icon

Zprávy o bojích v Charkově. Aktuálně a přehledně.

elencze
27. únor 2022

Pro obsáhlost komentářů a špatné načítání a zpětné dohledávání informací zakládám tuto diskuzi. Nově si budeme zprávy psát sem. Dle nových zpráv jsou Rusové v Charkově, kde probíhají boje v ulicích.

sudylichozrout
11. dub 2022

Asi kurwa. Kazdopadne pokud se to potvrdi, asi skoncila debata o ruskem plynu.

betelgeuzz
11. dub 2022

Výsledky humanitárních koridorů 11. dubna
➡️3854 lidí se dostalo do Záporoží evakuačními koridory z Mariupolu a Berdjansku ve vlastních vozidlech a autobusech. 556 z nich je z Mariupolu.
➡️Z měst Polohy, Vasylivka, Berďansk a Melitopol v Záporožské oblasti bylo evakuováno 3 298 lidí.
❗Kolony autobusů vyjíždějících ze Záporoží k evakuaci lidí z Berdjansku, Tokmaku a Energodaru drží okupační síly na kontrolním stanovišti ve Vasylivce. Třetí den Ruská federace porušuje dohody o zajištění průjezdu autobusů k evakuaci lidí z těchto měst.
➡️513 lidí bylo evakuováno z oblastí Lysyčansk, Severodoněck, Rubizhne, Kreminna a Popasna Luhansk.
❗Během evakuace okupační jednotky neustále porušovaly režim mlčení.

✅Celkem bylo dnes evakuováno 4354 lidí.

zuzekk
11. dub 2022

Ostap Yarysh:
German @welt said it has hired the Russian propagandist Marina Ovsyannikova, who appeared with a "No War" poster on TV. Later, she was fined $287. An editor who has been shaping RUS propaganda narratives for years, now will be covering #ukraine and #russia for a German media.

Z překladače:
Německý @welt uvedl, že najal ruskou propagandistku Marinu Ovsyannikovovou, která se objevila s plakátem „Žádná válka“ v televizi. Později dostala pokutu 287 $. Redaktor, který léta utvářel propagandistické příběhy RUS, bude nyní pro německá média pokrývat #ukrajinu a #rusko.

pratensis
11. dub 2022

@lotosek Aha, tak pardon, děkuji za upřesnění. Já jsem v těchto věcech dost kopyto. Ale ta volba překladu tam někde je asi vždycky, nebo ne?

sudylichozrout
11. dub 2022

Rusaci se asi priznali.

pampeliska1313
11. dub 2022

@sudylichozrout Hm. Tak varování NATO, ze jestli budou použity chemicky a jiný zbraně bylo asi k ničemu. Uvidíme kam to povede.

lumiga
11. dub 2022

Ukrajinská bezpečnostní služba uvedla, že zadržela ruského agenta, který pracoval v Porošenkově administrativě. Dříve pracoval v administrativě exprezidenta Petra Porošenka a na generálním štábu a jeho úkolem bylo získávat utajované informace, uvedla SBU.

pratensis
11. dub 2022

@zuzekk Celé to smrdí. Jak je možné, že vyvázla tam u nich tak lacino? Že nebyla uvězněna jako tolik dalších (kteří navíc často protestovali méně okatě a na plná ústa)? V tom něco je, ta nebude režimu škodit, i když se tak tváří.

16032022nl
11. dub 2022
sudylichozrout
11. dub 2022

@16032022nl no ty woe.

pampeliska1313
11. dub 2022
pampeliska1313
11. dub 2022

@16032022nl nevim teda. Ale prej kdyby to byl sarin už nemá nikdo co potvrzovat. Někdo zase ze záleží na koncentraci..uvidíme co z toho bude. Ještě než se tady vyrojil příspěvek o tom, ze se ru v podstatě sama přiznala, tak na twitteru mluvil jeden chlapek o tom, ze to tvrdí azov, je to neověřená informace a je to potřeba brát s rezervou. Uvidíme..

pratensis
11. dub 2022

Prostor X - duel Andora Šándora a Daniela Koštovala:
https://www.reflex.cz/clanek/prostor-x/112619/i...

pratensis
11. dub 2022

Ruský umělec a aktivista Anton Litvin říká, že Putinovi nikdy nevěřil. V Česku mimo jiné organizuje protesty. Asi polovina tuzemských Rusů podle něj Putina podporuje, i když teď spíš tiše.

Míní, že společnost se proti Putinovi nepostaví. Ale Kadyrov může.
https://www.reflex.cz/clanek/prostor-x/112576/l...

