icon

Kdy začít dětem obouvat capáčky venku?

4. kvě 2023

Ahoj, chci se zeptat od kdy a vlastně zda vůbec dávat capáčky. Dcera má 9m, věčně stojí, nábytek obchází jak šílená, pomalu se pouští a různě balancuje. Ve stoje a při tom obcházení už má parádní stabilitu a je si podle mě už dost jistá. Doma je bosky, to neřeším. Ale venku když už je teď teplej občas vytáhnu z kočáru a jsme třeba na dece, kde malá samozřejmě zdrhá a chce si stoupat. Nebo třeba na hřišti, na písku. Jen v ponožkách ji venku teď ještě nenechám, zas tak teplo ještě není a tak mě zajímá, jestli je ok jí na tu chvíli vždy nazout aspoň capáčky. Máme kožené, teňoučké, měkoučké, ale nerada bych jí uškodila. 🤷🏼‍♀️

hani_na
•
4. kvě 2023

První dítě? (myšleno v dobrém) Náhoď capáčky, lepší než držkopády. Ale je možné, že někdo eko-ezo-bio-barefoot Ti poradí, že capáčky nedávat.. 🤷

autor
•
4. kvě 2023

ano prvni.. a prave na capacky ctu spis hejty, ale rozum mi rika, ze kdyz v tom nebude 24/7 tak se prece nic nestane :D

laxesis
•
4. kvě 2023

Syn nosí od malinka BF, tady těm dilematům jsme se vyhli, protože se rozešel v zimě ve sněhu a to jaksi bosky ani capáčky ne e :D ale v této situaci bych ji něco na ty nohy dala určitě, nenechala bych ji ťapat po venku úplně bosky, to max po zahradě v opravdu teplý den=)

emillyhk
•
4. kvě 2023

Na ven jsem capáčky v tomhle období už dávala, měli jsme Froddo Prewalkers. Ono na tu chvilku se to nezblázní...

katule1990
•
4. kvě 2023

Dala bych venku capacky. Co by na nich melo byt spatne? Urcite ji tim neublizis, kdyz ji bude sedet velkost. Syn taky nosil, pak jen BF a vse zatim v poradku.

me_druhe_ja
•
4. kvě 2023

Mrkni na Bobux Xplorer🙂

srnii
•
4. kvě 2023

Dcera nosí kožené capáčky, protože bosou jí na městském trávníku pouštět nehodlám a i u našich nechci protože zatím prostě takové teplo není...a tak nějak marně přemýšlím nad tím, proč by to mělo být špatně?
🤔

ninive211
•
4. kvě 2023

Také přemýšlím, co je na capákách špatně, já je taky dávala. Rpozhodně lešíé než bosky jen v ponožkách anebo nějaký tuhý pevný kotníkový...ty až bude jistější plynulá chůze, ne na první pokusy o krůčky

konidana
•
4. kvě 2023

@ninive211 pevne boty nejsou nutne vubec. Klidne muze nekolik let chodit v kozenych capackach

prejeta_zaba
•
4. kvě 2023

Já mám ráda prewalkers (dělá více značek, třeba Froddo, Bobux). Takové vylepšené capáčky. Mně ty kožené děti vždycky zničily za dva pobyty venku, jak lezly, capáčky sedřely a už jim neseděly tak dobře... Nevím, jaké hejty jsi na capáčky četla, ale někdo dá sotva stojícímu dítěti normální boty, to je děs. 😝

autor
•
4. kvě 2023

ja mam prave nejake noname co privezla tchyne z UK 🤷🏼‍♀️a prijdou mi stejne jako jakekoliv kozene co vygooglim

zizkmi
•
4. kvě 2023

Capacky jsou v pohode. Syn v nich "odchodil" cele jaro a leto. Spis se resi, ze i capacky by mely mit spravny tvar. Jak psaly holky: Froddo a Bobux, s tim se clovek nemuze splest. Na leto je jako sandalky davala i Tikki

autor
•
4. kvě 2023

tak jsem je pohledala a jsou to tyto https://www.inchblue.com/uk/product/sail-boat-c... 🤷🏼‍♀️ (a jsem trochu nasrana, ze privezla zrovna tyto hnusne s lodema kdyz je tam milion nadhernych holcicich capacku 😂)

martulka88
•
4. kvě 2023

Syn na doma má capáčky. Kdyby nebylo jich, tak má nespočet "držkopádů". Máme vinyl v chodbě a kuchyni (ten se dost klouže), v obýváku a ložnici parkety a jen v pokojíčku koberec. A jsem šťastná, že má tyto na doma - neklouže mu to (v ponožkách, i těch s ťupliky se mu to smeká). A tohle ho naučilo chodit krásně. Plus nemá studené nožky. Na ven má BF botky a taky spokojenost.