icon

Jak efektivně skladovat oblečení po miminku v malém bytě?

michaela666
31. říj 2021

Máme malý byt a téměř žádné úložné prostory. V rodině jsme první z naší generace kdo mají mimino. Očekává se od nás, že budeme schovávat oblečení a věci, které už nepoužíváme pro ostatní. Neměla bych s tím problém, ale nemám to vůbec kam dát. Všichni jsou ve fázi snažení více než rok a nemůžu to tady mít další 3 roky. Oni si to rádi vezmou, ale teď je to pro ně zbytečné zabírání místa, však to schovej na potom.

Jediná možnost je sklep v paneláku, kam se mi to moc dávat nechce. Mám to sice ve vodotěsných pytlích, ze kterých se vysaje vzduch ale myši jsou potvory a dostanou se všude. Řekla bych, že tu žádné nejsou ale spoléhat na to nechci.

Skladuje někdo tyhle věci ve sklepě?

martt
•
31. říj 2021

@michaela666 Bydlíme v panelovém domě a oblečení po starším synovi jsem mela v krabicích ve sklepě. Kdyz jsem ho pak vytáhla pro mladšího syna po cca 3 letech , tak oblečení nic nebylo. Ale my ve sklepních prostorách máme všude jed na krysy. A máme u suchý sklep.

console
•
31. říj 2021

@michaela666 tak pro ne je to zabirani mista a pro tebe ne?🤦🏽‍♀️Zeptala bych se, zda o to maji zajem, pokud ani, at si to vezmou, pokud ne, prodala bych, rozdala. Vysvetli, ze nemas misto, nevidim v tom problem.

areh
•
31. říj 2021

@michaela666 jestli to nemáš kam dát, tak ať si to schovají k sobě nebo to dáš pryč. Prostě jim řekni, že na to nemáš místo. Byt není nafukovací

jiss
•
31. říj 2021

@michaela666 v suchém panelákovém sklepě bych v pytli a bytelné plastové krabici dala. Do našeho vlhkého sklepa 'na uhlí' se textil nedá dát žádný, i stejně pečlivě zabalený zasmrádne.

felixfelicis
•
31. říj 2021

Budeš to skladovat roky, pak se jim narodi sami kluci a bude to zbytečné, že jste vymýšleli, kam to vmacknout. Rozdala bych rovnou nebo prodala, oni pak na bazarku taky sezenou hned, všude je všeho plno.

lida9
•
31. říj 2021

normalne rekni pribuzenstvu, ze mas pytel obleceni a jestli ho chtej, tak at si obratem prijedou, jinak ze z duvodu nedostatku mista ho prenechas nekomu jinemu... vyreseno 🙂 ty ty veci uz nepotrebujes, tak proste at putujou dal...

jolal
•
31. říj 2021

@michaela666 já bych to rozprodala. Já taky jsem první v rodině a skladovat jim to nebudu. Můžou se snažit ještě dlouho nebo se může stát, že bude jiné pohlaví, a jiný vkus nez más ty.

ev.ka
•
31. říj 2021

Ja to takhle pracně skladovala v bytě pro bráchovo dítě, který tvrdil, že i holčička může mít modré tepláky (máme 3 chlapečky). Schovávala jsem jen pěkné zachovalé a praktické kousky. Pak se ukázalo, že švagrová je móde-dáma a skoro nic nechtěla. Dítě obléká úplně jinak - vlastně jen bílá, šedá, hořčicová. I na písek jde dítě jak "model". OK - jejich věc, ale po této zkušenosti už bych se na skladování věcí vyprdla.

zuzkasim
•
31. říj 2021

Jestli vy další neplánujete, není místo ani třeba u rodičů (my to vozíme na půdu ke tchýni), tak bych rodině vaši situaci vysvětlila, ať se s tím popasují. Pokud nebudou mít zájem, rozprodala a rozdala bych to.

michaela666
autor
•
31. říj 2021

Rozhovoru, ať si to odvezou nebo to nějaké mamince věnuji mi babičky vynadaly, že nekupovaly nové věci pro cizí děti. 😃 Teď jsem jedné volala že jí to nastěhuju na půdu a odpověď byla ať si z její půdy radši udělám skladiště, protože ona si musela rozmyslet jestli koupí něco moji dceři nebo koupí sobě co potřebuje. 🤦 Brzo nám tyhle řeči začínají 😃

jjasmina
•
31. říj 2021

@michaela666 já v tom mám jasno, další dítě neplánuju, byt 2+1, buď si to někdo vezme hned nebo to putuje dal a pokud tě babičky hubuji, tak jim dané kousky vrat

felixfelicis
•
31. říj 2021

@michaela666 Babička má půdu, no paráda, tak šup se vším tam. Když jsou to "jeji" věci 🙂 Můžeš ji říct, že určitě nechce, aby to u tebe ve sklepe sezraly mysi a muselo se to vyhodit, na půdě jim bude lip👍

michaela666
autor
•
31. říj 2021

@felixfelicis Tak nějak jsem to řekla...no nehodím se ani na hnůj 😃, dneska jsou ty mladý nevděčný.

zuzkasim
•
31. říj 2021

@michaela666 No, tak na půdu k babičce, ideál, budeš to mít bez starostí.

michaela666
autor
•
31. říj 2021

@zuzkasim Jenom doufám že tam ty myši nebudou taky. Na druhou stranu to už by nebyl můj problém.

zuzkasim
•
31. říj 2021

@michaela666 Přesně tak, to už tě trápit nemusí🙂 My to teda máme v krabicích a velkých igelitkách v klasické dřevěné skříni, myši na půdě nejsou, ale jsou to naše věci, máme větší odstup mezi dětma a hodí se mi mít to v mezičase pár let někde uložené.

klarkablaha
•
1. lis 2021

v úložným plastových boxech,ve sklepě nebo to vozím k našim 🙂

novamamina
•
1. lis 2021

Hele a víš jak to ve finále je? Že ty věci nikdo ani nechce. Já schovávalo takových hadrů a pak si kámošky vybraly pár kousků a zbytek šel to do kontejneru. Takže teď už dávám stranou jen top kousky.