Kdy je vhodná doba na obutí zimních bot pro děti?
Ahoj holky, ted venku je cca u nás 10-13 st přes den, ráno je tak okolo 7-9 st. Dnes jsem dceři chtěla koupit podzimní boty, má takový jedny vyšší od Frodda a klasiky DD step (obojí jsou celoroční). Ty dd step už má na knop, tak jsem právě chtěla podzimní tenisky, ale říkala jsem si, že nebudu teď dávat 1500,- za ne a za měsíc zas 1500,- zimní, tak jsem rovnou vzala tyto (viz foto)
Jsou vyšší a už mají kožíšek. Kdy jste je tak začaly dávat?
Ve školce jsou věčně venku, tak zas nechci aby ji byla zima, ale zas zároveň nechci aby vypadala, že už je -5 jestli mi rozumíte 🤣 děkuji!🥰

@hennrietta No a tady se mluví o podzimních! A teď, babo raď. 😁
@l_ to by mě zajímalo🤔 pac ve školce jsou denně venku, i když mrzne, a moje dítě má teplaky, triko s dlouhým rukávem, softku, donedávna ksiltovku, teď teda jarni/podzimní cepku ať nevypadá "blbě" v té zimni výzbroji ve školce, úplně nevím kde to ziju, když je ráno 10st....evidentně to vypadá na minusové hodnoty...
Když mají výlet, vyměním teda za podzimní boty 😉 zase je to v poledne, nebo při vyzvedavani o pohledech, ale kombinéza či overal...za mě casu dost 🤔🤔🤔
@l_ joo a nakrcnik ten jarni/podzimní musím najít, proto ho nemá, stejně jako nebyl ještě nemocný, ničím ho "nedopuju" = zla matka...
@prejeta_zaba Za mě budou podzimní asi jen lehce zateplené. Třeba lehčí fleece. 😊😄
@veruuu_kubesovic ja si to fakt neumim predstavit, navliknout holku ted do zimniho.. kolikrat kde odpo v mikine, nebo jen triko + softka.. leginy/dzeginy.. slaby softky vytahla jen na celodenni vylet venku a stejne prijela jen v leginach a mikine 🙈
Venku jsou hodne - velka prestavka a pak od pul druhy s druzinou.. poradaji i venkovni akce, ted meli drakiadu... Ted asi tyden nosi vyssi boty, ale to predevsim kvuli tomu ze nemaj tkanicky a z kecek vyrostla 🤷🏻♀️
@l_ no mě povídej, ve školce jsou venku pořád, dopo i odpo, ve škole stejně tak...já jsem happy, ptz děcka jsou málo oblečené a mají max rýmu...
Zimni boty mám v plánu, ale zima oficiálně začíná až 22.12. ne v září, to začíná podzim...
Any chodí ze školy v mikine i v tričku, Eliáš stejně tak akorát ze školky 😉
To je fakt úžasné, že tady jsou všechny zastánkyně podzimních nebo celoročních bot a přitom u nás ve školce už mají vesměs děti všechny zimní boty. 😀 Já dám jen slabou ponožku a děti zpocené nejsou. Ani na noze, ani na těle. 🤷
@cherie24 u nás ve školce to vypadá, že bude nejpozději zítra snezit a udeří kruté mrazy, ale to neznamená že v listopadu když je ráno 10st. dítě navlecu "jak cibuli" a nejlíp ještě do zimni kombinézy a zimni cepky a rukavic...
@cherie24 protože je teď podzim🤔??? Zima oficiálně začíná 21.12.
@veruuu_kubesovic každý je jinak zimouhřivlý. Já už třeba nosím zimní bundu a nepotím se v ní. Na podzim se už oblékám v podstatě zimně. Nosím i zateplené kalhoty, jinak šíleně mrznu. Starší dcera je o dost záhřevnější a oblékám jí méně, ale mladší je od malinka po mě a venku se vyloženě klepala zimou. Takže ano, my se oblékáme jako by měla být už krutá zima, i když je podzim 😉 a je nám tak příjemně. Zimu špatně nesu už od mala. Pro malou mám podzimní boty s vlněnou vložkou, ale sama stejně vybírá zimní.
@anonym zimni boty davam pod 5°
@cherie24 ale 10st ráno neznamená, že je zima...
@cherie24 Taky nosím od podzimu zimní bundu, když bylo tepleji tak jsem ji rozepla, teď už jsem šťastná že ji mám zapnutou. A i zimní čepice nosíme, u Elišky se bojím nastydnutí, a u mě stačí aby zafoukalo a už mám zánět ucha. Co si myslí ostatní mi je jedno, hlavně že my jsme v teploučku 😊
@veruuu_kubesovic Pro mě je zima vše pod 15 stupňů 😄
@klokanka31 a nad 30st nevycházíš z domu, ptz je překvapivě moc horko?
