icon

Zprávy o bojích v Charkově. Aktuálně a přehledně.

elencze
27. únor 2022

Pro obsáhlost komentářů a špatné načítání a zpětné dohledávání informací zakládám tuto diskuzi. Nově si budeme zprávy psát sem. Dle nových zpráv jsou Rusové v Charkově, kde probíhají boje v ulicích.

betelgeuzz
4. kvě 2022

RIA Novosti obviňuje ukrajinské vojáky z praktikování černé magie
V sídle ukrajinské armády se našly stopy po praktikování černé magie, uvedla dnes ruská státní zpravodajská agentura Ria Novosti. Podle ní se ukrajinští vojáci snažili „posvětit“ zbraně a dělali označení krví.
🙏

pampeliska1313
4. kvě 2022

Rozhovor s ruským hercem - údajně nejznámnějším “své generace” - chtělo to dost odvahu. Angažuje se jak v divadle, tak v televizi. Celou dobu odsuzoval invazi, údajně moderátorka neměla na jeho kritiku ani odpovědi..Zůstává ale v Ru…

https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/proc-se-mn...

lumiga
4. kvě 2022

AFP: EU navrhuje sankcionovat hlavu ruské pravoslavné církve. Evropská komise navrhuje uvalit sankce na Vladimira Gundjajeva, známého jako patriarcha Kirill, který je otevřeným zastáncem ruské války proti Ukrajině.

lumiga
4. kvě 2022

V okupované Makejevce stále hoří ropný závod. Uhasit požár se nedaří.

levandule_k
4. kvě 2022

@nadja73 Co si o tom myslet úplně nevím, jenom vím, že Čína sleduje vlastní zájmy. Já mám vůči jejich režimu dost averzi a nevěřím jim ani nos mezi očima, takže jsem dost neobjektivní. Nicméně mi to přišlo jako zajímavá zpráva a bude zajímavé sledovat dál jejich postoje.

pampeliska1313
4. kvě 2022

Údajně nepůjde to, že válka skončí s P bude u moci. A všichni kolem P to ví

https://cnn.iprima.cz/ze-valka-skonci-a-putin-z...

pampeliska1313
4. kvě 2022
petrajirka89
4. kvě 2022

Peskov řekl, že se žádná mobilizace 9. května nechystá.. Tak to už abychom se začaly bát 🙉🙈

pratensis
4. kvě 2022

Tady článek na téma "Jih Moravy neví, co s romskými běženci z Ukrajiny."
Už jsem sem před časem vkládala reportáž z pražského hlavního nádraží, kde se taky shodně uvádělo, že Maďarsko v rozporu s mezinárodním právem odmítá přijmout uprchlíky s dvojím pasem (ukrajinským a maďarským)...
Tohle jsou opravdu nemilé situace. Jako co s nimi, když odmítají jít do ubytovacích zařízení k tomu vyčleněných?
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/jih-moravy...

sakura21
4. kvě 2022

@pratensis tak oni s madarskym pasem nemuzou dostat ten status strpeni ne? Jsou obcany jiné zeme EU, ktera jr bezpecna, proc nejdou tam?

pratensis
4. kvě 2022

@sakura21 Nevím, Maďarsko je prý vrací. Moc to nechápu. 🤷

nadja73
4. kvě 2022

@levandule_k proto jsem psala ty 2 varianty. Ono se uz vidi, ze i ten svet, ktery byl na zacatku s Russakem nebo neutralni, uz jich zacina mit dost a je cas vzit rozum do hrsti, i kdyby treba jen z ekonomickeho hlediska, ale dat najevo, ze tohle uz je moc......snad i tem Cinanum tohle dojde, i kdyz verit jim mi taky moc nejde.

amenophus
4. kvě 2022

@pratensis Orbanistan se bude chovat tak jak mu vychodni noty kazou bez ohledu na to, co je logicke nebo legalni 🙉.

@nadja73 ja uz si svou averzi k Cinanum taky radsi schovavam na pozdeji, az bude russka valka z krku! Protoze zacinam mit pocit, ze pokud z toho nakonec nebude jaderna valka, bude to hlavne zasluhou Ciny :( (a nepochybuju, ze Cina ze sveho statusu "zachrance" bude patricne tezit).

pratensis
4. kvě 2022

Rusko v posledních dnech mává tím červeným hadrem Izraeli před nosem nějak často:

Twitter Roman M:
Lavrov že se má omluvit? Jenže ruské zamini pokračuje. Zacharovová "V ozbrojeném konfliktu na Ukrajině bojují bok po boku s nacistickou formací Azov i žoldáci z Izraele. Tato informace pravděpodobně nepotěší politiky ze "země Zaslíbené" (!!), kteří v tisku a na diplomatické úrovni rozpoutali další protiruskou kampaň. Ale v Izraeli toto nemůžou nevědět."https://vesti.ru/article/2722979
v Izraeli už o tom ví. Na 🇮🇱zamini to odmítli komentovat...uvidíme, odpověď bude mčenlivá a ozve se až v rukou ukrajinských vojáků ;)

lumiga
4. kvě 2022

Ruští okupanti vstoupili do ocelárny Azovstal v Mariupolu, řekl starosta města. Těžké bitvy uvnitř elektrárny, kde se skrývají stovky lidí - civilistů i vojáků. Od dnešního rána není spojení s ukrajinskými obránci u Azovstalu

lumiga
4. kvě 2022

Spojené království odřízlo Rusko od svých poradenských, PR a účetních společností. Tento zákaz přeruší vývoz služeb, které jsou pro ruskou ekonomiku zásadní, řekla 4. května ministryně zahraničí Liz Trussová.

