Barefoot zimní boty. Doporučíte, prosím?

hela128934
27. říj 2022

Ahoj maminky, muzete doporucit barefoot zimni boty. Nejlepe s membránou a vlnou uvnitr. Pripadne snehule. Potrebuji boty pro 14 měsíčního prcka, ktery zacal chodit. Nasla jsem super od Blifestyle. Ale uz je nikde nemaji v nasi velikosti. Diky

petrasipkova1
27. říj 2022

Já nejraději kupuji synovi Jonap a Froddo. Záleží na rozměrech nozicky.

jako_mala_holka
27. říj 2022

To chce vyzkoušet, jinak nezjistis nic... Dcera má třeba nohu širokou, vysoký nárt, sedí jí nejvíc beda, zimní má teď pegres, jednou jí v obchodě sedely i nějaké protetiky, první celorocky mela dd step... To je fakt různé a bez přeměření nohy a vyzkoušení to nejde... My vždycky přijdeme, paní přeměří nohu, donese třeba dvoje troje boty a zkusíme, vybereme, co sedí nejlíp

merope
28. říj 2022

Ono hrozně záleží na velikosti nohy. Hodně maminek kupuje barefoot, protože dítě "klasiku" vůbec neobuje. Pokud máš dítě se "standardní" nohou, tak z většiny barefootů vypluje. Pokud prcek nově začal chodit, tak jsou lepší spíše nějaké "capáčkoidní" - dost se doporučují Stonz.

Záleží taky, kde bydlíte, jak žijete, na co přesně ty boty potřebuješ a kdy je budeš potřebovat - třeba v Praze typicky sněží 1x do Vánoc a tak 3x v lednu-únoru. Na horách je to něco úplně jiného.

nick1234
28. říj 2022

@merope co to je za blbost, ze většina lidi kupuje barefoot jen kvůli široké noze a ze úzká noha z ni vypluje? Chtělo ny to o barefoot trosku něco zjistit 🤦‍♀️. I úzká noha se vám deformuje v běžne konfekcni obuvi😉. Na úzkou nohu jsou třeba bungaard, Jonap, Froddo…. Ale bez rozměru a popisu nohy těžko radit 😁. Podle věku se bota těžko shání 😂

vikinkav
28. říj 2022

Nase deti maji vetsi nozicky a vsem kupuju znacku Beda Barefoot. Pro rocniho mam Bundgaard zimni s koziskem, jeste nechodi, davam mu je venku kdyz obchazi, na nozicce drzi pekne.

merope
28. říj 2022

@nick1234 Nikde nepíšu, že většina lidí kupuje barefoot kvůli široké noze, ale že hodně maminek to tak má. Prostě pokud máš dítě se "standardně širokou" nohou, máš na výběr. Pokud máš dítě se širokou nohou, na výběr nemáš, protože do konfekce ho nenapereš. Mám tedy potomka s nohou širokou, takže spíše řešíme, že i bf je dost úzkých (na běžnou konfekci koukám tak na gumáky resp. Demar Mamut bez vložky, s vložkou se do nich nedostane). Ale těch stesků, že je "všechno" široký a padá jim to, jsou opravdu plné skupiny zaměřené na bf. To není, že by značky neexistovaly, ale že když vezmeš do ruky náhodnou bf botu a dáš na nohu dítěte s normálně širokou nohou, tak to vysoce pravděpodobně prostě velký bude.

U konfekce šířku typicky neřeší, resp. napíší šířka G (standardní) a sem-tam šířka H (široké) a tím to končí (sem-tam ještě šířka F a výjimečně K). Takže všude je jenom délka obuvi a nic víc. Což je teda mimochodem šílené i u dospěláka. Teď jsem potkala, že mají boty i velmi široké - šířka H. Tak asi o 2 cm užší než bych potřebovala. A bf mi absolutně nevyhovuje, nejsem v nich schopná běhat za malým.

Takže kdo o bf nic neví, tak taky řeší jenom délku a ani ho nenapadne, že s tou šířkou je to tak rozmanité. A pokud dítěti s běžnou nohou koupíš třeba Pegres bf řadu, tak v tom bude chodit strašně. Ale proto se "neznalí" ptají prostě na dobrou značku boty, protože každá značka má mnoho velikostí (na délku) a tak to berou, že pak už vyberou tu, která sedí. Mimochodem - ono i dost prodejen, kde prodávají bf, ale nejsou to speciálky, měří nohu jen na délku. Já když jsem sháněla pro syna jedny z prvních botek, tak jsem došla do podobné prodejny, ať mi poradí, co teda má za šířku boty. Paní změřila délku a řekla velikost a tím to skončilo.

Čili to hlavní, co je potřeba si uvědomit je, že obuv má délku a šířku - a v bf ta šířka má význam, protože je v mnohem větším rozptylu než bývá u běžné "nebf" konfekce.

nick1234
28. říj 2022

@merope ano pokud je dite zvyklé na běžnou komfekci a dostane bf boty (bavím se o dítěti třeba 8 let) tak ano, samozrejme v ni nebude umět chodit, ale vše se da naučit a za mě raději pozdě než nikdy 👌😏. Naštěstí syn je na bf zvyklý odmalička, já teda postupně prechazim 🙈 (typická matka která na sobě šetří nechce hned měnit cely botník 😂)

prejeta_zaba
28. říj 2022

Obkresli nohu na papír, změř délku a šířku, podle toho poznáš, jaký typ má nohy. Sotva začínajícímu chodci určitě nepatří na nohu sněhule. Jenom dobře padnoucí lehké boty. Ani si nemyslím, že by chodil celý den někde ve sněhu po kopcích.

merope
28. říj 2022

@nick1234 Ale to pořád neřeší to, že je potřeba ty, co to neznají, varovat, že u bf bot nejde jenom o délku nohy, ale že jde i o šířku (na rozdíl od konfekce, kde jsou skoro všechny boty stejně široký).

hela128934
autor
28. říj 2022

Syn ma šířku nohy normalni. Nart vyssi. Dominantní palec. Divala jsem se na boty Affenzahn Snowy witty a nebo Chamude. Mate nekdo zkusenosti?

hela128934
autor
28. říj 2022

@prejeta_zaba ale nenasla jsem zadne s membránou. Tady u nas je vzdycky snih, takze nejake opravdu nepromokave. Je začínající chodec, ale za chvili muze behat a ja chci mit nejake predvybrane. Hledam proste na internetu. Protoze u nas v obchodech je fakt maly vyber a nehodlam si vybirat z tech par bot

fifina86
28. říj 2022

@hela128934 odkud jsi? Lepší zajet do prodejny, prodejen je teď opravdu dost.

@merope moje dítě s “nohou Popelky”, tu klasiku sice obuje, v šířce je to i ok, ale ty stáčející se špičky, které nerespektují tvar nohy jsou důvodem, že boty pal tlačí, ač vlastně na délku i šířku jsou ok.

merope
28. říj 2022

Na dominantní palec dobře sedí Frodda, ale ty jsou spíše normální až širší noha. Mezi užší boty patří právě Affenzahn - tzn. pro normální nohu by snad měly být v pořádku.

A pokud nemáš zkušenost s bf, opravdu bych na poprvé doporučila někam zajet, pokud to je tedy jenom trošku možné - ale opravdu do speciálky, ne jen někam, kde mají smíšený sortiment, protože tam se můžeš dozvědět délku nohy a kde mají regál s bf 🙂.