@veruuu_kubesovic To ne, já miluju teplé počasí 😊 Mě nevadí žádné počasí, jen se oblékám tepleji 🙂
@veruuu_kubesovic A není snad každého věc, jak se obléká? Zvlášť když mu to vyhovuje. 🤷♀️
Já taky nedávno ve svetru potkávala lidí v bundách a neřešila jsem to.
Včera jsem vedla děti do MŠ a ZŠ a byly tři stupně, příští týden má byt taky kolem nuly, takže dám zimní boty i bundu. Dceři je zima už při deseti. Nevidím důvod čekat na 21.12., aby byla oficiálně zima, řídím se dětmi. Podzim až jaro nosí merino a jak je pod nulou, dám další.
Kolem těch 10°C dávám vyšší kotníkové celoročky a když to jde k večeru k 8°C, tak do nich teplejší ponožky. Na zimní to podle mě ještě není 🙂
Až když je pod pět stupňů. Letos je dlouho teplý podzim, ještě minulý týden bylo ledaskde odpoledne skoro 20 °C .
Tak jsem včera vytáhla holínky s vlněnou vložkou. Jeli jsme na dýniádu s programem pro děti a v 17 hodin u nás 10 stupňů a ve vesnici o 15 km dál jen 5 a pořád klesala teplota. Dopadlo to tak, že v 19 hodin měla dcera i zimní čepici a rukavice, protože ve 3 stupních se klepala jak drahej pes. Teď mají dokonce -1.
Takže u nás zimní výbava v pohotovosti. Hned jsme si vzpomněla na tuhle diskusi.
Celoročky až do cca 5st, zimní dávám až když je i přes den míň než 5st
@veruuu_kubesovic tos mi připomněla toho mýho, ráno si odmítal vzít bundu protože zima začíná až v prosinci, no co že bylo -3 a auto měl zamrzlý, že se skoro divil, co se to děje 🤣🤣 ale u nás to je normální, já dneska teda poprvé tahala zimní bundu a on si připravuje teplejší mikinu a uklízí kraťasy 🤣🤣
@veruuu_kubesovic u nás ráno už mrzne. Slepicím vyklepávám zamrzlou vodu a do školky chodí, když je 1 stupeň. Takže, co na tom není zima? 🙂 My navíc jezdíme 3x týdne na zimní stadion na bruslení, kde je pekelná zima, takže u nás zimní oblečení jede už víc jak měsíc.
Zimní superfity dávám už pár týdnů, děcka si hrajou pořád na písku, pořád se válejí po zemi v listí a od země už je prostě chladno. Jinak mají softshelky s fleecem, mikynu, bundu a tenkou čepku. Ale už se nám stalo, že jim bylo okolo 16h, když jsem se vraceli z výletu, slušná zima na ruce. Až bude ještě větší zima a bude sníh dostanou takové ty pogumované zimní s kožichem z Lidlu, loni se neskutečně osvědčily.
Dávám dceři nezateplené softshelové kalhoty a pod ně má legíny (odpoledne na cestu ze školky většinou pořád jde jen v legínách nebo jen softshelkách) a boty jarní/podzimní od Reima. I když zrovna u téhle značky si myslím, že tyhle boty v pohodě zvládnou i většinu české zimy, přece jen mají ve Finsku poněkud jiná měřítka na zimu🙂 Na "lepší" zatím nosí celoročky od Bobux. Vyloženě zimní věci dávám až když teploty padnou k nule a odpoledne nepřekročí pět stupňů. Děti jsou pořád v pohybu, dcera si spíš stěžuje na horko.
@veruuu_kubesovic vy máte ráno 10 stupňů? To se máte, na to nedosáhneme ani v nejteplejší části dne. Ráno už je každý den na nule, tedy za me zima. Kdxz jsme v neděli měli večer "halloween" - koledu dům od domu a byli jsme venku 2h, byli jsme regulérne v teplem zimním oblečení, bylo kolem 2 stupňů a mlha, strašně lezavo.
@veruuu_kubesovic hele chytračko, když už, tak meteorologická zima začíná 1. prosince (21. začíná astronomická zima). Ale neznamená to přece, že když v listopadu bude mrznout, budu já mrznout v lehké bundě, protože "přece ještě není zima". Zkus trochu míň řešit, co dělají jiní a přesvědčovat je o své jediné pravdě
@patypresdevaty Od pondělí dávám zimní boty. Ráno jsou - 3, max 1 stupeň. Auta už se ráno musí škrábat. A to jsme jižní Morava... Přes den se to třeba taky na těch 9°C vyhoupne, ale je studený vítr a bunda už je na místě... 🙃

@l_ furt od 10 do -10 to samy, jen uz v tom v -10 nepostavame venku. Pripadne v nejhorsim na 3 dni v roce pridam puncochace. Kdybysme holdovali dlouhym prochazkam v mrazu, tak bychom museli asi dost vylepsit satnik a obuti.