lumiga
4. kvě 2022

V Dnipru, Čerkasech a Záporoží exploze. Starosta Dnipra Boris Filatov hlásí, že útok směřoval přímo na centrum města.

jasekd
4. kvě 2022

https://www.novinky.cz/stalo-se/clanek/cesko-ch...
Cesko chce odklad sankci na dovoz RU ropy. Co si o tom myslite?

pampeliska1313
4. kvě 2022
pampeliska1313
4. kvě 2022

@jasekd někde jsem zahlidla, ze by to nemělo bejt tak, ze to poškodí víc nás než ru. Tak možná proto…ale myslela jsem, ze u nás je největší problém plyn, ne ropa.

lumiga
4. kvě 2022

Celá střední a západní Ukrajina má vyhlášený vzdušný poplach.

odula
4. kvě 2022

@levandule_k nemáš prosím konkrétní zdroj k ty Číně? Já jsem našla jenom toto https://www.rferl.org/a/china-ukraine-war-messa...

sarrita
5. kvě 2022

🌻

evulineek
5. kvě 2022

@pratensis největši problém je že oni na tom.hlavním nádraží už delší dobu byvakujou, dělají hluk, káleji na jedinej kus trávy co tu v blizkosti je, deti nechavaji v podchodu zebrat a nenapadne krast. Jako ja uprchikum pomaham, co to jde, kamaradka bezdetna chodi vypomahat na vystaviste a rikala ze ukrajinci zlaty lidi a deti, ale tito madarsti romove jeden velkej pruser, deti zadny hygienicky navyky, vsi, zuby zkazeny, vychovani,pokora 0, nabizelo se jim ix ubytovani nic jim neni dobre (udajne jejich vize je jit vsichni spolecne nekam do hotelu) a jak se rika ze romove jsou soudrzni a ze tam neni ta jazykova bariera tak tady to nezafungovalo, romska orgabizace se snazila ale zajem ani z jedny strany nebyl...cely divny no...a hlavne Brnaci na forech uz jsou fakt nasrany, ze proc kdyz maji madarsky pasy nejdou do madarska, uz jim zacali i sbirat penize na cestu, ale to taky nechteji a madari je taky nechteji...takze sileny....

levandule_k
5. kvě 2022

@odula Mám to z twitteru ekonoma Kovandy. https://twitter.com/LukasKovanda/status/1521580... Má tam k tomu anglický text, ale vypadá to jak výstřižek z nějaké zprávy, a není tam zdroj. Sakra. Tak nějak jsem předpokládala, že ho kontrolovat nemusím.

odula
5. kvě 2022

https://www.timesofisrael.com/israel-slams-puti...

Tak já se to pokusím shrnout. Rusko vtrhlo na ukrajinu, protože je nacistická a utlacuje Rusy. A nejenom ze utlacuje Rusy žijící na jejím území, nedovolí treba ruským hospodyňkam vařit boršč podle rusky receptury a podobný další zvěrstva, představuje taky reálnou hrozbu pro celý rusko. A není nacistickej jenom režim, ale vsichni obyvatele, kteří se svojí vládou spolupracujou na perzekvovani ubohy rusky mensiny. Pak jsou nacisti taky všichni, kteří jim pomáhají ( vlna neonacismu v celý Evropě, že jo) a především Německo, protože tam vlastně nacismus nikdy nepřestal. A je úplně jedno, že je zelensky žid, pac Hitler byl taky žid a podívejte na něj jakej to byl nácek. Protože můžeš bejt klidně žid a antisemita a taky nacista. A to není všechno, protoze nacismus je vlastně neopaganismus, takže ukrajinci jsou k tomu ještě aktivni satanisti. A nejenom to, že můžeš bejt žid, antisemita, nacista, a satanista, ještě taky při tom všem můžeš bojovat proti Rusku na Ukrajině spolu s Izraelskýma vojakama, abys pak území vycisteny od rusaku předal do rukou Izraele, kterej si tam vytvoří alternativní zemi zaslibenou, až ho bude otravovat že mu hammas hází pořád na hlavu bomby - protože to všechno totiž řídí největší nacista a antisemita na světě, totiž žid Rothschild. ...
Zapomněla jsem na něco??

Jako kdyby to nebylo tak tragicky a kdyby nebyli tak nebezpečný, tak je k popukani , fakt že jo. Mám návrh na oživení rusky ekonomiky. Můžou začít obchodovat s tím matrosem, na kterým jedou vsichni v Kremlu. Pořádnej trip toto.

pampeliska1313
5. kvě 2022

Zrovna včera jsem četla několik rozboru, jak by se mobilizace Putinovi nevyplatila.🙂)

lumiga
5. kvě 2022

Proruský propagandista Anatolij Šaríj byl zadržen ve Španělsku, kde v minulých letech žil, na základě obvinění z vlastizrady, uvedly ukrajinské bezpečnostní služby.

lumiga
5. kvě 2022

Blokáda ruských sil obsadila Cherson. Ruští okupanti už několik dní nedovolují nikomu opustit okupované oblasti Chersonské oblasti nebo vstoupit z území kontrolovaných Ukrajinou, uvedl zástupce vedoucího Rady Chersonské oblasti Jurij Sobolevskij.

lumiga
5. kvě 2022

Největší ukrajinská tepelná elektrárna se zastaví kvůli nedostatku uhlí. Záporožská tepelná elektrárna poblíž města Enerhodar přestala fungovat, protože ruská okupace Enerhodaru a pokračující nepřátelské akce narušily dodávky uhlí, řekl 5. května starosta Enerhodaru Dmytro Orlov.

Strana