Zprávy o bojích v Charkově. Aktuálně a přehledně.
Pro obsáhlost komentářů a špatné načítání a zpětné dohledávání informací zakládám tuto diskuzi. Nově si budeme zprávy psát sem. Dle nových zpráv jsou Rusové v Charkově, kde probíhají boje v ulicích.
Zajímavý a ne úplně hezky čtení, působí ale strizlive - možná eskalace v dalších dvou letech, protože už není kam jinam zajít
Včera mi bylo hrozně... Spolužáci začali šikanovat kluka z Ukrajiny, prý jim bere věci... Jenže nebere nic, vylezlo z nich, že Ukrajinci berou Čechům práci, peníze... A z huby to vypustí kluci, kteří nic nedělají, rodiče radši na dávkách.... A sami kluci se do střední školy, ani učení extra nehrnou ... Bylo mi zle, fyzicky zle z toho, co řekli
Pruzkum verejneho mineni v Rusku https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfb...
@pampeliska1313 kopr a jahody!!! Prave jsem si poprskala dite v nositku 🤣
Na stránkách nato.cz je seriál Na co NATO, jsou tam krátká videa o historii, funkci a dnešní roli. Plus jsou tam pocasty. Není tom, co se děje na Ukrajině, ale přijde mi to zajímavé.
Hodně volnej překlad, jazyky nejsou moje silná stránka🙂 “ Dnes se mi zdálo o tom, že jsem byl mobilizovaný a vzali mě do nějakého přípravného kempu. V tu chvíli vzdušné síly Ukrajiny vedené Zelenskym sem vtrhly a “všechny svázali” a po všech stříleli. V ten moment ke mně Zelenskyj přišel a řekl “ Oh, viděl jsem tvoje příběhy na instagramu, Sláva Ukrajině!” Odpověděl jsem “ sláva hrdinům!” Zelenskyj mi radostně poplácal rameno a řekl “ nech (nechte?) ho jít, střílej všechny ostatní” Tak jsme s nim stáli a sledovali to všechno a řekl jsem mu “ Můžu si s tebou udělat selfie na Instagram?” Zelenky odpověděl “muzes”
Ivo Zelinka
@ivozelinka
·
9 h
Tahle neděle se 🇺🇦 Ukrajinské armádě povedla
Ztráty 🇷🇺 ruské armády sleduji dlouhodobě, ale tohle číslo mi vyrazilo dech. Ztratit za den 24 tanků (téměř celý tankový prapor) a k tomu 620 (slovy šest set dvacet) mobiků, to je i na ruské patlaly něco mimořádného 👏
Podezřelé drony, agenti, zatýkání. Nory mrazí z toho, kam zajde zoufalý Kreml
Paranoia, nebo opodstatněné obavy? Série incidentů a odhalení lidí podezřelých ze špionáže pro Rusko vyvolala v Norsku otázky, jak daleko by byla Moskva ochotná zajít. Země prověřuje i události, které dřív považovala za nehodu.
Tvářil se jako Brazilec, ale neuměl portugalsky. Vydával se za akademika – tedy příslušníka profese, která není zrovna vyhlášena bohatstvím – ale svůj pobyt si na Univerzitě v Tromsø v Norsku za severním polárním kruhem prý platil sám. A dokonce si ho plánoval prodloužit.
Některé věci se zvlášť při zpětném pohledu na příběh muže, který si říkal José Assis Giammaria, zkrátka zdají podezřelé. Koncem října do jeho kanceláře dorazila Norská bezpečnostní policie (PST) s příkazem k prohlídce. A pak oznámila, že ho zadržela.
Ve skutečnosti to totiž byl ruský špión jménem Michail Mikušin.
Žádný vánoční klid zbraní nebude, řekl Peskov
dnes 12:31
Petr Jemelka
Dočasný klid zbraní během vánočních svátků na ukrajinském bojišti nebude. Za ruskou stranu to podle agentury TASS vzkázal mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov. Moskva podle něj nepočítá ani s novoročním příměřím.
„Od nikoho žádná taková nabídka nepřišla. Tohle téma není na stole,“ prohlásil mluvčí ruského prezidenta Vladimira Putina.
Peskov odpovídal na dotaz, zda ruské úřady zvažují případnou nabídku Kyjeva na vánoční nebo novoroční příměří. Pokud by tedy nějaká přišla.
Ukrajinci o vánočním míru oficiálně nemluvili, média však očekávala, zda některá z válčících stran s dočasným příměřím nepřijde.
ČT24
@ct24zive
·
1 m
Senát po vzoru Sněmovny a parlamentů dalších zemí označil hladomor na Ukrajině v letech 1932 až 1933 za genocidu, kterou způsobil stalinský režim.
Roman Maca
@_Roman_Maca
Do zastupitelstva městského obvodu Plzeň 1 byl za SPD zvolen Jakub Zieba. Zieba studuje a pobývá v Rusku. Měsíc po únorové invazi do ruské státní televize Rossija řekl: „V českých školách a středních školách je veškeré učivo namířeno proti Sovětskému svazu a Ruské federaci.
Video zde:
https://twitter.com/_Roman_Maca/status/16030207...
Putin by si ho mohl vybrat za nástupce, má fakt potenciál
Rozhovor s Řehkou pro Deník N: https://denikn.cz/1025349/ukrajine-nepomahame-p... (ukládám si to sem i abych si to později dočetla)
@amenophus lze to prosím nějak shrnout i pro nepředplatitele? Dekuju.)
Haha. Respekt.
Filip Horký
@filiphorky
·
32m
37 / 40 raket, které dnes byly vypáleny na Kyjev, se podařilo sestřelit, prohlásil mluvčí kyjevské vojenské oblastní administrativy.

Krysy opousti lod https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-k...