16032022nl
11. dub 2022

@pampeliska1313 Chemicke zbrani verim. Sarin beru s rezervou.

pampeliska1313
11. dub 2022

Porad nad tím přemýšlím. Stejně je to divny. Za celou dobu nezautocili na dodávky ze západu, pravděpodobně proto aby to neeskalovalo a teď chemicky zbraně? Tím to nechci zpochybňovat, jen mi to hlava nebere.

lumiga
11. dub 2022

Polský premiér říká, že sankce EU proti Rusku jsou příliš slabé, požaduje silnější. Mateusz Morawiecki 11. dubna řekl, že sankce nejenže nedokázaly zastavit Rusko ve vedení války, ale také stimulovaly některé ruské ekonomické procesy místo toho, aby zruinovaly jeho ekonomiku.

elencze
autor
11. dub 2022

@pratensis jo ten článek mi poslal manžel, ale nestíhám, říkal ale, ať zvážím čtení, že ho musel silně proložit pivem, jakou z toho dostal depku.

elencze
autor
11. dub 2022

Zastupitel za SPD servíroval chlebíčky s výrazným písmenem Z. Řeší to policie
https://www.extra.cz/zpravy-valka-na-ukrajine-p...
Bože, to je fakt mozkový trust

elencze
autor
11. dub 2022

Francie vyhostila dalších šest ruských "diplomatů"

16032022nl
11. dub 2022

@pampeliska1313 Hledej v necem ruskem logiku… ted jsem cetla diskuzi a mohl to byt sarin, ale s proslym “datem spotreby”. Coz by ruske vybavenosti na druhou stranu odpovidalo.

kackacka37
11. dub 2022

@barumrallyebum mě to po rozkliknuti a mírném pohnutí s článkem, dole nabídne listu s češtinou.

elencze
autor
11. dub 2022

Kadyrov pokračuje ve skvělé tradici, kterou ruská armáda a Lukašenka v této válce založili, ve svém každodenním videu na Telegramu ukazuje operační mapy, které, jak říká, právě obdržel od svých velitelů.

elencze
autor
11. dub 2022

Finsko zadrželo umělecká díla z ruských sbírek, která se vracela ze zápůjček v Itálii a Japonska. Jejich hodnota v přepočtu přesahuje miliardu korun. Informuje o tom například agentura Bloomberg.

elencze
autor
11. dub 2022

Ikona sv. Mikuláš „Mokrý“, první zázračná ikona Kyjevské Rusi, se vrátí na Ukrajinu. Tato ikona byla odvezena z Ukrajiny během druhé světové války.
Komentář Zelenského
„A bude to doma, ve svaté Sofii. Jsem za toto rozhodnutí vděčný hierarchům, duchovním a věřícím Ukrajinské pravoslavné církve ve Spojených státech. Chci, aby se návrat této svátosti stal důležitým symbolem pro nás všechny. Základním symbolem. Symbolem toho, že Ukrajině vrátíme vše, co je naše. Vše ukrajinské. Vrátíme všechny naše lidi. A určitě vrátíme spravedlnost, plnou kontrolu nad naší zemí"

elencze
autor
11. dub 2022

Slovenský premiér Heger zdůraznil, že za plyn v rublech platit nebude a nevylučuje, že Slovensko své Migy nakonec Ukrajině pošle.

lotosek
11. dub 2022

@pratensis Já mám Xiaomi, používám jejich prohlížeč, ale žádnou nabídku na překlad jsem tu neobjevila, možná by to spravila instalace nějaké appky. Proto jsem ráda, když tu někdo pošle odkaz na článek již v překladu, AJ sice vládnu, ale ta geopolitická terminologie je mimo i mou pasivní slovní zásobu.

amenophus
12. dub 2022

@barumrallyebum diky za perfektni clanekn(Strategic Policy) - vsechna ma vagni podezreni a obavy tam jsou krasne podrobne popsana v kontextu ktery dava naprosty smysl. Bojim se, ze dokud tohle nase spicky nepochopi, nemame sebemensi sanci vyhrat. A i tak se bojim o bydoucbost nasich deti... ze se nebudou mit lip nez my uz jsme tak nejak vedeli, ale ze se pravdepodobne budou mit hur nez generace nasich rodicu, to uz mi rve srdce...

amenophus
12. dub 2022

@pampeliska1313 asi neutocil na dodavky zapadnich zbrani, protoze se jimi neciti ohrozen? Ze je to jen bzuceni tech komaru, ktere je otravne, ale nikoliv znicujici, a radsi se dal soustredi na to, co je pro nej klicove? :/

pampeliska1313
12. dub 2022

@amenophus jako klidně, jen ze občas prave někdo napsal, ze nechce do konfrontace prave a proto neutoci na dodávky zbraní ze západu, tak jsem to brala, ze teda jen plasim :D

Strana