáb Ukrajiny.

sudylichozrout
8. dub 2022

@lumiga Njn, není vata, nejsou vložky, co si dáme mezi nožky? My jsme holky z dědiny, postačí nám noviny. My jsme holky z města, postačí kus těsta.
Gratuluji do Běloruska!

lumiga
8. dub 2022

EU navrhuje Ukrajině 500 milionů eur na zbraně. Předseda Evropské rady Charles Michel 7. dubna podpořil návrh uvolnit dalších 500 milionů eur na poskytnutí zbraní pro Ukrajinu.

lumiga
8. dub 2022

Kanada navíc Ukrajině nabídne až 1 miliardu USD v nových úvěrových zdrojích prostřednictvím Mezinárodního měnového fondu a poskytne dalších 500 milionů USD na vojenskou pomoc, oznámila také kanadská vláda 7. dubna.

lumiga
8. dub 2022

Ruská média Meduza zveřejnila video ukazující civilisty zabité v Bucha během ruské okupace. Meduza získala záběry města Bucha z dronu s metadaty z 23. až 30. března, které ukazují mrtvá těla a ruskou vojenskou techniku.

lumiga
8. dub 2022

Oblast Sumy zcela bez ruských sil. Guvernér Sumské oblasti Dmytro Zhyvytsky na Facebooku oznámil, že region je bez ruských sil, ale stále mohou být slyšet exploze, když pracovníci záchranné služby likvidují munici, kterou zanechala ruská armáda.

aguu
8. dub 2022

@amenophus to je hnutí pro život. Ten člověk na obrázku je Vít Samek, co dělá sbírku na postinory. Je to záchranář, docela činný v popularizaci první pomoci a tak. Se sestrou mají blog, doporučuji 😉

pampeliska1313
8. dub 2022

Zajimavej komentář. Info z rozhovoru bohužel nedám, nemám předplacený dvtv..:D

bigbig
8. dub 2022

A co se píše v Rusku o vyloučení z Rady OSN pro lidská práva?
Že se rozhodli odejít sami.
Dozvíme se to ve střevech článku ze slov zástupce stálého představitele Ruska u OSN Gennadije Kuzmina. S vědomím toho, co se na Ukrajině děje, zní obzvláště cynicky Kuzminův výrok, podle kterého „rozhodnutí o předčasném ukončení členství v Radě OSN pro lidská práva, které jsme učinili, není odklonem od mezinárodních závazků Ruska v oblasti lidských práv. Ruská federace hodlá i nadále významně přispívat k posilování konstruktivního dialogu o lidských právech…“

terinka86
8. dub 2022

@amenophus Hnutí pro život jsou magoři dlouhodobě, ale tohle předčilo veškerá očekávání. Mně se občas objeví na FB, chodí jim tam pravidelně komentovat můj duhový známý, a to je prostě středověk v hlavě 🤦‍♀️
A možná jim přijde lepší, aby to ty holky nepřežily vůbec, žejo. Protože to je přesně to, co by je čekalo, kdyby zkusily použít pepřák 🤢

elencze
autor
8. dub 2022

@lotosek byť jsem, jak asi i z některých příspěvků tady vyplývá, poměrně velký polonofil, tak domoci se tam potratu v případě znásilnění je i teď pro Polky dost těžké, často čelí psychickému nátlaku. Možná by vůči Ukrajinkám byla situace jiná, těžko předvídat tady od stolu, ale každopádně by teď mohla být lepším řešením pro znásilnění, když už je na Postinor pozdě, potratová pilulka. Jenže v mnoha regionech na Ukrajině, nezůstala jediná nemocnice. Rusáci je cíleně likvidují.

Strana