Kdy je vhodná doba na obutí zimních bot pro děti?
Ahoj holky, ted venku je cca u nás 10-13 st přes den, ráno je tak okolo 7-9 st. Dnes jsem dceři chtěla koupit podzimní boty, má takový jedny vyšší od Frodda a klasiky DD step (obojí jsou celoroční). Ty dd step už má na knop, tak jsem právě chtěla podzimní tenisky, ale říkala jsem si, že nebudu teď dávat 1500,- za ne a za měsíc zas 1500,- zimní, tak jsem rovnou vzala tyto (viz foto)
Jsou vyšší a už mají kožíšek. Kdy jste je tak začaly dávat?
Ve školce jsou věčně venku, tak zas nechci aby ji byla zima, ale zas zároveň nechci aby vypadala, že už je -5 jestli mi rozumíte 🤣 děkuji!🥰

@patypresdevaty nepotrebuju být chytrá, dneska tu bylo 15st. byly jsme celé odpoledne venku v lese, děti překvapivě v softkach, jarní cepky, tenisky a překvapivě nezmrzli...
Klidně si děcko nevlikej do zimnich kombinez, pak se nediv, že foukne vítr a máš ho doma nemocné 🤷♀️ zima prostě ještě není 🤔
@patypresdevaty 5st. ráno, 9st když jdou ven ze školky...evidentně mrzne...
Mladsimu synovi jsem zimni boty vytahla vcera, protoze uz u nas mrzlo. Starsi syn chodi do skoly, tomu jsem zatim zimni boty nedala.
@veruuu_kubesovic no u nas evidentne ano. Ranni skrabani zmrzleho okna na aute je toho dukazem. A to nebydlim na horach.
@veruuu_kubesovic a chápeš, že jinde to je jinak? Tady máme ráno uz nekolikaty den na nule, namrazu, lidi skrabou auta, denní maximum bylo 6, bez sluníčka
Mít 15, tak taky nechodím v zimní bundě 🙈
u nas dnes rano v 7 hodin minus 5, deti ve skolce kdyz v 10 sli ven, tak bylo 5 stupnu. ano, ted uz oblekame a obouvame zimni
@veruuu_kubesovic Tak 15 st vám závidím, ne každý má to štěstí.
@veruuu_kubesovic tak co, ještě pořád budete chodit v podzimním, protože "zima přece začíná až 21. prosince"? 😉
@patypresdevaty U nás má být teď každý den jen lehce nad nulou, a za týden dokonce může sněžit 😃

Děti chodí lesní školy a školůky, takže jsou venku celý den. Zimní boty dáváme, když je přes den pod cca pět stupňů, jinak i přes zimu nezateplené celoročky. Ale hodně taky záleží, jak dlouho je dítě venku a jak moc se hýbe - třeba když jedou na výlet do města a neběhají, jenom chodí, tak dávám boty teplejší než na běhání po lese.