icon

Tipy na kvalitní a cenově dostupné dětské sluneční brýle

23. dub 2024

Ahoj, jelikož se trh mění, chtěla bych poprosit o radu ohledně dětských brýlí. Vím jen o značce Kietla, ale existují třeba ještě jiné značky kvalitních dětských brýlí?
Dcera má 2,5 roku a maličkou hlavu. Obvod má 46 cm a šířka brýlí max. 10,5 cm.
Přiznám se, že je mi trochu líto kupovat brýle na jednu sezonu (zvlášť, když mohou přijít k úhoně a neprodám je ani za polovinu ceny) za 700 - 800, tak by mě zajímalo, jestli jsou i levnější varianty a stejné kvality. Děkuji.
Prosím o držení se tématu, dcera nemá problém si brýle nechat. 🙂

zuzkasim
•
23. dub 2024

UV filtr mají i ty obyčejné z Pepca nebo c&a a člověku není líto, když omylem přijdou k úhoně. Vyzkoušela bych, bez vyzkoušení je to nanic, jde třeba i o šířku kořene nosu atd.

autor
•
23. dub 2024

@zuzkasim To sice jo, ale trochu pochybuju, že se budou řadit do 4. kategorie UV ochrany. 🙂

pipi_puncocha
•
23. dub 2024

UV 4 mají i v Decathlonu v jedné řadě myslím. Každopádně syn má ty Kietla Wazz a nosí je už 3. sezónu, skvěle drží, mají gumičku a zatím je nerozbil a to nosí fakt denně (od 2. roku, teď má 4,5 a pořád sedí).

autor
•
23. dub 2024

@pipi_puncocha Jakou má velikost? Přijde mi, že ty 2-4 roky jsou jí ještě docela velký, že by zvládla o velikost menší. Ale zase kupovat nový brýle za 700,- na jednu sezónu. 🤷‍♀️ Proto bych ráda zkusila nějakou levnější značku.
Na Decathlon kouknu, díky.👍

pipi_puncocha
•
23. dub 2024

Tu velikost 2-4 má, na začátku nosil s gumičkou, teď už bez, od 2 let do 5 let to bude mít určitě. 3 sezóny. Pak je dostane mladší brácha.

leilinka1234
•
23. dub 2024

Byly jsme spokojené s brýlemi z decathlonu. Dceři hezky držely. A nestojí moc.

lti
•
23. dub 2024

Doporucuji bryle Babiators 😊

petulkadodo
•
23. dub 2024

My kupujeme dětské sluneční brýle v DM

emillyhk
•
23. dub 2024

Co si představuješ pod 4. kategorií UV ochrany? Jak už bylo zmíněno, 100% UV filtr mají brýle i Pepca, DM, apod. Pokud ti jde o zatmavení skel, tam se to řadí do kategorií 0 až 4. Většina běžně prodávaných brýlí je v kategorii 3 - jsou vhodné do "běžných" podmínek i na dovolenou u moře. Kategorie 4 se obvykle (u dospělých) používá spíš na vysokohorskou turistiku, apod.

sorboni30
•
23. dub 2024

A můžou tak malé děti nosit sluneční brýle? Mě lékařka říkala něco jiného... Že nesmí do několika let nějak vývinu. A že sluneční brýle tak malým dětem poškozují oči. Jako já nevím, sama jsem synům kupovala brýle..ale jak mám dceru a slyšela jsem to tak ji to nedávám. Mám strach no 🙈

emillyhk
•
23. dub 2024

@sorboni30 My jsme se třeba učili, že brýle ano, ale jen na chvilinku při fakt velkém oslnění, jinak lepší kšiltovka, apod. Je to kvůli tomu, že u těch mrňousků hodně rychle vzniká světloplachost.

pipi_puncocha
•
23. dub 2024

@sorboni30 do dvou let by se údajně nemělo, já jsem to dodržela, to jsme nebývali ani tak extra dlouho venku přes velké slunce, nechal si na hlavě klobouček.

sorboni30
•
23. dub 2024

@emillyhk ano světloplachost. O té mluvila. Tak od dvou let už by to mělo být v klidu. Díky

jirovapa
•
25. dub 2024

Máme ty Kietla a jelikož mají ohebné nožičky, tak velikost například 2-4 roky vydrží klidně do 6ti let. Takže to není, že se musí každý rok kupovat nové brýle. 🙂

swan42
•
25. dub 2024

Nam treba Kietla nesedi. Velikost 2-4 holce sedela jen ve 3 letech, takze ano, byly na rok. Klukovi ta mensi velikost to samy, v roce ano, ted mu budou 2 a uz ne 🤷‍♀️

evab112
•
25. dub 2024

Teď jsem synovi objednala značku Jan and Jul (koukněte na obchod Mylerie). Jsou úžasné, ohebné a nezničitelne. Cena je 590.

fyii
•
23. kvě 2024

kup nejdriv nejaky levny treba v Dm, me to deti kdyz byly male vubec nesnesly na ocich... tak at nemas zbytrcne drahy bryle, ktere nepouzijete

autor
•
23. kvě 2024

@fyii Koupila jsem nakonec bazarové Kietla v perfektním stavu. Nemá problém je nosit.

lucka662006
•
23. kvě 2024

Sluneční brýle se do 2 let věku nemají vůbec používat, jak mi sdělila oční lékařka. Dětské oko je maximálně přizpůsobivé a prostě na slunci být s klouboučkem nebo kšiltovkou vysloveně má. Žádné malé dítě nebude dobrovolně zítrat do slunce, aby se mu oči kazily a při normálním pohledu před sebe způsobuje časté nošení slunečních brýlí světloplachost a snižuje žádoucí přizpůsobivou schopnost oka. To je jako s botami, ještě nedávno se doporučovalo, aby děti nosily od co nejmenšího věku boty, že se naučí dobře chodit a ejhle, je to škodlivé, naopak chodidlo má být v kontaktu s podložkou.

elesse
•
23. kvě 2024

Ten blabol o nepouzivani slunecnich bryli jsem mela za davno vyvraceny. Bryle samozrejme, dobre jsou Babiators, my mame uvexy (syn je nosi ted treti sezonu a chci je koupit i dceri), dcera 18m doted mela z dm, stejne si je nenechala na ocich, ale letos uz je nosit chce, tak pro ne zajdeme. Jsou pruzne a maji rovnou i pridavnou gumicku kolem hlavy. Drzi perfektne i bez ni, ale treba do more…

autor
•
23. kvě 2024

@lucka662006 Dcera má 2,5 let. Nenosí je pokaždé, když jdeme ven, ale například na odrážedle se mi osvědčily. Tak fakt nevidím problém. 🤷‍♀️
Myslím, že je to na zvážení každého rodiče.😉