icon

Zprávy o bojích v Charkově. Aktuálně a přehledně.

elencze
27. únor 2022

Pro obsáhlost komentářů a špatné načítání a zpětné dohledávání informací zakládám tuto diskuzi. Nově si budeme zprávy psát sem. Dle nových zpráv jsou Rusové v Charkově, kde probíhají boje v ulicích.

pampeliska1313
5. únor 2023
pampeliska1313
5. únor 2023
pampeliska1313
5. únor 2023
pampeliska1313
6. únor 2023
pampeliska1313
6. únor 2023
pampeliska1313
6. únor 2023
pampeliska1313
7. únor 2023
nadja73
7. únor 2023

@pampeliska1313 teda z nekterych tech zprav bych fakt blila😖

pampeliska1313
7. únor 2023

@nadja73 je to humus. Citově to prostě vyčerpává.)

nadja73
7. únor 2023

@pampeliska1313 tak jak jsem byla optimisticka, jak se Ukrajinci blizili vychodni hranici, uz tak optimisticka nejsem.......bojim se, ze to jde do kopru

levandule_k
7. únor 2023

@nadja73
Úspěch Ukrajinců bude hodně záviset na tom, kolik jim spojenci dodají tanků...https://www.natoaktual.cz/analyzy-a-komentare/t...

pampeliska1313
13. únor 2023
pampeliska1313
13. únor 2023

Sláva!.D konecne mi jde přidat příspěvek :D Snad jsem to nezakrikla.:D

pampeliska1313
14. únor 2023
pampeliska1313
15. únor 2023
pampeliska1313
17. únor 2023
pampeliska1313
17. únor 2023

Pardon, jeden tweet do předchozího “hlášení” nepatří ale nehodlám pokoušet to, jestli by mě stránka nechala to znovu vložit (upravit se to nechce nechat a znovu to dávat je o kejhák) tak se aspoň možná pousmejete.))

jasekd
19. únor 2023

https://www.novinky.cz/clanek/valka-na-ukrajine...
Vyjadreni Petra Pavla na konferenci v Mnichove k situaci na UA...
Co vy na to?

pampeliska1313
19. únor 2023

@jasekd že to vidí střízlivě. Taky si nemyslím, že tenhle rok ua vyhraje a spis to vnímám jako konflikt na roky.

betysch
19. únor 2023

@jasekd že má pravdu.

levandule_k
19. únor 2023

Souhlasím s Pavlem, četla jsem analýzu, kde se rozebírá, kolik potřebuje Ukrajina tanků, aby mohla vytlačit Rusko. https://www.natoaktual.cz/analyzy-a-komentare/t... Vzhledem k tomu, že těch tanků Ukrajina nemá dost, tak jsem také skeptická k vytlačení Ruska. z Ukrajiny letos.

Porážka Ruska, zase si vypůjčím myšlenku, zazněla tuším v rozhovoru s Čestmírem Strakatým + někdo. Volně parafrázováno. My se poprvé v historii nebojíme jenom Ruska samotného jako hrozby, ale my se bojíme o Rusko. My se bojíme toho, že se rozpadne. Což já osobně souhlasím, ne že bych byla tak uprděná z Ruska, ale byl by to obrovský chaos a jestli se dostane k jaderkám nějaký pomatenec, tak je to průser. Navíc rozpad Ruska bude bezpečnostní hrozba, zvýší se nestabilita, počet konfliktů.

jasekd
19. únor 2023

A z diplomatickeho hlediska? Mel to tam rikat? Jaka bude ochota k dalsi pomoci?
Tlacit Ukrajinu ke kompromisu, "koupit si cas" za Donbas, Krym? Kdo si ten cas koupi, UA, Zapad nebo Rusko...
Ja se taky bojim, ze ma pravdu. Nevypada to dobre.

betysch
19. únor 2023

@jasekd Tohle všichni ví.Myslím že to je jeden z hlavních důvodů proč se ještě nezaútočilo na Rusko.Rusko se dohodnout nechce.Nezbývá než doufat že Putin třeba vypadne z okna.A místo něj to vezme někdo víc rozumnější se silnou rukou, který zvládne Rusko ukočírovat.

levandule_k
20. únor 2023

@jasekd Určitě bych netlačila Ukrajinu ke kompromisu, to je vražení kudly do zad Ukrajiny. Jak to dopadlo, když se dělala politika usmiřování a ústupků vůči Hitlerovi všichni víme. Navíc to není ani bezpečné pro nás, aby se Ukrajina dostala pod ruský vliv. Rusko by se nezastavilo na Ukrajině, to je moje domněnka. Dovolím si spekulaci, kdyby se mu Ukrajina vzdala, tak si naroste sebevědomí Ruska a bude chtít jít dál a kdo je pak na řadě? Polsko, Pobaltské státy a pak my.
Evropa se musí probrat ze zimního spánku, provětrat muniční sklady, začít uvádět do provozu schopnosti všechno, co má, nejen, aby na papíře měla xy tanků, ale musí ty tanky být boje schopné a musí začít vyrábět si nové zbraně.
Aktuálně jsem názoru, proboha dodejte Ukrajině všechno, co máme, všechno, co potřebuje, jelikož jsem pragmatická, radši budu, když to za mě vybojuje někdo jiný. Samozřejmě nejradši bych byla, kdyby se Ukrajina nemusela bránit ruské agresi a Rusko odešlo dobrovolně z Ukrajiny, protože by si uvědomilo, že tam nemá, co dělat. Ale to je naivní představa.
Z diplomatického hlediska, jsem ráda, že to řekl, protože je nutné si nalít čistého vína a pokud chceme, aby Ukrajina byla svobodnou zemí, musíme ji maximálně podpořit a ne poslat symbolicky pár tanků s velkou pompou. Na druhou stranu Ukrajinci musí věřit, že vyhrají, jinak nemá smysl, aby bojovali.

levandule_k
20. únor 2023

Z fb Petra Pavla (sdílel to před chvílí) Moje poznámka na panelu o Ukrajině na Munich Security Conference v žádném případě nezpochybňovala pomoc všemi dostupnými prostředky až do porážky Ruska. Jako bývalý voják se ale nechci řídit nadějí nebo vírou. Dávám přednost realistickému pohledu a analýzám založeným na faktech.
Proto je třeba dodat, že státům, které nejsou ve válce, se snadno hovoří o nejlepším možném výsledku, tedy úplném vítězství, když jejich lidé neumírají. Nikdo by Ukrajince neměl tlačit k ústupkům, dokud existuje reálná šance na vítězství, ale ani vzbuzovat nenaplnitelná očekávání a naděje bez reálného základu.
Ukrajinci umírají a budou bohužel dále umírat. Může dojít k situaci, kdy si sami vyhodnotí, že cena za osvobození dosud okupovaného území je příliš vysoká a zdroje nedostatečné. Takové rozhodnutí ale mohou učinit jen oni sami.

Strana