icon

Zprávy o bojích v Charkově. Aktuálně a přehledně.

elencze
27. únor 2022

Pro obsáhlost komentářů a špatné načítání a zpětné dohledávání informací zakládám tuto diskuzi. Nově si budeme zprávy psát sem. Dle nových zpráv jsou Rusové v Charkově, kde probíhají boje v ulicích.

sudylichozrout
5. bře 2022

@sarkasv80 To vypadá, že buď Putin opět lhal, nebo jsou tam, ty jednotky ponechány bez jakéhokoliv velení a pořádají sóloakce. Nevím, co je horší.

sarkasv80
5. bře 2022

@sudylichozrout teď jsem četla,že Ukrajinci jdou do protiútoku bránit Charkov.

psya
5. bře 2022

K bezletove zone .. https://www.forum24.cz/bezletova-zona-nad-ukraj... tady jsem zvedava na nazory

sudylichozrout
5. bře 2022
sarkasv80
5. bře 2022

@sudylichozrout já jsem si to myslela 😞

sarrita
5. bře 2022

@sudylichozrout Hovada jedny!!! Fakt nemám slov 😒😠😖

sarkasv80
5. bře 2022

Automatický překlad není přesný,ale všichni chápeme 😉

psya
5. bře 2022

Doufam, ze se brzo nekdo z Mosadu nastve tak, jako ja

betelgeuzz
5. bře 2022

@sarkasv80 to vypadá, že i v angličtině mají automatické opravy a překlad je přesný 🙂 Mělo tam být evacuation, místo toho je evaluation, což je hodnocení.

lazuli35
5. bře 2022

@sudylichozrout to uz je fakt vrchol, co delaji 🤥🤮😠

blue108
5. bře 2022
pavelkamat
5. bře 2022

Rusové prchají z Ruska přes Finsko

pavelkamat
5. bře 2022
elencze
autor
5. bře 2022

Tak po pauze způsobené přesunem ke tchánovcům jsem zpět. K bezletové zóně, v autě jsme právě poslouchali o této omezené variantě na Radiožurnálu. Moc bych si přála, aby to vyšlo, pokud se zapojí opravdu i země Zálivu, nelze to interpretovat jako akci NATO.

elencze
autor
5. bře 2022

Ukrajinská bezpečnostní služba (SBU) údajně zastřelila ukrajinského vyjednavače v Homelu. Zadrženého Denise Kirejeva, člena vyjednávací delegace v Gomelu, služba „náhodou postřelila“ během jeho zatýkání. Byl podezřelý ze zrady.

elencze
autor
5. bře 2022

Starosta litevského hlavního města Vilniusu oznámil ruské ambasádě, že ulice, kde v Litvě sídlí, se bude přejmenovávat.
Remigijus Šimašius: "Ruská ambasádo, uprav si vizitky na: Ukrajinských hrdinů 2. Pomůžu ti s překladem: Улица Героев Украины 2."

katie82
5. bře 2022

Tahle fotka mě teď nějak dostala 😢😔

elencze
autor
5. bře 2022

Podle Forbes Ukrajina zničila ruskou techniku v hodnotě zhruba tři miliard dolaru.

zpch
5. bře 2022

Uz aby to bylo!

elencze
autor
5. bře 2022

A reakce Putina na bezletovou zónu
Ruský prezident Vladimir Putin uvedl, že každá země, která zavede bezletovou zónu nad Ukrajinou, bude považována za zemi, která se připojila k válce na Ukrajině.

zpch
5. bře 2022
elencze
autor
5. bře 2022

A evakuace se nedaří nejen v Mariupolu
Ruské ozbrojené síly zahájily palbu po vagonech vlaku, který měl evakuovat civilisty z města Irpiň u Kyjeva.

elencze
autor
5. bře 2022

Putin: Sankce na nás uvalené jsou jako vyhlášení války Rusku.

odula
5. bře 2022

@elencze ale tak to s tou bezletovou zónou to není překvápko. To uz říkaly i Státy pred par dny. - bezletova zóna se musí vymáhat a její vymáhání je faktickym zapojením do konfliktu.

odula
5. bře 2022

@elencze s těmi sankcemi už je to trochu mazec. Zdroj?

lazuli35
5. bře 2022

Kdo chce, důvod si vždycky najde.
@elencze 😔😔😔 A oni chtějí vyjednávat? O čem? Cokoliv slíbí, nedodrží, nedá se jim absolutně věřit, viz evakuace a dočasný klid zbraní. To je zhovadilost největší, co porušují. Chudáci lidi tam.

katie82
5. bře 2022

Za chvíli už bude za vyhlášení války považovat i demonstrace nebo pomoc Ukrajině, vyvěšení vlajky... 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤷🏼‍♀️

elencze
autor
5. bře 2022

@odula tohle bylo jiné pojetí bezletové zóny, neměla být na celou zemí, zajišťovat humanitární koridory, @psya tu dávala odkaz k tomu

elencze
autor
5. bře 2022

Ruské aerolinky Aeroflot zruší od 8. března všechny lety do zahraničních destinací kromě Běloruska.

elencze
autor
5. bře 2022

Na radaru bylo zpozorováno zvláštní letadlo, které letí z Ruska, obletělo Evropu a míří do Washingtonu. Ruské ministerstvo zahraničí oznámilo, že jde o ruský speciál letící z Petrohradu do Washingtonu pro ruské diplomaty.

Strana