Zprávy o bojích v Charkově. Aktuálně a přehledně.
Pro obsáhlost komentářů a špatné načítání a zpětné dohledávání informací zakládám tuto diskuzi. Nově si budeme zprávy psát sem. Dle nových zpráv jsou Rusové v Charkově, kde probíhají boje v ulicích.
@sudylichozrout teď jsem četla,že Ukrajinci jdou do protiútoku bránit Charkov.
K bezletove zone .. https://www.forum24.cz/bezletova-zona-nad-ukraj... tady jsem zvedava na nazory
@sudylichozrout já jsem si to myslela 😞
@sudylichozrout Hovada jedny!!! Fakt nemám slov 😒😠😖
Doufam, ze se brzo nekdo z Mosadu nastve tak, jako ja
@sarkasv80 to vypadá, že i v angličtině mají automatické opravy a překlad je přesný 🙂 Mělo tam být evacuation, místo toho je evaluation, což je hodnocení.
@sudylichozrout to uz je fakt vrchol, co delaji 🤥🤮😠
Tak po pauze způsobené přesunem ke tchánovcům jsem zpět. K bezletové zóně, v autě jsme právě poslouchali o této omezené variantě na Radiožurnálu. Moc bych si přála, aby to vyšlo, pokud se zapojí opravdu i země Zálivu, nelze to interpretovat jako akci NATO.
Ukrajinská bezpečnostní služba (SBU) údajně zastřelila ukrajinského vyjednavače v Homelu. Zadrženého Denise Kirejeva, člena vyjednávací delegace v Gomelu, služba „náhodou postřelila“ během jeho zatýkání. Byl podezřelý ze zrady.
Starosta litevského hlavního města Vilniusu oznámil ruské ambasádě, že ulice, kde v Litvě sídlí, se bude přejmenovávat.
Remigijus Šimašius: "Ruská ambasádo, uprav si vizitky na: Ukrajinských hrdinů 2. Pomůžu ti s překladem: Улица Героев Украины 2."
Podle Forbes Ukrajina zničila ruskou techniku v hodnotě zhruba tři miliard dolaru.
A reakce Putina na bezletovou zónu
Ruský prezident Vladimir Putin uvedl, že každá země, která zavede bezletovou zónu nad Ukrajinou, bude považována za zemi, která se připojila k válce na Ukrajině.
A evakuace se nedaří nejen v Mariupolu
Ruské ozbrojené síly zahájily palbu po vagonech vlaku, který měl evakuovat civilisty z města Irpiň u Kyjeva.
Putin: Sankce na nás uvalené jsou jako vyhlášení války Rusku.
Za chvíli už bude za vyhlášení války považovat i demonstrace nebo pomoc Ukrajině, vyvěšení vlajky... 🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤷🏼♀️
Ruské aerolinky Aeroflot zruší od 8. března všechny lety do zahraničních destinací kromě Běloruska.
Na radaru bylo zpozorováno zvláštní letadlo, které letí z Ruska, obletělo Evropu a míří do Washingtonu. Ruské ministerstvo zahraničí oznámilo, že jde o ruský speciál letící z Petrohradu do Washingtonu pro ruské diplomaty.

@sarkasv80 To vypadá, že buď Putin opět lhal, nebo jsou tam, ty jednotky ponechány bez jakéhokoliv velení a pořádají sóloakce. Nevím, co je horší.